Je práca bez zaplatenia mimo pracovnej doby správna?
Ahojte chcem sa spytat. Napisem to len tak bez presnosti lebo nechcem aby ma niekto spoznal. Prestahovala som sa do ineho mesta ako mam pracu. Muz jazdi od rana az do urcenej hodiny a tak aby sme usetrili, moje auto sme odstavili a jazdim s nim s tym ze on ma vylozi v mojej robote a on uz ide kam ma naplanovane. Kolegovia vedia, ze rano chodim o 2 hodiny skor ako mam urcenu pracovnu dobu. Ja sa vklude najem, pokecam s ostatnymi kolegami ktorym zacina vtedy smena a cakam na svoju smenu. No naposledy mi bolo vytknute, ze preco som nespravila toto a hento ked som tam. Ale ja tie 2 hodiny co som tam nemam zaplatene a tak isto ked mi skonci pracovna doba, musim cakat kedy mi konci officialne. Takze ja si odratam cas kolko realne som odrobila a tie 2 hodiny navyse uz neurobim nic.
Zamestnavatel mi nechce zmenit pracovnu dobu aj ked som ho o to ziadala. Preto som povedala, ze nebudem teda nic robit. Iba vtedy ked to budem mat zaplatene. Je to podla Vas spravne? Aj podla BOZP.
Sorry, ale z Teba musí byt zamestnávateľ nadšený. A o kolegoch ani nehovorím. …
@buberova asi ak nahodou zacne robit skor,ako jej zacne pracovná doba, kedzevyo udajne po nej chcu,tak ako pohne prstom,zacne ratat osem hodin🤣🤣🤣
Inak píšeš, že nechceš, aby ta spoznali. No myslím,že je to zbytocne. Len malo ľudí chodí o 2 hodiny skôr do prace a ešte po nej tam hodinu zostávajú, takze pokial sú tu, vedia te si to ty určite.
Pokial nemá problém zamestnávateľ, tak je to ešte dobre, to je hlavne. Či ti niečo vyčítal? Vedúci..?
Ja som toto vobec nepochopila… ake dve hodiny dlhsie chce, aby si ostala? Povedzme, ze ty mas zacinat o 7,00 do 15,30… si tam uz od piatej. Od kedy si ratas zaciatok pracovnej doby? Ak od 7,00 tak chce, aby si ostala do 17,30?
Alebo si zacnes ratat od 5,00 do 13,30? Aj ked ofiko mas az od 7,00? Ak si tam od 5,00 chcu od teba vykonavat nejaku cinnost, ale mas si oficialne zacat ratat az od 7,00? Ci ako toto myslis
Prepac, ale strasne chaoticky pises…
@anonymous87 ja myslim ze robi napr 6-14:00, ale je tam uz od stvrtej. Ked nieco po nej chcu napr uz o piatej,kedze tam sedi,,ze ma robit,tak si rata ten den pracovnú dobu od 5:00, osem hodin je do 13-tej a oni majú tu drzosť chcieť, aby tam ostala do 14tej kedze tak na oficialnu pracovnu dobu. Akoze nonsens,ze jej toto toleruju.
Ak máš pracovať o tie Tvoje 2 hodiny čo si tam skorej, tak potom odchádzaj po odpracovaní 8 hodín, teda skorej ako ostatní. Pracovnú zmluvu máš určite na 8 hodín denne/40 týždenne, plus ako to máte s obedňajšou prestávkou.
@madla60 ale keby si kazdy zamestnanec takto prispôsobil pracovnu dobu podľa seba,ako by to vyzeralo?
@summer23456 vygradujem to tým, že ona nepracuje tie dve hodiny, inak by jej to nevyčitali, ani prstom nepohne. Ale prac. dobu si zaratava 🙈 a potom by chcela skončiť, ale musí ostať do oficiálneho času a tak ani tie poobede dve hodiny nepracuje... Cize 2 hodiny pred pracovnou dobou nepracuje a posledne dve hodiny nepracuje. Inak by nebola "spravodlivo rozčulená" 🤷🏻♀️😅 Ja z jej písania mam tento pocit, sorry, no
Podla mna to je uplna strata casu ist o dve hodiny skor a potom zase cakat hodinu na muza. Skusila by som najst ine riesenie. Najst niekoho z tej prace co chodi mojim smerom a chodit s nim za poplatok, alebo niekto kto chodi aspon do toho mesta. Kopec takych inzerátov vidim na fb, ze niekto hlada odvoz alebo ponuka, ze ma miesto v aute. Alebo naopak, ak mas auto daj si taky inzerat ty. A zaplati ti to cast nákladov. Ja som tak volakedy chodila s kolegami do ineho mesta do prace. A bolo to uplne v pohode.
@madla60 lenze nie vsetci zamestnavatelia maju flexibilnu pracovnu dobu… niekto ma pracovnu dobu presne danu (co je aj pripad autorky predpokladam)…. My sme mohli prist od 7,00-8,30… a podla toho si odpocitat 8,5 hodiny…. Nikoho nezaujimalo, ze moja sefka tam bola od 6,00. Prac.dobu si mohla zacat pocitat az od 7,00
@belbel no mam tiez taku kolegynu, ktora pracuje v nasom meste,ale pochadza z vedľajšieho. V tom jej meste sa na nasej pobočke rano pípne, takže pracovny cas sa jej už rata a späť ide tiez pol hodinu skor z prace a pipne sa zas v mieste bydliska a nas debilny sef jej to toleruje a tvari sa radšej,ze to asi nevidi. Mas vselijakych blbcov šéfov a vychcanych zamestnancov, nad ktorymi nam normalnejsim rozum ostáva stat.
@anonymous87 , ja som predpokladala, že je adm.pracovník, vo svojom príspevku výrobu nespomína.
@summer23456 akože áno je to fér že nebude robiť 10 hodín zadarmo, ale keďže nemajú dohodnutú flexibilnú pracovnú dobu tak skorší odchod z práce by som ako zamestnávateľ brala ako porušenie pracovnej disciplíny
@madla60 ja neviem co je, ale viac krat spomenula, ze jej nechcel upravit prac.dobu. A kedze robi na zmeny (co admin.prac.nerobia, cely pracovny zivot pracujem v administrative, a nikdy som na zmeny nerobila…zmeny su typicke pre vyrobu)ma zrejme dany presny pracovny cas…. odkedy dokody 8,5 hodiny aj s obed.prestavkou…
Mimochodom, ani v administrative si nemozes chodit ako sa ti zapaci. U jedneho zamestnavatela, som mala pevne dany cas od 9:00 do 17,00 (na obed som mala hodinu), aj jemi bolo 48, ze ja som tam sedela skor a realne pracovala (vacsinou som chodila okolo 8,00…)… proste pracovny cas som mala od 9,00. Ostatok bol moj problem… cize toto je vsetko cisto na zamestnavatelovi
Len si ten dobry plat rozpocitaj na cas, ktory v praci realne stravis a zistis, ze potom zase az taky skvely nebude.
@madla60 a teda este dodam, ze aj keby bola administrativny pracovnik (lebo taky recepcna moze robit na zmeny), tak ak ma pevne stanoveny pracovny cas a zamestnavatel nesuhlasi so zmenou, tak ona si to predsa nemoze svojvolne upravit. Ze tak ja budem chodit o 2h skor a skor odchadzat. To tak nefunguje 😅
Ak by ho mala flexi, tak potom ano, tu sa da polemizovat… ale to by musela samozrejme zacat pracovat, ked pride do prace
@buberova ano, ale nie je jeho problém,ze je tam dve hodiny skôr. To by potom tu nemuselo byt milion tem,ako sklbit pracu a skolku,keby si kazdy mohol chodiť do prace,ako mu vyhovuje.
"milujem" tieto anonymne temy, kde autorka nechce, aby ju niekto spoznal 😀 ale ktokolvek z jej kolegyn by ju v tomto odhalil, lebo asi nie je vela ludi, ktori sa prave prestahovali, brali hypo, su 2h skor v praci 😀
@anonymous87 , mne to nemusíš vysvetlovať, ja keď som prišla skorej, tak som skorej aj odišla, robila som v administratíve, ja už mám odrobené, len som chcela poradiť aj takúto možnosť.
@madla60 no lenze to tak nefunguje vsade 🤷♀️ autorka spomina, ze jej nechcel upravit pracovnu dobu… ona to co jej radis evidentne asi praktizovat chce, ale zamestnavatel s tym nesuhlasi…proste musi tam byt do 15,30… ostatne okolo zamestnavatela nezaujima
Mňa by, skor záujmalo prečo chodís do roboty o 2hodiny,skor len preto aby ta odviezol priateľ? Akože sory to je riadna blbosť, skadiaľ dochádzas a kam?
@betulinka1 ona ale cosi na zaciatku pisala v zmysle, ze z roboty nema nikoho, s kym by takto mohla ist.
kazdopadne ani to nie je podla mna vyhovorka - na facebooku ma dnes nejaku stranku skoro kazda obec, resp. su aj skupiny priamo sa zameriavajuce na spolocme odvozy, nejake stopovanie a pod. a neverim, ze by nenasla jednu osobu, ktora sa vezie rovnakym smerom ako ona a mohla by sa zviest.
hoci aj mozno nie priamo tam, kde robi, ale napr. niekto kto dochadza napr. zo senca do ba, tak necham sa s nim zviest aspon ze dajmetomu po vrakunu, a zvysok do centra napriklad - dojdem mhd.
urcite lepsie, ako odchadzat z domu pomaly ze na svitani a potom 2 hodiny nevie, co s casom.
Takze poviem to takto...chodim s muzom na aute aj z toho dovodu, ze cudzich ludi sa bojim. V minulosti ma napadli a obtazovali a odvtedy sa bojim ist s kymkolvek cudzim. Nemozem chodit autom s niekym, vlakom a ani autobusom inak skolabujem od stresu. Beriem na to lieky na ukludnenie. Preto ma vozi muz. To bol aj jeden z dovodov preco sme moje auto odstavili. Od toho napadnutia mam problem komunikovat s kolegami. V praci vedia co sa mi stalo snazia sa to respektovat ale kazdy ma furt potrebu mi vchadzat do mojej osobnej zony.
Ad.2 ja som v praci od 5:00 do 16:00 ale s tym ze moja pracovna doba je 6:30 do 14:30 ale v praci som vzdy do 16:00 ako mam na zmluve. Len som povedala, ze ked mi konci pracovna zmluva o 14:30 jednoducho odlozim papiere a uz viac nic nerobim dokial neni 16:00
A od nás teda očakávaš čo?
Konečne si napísala ako to máš.
Z tvojho vyjadrovania mám pocit, že to ani meniť nechceš a očakávala si, že ti to odsúhlasime. Nech ti tu napíšeme čokoľvek, je to úplne jedno. Všetko je v kompetencii tvojho nadriadeného.
na zmluve máš koniec o 16tej,a prečo teda nekončíš o 16tej? začiatok podľa zmluvy máš kedy? Ja tomu furt nerozumiem,ako môžeš mať niečo iné v zmluve a niečo iné v skutočnosti.
@rozculena tiez som z toho mimo... absolutne nechapem...
Konci ti pracovna doba, nie pracovna zmluva
@rozculena ja tiez nerozumiem 😂 v jednej vete pise pracovna doba jej konci o 14,30, ale v praci je vzdy do 16,00 ako ma v zmluve 🙈 tak neviem ci je vela hodin na mna alebo co…
Autorka, prosim ta este raz a pomaly… kedy ti oficialne zacina pracovny cas? O 6,30? Cize o 15,00 koncis… 8,5h pracovny cas… mas koncit o 16,00? Cize minus 8,5 hodiny, vtedy zacinas… to ze ty si tam skor je tvoj problem. A nie nemusis robit nic pred zacatim tvojho pracovneho casu

Tak tebe ide hlavne o výčitky kolegov. A nie nemáš pracovať, keď nie je tvoja zmena. Nevidim dôvod.. Buď to vedia, alebo im to povedz, alebo ich nerieš.
K tomu ostatnému sa nevyjadrujem.