icon

Kolega v práci ma nazval sockou

30. jún 2022

Dosť ma urazilo, keď ma kolega v práci nazval sockou. Len preto, lebo žijem v nájme. O to viac to bolo od neho hlúpe, že on dostal svoj byt od rodičov, nemusel sa snažiť zarobiť si naň. Nech má, nezávidím mu, ale nechápem takýchto ľudí. Socky si predstavujem inak. Ale priznávam, že ma to zarazilo. V práci si stále robí z nás "nájmových" žarty, až nemiestne mne a ešte jednej kolegyni dáva najavo, že sme pod úroveň. Neviem ako to riešiť, už som sa slušne ozvala, ale on sa len smeje.

zojazoja
30. jún 2022

Tak sa ozvi neslusne! Razne! Si moc mäkká na takeho deba. Takému treba tvrdsie oponovat a povedat par teplych slov.

petulda333
30. jún 2022

@hederamonstera preco? Muz ma kamosa kt aj nas poklada za socky,lebo mame hypoteku 🤔

vroni
30. jún 2022

Radšej "socka" ako debil. Ten totiž debilom ostane celý život. A áno, povedala by som mu to s tým najziarivejsim úsmevom rovno do ksichtu.

nepic
30. jún 2022

Vždy si povedz,resp aj jemu povedz,že rodičia podporujú len tie neschopné deti. Tie schopné sa vedia o seba postarať.
To nie je povinnosťou v živote mať vlastný byt.

basska_b
30. jún 2022

Jezis, to poznam takeho primitiva, spoluziaka z VS, on zas vykrikoval vsetkym, ze su z dediny, sedlaci. Ldbo on je velky Bratislavcan. Moja mama pozna jeho mamu a povedala mi, ze co sa vytahuje, ze jeho otec je vychodniar. Tak sme ho vysmiali a odvtedy sklapol. Este aj moj synovec, co je z nejakeho ceskeho malomesta, zacal robit nejake vtipy o Slovakoch, ze ci su zaostali... ja som na neho pozerala, co mu drbe, sak v tom jeho meste neni ani eskalator... ani som na to nic nepovedala, takito ludia sa strapnia sami. Sami maju komplex menejcennosti a navazaju sa do druhych. Ked tak zisti jeho slabe miesto a to mu splechni

ysseba
30. jún 2022

Ja by som sra.a na neho. Jemu sa to raz vráti. Ako ľahko prišiel k "majetku", tak o neho ľahko môže prísť. Alebo sa mu to vráti v inej forme, to je totiž rovnováha, ktorá na svete stále funguje. Vôbec by som sa neznižovala na jeho úroveň, určite by som "nekydala" na neho, že nemá byt vlastným pričinením, nič mu nevysvetľovala. Keby začal s tou témou, tak by som mu s úsmevom povedala len "dobre" . Alebo mu povedala, že dobre, že toto sme už všetci počuli, že či nemá nejakú zaujímavejšiu tému. Ver mi, že najviac ho naštve keď ťa nerozhodí 😉 Inač vidíš - niekedy je lepšie byť v práci len kolegami a starostlivo zvažovať komu budem hovoriť aké súkromné veci. Proste - súkromie je treba si strážiť.
Ale má pravdu. Je iná liga. Ale debila 😂

basska_b
30. jún 2022

@zojazoja Lenze jeho to len hecuje a bavi. On je na hadku priam naprogramovany. Poznam takychto... Tam je najlepsie nehovorit nic a ked bude potrebovat pomoc, mu nepomoct.

pleja
30. jún 2022

Napísať oficiálny list jemu, že si neželáš aby ta takýmito a podobnými rečami otravoval a kópiu toho listu poslať vedúcemu. V prípade ze v práci mate odbory obrátiť sa aj na ne.

zojazoja
30. jún 2022

@basska_b netreba ísť do hadky. Staci povedať ostrejsie a poslat ho do r.. i na zaver. Viac nediskutovat. Lebo on si z nej spravil fackovacieho panáka a ona drzi a drzi a drzi

keyla38
Odpoveď bola odstránená
zojazoja
30. jún 2022

@basska_b alebo teda opacne.zacat sa fakt smiat na nom nahlas, pred nim,, len vzdy sa zasmiat ked zas bude mat taketo reči a konštatovať :ano petko, jozko, ferko, mas pravdu, ty si taky mudry chlapec 🤣🤣

anna_2
30. jún 2022

A na akej pozicii robi kolega a kolko ma rokov? Lebo ak ma 40 a nekvalifikovanu manualnu pracu, tak to jeho tvrdenie o socke je velmi usmevne.

amiaja
30. jún 2022

Ja si tiez myslim ze si na neho moc makka.
Uplne razne mu povedz ze byvat v podnajme nie je ziadna hanba. Zato on je arogatny chudak ktory vlastnym pricinenim nema ani hovno a za to by sa mal hanbit.
A este mu pripomen ze nech si dava pozor na vyvysovanie aby nedopadol ovela horsie ako v podnajme

arianna25
30. jún 2022

Ja by som sa s takým hkupakom nenatahovala, nič by som nevysvetlovala, neplytvala by som energiou. Nestal by mi takýto šmejd za to. Má v hlave nasrate.

liljana
30. jún 2022

Obmedzit komunikaciu s debilom na strohe ano/nie a nevyhnutnu nutnu spolupracu. Najdi si nejaku dobru vetu, cim ho das dole, vzdy ked zacne zaparat.
Napr. Ty mas stastie, nie si socka, esteze ti kupila byt mamicka ...

jane1987
30. jún 2022

No s takym istym arogantnym uskrnom by som ho pred co najviac ludmi vysmiala, aky je len on sprosty a teda naozaj je ina liga, v absolutnej hluposti. A vlastne jediny chudak je tam on, nemysli si, ze len ty ho tak vnimas....

jumama
30. jún 2022

Chvasta sa niekto, kto ma slabe sebavedomie. A nerozumiem celkomako to suvisi s vasou pracou. Ak ma niekto nebavi, tak sa s nim nebavim a tak mu dam najavo svoj postoj. Ak vyslovene nie ste zavisli na prace v time, na nejakej spolocnej veci, kasli na neho. Kazdy musi tu jeho neprijemnu povahu vidiet, zostane osamely, ak ho budete ignorovat.

liv1
30. jún 2022

Takto ti poviem. Na takehoto plati len jedine. Bud sa postazovat vyssie, ale to by som ja urobila ako poslednu moznost, alebo si z neho zacat robit kruty vysmech. Cim viac sa budes hnevat a bude ta to mrziet a on to bude vidiet, tym viac ho to bude bavit. Zacni robit to co on a bud este tvrdsia a neprijemnejsia, ale nezabudaj, vzdy s usmevom. S tym najsirsiiim usmevom. A hocico, ci je to byt, alebo on sam, alebo jeho praca, cokolvek. Kritizuj hocico. A kludne s vysmechom. A ked ti bude on nieco hovorit, bud v klude a usmievaj sa. A vracaj uder s nadhladom. Ver mi, to zaberie tak rychlo, ze nebudes chapat 😁

vsauce_
30. jún 2022

Jedným uchom dnu, druhým von. Čo on žije tvoj život? On je socka, že sa takto vôbec vyjadruje. Nejaký zakomplexovaný debílek 👽

solange7
30. jún 2022

Tak to je riadny sockar. 😀 Este raz by mi nieco povedal v praci, tak by som si s nim dala stretavku na personalnom a dorozpravali by sme sa.

nini1978
30. jún 2022

Prepáč,ale ty ,ako dospelá žena nevieš povedať hulvatovi,že nech sa k tebe a tvojmu životu nevyjadruje?
Ľudí je xy na svete, všetci sme rozdielni. V živote sa stretneš so sprostostou na kazdom kroku
Ku každému slušne,ale odpovedať k téme a nenechať sa ponižovať,obhájiť sa, poukázať na nevhodnost poznámky
To ja ale učím moje deti
A ešte jedna vec. Profesionálny odstup ti niečo hovorí?
O mojom súkromnom živote jeden sprostý človek nevie nič. Či bývam v podnájme,či na Marse
S takými ľuďmi zdieľať tvoj život je presne to, v čom sa teraz nachádzaš
Výsmech a sprosté poznámky! Že , "iná liga"🙄

lubina
30. jún 2022

podla toho, ako daleko chces zajst. Mozno by pomohol uz len rozhovor na personalnom, ak nie, tak pisomne na sefa by som to potom ja napisala

bu1bu
30. jún 2022

Nesúhlasím s tým že nevšíma si ho, jeho to hecuje a bude si dovollovat viac a viac, treba ho proste dat dole nie hadkou ale ukázať aký je to debil pred kolegami a vedením, rafinovane cez výkon práce, poznámkami "ako sám nič nedosiahol a musia mu rodiča výpomoc, ktovie ako teda zvláda svoje úlohy..." Proste zasiat semienko pochybnosti a pomaly to nabalovat. A áno aj taketo prejavy môže mať mobbing...

nini1978
30. jún 2022

@lubina prepáč,ale také veci sa riesia mozno na základnej škole
Šéf si akozE podľa teba zavolá toho chlapa a povie mu,že "prosim ťa,správaj sa slušne ku kolegyni"
On si o sebe myslí,že je prvá liga a ona tretia liga asi,lebo je v podnájme. Bodka- ide len o to,že je to chudák,ktorý má povýšenecke' spôsoby.
Dospelá žena vie ,ako má takého chlapa ignorovať ,povedať mu na rozum a správať sa "odtiaľ potiaľ"

dulazh
30. jún 2022

tak v zahranici je potom strasne vela sociek🙂Este aj moj riaditel je v najme😉to uz je aka socka
nevsimaj si ho,odpalkuj-radsej socka ako idiot

barruna
30. jún 2022

Ignorovat trkvasa. Nikto nema pravo sudit druhych, nech sa pozrie do svojho taniera hentaky pripad.

marina447
30. jún 2022

taky chlap no co s nim skoda slov, hrozne ako si potrebuje niekto takto zdvihnut ego co.

kormino
30. jún 2022

Ja som mala takú kolegyňu.20 rokov sa vyvyšovala nad nami.Ona mala najkrajší dom,najlepšie auto,najdrahšie oblečenie,kaderníčku vo Viedni,muža podnikateľa atd.Pritom aj my ostatné sme mali normálne podmienky domy ,autá a jedna kolegyňa bola oveľa viac majetnejšia,len sa tým nechválila.Otvorila celé balenie syrov jeden ochutnala,nechutilo,šup celé balenie do koša,lebo ona na to má.Bola to veľmi nepríjemná toxická osoba.V terajšej práci našťastie takehoto kolegu nemáme.

nikolka1986
30. jún 2022

Prečo riešiš s kolegami svoju bytovú situáciu? Skús viac pestovať vzťahy na profesionálnej úrovni, čo sa práce týka.

bimbambom
30. jún 2022

No poviem to takto , sťažovať sa ako dieťa v škôlke je dosť trápne .
Na mňa sa sťažoval kolega ( nedorozumenie , absencia racionálneho úsudku) , veru on z toho vyšiel ako hlupák .... A najlepšie bolo keď som sa mala k tomu vyjadriť a všetci plakali od smiechu ....