icon

Kolegyňa a jej detské chovanie

billvill
12. apr 2022

Mám jednu kolegiňu, ktorá má už 28 rokov a má prejavy malého dieťaťa, teda lepšie povedané akoby bola ešte pubertiačka, ktorá rada sleduje K-pop a BTS (viem že to nieje podstatná a dôležitá informácia).
Nevie alebo nechce prijať kritiku druhých ľudí, nieje seba reflektívna. A myslí si ,že jej chce tá druhá osoba osočovať a pritom to nieje pravda. Je to milé a slušné (až príliš slušné) dievča, ktoré sa bojí sa prejaviť svoj názor a radšej ustupuje a uteká do bezpečia. Má nízke sebavedomie lebo keď som ju pochvaľovala alebo chcela som ju pozbudiť tak ako by nechcela prijať tú hodnotu toho druhého človeka.
A detstve mala dislexiu a opustil ju otec už skorom veku a mama ako samoživiteľka musela sa o ňu starať a aj o jej mladšiu sestru. A bola v škole šikanovaná a aj na strednej škole! A dodnes žije u svojej mami a babky (viem, že to samo o sebe nič zlé, že jej mama prišla o jej dom a tak museli sa vrátiť k babke) ale to bývanie u babky akoby to bolo jej už pohodlné, akoby sa jej nechcelo rozvíjať a urobiť nové kroky k životu.
A má už 6 rokov o 3 roky mladšie priateľa, ktorý sa chová hlúpo a neprimerane(ako napríklad posielal jej videá cez FB ako je opitý s kamarátmi)a pred troma rokmi ju podviedol, že sa vyspal z nejakou babou ale odpustila mu a stále sú spolu, mám pocit akoby má tento vzťah pretože nemá na výber, a bojí sa od neho odísť pretože nechce mať konflikt, bojí sa celkovo tej konfrontácie a bojí sa riešiť tieto medziludské problémi a spormi(pretože chce byť za každým dobre. toto takto hovorí. A povedala svojmu mladšiemu priatelovi že chcela by svadbu a deti ale on tieto jej hodnoty jej nechce naplniť lebo povedal že svadba je len kus papiera. A je o tri roky mladší tak ešte nemá potrebu si zasadiť strom. A ešte je zo socialnej slabšej rodiny, kde zo svojím bratom si požičali hypotéku na byt, ktorý oni platia. Ten jej priateľ sa hraje na frajera s auto nalepenymi otrasníma nálepkama. OTRAS!!!
Ja som jej vysvetlila, že by mala konať a zmeniť svoje spôsoby lebo si len seba ubližuje a preceňuje svoju pohodlnú situáciu, inač bude trpieť . Mám ju rada ale bolí ma čo si robí

Strana
z2
danulicek
12. apr 2022

ďakujeme za názor a posielame kľúčenku 🤷🏻‍♀️ Nikdy by som nepovedala, že použijem túto vetu, ale tu sedí asi najviac… Ale teraz vážne. O kolegyni si nám napísala celý životopis, skúsme teraz niečo z “tvojho piesočku” 😜

whatever1
12. apr 2022

@billvill Nie je v tvojich silach ani v moci formovat jej osobnost ani rozhodovat o vybere jej partnera. Nazor si jej povedala, ako s nim nalozi je uz len jej problem.

lintu
12. apr 2022

Ok, vysvetlila si jej a hádam by aj stačilo. Netreba za každú cenu druhých prerábať podľa seba. Kolegyni to možno vyhovuje tak, ako to má. Toto čo tu predvádzaš, by sa zas možno jej nepáčilo.

liusa82
12. apr 2022

Ty si iná informačná kancelária. Toto sú teda starosti.Fakt.Radšej idem spať dobrú noc🙂

babydesire
12. apr 2022

@billvill pozri,stym nic nespravis..poznam niekolko takych zien a vermi,ze su to osoby,ktore su skor toxicke pre svoje okolie..nemozu zato,lebo v detstve nedostali to co mali a teraz cely zvysok zivota zostanu ako ty vravis - detske...ani nejde o nejake detinske spravanie,ako skor , no ja tomu vravim ze ide o zeny ktore potrebuju opateru ktoru im rodicia v detstve nedali a oni ju teraz podvedome i vedome hladaju,vyzaduju a dokobca ziskavaju za kazdych okolnosti,, casto tym ublizuju svojmu okoliu aj samy sebe...myslim,ze to sa zmenit neda. Takze, ok, bud dobra kolegyna a mozno trochu kamoska ale davaj si pozor aby sa ti nedostala blizsie k srdcu, k rodine, k tvojmu sukromiu, lebo riskujes ze ti ublizi.

antoniatonka
12. apr 2022

kolko mas rokov ty? ak nie si ta "kolegyna" osobne 🙂 mi to pripada, akoby jedna druhu cez prestavku v škole ohovarala.. a ona toto, a ona tamto....

elementissa
12. apr 2022

Myslím, že ti prospeje (a aj kolegyni), keď sa budeš starať o svoj vlastný život a cudzie životy nebudeš rozoberať s celým svetom na internete. Riešiť na verejnom fóre osobný život nejakej tvojej kolegyne a ešte takto dopodrobna (keby to bola tvoja sestra, tak tiež pozerám, že či si v pohode, či si sestra nevie sama vyliať srdce, ale úplne cudzí človek, do ktorého života ťa absolútne nič....) To už je silná káva. Ži a nechaj žiť. Ak ťa jej správanie nejako ovplyvňuje, tak jej môžeš medzi štyrmi očami dohovoriť alebo ju usmerniť ak sa považuješ za jej super kamku- ale kolegyňa je snáď svojprávna, takže nech žije svoj život ako chce. Každý má právo na vlastné omyly, keď už tak. Radšej sa sústreď na to, aby pred tvojím prahom bolo zametené

miadi
13. apr 2022

Zi a nechaj žit. K pop nalepky frajer to je vsetko vec jej vkusu. Keby chcela aj plienky nosit je to len jej vec,

janetinka27
13. apr 2022

@billvill podla tvojho prejavu by som povedala ze si od nej mladsia aspon o 10 rokov. pises, ako keby si s nou zila v domacnosti a musela pocuvat jej hudbu a nechat sa vozit v tom aute s nalepkami do skoly.

edien
13. apr 2022

@billvill troll

mirage
13. apr 2022

@billvill ty si ta kolegyna? Lebo inak nerozumiem tomuto traktatu o cudzej osobe.. " Ten jej priateľ sa hraje na frajera s auto nalepenymi otrasníma nálepkama. OTRAS!!!" Ty si otras.

veronikaszabova
13. apr 2022

@billvill no teba by som na million percent nechcela za kolegynu. Otras 🤦🤦🤦🤢🤢🤢

sona96
13. apr 2022

@billvill no teba mať za kolegyňu, to musí byť teda výhra. Menej sa staraj a súd iných. Netreba mať vždy na všetko názor.

syslik81
13. apr 2022

mne to skor pride ze pise sama o sebe ale hanbi sa to priznat taks i vymysela"kolegynu"... lebonormalny spolupracovnik toho tolko o drubom nevie .. a z toho co si napisala mi to akodedinske spravanienepride..skor ak to teda nieje vymyslene je to divne spravanie sa ztvojejsttrany

ddaassuullaa
13. apr 2022

Co ti pece?🤣🤣🤣🤣 oplula som si telefon😁 stipem sa....vsak toto nemoze nik mysliet vazne?.......vdak?🙄🤭

monka105
13. apr 2022

@billvill napísať elaborát o živote cudzieho človeka je veľmi vyspelé. 👍🏻 Čo keby si ju nechala žiť svoj život a starala sa sama o seba? Vieš, tvoje vnímanie sveta nemusí byť vždy to najsprávnejšie. Nechaj ľudí žiť tak, ako chcú oni.

asocial
13. apr 2022

Ja viem, ze mladsim generaciam to nic nepovie, ale ja led som to citala, som si predstavila jula virsika ako tento "pribeh" cita vo svojej hitparade🙂 k teme: zacni od seba a neries cudzich ludi.

vsauce_
13. apr 2022

To sa ti chcelo všetko vymýšľať a písať sem? 😆

beronsche
13. apr 2022

vzdy ma to prekvapi s akou lahkostou zeny odsudia inu zenu tu na fore... Zrejme sa ziadna nezamyslela, co k tomuto elaboratu autorku mohlo viest.. okamzite to musi byt chudera, co radsej riesi inych alebo si vymysla (najma toto je taka konikovska mania, vsetko oznacovat za vymysel..)
plus naozaj odporucat lahostajnost za kazdu cenu (staraj sa o seba a pod.)?

@billvill ides na to zo zleho konca. kolegynu nezmenis, ani sa o to nesnaz, darmo mas ty ine predstavy, ona ma svoje. Zrejme dosledok detstva, kt. nebolo idealne. Ano, da sa s tym pracovat, ale to musi chciet ona, ona si musi uvedomovat, ze vobec zmenu potrebuje...
co mozes pre nu urobit je, ze tam budes pre nu a ze ju podrzis v tazkej chvili.

solange7
13. apr 2022

@billvill niesi nahodou posadnuta kolegynou? Takyto elaborat napisat v podstate o cudzej osobe par minut pred polnocou... Mimoriadne zvlastne.

ema234
13. apr 2022

@billvill jej zivot, nech sa chova ako chce, mozno je to jej chovnie odvodene od vychovy, mozno je jedinacik

dskjhfdlkdjhl
13. apr 2022

@billvill Namiesto vymyslania takychto hovadin si radsej zober pravidla slov. pravopisu a douc sa. Opisujes kolegynu, ktora ma detske chovanie a Ty mas zase pravopis na urovni maleho dietata.

jaskolka
13. apr 2022

Toľko informácií o kolegyni máš odkiaľ? Od nej? Lebo potom to už nie je kolegyňa, ale dôverna kamoška
A teraz k veci. Je dospelá, prečo to riešiš? Maximálne jej môžeš poradiť, ale nemôžeš ju nútiť, aby robila, čo chceš ty a ako to chceš. Je svoj právna, dospelá keď "narazí" je to jej chyba a jej život.
Čím viac sa budeš nevyžiadane pliesť do nej, tým horšie to môže dopadnúť.

barborachors
13. apr 2022

Pobavila ma veta:... ma UZ 28 rokov 😂😂 a???? Zi a nechaj zit, co ju tu prepieras ty troll.

billvill
autor
13. apr 2022

@babydesire ďakujem za tvoju odpoveď, chcem len doplniť jednu informáciu, do nej sa "zaľúbil" jeden náš mladí kolega, ktorý má skoro rovnaký vek. A on chudák žil toxickom prostredí vo svojej matky alkoholicky a on chudák ju posluhoval a riešil jej problémy. Kolega je mladí, vysoký a má aj dokončenú výšku ale má tiež nízke sebavedomie, kvôli matke čo mu robila niekoľko rokov peklo a on sa chudák sa zaľúbil to tej kolegyni aby mal nejakú ,,motiváciu" lebo nemohol si dovoliť nikam ísť von. Povedal mi aby že naša "kolegyňa" mu dala motiváciu žiť dalej a pri nej sa cítil dobre a bezpečí. Mám pocit že sa kolega zaľúbil do nej zo zúfalstva lebo nemal žiadnu osobu, ktorá mu mohla dať lásku a bezpečie a nehu. A podarilo sa mu sa od svojej matky pred pol rokom odísť a teraz žije sám, len teraz prežíva postraumatické stavy a chodí psychológovi. A on by chcel byť spolu s tou kolegynou, ale frustujeho tá situácia že nemôže. Aký máte na to názor?

selest
13. apr 2022

To pises roman alebo co🤣🤣

acrobaleno
13. apr 2022

Čo máš proti kpop a BTS? Akože nie som ARMY, lebo poznám tak 5 songov od BTS, ale kpop, jpop, jrock počúvam už dlhé roky. Nezáviď jej a pusti si aj ty.

simca06022011
13. apr 2022

Nehnevaj sa,t y si nejaka psychologicka? zanalizovala si vsetkych okolo, kolegynu, kolegu... podla mna ty sa spravas ohovaranim a riesenim inych osob neprimerane. Asi mas malo prace....

asocial
13. apr 2022

@billvill moj nazor - ty by si bola radsej, keby sa kolega buchol do teba a nevies to spracovat, ze sa mu koleguba paci viac ako ty. Tadaaaaa! Vyriesene :D

simca06022011
13. apr 2022

Omg zanalizovala 🤦🏻‍♀️🥺 y y y... 🤦🏻‍♀️
@simca06022011

Strana
z2