icon

Koľko voľna naozaj majú učiteľky?

20. dec 2023

Teraz mi znama hovorila ze su doma od piatku do 8.januara. Okrem toho bola doma 2 mesiace v lete, tyzden jarne prazdniny, pol rocne prazdniny a pod. Clovek zamestatny vo firme ma narok len na 25 dni dovolenky. Na nikoho neutocim, neurazam len chcem vediet v com je hacik.

dskjhfdlkdjhl
21. dec 2023

Autorka-chod do politiky a pretlac navrh, aby vsetci pedagogovia povinne a zadarmo robili cez prazdniny program detom😉

diana45
21. dec 2023

Prosím čo tu ešte riešiš keď stále nechápeš....??

autor
21. dec 2023

@mooonika1975 a moj zastup za mna nemusi tahat? Ze musi 8 hodin riesit za mna telefonaty, emaily, projekty rozrobene za mna podokoncovat, plus stihat svoje? Co to trepes, aka upratovacka pri pase, ze ma moze zastupit?

autor
21. dec 2023

@zuzuliennka1 sak ale aj ta celozavodna dovolenka sa im odratava z 25 dni volna 😀

mooonika1975
21. dec 2023

Takže tvoj zástup pride do práce po svojej práci ? Či súbežne rieši aj tvoje TELEFONAty ??? Wau . To si pochopila moja

autor
21. dec 2023

@mooonika1975 robi vsetko naraz a subezne s mojou aj jej pracou.

zuzanockamt
21. dec 2023

Autorka
Ale zastupujúca učiteľka nemôže robiť súbežne svoju aj kolegyninu prácu.

akje
21. dec 2023

@mooonika1975 ja napriklad robievam svoju pracu sucasne s kolegyninou a potom taham nadcasy, aby som to cele postihala. Myslim, ze Vas chapem aj ako neucitel.

autor
21. dec 2023

@zuzanockamt teraz neviem, ci to brat ako vyhodu alebo nevyhodu, len som reagovala na pani, ktora tvrdila ze mna zastupi pri pase aj upratovacka.

mooonika1975
21. dec 2023

vravim, nepochopila si to , ok

erikavesela
21. dec 2023

@letfenixa a?...aj socialna praca a masmedialna komunikacia konci 2.st.... neboj sa, viem o com pisem, som s pedagogmi studovala...vies akym stylom?... na skusku: prvych 50 stran pedagogovia, vedci vsetkych 250...a to som husakove dieta, odvtedy isla latka vedomosti o niekolko stupnov dole...

zuzanockamt
21. dec 2023

@erikavesela A to si čo a kde študovala? A kedy? Iné kvantá materiálov sme sa učili na skúšky. Plus povinná literatúra prečítaná. A samozrejme kopec príkladov, rysovačiek, programovanie. Že 50 strán 😂😂😂

benit
21. dec 2023

@zuzanockamt vnimam to podobne.

zuzanockamt
21. dec 2023

@benit Ja mám vyštudovanú kombináciu predmetov matematika a slovenský jazyk a literatúra a takéto názory nejakej panej z fóra ma teda urážajú. Viem, koľko toho bolo treba sa učiť. A niekto tu tresne, že 50 strán na skúšku. Zlatá je 😂😂😂

erikavesela
21. dec 2023

@zuzanockamt studovala som prirfuk...jasne, ucitelia sh top🤣🤣

dskjhfdlkdjhl
21. dec 2023

@erikavesela Co si tymto potrebujes dokazovat?

zuzanockamt
21. dec 2023

@erikavesela Áno, viem, ty tiež patríš tu na MK do tej skupiny, ktorá ich nemusí 🤭

zuzanockamt
21. dec 2023

@dskjhfdlkdjhl Ona tiež rada do učiteľov rýpe 🤷

dskjhfdlkdjhl
21. dec 2023

@zuzanockamt uz som to pisala niekde na prvych stranach-clovek, ktory svoju pracu robi rad a dobre, nepotrebuje takto rypat do inych a myslim, ze sa vobec nemylim😉

lapalma
21. dec 2023

Ts ts ts .... raz za čas je na MK pravidelne rýpacia diskusia o učiteľoch - priznaj sa, autorka, že si platený agent provokatér na rozprúdenie diskusie, lebo je tu nejako mŕtvo 🙂

arasidka123
21. dec 2023

@liv1 prečo práve leto...jasné že aspoň v lete môžu oddýchnuť...ale čo jarné.. jesenné...momentálne nerobím...som na materskej ..ale teda robila som asistentku a bola to makacka..a to nehovorím ešte o čase korony a online vyučovania...

zuzuliennka1
21. dec 2023

ale ucitelia to proste maju inak, lebo mame 2mes. prazdniny 🙂 tak ich zrusme🤣 a nebudu si musiet ucitelia lepit zastupy a dovolenky kadetade, lebo sa to tu v diskusii opakuje ved dookola, kazdy to ma plusminus rovnako, akurat ze ucitelom to logicky proste nemoze vyjst a musia si to zariadit sami (niekolko dni volna v lete, ano, nie je to celych 60 dni, pracuju prve julove dni a posledne augustove, a este niekolko desiatok dni pocas roka - jarne, velkonocne, jesenne, vianocme a neviemeste ake prazdniny a to vsetko musia nejak vykryt
to nie je ze: jupi kolko ma ucitel volno, skor je to o tom, polepit a zladit to, aby stihali, aby im to vychadzalo,.. a ucitelov je navyse z roka na rok malo, ucit nechce ist nikto)
(ak sa mylim, opravte ma)

zuzuliennka1
21. dec 2023

a co sa tej dovolenky tyka - nepochopila si, islo mi skor o to, ze je celozavodna, proste sa vyroba vypne, zastavi, odidu vsetci naraz. ziadne zastupy, teraz si berie dovolenku Anca s muzom a detmi, potom pojde do roboty, aby to vykryla a aby mohla zas ist na dovolenku Jana s kamoskami,….

autor
22. dec 2023

@zuzuliennka1 a prazdniny v skole nie je jedna velka celozavodna?

zuzuliennka1
22. dec 2023

no nie je 😁 celozavodna dovolenka je nieco uplne ine, to je dokonca specificky vymedzeny pojem, a hlavna podstata je - ze taka dovolenka je po dohode so zamestnavatelom.
kdezto prazdniny su urcene. od 1.7. do 31.8. a ze ucitel potrebuje skor volno inokedy, mu je figu platne - aj tu sa to niekolkokrat pise - musia si nechavat svoje dni dovolenky na prazdninove dni. ci sa im to paci alebo nie.
nemoze ucitelka dojst ucit od 15.7. do konca jula, lebo ona vtedy moze a dovolenku si bude naopak potrebovat cerpat posledny augustovy a prvy sept. tyzden.
a zastupovanie ucitelov je tiez uplne ina vec, ale to ti tu uz vysvetlili, snad uz chapes.
a teda, ked tak strasne zavidis ucitelom “tolko volna”, mozes ist ucit ty 🙂

akje
22. dec 2023

@zuzuliennka1 uz chapem, preco maju ucitelia 45 dni dovolenky. Ja som povodne myslela, ze je to kvoli psychicky narocnej praci. Takze tato diskusia bola na nieco dobra 😊 aj ked sa niesla v neprijemnom duchu z oboch stran diskutujucich.. no vela ludi to podla mna nevedelo a uz vie 😊
Co som si vsak uvedomila je, podla toho ako pisete, ze si beriete 35 dni dovolenky pocas prazdnin a ostava vam 10 pocas roka, tak takto vlastne fungujete rovnako ako kazdy iny pracujuci rodic mimo letnych prazdnin, nakolko aj nam neucitelom ostava cca 10 dni na zvysok roka ako su zimne prazdniny alebo jarne, nakolko sme tiez limitovani letnymi prazdninami, pocas ktorych musime byt s nasimi ratolestami. 😊 nevieme si brat dovolenku kedy chceme. Tiez nam deti ostavaju doma pocas zimnych, jarnych a jesennych prazdnin. A tiez by som neskutocne rada isla aj inokedy na dovolenku ako v case na to urcenom. No hold, musime to robit tak, ako vy. A aj to nam zamestnavatel moze povedat, ze v tyzden jarnych prazdnin do prace musim a dovolenku mi neschvali.

Je fajn viest diskusiu, no vyslovovat fakty typu ze vy ostatni (neucitelia) si mozete zobrat dovolenku kedy chcete nie je podla mna na mieste, lebo to tak nie je. To sa da jedine, ak je niekto bezdetny.

Podla mna vam tu niektori zavidia, narocnost prace v skolstve si neuvedomuju no zas tvarit sa, ze to s tou dovolenkou nie je fajn mi pride zvlastne. Faktom je, ze jej viac mate. A co? Ked vam to niekto zavidi, nech ide do skolstva 😊 len sa uz prosim netvarte, ze to nie je zavideniahodne 😊 ved je 😊

simsalabim
22. dec 2023

@akje suhlasim s tym, co si napisala, no s tymi dovolenkami mimo prazdnin si treba uvedomit, ze sa to tyka iba takych 10-12 rokov, kym su deti vo veku, ze idu s rodicmi na dovolenku. Potom si rodic moze ist aj v maji ci septembri. No ta ucitelka stale nie, celych 35? rokov (ak teda vydrzi ucit 😅).

simsalabim
22. dec 2023

@zuzanockamt od kamosiek viem, ze studovat slovencinu je neskutocne narocne a ze museli navyse nacitat obrovske mnozstvo beletrie. Ludia si myslia, ze slovencina je brnkacka, lebo po slovensky uz vedia 😅 Spominam si bn anekdotu, ako jedna po uspesnej ustnej skuske povedala skusajucemu, ze index ma v taske na chodbe, ide si prenho. A on jej na to - tak sa uvidime o tyzden, kolegyna 🫢 Kym pochopila, preco ju vyhodil, ze to trvalo 🤪

zuzanockamt
22. dec 2023

@simsalabim Som zvedavá, koľké z tunajších mudrlantiek to tiež pochopia 😂 Ale výborne ju dostal 😂

mooonika1975
22. dec 2023

@simsalabim môj syn robil skúšku zo slovenčiny, na jazykovke, nič ťažké, tiež sme mysleli, že brnkačka, však slovák, ale joj, veru pohorel, dlho sme to nevedeli prijať, že " nevie po slovensky " 😂