icon

Koľko voľna naozaj majú učiteľky?

20. dec 2023

Teraz mi znama hovorila ze su doma od piatku do 8.januara. Okrem toho bola doma 2 mesiace v lete, tyzden jarne prazdniny, pol rocne prazdniny a pod. Clovek zamestatny vo firme ma narok len na 25 dni dovolenky. Na nikoho neutocim, neurazam len chcem vediet v com je hacik.

angelinja
20. dec 2023

@egrese ja som si nikdy nemyslela o uciteloch ze su chudery..nechapem toto zmyslanie tiez...ja hovorim ze od ucitela zavisi to ako sa deti maju v skole , aku maju pohodu a co vedia...niekedy treba vediet aj vysvetlit...toto hovorim o 1-4 lebo tam je ta ucitelka ako druha mama, co robia na 5-9 ma nezaujima tam su uz vacsie deti, hlavne co je asi v dnesnej dobe zle je sikana, deti sa predbiehaju kto co ma atd..ale ja stal hovorimkeby to nevidia doma take spravanie tak taki nebudu..

diablikovci
20. dec 2023

Toho roku čisto len na prázdniny trebalo 49 dní. Už 4 dni trebalo nadrobit.

egrese
20. dec 2023

Ale ja som ti nepovedala, že si to myslíš ty, len proste viem, že niektorí ľudia sa na toto povolanie tak pozerajú... A ako učiteľ môžem povedať, že veľa závisí odo mňa ale žiaľ aj veľa nezávisí - deti prichádzajú do školy z rodín, kde ich vlastne ani neučia ničomu dobrému, tak potom to prinášajú aj do kolektívov. Samozrejme nie všetky, ale je čím viac detí, na ktoré doma rodičia nemajú čas a tak si to nesú so sebou...
@angelinja

hanka50
20. dec 2023

Nesla by som robiit ucitelku ,ani za 100 dni volna ..ak im zavidis nech sa paci ,mozes sa realizovat ,je ich malo

autor
20. dec 2023

V com je vlastne pracovna zodpovednost ucitela? Nenaucit ucivo zle, alebo...? Kontroluje to niekedy niekto?

angelinja
20. dec 2023

no niekedy tie deti su celkom zle hlavne v tom ze vymyslaju a ked sa im nieco stane tak oin su zodpovedne..toto je asi najviac coho by soms a bala v tejto profesii. uz sa stal pripad kedy isla ucitelka s detmi von pocas vichrice ci prd vichircou a odlomil sa konar zabilo dieta...ucitelka aj riaditelka maju zle..neivem ako to dopadlo

zuzanockamt
20. dec 2023

Autorka
Čo príspevok, to perla 😂😂😂 ŠŠI ti nič nehovorí?

sorciera24
20. dec 2023

autorka fakt si myslis, z zodpovednost je len učiť?...tak to ta vyvediem z omylu....nielen ucit.....vsetko, co ti podla pozicie a zaradeniu prislucha...a samozrejme, je tam na to tvoj zamestnavatel, kt. ta kontroluje (a potom vyssie insittucieSSI)....keby to bolo len o učeni....je nam sveta žiť....vidno, že nemas ani predstavu.....ako pisem, ver, že ani to volno by ti s tymto nastavenim, co tu predvadzas nestacilo na tuto pracu

slavaf
20. dec 2023

Nehnevaj sa, najprv hodnotíš a závidíš a potom sa pýtaš, čo to vlastne obnáša? Nemáš to nastavené nejako v opačnom poradí?

basullinka
20. dec 2023

Autorka, nikto nas nekontroluje, nechodíme na hodiny, triedy aj škola je jedna veľká anarchia a k tomu sa len sťažujeme na platy a dovolenku. Ak si chcela len počuť hejtik na toto povolanie, tak tu to máš a môžeme ísť na ďalšie povolaničko🤭

autor
20. dec 2023

@zuzanockamt pytam sa preto, lebo este ked som chodila ja na ZS mali ucitelky dost na haku, precitali ucivo z knihy, obcas pisomka znamky dali a hovoto, nestarali sa ci nas to naozaj naucili. Ci mylim sa a uz je to inak?

simsalabim
20. dec 2023

Autorka - neviem, aka je zodpovednost ucitela, ale jedno viem isto. Ucivo ucitel nemoze “naucit”. To je ulohou toho ziaka. Ucitel moze vysvetlit, ukazat ziakovi ako na nieco prist, pomoct mu uvazovat, vyhodnocovat informacie, spolupracovat, riesit problem, nasmerovat ho… co si z toho odnesie ziak, je mimo ucitela. Aspon ja to tak vnimam. Lebo ziak nema v hlave lievik, ktorym by mu ucitel nalial vedomosti. Ulohou ucitela by nalo byt otvorit mu obzory.

letfenixa
20. dec 2023

@autorka ty si vyrastala niekde v pustatine?

simsalabim
20. dec 2023

@sorciera24 ale je to obzvlast hrozne, ked takto uci mladas a ani sa nehanbi 🙈

cafelatte
20. dec 2023

Z ktorého zamestnania odchádzaš s čistou hlavou, možno tak z pásové výroby. Všade je urcita zodpovednosť.

autor
20. dec 2023
denopeno
20. dec 2023

Vidno, že "máš prehľad". Načo vôbec otváraš túto tému, keď sa nerozumieš? Nič v zlom...ale fakt si myslíš, že učiť môže hocikto? Myslím naozaj učiť, vysvetliť, zaujať deti, vedieť korektne jednať s rodičmi, atď.

katarinka289
20. dec 2023

Pardon??? Stazuju? Tiez som ucitelka a ano mam 45 dni dovolenky,no nemozem si ju zobrat,kedy chcem ja. Letnu dovolenku mam tu najdrahsiu lebo musim ist len v najvyssej sezone

autor
20. dec 2023

@denopeno ved preto otvaram temu, lebo tomu nerozumiem.

timi247
20. dec 2023

Nech sa páči, choď učiť a nebudeš sa sťažovať ani ty

sorciera24
20. dec 2023

@simsalabim vascina z nich mi povie, ze ani ucit nechcu, vtedy si veru aj poviem "chvalabohu"...

tetapetra
20. dec 2023

@basullinka chcem ťa za učiteľku 🥰. Teraz klikla správa,zajtra písomka z matiky. Myslela som,že syna nechám u našich. Vyzerá to tak,že nie.

zuzanockamt
20. dec 2023

Autorka
Áno, je to inak.

denopeno
20. dec 2023

Autorka, je to smutné, že si mala také učiteľky, ako píšeš. A možno si to len Ty tak vnímala. Neviem si predstaviť, že učiteľa nezaujíma to, či žiaci rozumejú učivu, zvládajú ho. Toto učiteľ nie je, len sa na učiteľa hrá. Asi toľko k tejto téme.

rebrambora
20. dec 2023

??? Vies vobec aky halier na SR pedagog zarobi? To snad nemyslis vazne, ze par dni volba navyse zavidis.

tortelinka
20. dec 2023

Nech sa páči

deniska14
20. dec 2023

Super pridaj sa k nám je nás málo, učiteľov treba🙏

babulkomale
20. dec 2023

@benit ...ako 99% rodičov skolopovinnych deti 😂

guudy
20. dec 2023

@tetapetra mozes si byt ista, ze sice dovolenku maju, ale pracovat budu musiet z domu. Bezne maju nedoopravovane pisomky a pod.

babulkomale
20. dec 2023

@rebrambora halier? Minule tu pisala jedna, ze takmer 2000 eur ma na ZŠ. Ze je brutalne spokojna. Ani sa necudujem, vidam z okna tri ucitelky kedy chodia domov.
Problem je, ze vacsina ucitelov ine zamestnanie nikdy nerobila. Takze maju pocit, ze vsetko najhorsie zlo sveta sa stretlo v ich povolani. Rovnako ako to vnimaju napriklad mladi, ktorych prva praca je v prevadzke rychleho obcerstvenia. Vsetko je zle, kym sa nezamestnaju niekde, kde su naroky vyssie.