Koľko voľna naozaj majú učiteľky?
Teraz mi znama hovorila ze su doma od piatku do 8.januara. Okrem toho bola doma 2 mesiace v lete, tyzden jarne prazdniny, pol rocne prazdniny a pod. Clovek zamestatny vo firme ma narok len na 25 dni dovolenky. Na nikoho neutocim, neurazam len chcem vediet v com je hacik.
@babulkomale nie, nemyslím si, že všetko zle sveta sa zišlo v povolaní učiteľa. Keby som si to myslela, tak neucim na ZŠ.
To nemyslis vazne toto co si sa opytala ?
2000 na ZŠ? Toľko nemá učiteľ, ktorý má atestácie, príplatky za profesijný rozvoj, doktorát, nadčasy, triedu...A je skoro v platovom strope.
@babulkomale prosím, v ktorom meste ma tych 2000? 😅 Súhlasím s Tebou, že mnoho učiteľov vidí to čiernejsie aj kvoli tomu, že nemá skúsenosti z iného prostredia. Ja som pracovala na manažérskej pozícii v súkromnej firme a aj ako učiteľka, takže porovnávam často 🙂 ale zároveň právom vidia niektoré veci tak, ako ich vidia 🙂
@denopeno presne 🙂 u nas maju tolko ucitelia na VŠ s titulom prof. v hrubom....
@babulkomale dalsia, co vidi z okna:D aj nam do vyplatnych pasok...do kelu, ved my vam len davame realne fakty, neberieme, ze je to zle....to vy vidite mylnou optikou..... (a to sa teda mylis, ze sme nic ine nerobbili)....a budes sa cudovat, mnohi sa opat chystame....lebo z tychto kecov je nam nanic...vsetko vidia, vsetko vedia a pritom skutocnost je fikcia...ci naopak?
@basullinka @zuzanockamt ti povie 🙂 tá má.
Ja si nepamatam, ze by na MK zalozila diskusiu nejaka ucitelka a stazovala sa, aky ma tazky zivot. Zato neustale tu vznikaju diskusie, kde neucitelia riesia napr. prazdniny. Kazdy kto chce, moze vystudovat (ak na to ma schopnosti) a moze ist ucit a uzivat si prazdniny.
@basullinka inak aby nevznikol omyl, ja ucitelom fandím velmi, vazim si ich, mame ich v rodine. Dobry ucitel je poklad.
@babulkomale Asi mas dost casu a si doma este skor, ako tie ucitelky, ked ich mozes sledovat z okna. Ci sa v praci nudis a tam ich z okna sledujes?😉
@babulkomale moji ziaci chodia na dovolenky k moru od maja a potom esre v oktobri. Lyzovacky tiez riesia mimo jarnych prazdnin. To si ja ako ucitelka dovolit nemozem.
@dskjhfdlkdjhl nie, vidala som ich na MD a na PN. A pocula si uz o ludoch pracujucich z domu?
@benit no vidis, a my hlupaci respektujeme prazdniny a chodime v lete.
@babulkomale Ano, pocula, ale tak bud pracujem, alebo vyzeram z okna, kedy chodia ucitelky domov😉
Mila autorka, kludne pridte, radi vas uvitame v nasich radoch! Som zvedava, ako dlho by ste to realne vydrzali.
Viete, nie je to vzdy len o tom uzasnom dlhom volne (podla vas).
Pripustili ste niekedy aj takú myšlienku, ze ucitel/ka, v case prazdnin si robi pripravy na hodiny, vyraba pracovne listy, pisomky a opravuje ich?!
Napriklad za seba poviem (ucim slovencinu) ze hlavne to opravovanie pisomiek (mensich alebo väčších), diktátov a slohovych prac je nekonečne 🤷♀️ Velmi vela casu to zaberie.
Takze na vašom mieste by som si isla osobne vyskusat robit konkrétnu pracu a mozno potom by ste videli učiteľské povolanie objektivnejsie. A nielen ruzovo z pohladu uzasnych dlhych a castych prazdnin.
Verim, ze sa nad tym aspoň zamyslite 🙏
@babulkomale to je tvoj problem. Kto nie je viazany prazdninami ako ucitel, vacsinou prazdninuje mimo sezony.
@babulkomale moj muz pracuje z domu, ale v zivote necumel z okna po ludoch, nakolko pracuje......co je toto za novodoba voyerska uchylka?....stare babky , co potrebuju ohovorit inych uz som pochopila, ale mladych? fakt nechapem...
@sorciera24 Tiez to nechapem, ale tak ludia maju rozne uchylky😉
@dskjhfdlkdjhl respekt, len nech si zhodia pri tom ocumovani tie ružove okuliare...
@camelie12 inak ja obdivujem slovenčinarov za tie nervy, keď majú opraviť naraz niekoľko tried slohov, či diktátov 🙄 mňa by porazilo
@dskjhfdlkdjhl
@sorciera24 Očividne majú takíto ľudia nudný život, keď neustále špehujú druhých a riešia ich. Nemajú dosť svojich záujmov, radostí, starostí. Len špehovať.
@sorciera24 ty nevetras, nevesias bielizen, nechodis von z dveri hodit do smetiaka vrece, nezastieras a neodostieras, nepozries sa ci este prsi alebo kto zvoni?
Ty sa vazne divis, ze niekto vidi von zo svojho okna? 😂😂😂
@basullinka mna poraza uz len ked vidim chyby v mailoch super studovanych kolegyn 🤦 mam uchylku na pravopis a najradsej by som im to poslala opravene.
@babulkomale ano, to su cinnosti, pri kt. si nikoho nevsimam, neregistrujem, neocumujem a neriesim, kto to je a kedy a odkial ide domov.....ako fakt, sorry...
@benit vdaka za radu, zacneme aj my. Ups pockaj, ako vykryjeme prazdniny, ked si vezmeme doolenku este mimo nich? Tak zasa nic...
@sorciera24 mozno nevidis do dialky. Mna by hanba fackala keby som isla k brane a nevsimala si a nezdravila susedov. To ake tupelo musi byt clovek ked nepocita s tym ze vyjde von a uvidi susedov z ulice?
@sorciera24 asi si mu otocila stol do steny aby nevyrusoval. Aj si ho presadila? Poslucha?
@13uzivatelka11, presne tak. Ale to vela ludi nevidí, bohuzial 🤦♀️
@dskjhfdlkdjhl niektori ludia pri praci aj premyslaju a vtedy sa zahladia "do blba". A evidentne obcas aj blba uvidia. To je nonsens co tu predvadzate s tou (dufam) hranou nechapavostou 😂
A mozno aj skutocnou 🤔

Nech sa paci, mozes ist aj ty