icon

Koľko zarába váš manžel a ako platíte výdavky?

30. okt 2024

Koľko zarába vás manžel? Ako platíte výdavky ? Obmedzuje vás v niečom že to a to si nemôžeš kúpiť lebo je to drahé?

bublinka1426
31. okt 2024

@mojemenonikto charakter dnesni muzi moc taki nie su.
@lienka.7 suhlasim, takych je uz malo

zafir01
31. okt 2024

@mojemenonikto ako keby to môj manžel píše . Keď sme sa spoznali zarábal 5 x viac než ja .
Teraz má dvojnásobok môjho príjmu ( ale zatiaľ som na rodicaku plus dve práce ) . Takže zachvilku klesnem a bude mať 3x viac než ja .

Máme účet na jeho meno ,kde som disponent , riešim tam všetko ,platby ,IB , investície ,splátky hypo , všetky poplatky. Pre tri deti . Chodí mi tam rodicak .. muž sa toho účtu vlastne ani nechytá ,hoci mu tam ide mzda
Potom ma muž svoj účet , cez ktorý si rieši svoje hobby ,ktoré má určitý cash flow , a tiež si naň posiela mesačne z hlavného účtu istú sumu " bokom "
Ja detto .mám svoj účet ,kde mi chodia prijimy z dvoch zamestnaní . Muž nevie koľko tam mám ,ani sa nepýta . Sú to peniaze ,ktoré odkladám ,a posielam sa s nimi má väčších investíciách , dovolenky a pod . Tiež zaplatím nakup ,keď ma muzovom účte suma klesne pod určitú sumu .

lenkakravcova
31. okt 2024

@mojemenonikto vieš čo je v našej spoločnosti paradox? Že keď to napíšeš takto ako muž, že si stará škola že platíš všetky výdavky na domácnosť, ženu atď, tak ti to olikuju. 😀 A keď to isté napíšem ja ako muslimka, že takto to máme (lebo tak je to v islame bežné), tak už som nesamostatna, máme doma stredovek a prizivujem sa na mužovi a podobne. 🤣 Je to vtipné ako ľudia dokážu posudzovať jednu a tú istú vec rozdielne len na základe predsudkov.

brendaa
31. okt 2024

čo si si kúpila, keď ti toto povedal?....inak míňať peniaze len tak mirnix - dirnix na to nie sme obaja. Nemáme spoločný účet, muž platí hypo,inkaso,poistky, servis áut,.....ja oplieskam svoju výplatu na chod domácnosti, nafta....a potrebné prkotinky......

barbora_t
31. okt 2024

U nas je zarobkovo cinny len moj muz, zaraba tolko aby nam nic nechybalo, plus vie aj co odlozit. Pokryva tkamer vsetky naklady.
Ja mam rodicak, ten mam na svoje potreby + oblecko, obuv, hracky, darceky pre dceru.
Jasne ze aj v obchode nakupim 😊
Keby potrebujem peniaze, bez akykolvek otazok mi ich posle 😊

aurora33
31. okt 2024

@lenkakravcova ja som mu tam napriklad nedala like. Ešte ma dojala že odpoved, že konečne normalny muz 😅😀

danica2711
31. okt 2024

na otázku od anonyma určite s radosťou vysypem sumu, ktorú zarába môj manžel a spôsob nášho finančného hospodárenia

h2
31. okt 2024

@lenkakravcova Rozdiel je v tom, že jeho manželka chodí do práce a má svoj príjem. Okrem toho, mne sa to spravodlivé a "normálne" nezdá.

marhulka13
31. okt 2024

@danica2711 a ešte napíš všetky údaje z platobnej karty, to je tiež relevantný údaj 😅😀

sense
31. okt 2024

A ty pracuješ? Nepracujem? Mna manžel v ničom neobmedzoval , ale ani na nezivil

lienka.7
31. okt 2024

@lenkakravcova to je preto lebo ženy sa tu velice hrajú na nezávislé "super zeny", ktorým predsa chlap nebude platit kávu na prvom rande, lebo nie sú na to odkazane👌 keď majú svoj plat, tak je to ôk, materska už horšie, lebo vsak je tu ďalší človek na zivenie, ale to ešte nejako dajú z materskej. Sok nastane, keď príde rodicak a majú žiť z 500€. A nielen žiť, ale aj z toho ešte aj ušetriť! Ale ako si to zariadili, tak majú.
A potom dalsia skupina, čo realne nemajú peniaze, ale ženy drepia doma s deckom (ked iba do 3 rokov tak je to úspech ešte, tieto hľadajú hneď možnosti do 6 rokov, lebo vsak prečo by šli do prace) oni sa predsa musia starať! Omyl, nie nemusia, môžu... a potom ďalšia skupina sú tu tzv. "rodene vyhovaracky" co sa nedá a pod. A ze za 400€ sa im do roboty neoplatí ísť. Jasne, ze neoplatí, lebo vsak 500€ dostávali za ležanie doma... kde len tento stat robi asi chybu? 🤔

tiezjedna
31. okt 2024

@lenkakravcova ty nepracuješ, nezarábaš. Jeho žena áno. To je dosť zásadný rozdiel.

aaadkaaa
31. okt 2024

Moj muz mi posle vyplatu, nieco z nej odlozi (do kasicky🙈), nieco si necha na obedy a zvysok mam ja a platim vsetko od poplatkov,poistiek,pausalov cez nakupy. Posielal mi yak aj ked som bola na rodicaku aj ked zarabam 😀 ja zvysok setrim na ucte, on setri v hotovosti, z coho ma slak triafa, ale co narobim🤣 nikdy mi mevydeloval, neriesi co kupim atd., konzultujeme len velke vydavky, inak neriesime, co ten druhy kupi

cookie29
31. okt 2024

@lenkakravcova ale uhol pohladu je dolezity, nemusi ist vzdy o predsudky

@autorka ked uz sa pytas na taketo sukromne zalezitosti, minimum by bolo napisat to ako neanonym

katulienocka999
31. okt 2024

@mojemenonikto presne tak isto fungujeme aj my 🙂

h2
31. okt 2024

@lienka.7 Okrem skupín, ktoré si vymenovala, je tu ešte jedna skupina, najväčšia zo všetkých: ženy, ktoré žijú úplne normálne. Chodia do práce, nemajú problém nechať sa pozvať od muža na kávu, na večeru, či dokonca na dovolenku, alebo "sa od neho nechať živiť", keď sú na materskej/rodičovskej dovolenke (tie úvodzovky znamenajú, že ja to tak neberiem, že on ma živí, pokiaľ ja sa starám o naše spoločné dieťa). A zároveň tieto ženy sú finančne samostatné a nie sú závislé na tom, čo zarobí muž.

dominikamacakova
31. okt 2024

@lenkakravcova ale to je "trochu" rozdiel nemyslíš? Slovenská žena má 100% rovnaké práva ako muž a navyše si "užíva" mužove peniaze. Ako to majú moslimky asi nemusím písať. (Nenarážam konkrétne na teba)

zmrzlinka2021
31. okt 2024

Môj manžel zarába menej ako ja, ale sme manželia, čiže je to jedno, peniaze sú spoločné.

zmrzlinka2021
31. okt 2024

@mojemenonikto problém môže nastať v tom, že keď muž nebude schopný, proste žena ho odkopne. Nehovoriac o tlaku na mužov, zanedbavani rodiny. Pre deti je otec dokonca ešte podstatnejší ako matka. A tie peniaze nevynahradia cas s deťmi, manželkou.

zmrzlinka2021
31. okt 2024

@lenkakravcova ak máš nie o v hlave, hovori sa takým ľuďom - zabitý potenciál

ssimusska
31. okt 2024

Niesme manželia, no bývame spolu. Priateľ je živnostník, zarobí dosť na to aby ja som si v pokoji doštudovala VŠ, popri tom len brigádovala a mohli si dovoliť čo v podstate chceme. 🙂

cyberk
31. okt 2024

My sme obaja uspesni, tak si nemame, co zavidiet. Moja motivacia bola, aby som mohla potiahnut rodinu, ak by manzelov prijem vypadol.
Btw kazda by drzala hubu a krok, keby nasla takeho debila, co vse zaplati a mohla si nechat celu jej vyplatu 🙈😂

mooonika1975
31. okt 2024

@mojemenonikto och, vysnívaný muz,

milanemila
31. okt 2024

Ono je to tak, ze ak je financny nedostatok, tak je aj stres s tym spojeny a vacsie kontrolovanie vydavkov a “vyhadzovanie si na oci” co kolko stalo a ci to bolo treba. Kedze bolo pre nas dolezite vzdelanie a aj nasledne vzdelavanie sa, tak si zijeme dobre a v pohode.
Moj muz niekedy pretoci ocami ked kupim nieco co je pre neho nepotrebne (vacsinou bytove dekoracie :D) ale nie kvoli peniazom ale skor kvoli jeho nejakemu prirodzenemu minimalizmu v nakupoch hmotnych veci. Ale ked nieco kupim a vidi, ze mam z toho radost a je jedno ci je to nieco do bytu, zahradky, pre deti alebo pre mna, tak je s tym uplne v pohode aj ked ja som momentalne doma s krpcom a cely rpdicak ide na moje cvicenie :D🙈
Sumu zarobku nebudem pisat, lebo zas tu niekto bude podrazdeny, ze su na MK iba “bohaci”, co sa sem prisli chvalit 🤦🏼‍♀️

madeincssr
31. okt 2024

Myslim, ze ak chceme rovnost pohlavi, nie je v poriadku ocakavat, ze muz ma akusi "nepisanu povinnost" zaopatrovat zenu. Musia si byt rovnocenni a vsetko musi byt dobrovolne (nie pod tlakom mozno uz zastaranych steteotypov, cirkevnych ci kulturno-spolocenskych). Jasne ze o svoje deti a domacnost sa tiez dobrovolne staraju obaja, niekedy viac "svojpomocou" (vlastnou pracou, ktora casto byva nedocenena), inokedy viac financne, co sa v case moze menit. Problem niekedy nastava v hranici, co je este "praca pre spolocne dobro" a co uz individualna zabavka/konicek (aj ked s vacsim ci mensim presahom do spolocnych hodnot).

bielasovicka
31. okt 2024

Otázka bola, koľko zarába vás muž. Kde sú odpovede? 😜😜

h2
31. okt 2024

@bielasovicka Veď napíš, môžeš začať.

tiezjedna
31. okt 2024

@madeincssr rovnosť pohlaví? To je kardinálna blbosť...

rachel36a
31. okt 2024

Sme manželia, financie mame spolocne...kupim si co chcem...spolu riešime len kúpu drahších veci..zarába cca raz toľko ako ja

lenkakravcova
31. okt 2024

@h2 v islame môže žena tiež chodiť do práce a celý jej príjem jej ostáva (nepoužíva ho na hradenie domácnosti). Môže chodiť do práce a nemusí. Je to možnosť. Nie povinnosť pre ženu.