Mám prijať pracovnú ponuku v zahraničí?
Dobry večer prajem . Som vydatá to bude dôležitá informácia v otázke . Dnes mi prišla ponuka na prácu , podmienkou je odcestovať kvôli práci na dlhší čas . Manžel to odmieta a ja neviem či ponuku prijať alebo nie . Ešte sa rozhodujem ako by ste sa rozhodli vy ?
@mili2016 presne aj ja nad tym rozmýšľam . Milujem ho veľmi a zničilo by ma ak by nevydržal preto váham
Ja som robila roky rokuce v japonskej a teraz v cinskej firme a teda uprimne tak mna do vyvrtky svojim kludom vytacajucich ludi som este nezazila... nedodrzuju mi terminy, nepovedia nikdy na priamo svoj nazor, vsetko oklukou a rovnake chyby robia snad 300x po sebe, nepoucitelny, klientom (a aj mne) slubia aj nemozne a ja to potom taham z kaluze, ze vlastne sa to ani stihnut alebo financne postavat neda, ale nevedia povedat jasne NIE. To je na dlho no. Ale to moze byt v kazdej branzi ine, mne sa vyhybat uz moc nepodari, kedze ma po navratie s materskej posunu na poziciu mojho sefa teraz... ale nad tri tyzdne nejdem nikam, proste mame male deti a hotovo. Ty mas vyhodu, ze ta toto nebrzdi.
@anjelicek26 to ano a mate pravdu je to s nimi velmi tazke nieco podobne mam tiez
Rok odlucenia je dlho a moze to byt zanik manzelstva. Ja by som nesla. Ziadne peniaze ani kariera mi nestoja za to,aby som prisla o dobry vztah. Ale to som ja. Ak po tom tak velmi tuzis,musite si to doma s muzom vydiskutovat. Pises,ze po 3 mesiacoch prist na par dni,to by slo. Potom moze on prist za tebou,to uz mate pol roka za sebou. A dalsie 3 mesiace sa daju zvladnut. Vsetko je na vas ako si to zorganizujete.
No neviem, nepríde mi to ako nejaké terno. Tu máš Jany výber- muz alebo práca. On dal prednosť tebe, ty praci. Ja toto nevidím na happyend ak odídeš.
Neprijala by som to. U nas je praca na rebricku nizsie nez je moj muz a pripadne aj deti. Mali sme moznost takehoto odlucenia za niekolkonasobny plat...ani nahodou. Spolu alebo nikto, to sme vsak my, niekto si to odlucenie dokonca uziva. My bez seba nevieme existovat, ani nechceme
Ak zahranicie na dlhsiu dobu, tak spolu.. my sme tak boli tri roky... proste nas vztah a az potom praca... praca bola, bude, muza mam len jedneho... a to obaja mame pracu vysoko postavenu, zalezi nam na tom, ale na nasom vztahu este chlp viac samozrejme ;)
ja pojdem proti prudu. Ako casto ma clovek prilezitost ist zit do Ciny?
toto je absolutna bomba prilezitost. Uz by som bola zbalena aj s muzom.teda moj by sa zbalil prvy 🙂 cina to je iny vesmir. teraz este deti nemas, teraz este mozes
Išla by som iba, ak by muž išiel tiež.
No, máš to ťažké, najmä ak už, ako hovoríš, máte doma precedens, že manžel bol v podobnej situácii a nešiel... Ako si vtedy reagovala ty? Pustila by si ho?
Možno na toto by som vo vašej komunikácii nadviazal. Skús si hneď na začiatku dohodnúť so zamestnávateľom pravidelné cesty domov a manželovi ešte raz vysvetli, že je to pre teba veľmi dôležité. Dnes v období MS Teams a podobných aplikácií už ani takáto dlhodobejšia pracovná cesta nemusí byť nezvládnuteľná. A rok odlúčenia s občasnými návštevami domov nie je až taká extrémne dlhá doba. To ubehne ako voda. Akoby si šla na vojenčinu 😉 Samozrejme, ak sa manžel začne príliš stavať na zadné, budeš to mať veľmi tažké a bude to znamenať veľkú skúšku vášho vzťahu.
Keby sa to stalo u nás,tak rozhodnutie by bolo len na samotnom cestovateľovi a ten druhy by ho podporil.Ale do Číny na tak dlhý čas by sa mne nechcelo.do takého španielska okamžite.
Do ciny by som sla hned, a dovcu si moze spravit a prist aj on, ja by som sla. Tiez som mala moznost v minulosti a nesla som kvoli muzovi a ten sa mi odmenil po 20 rokoch nozom o chrbta, mohla som byt uz uplne niekde inde
Isla by som a aj manzela by som podporila v tom aby isiel. Ale my sme tak nastaveny, sme zvyknuty byt bez seba
Nešla by som určite... V tom mojom rebríčku priorít je manžel na vyššej priečke ako práca.
Ja by som isla. Deti nemate, manzel je uz velky, vydrzi to. A moze prist za tebou na dovolenku. Brala by som to ako prilezitost.
@lija22 a v čom je žiť v Číne také terno?
Ja by som to brala ako prilezitost. Ked budes mat deti, uz nebudes moct ist nikam na takuto dlhu dobu alebo budete musiet ist vsetci. Cina je daleko, to je fakt, ale tak moze Ta tam prist pozriet, normalne na dovolenku na tyzden-dva, potom ty by si prisla sem na Slovensko. Vsetko sa da, ked sa chce.
Ja by som išla. Je to dobrá príležitosť na kariéru. A rok prejde ako voda. A keď aj manžel sa ponorí do prace tak nebude tak vnímať že je sám..
Ja napisem asi trochu od veci, lebo mne by sa nikdy v zivote nenaskytla podobna prilezitost, ale keby bol v podobnej pozicii ako mas ty moj manzel tak by som nevahala ani minutu a poslala by som ho tam. Pokial by bol jeho argument rovnaky ako u teba ze hoto posunie financne, karierne aj osobnostne tak uz by mal mnou zbalene kufre. Mozno mate financie v pohode a to nie je rozhodujuce ale v praci travime za mna teda obrovsku cast zivota a ked tam sa budem citit komfortne a budem na pre mna uspokojujucej pozicii tak to je na mnoho rokov neskutocna deviza. No a o osobnom pocite ani nehovorim, skusenost osobna, zazitok, poznatok inej kultury, prostredia a ludi je nenahraditelny. Ja sama za seba viem povedat ze aj ked mame deti by som sa vedela o nepostarat na 11 mesiacov sama bez problemu. On sa bude starat len sam o seba. A tiez je relativne ze tak dlho, ja som cakala roky, 11 mesiacov pre mna nie je velmi dlho, ked si uvedomite ze teraz boli vianoce a ten cas tak neskutocne leti ze keby sme to ratali ze by si tam bola cca tych osem mesiacov tak uz si aj naspet (teda pomyselne k tym vianociam) plus mi nehovor ze on robi 24/7 a nema ani volno ani dovolenku ze by ta prisiel napriklad dva krat pozriet na tyzden, hadam nerobi v neakej otrokarskej firme. Ja by som svojho muza poslala teda, tolko k opacnej strane a iny pohlad.
Chlapi vravia, ze co sa stane v azii, to tam aj ostava. Ale kedze si zena, tak nepredpokladam, ze hlboka myslienka toho porekadla by sa ta tykala tiez 😅😉
Kazdopadne s aziatmi uz par rokov komunikujem a potvrdzujem slova anjelicek26, ich mentalita je vyrazne inak nastavena a fungujuca ako nasa a oni nikdy nechcu stratit svoju tvar a odhalit slabiny, takze naslubuju, resp. prikyvnu aj na hory doly a realita byva uplne inde.
Slusnejsie firmy ponuknu bud priplatok za odlucne, alebo moznost byvania aj pre partnera, lebo vedia, ze takato doba je castokrat iste rozbitie vztahu.
Kazdopadne ak teba to tak velmi laka a v manzelstve ti to plne klape, tak dalo by sa to s odretymi usami nejako zvladnut, napriklad tak, ze muz by ta navstivil v CN po mesiaci a pol na kratku dovolenku a ty znovu jeho na SK na par dni o mesiac a pol. Nepodcenuj vyznam hoci len vikendoveho stretnutia. Je to vsak skuska ohnom, doslova.
na Tvojom mieste by som určite išla. Je to pre Teba nová skúsenosť, príležitosť. Mysli na seba v prvom rade.
Isla by som. Ak budu deti, zasa to bude obtieznejsie ist. budes podla mna lutovat, ak by si neisla.

Keby som bola na tvojom mieste tak by som nešla. Polož si otázku na ktorom mieste je tvoj manžel a na ktorom práca+ si sama napísala že o peniaze až tak nejde. Musíš sa len a len ty rozhodnúť a taktiež počítať s tým čo ak to tvoj manžel nevydrží.