icon

Nemám právo byť na sviatky doma?

23. okt 2024

Uz budem zase sviatky robit. Kolegyne budu doma lebo ja nemam dieta. Nevadi, ze kilegyna nema male dieta staci aj vnuca. Pride mi to hrozne nefer, pretoze vedia, ze ja deti nemozem mat. Preco ja nemam pravo byt na sviatky doma? A aj ked som zmenila zamestnanie, vzdy to vide na mna. Len na mna.
Som z toho nestastna 😪

kandelabra
23. okt 2024

Chapem, ze zamrzi, ale naozaj plakat nepomoze. Chod si za svojim a trvaj na tom. 4 roky v tejto praci si makala kazde Vianoce a mas vazny dovod, myslim, ze argumenty mas, preco by si mala mat tento rok volno ty.

dzulli1980
23. okt 2024

Najskôr napíšeš o domčeku, ktorý ste si s manželom kúpili, potom o mačiatku, ktorému chceš dať lásku a AŽ POTOM o mame zomierajúcej na rakovinu? ... nie je to divné? ... no zas akýsi troll, vymyslená diskusia ... pokiaľ by môj rodič umieral na rakovinu, neexistuje, aby som posledné Vianoce nestrávila s ním, nepísala by som na MK, neľutovala sa, nenadávala na zamestnávateľa, proste by som tie posledné Vianoce s mamou strávila aj za cenu výpovede.

autor
23. okt 2024

Zamestnavatel o tom vie a povedal, ze to neni jeho problem

janai1
23. okt 2024

Aha, vyššie si písala, že každý rok meníš prácu kvôli tomu.

No tak sa daj na PN

tramtada31
23. okt 2024

Ja som zas bola vzdy cez sviatky v praci, lebo som bola jediná z Bratislavy a neopustala som sa za to. Pripadne ostatni mohli mat HO, ale v kancli musel fyzicky niekto sedieť, hádaj, kto tam sedel. Proste prazdniny sú masaker, stále nejaké sú, kde tie deti majú byt? Same doma? Ked ti praca nevyhovuje, hladaj si inu.

akje
23. okt 2024

@autorka ahoj. Mas aj ineho kolegu/kolegynu, ktori su bezdetni? Ci ty si jedna jedina z celej firmy, ktora nema dieta?

majka99999
23. okt 2024

Mala si dat vypoved pred mesiacom a mohla si byt cely december doma.. Ano, nie je to spravodlive, tak sa hod na PN, co ine ti ostava. Co vlastne robis?

tiezjedna
23. okt 2024

kvôli mačiatku...aha 🙄 Sa nevieš ozvať v práci? Že nemáš deti ešte neznamená, že na tebe môžu orať. Skús sa z toho právneho bezvedomia prebrať, pretože zo seba robíš akurát blbku.

abbey1
23. okt 2024

Môj manžel tiež už celé roky je minimálne dopoludnia na Štedrý deň v práci.
Robíš 12 hodín, či ako máš zvyčajne službu?
Nebrala by som to tak tragicky, ale jasne by som v práci povedala, že očakávam aspoň nejaké striedanie sa. Čiže občas môže aj kolegyňa s dieťaťom potiahnuť.
Ale skutočne to poradie priorít, ako si tu spomínala, je veľmi čudné.
Maminka až posledná spomenutá? Viac než zvláštne.

janinah
23. okt 2024

Ak je to tak s tou mamkou,tak bez výčitiek chod na ocr s mamkou a urobte si krásne vianoce,mne zomrela mamka tento rok a dala by som celý svet za Vianoce s nou.

ovaaa
24. okt 2024

Choď na OČR starostlivosť o mamu alebo PN so sebou. Je možné, že už potom nebudeš mať prácu, aké čas s mamkou ti nič nenahradí ...zvlášť ak je tam choroba.

martinkatinka
24. okt 2024

Tak ked menis pracu kszdy rok, tak sa nrvuduj. Novacik vzdy robi prve sviatky. Skus vydrzat a povedat, ze sa treba striedat.

sendy1977
24. okt 2024

Choď na OČR starostlivosť o mamku a iba im to oznam.

dennissa16
24. okt 2024

A už odpovieš, aké je tvoje zamestnanie?

marsmykkok
24. okt 2024

Však povedz že deti nemáš, ale preto nie si nečlovek a máš tiež rodinu ktorá tým že nie si na Vianoce doma trpí. Treba spravodlivo rozdeliť jeden rok jedna zmena, druhý rok iná zmema nech robí. Zarábaš rovnako ako oni a prečo by len oni mali mať výhodu byť sviatky doma a ty nie?

janagem
24. okt 2024

@martinkatinka veď napísala že v terajšej práci je 5 rokov. To už hádam nie je nováčik

mimirka32
24. okt 2024

Toto je vymyslena tema, kazdy prispevok iny dovod preco chce byt doma, najskor manzel, potom maciatko a nakoniec zomierajuca mama

martinkatinka
24. okt 2024

@janagem najprv vsak pisala, ze kazdy rok kvoli tomu meni oracu. Vlastne ani nevieme kde pracuje, ked musi robit sviatky.

mk1111111111
24. okt 2024

Ak je to sefovi jedno, tak si to riadite medzi sebou. Tak povedz, ze tento rok mas volno Ty a hotovo. Mas rovnake prava, ako ostatne. Dieta nie je prrdnostny dovod na volno cez sviatky. Je to dohoda medzi vami pracovnickami, tak nahlas sefovi datumy, co potrebujes a nejednaj sa s kolegynami

vanilkovazmrzka
24. okt 2024

Nevies si vopred zadat dovolenku na to obdobie? Je to diskriminacia, urcite sa stazuj na HR.

stasticko123
24. okt 2024

Choď na PN...úplne bez výčitiek svedomia...vypni tel. a pekne si uži sviatky s blízkymi 🍀❤

dada2610
25. okt 2024

@maminkadeticiek kamarátsky rozložia služby? To je super, že má takých kolegovcov, to je skôr výnimka. Ja som ešte takých kolegov nemala a to už pracujem dosť dlho. Každý sebecky pozerá len na seba a ženy bez detí sú neustále diskriminované v tejto chorej spoločnosti 🤦🤮

stanislavicenka
25. okt 2024

@dzulli1980 no a co? A keby mali vsetky deti? Tak tiez nejaka ta matka pracovat bude.
Mne to pride nefer, ako s tym suvisi, ze mam deti. To mam teraz vecne narok na volno, lebo niekto tie deti nema?🤦

pokojvdusi9
25. okt 2024

Tak sa daj na PN pokial by ti nevysli v ustrety.Aj ja mam syna mimo SK a tiez kazde vianoce v praci lebo vraj ,, tuna nemas rodinu,,...Kazdy sa ometa rodicmi, detmi atd.Tak tohto roku idem 25 a 26.12.do sluzby ale som povedala ze su tuna aj dalsi a tiez mam svoj zivot aj ked som sama

kalifka
25. okt 2024

Vieš, bohužiaľ vždy to tak bolo, prvoradý sú tí, čo majú deti. Ja v bývalej robote, tým, že som mala dieťa už veľké - xy rokov som mala letnú dovolenku v septembri. Nič som nezmohla, ale zas keď bol syn malý bývala som doma ja zas. Teraz mám v robote samých chlapov a striedam im to, raz jedna smena doma a druhý rok druhá. Musí to byť fér pre všetky strany.
A pokým som nemala deti, vždy som makala sviatky - nesviatky ...

nurielka
25. okt 2024

Na tvojom mieste 2 dni pred sviatkami PN a papa. Náhrada sa vždy nájde. Keď to nejde po dobrom..tiež som to urobila keď som bola bezdetná.. niekedy treba myslieť aj na seba. Ja som práveže po rokoch dosť ústretová keď mám deti a mám bezdetné kolegyne. Stále sa prestriedame každý rok píšeme kto robil cez Vianoce a Silvestra.. to čo už je za systém, lebo nemáš deti tak musíš robiť. Aj tie kolegyne-matky majú babky nie? Aj tvoje kolegyne sú babkami nie?
Tvoja situácia chce riesenie- PNka.

cimage
25. okt 2024

Teraz by mala byt tvoja mama prvorada a nie praca. Ak je na tom velmi zle, tak by som s nou chcela stravit co najviac casu a praca by mi bola ukradnuta a kolegyne s detmi tiez.

marca12
25. okt 2024

Mas riadne hnusne kolegyne. Preco by bezdetna zena mala vkuse cez Vianoce robit? A tie sproste komentare,ze si mas spravit Vianoce v iny den k tomu radsej ani nevyjadrujem. To moze napadnut len taku sebecku husu akymi su aj tvoje kolegyne.

milanemila
25. okt 2024

Ja mam 2 male deti, ale absolutne s tebou suhlasim, ze to nie je fer. Ty mas rovnake pravo uzit si sviatky aj ked deti nemas a mali by ste sa striedat bez ohladu na to, ci niekto ma alebo nema rodinu. Akoze ja by som sa prisposobila ak by som mala kolegynu/kolegu jednorodica a naozaj nema co s detmi pravdepodobne spravit, ked je zatvorena skolka/skola ale inak by si nemala byt diskriminovana resp byt pozitivne doskriminovani kolegovia s detmi.

lemoncheesecake
25. okt 2024

Bezdetna som sviatky tahala aj ja, aj vikendy a niekedy aj 16ku ked nemohla kolegyna lebo mala nieco s detmi ono to tak byva ked sa ti to nepáči budeš sa museť ozvať.