Nenastúpenie do práce
Dobrý večer.. Som na úrade práce a aktívne si hľadám prácu.
Našla som, aj som bola v piatok podpísať dohodu na tri dni a tú som naniesla na úrad práce... nastúpiť mám pondelok a je to do stredy ako na skúšku... Ja som normálne dostala strach, blok, no proste som si to rozmyslela... Ak by som zajtra nenastúpila do práce čo mi hrozí? Viete niekto napísať? Ďakujem
Len otázka, je to v BA?
Prosím ťa, choď. Vystúp zo svojej komfortnej zóny.
Tak prekonaj strach! Nebude sa ti páčiť môžeš odísť aj hneď, ale keď nepôjdeš vôbec urobíš zle iba sama sebe. Budeš mať problém na UP a hádam ti to zato nestojí. Jedine ak samozrejme budeš klamať, že si chorá. Ale to je už iný level takto klamať.
Zapamätaj si jedno ak to urobíš raz,urobíš to znova a budeš to robiť aj v práci. A ruku na srdce kto chce takého zamestnanca. To je ako v škole.O zodpovednosti a prístupe.
Prosím ťa, choď. Vystúp zo svojej komfortnej zóny.
@mamamasama prečo myslíš že mám komfortnú zónu? Nedostávam absolútne nič pretože manžel pracuje a mojou snahou je pomôcť mu/ nám s financiami, toto všetko viem a mám to v hlave... len mám obrovský strach z neznámeho...je to úplne niečo iné čo som mala doteraz a trochu aj strach z ľudí, vedenia keďže pri podpise dohody keď som sa pýtala ešte nejaké otázky, bol nepríjemný ☹️
Ehm. Evidentne nepoznáš pojem komfortná zóna. 😅
chod sa pozriet, stale vies pracovny pomer ukoncit kedykolvek pocas dna
.....je to úplne niečo iné čo som mala doteraz a trochu aj strach z ľudí, vedenia keďže pri podpise dohody keď som sa pýtala ešte nejaké otázky, bol nepríjemný ☹......
Ak si si nebola istá, či tú prácu chceš, nemala si podpísať dohodu.
Tvojou povinnosťou je nastupiť do práce. Ak sa ti nebude páčiť, skončíš. Ako ti písali i vyššie. Oni ukončia dohodu. A musia i na úrady poslať doklady. Nemôžu svojvoľne ukončiť. To musíš TY. Úrad práce ti môže i stopnúť vyplácanie dávok.
Ehm. Evidentne nepoznáš pojem komfortná zóna. 😅
@mamamasama teší ma že som ťa pobavila 😅 dobrú noc 😘
.....je to úplne niečo iné čo som mala doteraz a trochu aj strach z ľudí, vedenia keďže pri podpise dohody keď som sa pýtala ešte nejaké otázky, bol nepríjemný ☹......
Ak si si nebola istá, či tú prácu chceš, nemala si podpísať dohodu.
Tvojou povinnosťou je nastupiť do práce. Ak sa ti nebude páčiť, skončíš. Ako ti písali i vyššie. Oni ukončia dohodu. A musia i na úrady poslať doklady. Nemôžu svojvoľne ukončiť. To musíš TY. Úrad práce ti môže i stopnúť vyplácanie dávok.
@isis234 akých dávok? Veď žiadne dávky neberiem.
Písala si, že si na úrade práce. Ak ti neplatia dávky v nezamestnanosti, oni ťa môžu i vyradiť z evidencie
Nahlásia to UP a vyradia ta a budeš si platit ako samoplatcaJedine, že sa dáš na PN, keď to už chces zahrať napíš do firmy správu, že si chorá a choď k lekarovi.UP akceptuje iba lek.potvrdenia
a co si sa ho pytala pri podpise dohody?
Vzchop sa...aby sa dospela osoba bala nastupit do prace?!
Pomoct manzelovi s financiami? 🤔 On ta ma zivit a ty mas sedkat doma, ci?
Pomoct manzelovi s financiami? 🤔 On ta ma zivit a ty mas sedkat doma, ci?
@belllinka keby ma živil nehľadala by som prácu a ani nepodpísala dohodu 🤦 už si si kopla?je ti lepšie? Pekný deň ti želám 😘
Jasné že choď... Prvé chvíle môžu byť všelijaké ale je veľká šanca že keď to prekonáš potom to bude ok ☺️☺️
Ved nepracujes, takze ta zivi, ved si to sama napisala. A evidentne bude aj nadalej lebo panicke sa nechce ist do roboty 🙂 kazdy ma stres z nastupu do novej roboty a ak nenastupis, bude to maximalne neseriozne.
Hlavu hore, ak by si videla našu bývalú vedúcu (odišla, lebo jej po rokoch ponúkli lepšie miesto), tak by si to ani nepodpísala. 😊Kolegyňa sa doteraz smeje, že chcela utiecť pri podpise. No hneď po nástupe zistila, že nie vždy je dôležitý prvý dojem. Všetci za sme ňou plakali. Úprimne ku nám do firmy chodili všelijakí noví zamestnanci a občas sme aj tipovali koľko vydržia. On písal zmluvu, všetko pripravil a Ty nenastúpiš. Takže sa pekne vzchop, večer choď skôr späť (aj keď viem, že nebude ľahké zaspať), ráno vstaň skôr, aby si mala čas
v kľude sa nachystať. Mňa, keď čaká niečo stresujúce dám si šumivé magnézium, aj keď neviem či to nemám len vsugerované, že to pomôže.😊
A byť závislá na manželovi sa nebojís? Byť evidovaná na UP a vyzerať ako jedna z tých,ktorej sa makať nechce sa nebojís?
To je výhovorka jak lusk.Ze bojím sa.
Chod tam a ked sa ti to nebude pacit, tak im to len oznamis, ze uz neprides. Mali sme aj u nas takych, co vydrzali len 1 den.
Normalne chod do prace, toto su take sproste vyhovorky... kazdej z nas sa skvele sedi doma, ked je o vsetko postarane, ale stane sa muzovi nieco a zrazu nebude zaplatena hypoteka, nebudu zaplatene potraviny a ty co?? O cloveka roky na urade prace sa urcite firmy potrhaju zo dna na den... treba rozmyslat aj dopredu...a ze si s toho nervozna? Kazdy je... nova praca, prostredie, kolektiv... a... kazdy to prekona...
Ja ze to pise nejaka mlada zaba, ktora hlada pracu hned po skole a ono to je vydata pani. Pristup hodny dospeleho, fakt😅😅😅
To akože nevydrzis tri dni pracovať? Ved práve ti dali možnosť aby si to skúsila. Ak sa ti to nebude páčiť, nezvnadnes to, nič sa nedeje, po tých e dňoch budeš zase sedieť doma.
Aktivne si hladas pracu....Najdes si ju, nechces nastupit....Nie, keby si si aktivne hladala pracu a myslela to vazne s tymi financiami, toto neurobis....
Neberies ziadne davky? Minimalne ti UP plati zdravotne poistenie, ked si tam evidovana. Nezavadzaj. A to ti platime my, z nasich dani, ktori realne pracuju
Nie som odbornik, ale po tomto hrozi, ze si to ZP budes musiet platit sama. Ak ti neplatia podporu a si evidovana na UP, plati to za teba zrejme stat
Take strachy z neznameho ma kazdy clovek, ide o to, ze to musis prekonat. Uvidis aka budes na seba poobede pysna🙂

Maximálne neseriózne od Teba. Proste normálne chod. Ak sa Ti nebude v oraci páčiť, tak povieš že končíš, ale nie že neprídeš ak s tebou počítajú