Nezamestnateľní ľudia
za posledne tri tyzdne som sa rozpravala s niekolkymi kamaratkami.bud su nezamestnane, alebo coskoro budu nezamestnane, bolo im to avizovane dopredu. okrem dvoch, maju ostatne aj vysoku skolu, kazda ineho smeru. ani jedna si nevie najst pracu. niektore zacinaju byt z toho zufale. ked si predstavim ze ma o chvilu caka to iste, zrovna pokojna nie som... ☹
je fakt nemozne najst si pracu? vsetky su z bratislavy. ked si uz nevie najst pracu vysokoskolacka v BA, tak potom neviem co zvysok slovenska
vy mate aku skusenost? ja mam v sirokom okoli "az" tri maminy, ktore ostali po rodicovskej na povodnom mieste 😖
@oroska fuu to cestovanie z Dunajskej Luznej nezavidim. Chodievamdo Biskupic ku gyndovi a lutovala som vestkych co sli do BA. Co sa tyka syna, neviem ci ti chodi do skoly v obci, ale ak hej, tak to sa neboj, ze by si 10 rocny neporadil sam. Ja som nechavala 8 rocnu chodit zo skoly samu a prichadzala som domov az okolo 17.00 hod. Nemala som inu moznost. Takze dat sa to da, ale ide o priority 😉 Ja som nemala na vyber a dcera je dnes samostatna bytost 🙂
@oroska neviem co na to povies, ale mozes si privyrobit aj tym, ze si podas inzerat ze opatris deti, upraces domacnost... Mohla by si si zarobit okolo 4-5€ na hodinu a mas to v cistom. Ber to len ako tip
aj ja sa pripojim som nezamestnana od jula-bohužial nepredlžili mi zmluvu pretože pan riaditel "musel" prijat svoju znamu 😠 , hladam pracu vsade kde sa aj mimo mojho odboru(pisem ziadosti emailom, postou a chodim aj osobne)a nic teraz cez tyžden sa idem zaregistrovat do roznych agentur a snad apon nejaka brigadka sa podari(aj ked pochybujem-brat student je registrovany skoro vsade a vzdy sa chodi pytat a nic bolo mu povedane že na jednu brigadu maju cez 50zaujemcov ☹ ) ja osobne mam skusenost že v okresnom meste z ktoreho som ak nemate znamosti nieje sanca, to sa potvrdilo aj mnohym mojim znamym ci v rodine, a preto reči typu kto chce sa zamestna a kto nechce je lenivy ma neskutocne vytacaju(ja xcem robit a robila som už vsetko možne-cez predavacku, montaž kablovych zväzkov, ci montaž vianocnych ozdob,naposledy som robila vo svojom odbore v skolstve) ciže prace sa nebojim a niesom leniva)a predsa si nedokažem najst pracu, a zas radia mi prestahovat sa do BA, a co BA nas vykupi vsetkých?to teraz vsetci z vychodu co nemaju pracu sa maju prestahovat do BA?mne lezie na nervy jedna vec a to že sme jeden stat a predsa sa na vychod kasle tu robota nieje, a pride mi to diskriminacne preco by ludia z vychodu sa mali stahovat kvoli praci na zapad??opustit rodinu kamaratov, nieste v BA zvyhodneny že ste sa tam narodili mate pracu nemusite opustat korene a rodinu?bohužial v tato doba je zla(ocko robi vo vyrobnom zavode a maju tamm neskutocne normy kto neplni ide von, ziadna dovolenka ci pn nehrozi a aj teraz sa boji co bude lebo automoblky stagnuju, mamka pracuje v nemocnici dlhe roky a momentalne sa boji o svoje miesto lebo nova namestnicka(zo spolocnosti penta)dennodenne im robi peklo na oddeleniach a hlada zamienku koho vyhodit-lebo dostala prikazom že 100ludi musi von, ciže takato je realita
@cecil36 ...hej deti chodia do školy v Šamoríne...a my bývame ešte od Šamorína asi 13km smer Dunajská Streda. Keby som však robila v Bratislave domov by som prišla neviem kedy :/ ešte mam jedného syna a ten teraz začal chodiť do školy...takže tam neprichádza do úvahy aby šiel sám domov...no a moji krpci sú čo sa vzájomného vzťahu týka ako pes a mačka doslova...takže by som ich nemohla nechať spolu samých 😉
@luk25 presne si to vystihla...presne aj tam kde potrebujem koli deťom pracovať ja je to len o známosti...takže keďže ja som "prisťahovaná" ani si neškrtnem. Pre tých tiež čo si myslia že som lenivá to nieje o tom...poslala som aj do DM ky životopis...ale tak isto ani obraz ani zvuk 😒
@tehulka2011 ano aj to je riešenie..ale ja by som chcela robiť niečo blízko svojmu oboru, jednak koli tomu, aby som nevybehla z praxe, jednak koli tomu že ma to baví...jasné keby som bola vyslovene odkázaná vykladala by som aj tovar v Tescu, lenže obávam sa že k administratíve by som sa už nedostala a čím dlhšie budem doma, alebo budem robiť niečo iné...tým menšie šance budem mať časom...pracovať chcem, svoju prácu vždy beriem poctivo a zodpovedne...no ale čo z toho ked ma nikto nepozve ani len na pohovor... 😖
@alenka600 moj otec je zial medzicasom tiez ZTP- opakovana rakovina... A teraz uz aj v dochodkovom veku. Jeho zamestnavatel ho ale nechce pustit tak otec robi tetaz z domu na dohodu priebezne...
Ano ked menis zamestnanie tak musis obycajne zlavit z svojho standardu a prisposobit sa... Mne sa to stalo ked som po prvej materskej menila oddelenie kedze som chcela casovo flexibilnejsiu pracu... Aj ked teda plat mi ostal ale triedove zaradenie islo o triedu nizsie kedze som nemala prax v danom obore... Za par mesiacov sa to ale spravilo.
Inak ja mam pocit ze sa vela da robit ale niektore kompromisy bolia... Ja mam napr. Malu v skolke ked robim do 17.30 skor ju nestiham vyzdvihnut... Fakt ale je ze ju zavaza muz az o cca. 9tej aj neskor... Cize rana su nase🙂 teraz sa uz pomaly zberam spaet do prace... Podobne ako pri malinkej. Pritom by som tiez chcela byt 3 roky na materskej a vyzdvihovatmalu o 14tej... Len ak bude toto moja priorita tak budem bez prace...
@luk25 ja nemam rada delenie na vy z BA mate, my nie. Ani kazdy Bratislavcan nema pracu a ak aj ma, neznamena to, ze dobre platenu. Aj u tu robia ludia za minimalnu mzdu. To, ze si niekto pozrie na profesii kolko je tu ponuk, neznamena, ze sa kazdy moze zamestnat. Najmä, ak hlada clovek nieco nie technicke. V mojej profesii je ponuk tak mozno 1 za mesiac aj to taka, co absolutne nevyhovuje pre matku s dietatom. Poviem to uprimne, pracu v mojom odbore zozeniem iba cez kontatky, ktore som si rokmi vybudovala. Takze ostava mi len dufat, ze sa snad po RD vratim na svoje miesto. Ja neviem, preco si kazdy mysli, ze v BA je to nejake terno s pracou. Aj tu zalezi, o aky odbor- profesiu sa uchadzate.
@luk25 predstav si ze ba je plna ludi ktoribsem prisli za pracou, nemaju tu zazemie ani kamaratov... Vsetko si museli budovat od zaciatku a spoliehat sa ak na niekoho tak len na seba... Uprimne ma jeduju prispevly prave take ake si ty napisala... Mozes sa dalej rozculovat a hundrat leboty nechces odist od rodiny od kamaratov etc... Myslis si ze ti co to spravili chceli?
Oni len spravili to o com sa tu prave bavime... Krok k tomu aby mali pracu... Pricom zobrali na seba vsetko co to obnasa... Nove mesto, novych znamych... Ak pomoc tak len za peniazky... Ziadna babkana pockanie ale opatrovatelka za vela koruniek ziaden domcek postaveny na pozemku rodicov za pomoci celej rodiny ale krpaty bytik na sidlisku za 100000 eur najmenej...☹
Nesud kym si nezazila...
@oroska asi tak kto to nezažil tak nevie ake je to tazke, a možes pisat ci chodit osobne vsade ta odbiju- vid priklad byvala kolegina mi dala avizo že na jednej skole potrebuju vych.(povedala jej to ucitelka z tej skoly)a hned v ten den som sa trepala do mesta sa spytat, a pri riaditelovi som bola asi tak 10sekund s tym že to je volovina že oni nnikoho nehladaju 😠 a ked už mas deticky tak je to horsie, a aj ked nemas deti je to blbe-ja v mojej robote-v skolstve som mala skusenost s tym že minimalne raz za mesiac riesila jedna ucitelka(potom to donasala riaditelovi)ci niesom nahodou tehotna- lebo som trosku pribrala od liekov co som brala, dokonca aj riditel sa ma to parkrat spytal(a vtedy som pochopila o co mu islo hladal zamienku aby mi nemusel predlžit zmluvu lebo na moje miesto už mal svoju znamu 😠 )
@oroska vaecsinou len sukromne... Kedze ale u nas je to ten najskorsi cas kedy mozes opustit pracu tak ja vlastne tym ze tu nemam rodinu som inu moznost ako sukromnu skolku ani nemala... Detto vyber skoly robim aj na zaklade tohto faktoru. Inak moj kolegyna je tiez za dunajskou luznou... Ona davala malu do skolky s 24hodinovou starostlivostou aby vsetko stihala a mala nikdy nezostala niekde visiet... Takze ono sa da si veci zariadit, len to chce planovanie vopred.
@cecil36 ja som len reagovala na to že v jednej teme mi každy radil že mam ist do BA že nemam tu ostavat a tak dalej, a ja to viem že ani v Ba by som nemala na ružiach ustlane, že aj tam robia ludia za minimalnu mzdu ☹
@dai a prave o to mi ide preco ked sme jedna republika preco nieje praca vsade v celom state ale iba väcsinou na zapade?mna zas vytaca toto 😠 preco sa ludia musia stahovat za pracou a nanovo zacinat preco im nedaju robotu tam kde sa narodili?
@dai no len 24hodinová starostlivosť=súkromná školka, také dobré zamestnanie si nemam šancu nájsť neovládam žiadny svetový jazyk, som štandartný administratívny zamestnanec...hoci som robila zopár rokov účtovníčku ani to nemam šancu, nakoľko som vypadla a každý chce hotového človeka čo sa sadne a všetko mu ide od ruky a to ja mam ruku na srdci, neodvážim sa niekomu dačo zaučtovať samostane potrebujem zase nadobudnuť prax, keď som bola vypadnuté 6rokov /z jednej materskej do druhej/ keby som však dala čo i len jedno dieťa do sukromnej školy /a to mam 2/ tak sa mi neoplatí ani výsť z domu...cestovné+školka a bola by som na 0le a ešte by som pri dvoch aj prerobila...
@luk25 tak luk... Zial uz nemame komunizmus ktory garantoval pracu. Stat sice moze vytvarat podmienky pre firmy ale neprikaze sukromnej firme ist do hornej dolnej lebo tam nie je praca... Nasa firma je napr. V ba lebo je tu vysokakoncentracia vs ludi,blizkost viedne je tiez dolezita... Cize nie sk povedalo firme aby isla do ba ale firma si z nejakych dovodov vybrala ba...
Ono inak ta praca sa nekoti, ked pises preco im nedaju... Ako kto im ma dat? Vies moj muz napr. Zacinal ako clovek firma, teraz dava pracu asi 10tim ludom... Takto moze zacat ktokolvek... Nemusis cakat pokial ti niekto da pracu☹
Inak s tou pracou, podmienkami to bolo vzdy tak ze praca bola tak kde bola vyssia koncentracia ludi. Prip lepsie podmienky na zarobok.
@oroska hm... Potom sa to da ako pise alenka... Ja neverim ze v samorine nenajdes nejaku maminu prip. Kondicne dobre vybavenu babku ktora by si rada neprivyrobila... Myslim ze takym je aj 100 euro mesacne dost. Zeby maly isiel po skole k nim prip. By ho vyzdvihovali a bol s nimi pokial neprides.
Inak na mna posobis uz len z pisania velmi neisto... Nesmies sa tak prezentovat- je jedno ze si myslis zeby si to nezvladla... Mozno to od teba nikto v reale nikdy nebude chciet. Ty si mamina co je jedno minus... Aby si uspela voci bezdetnym musis byt asertivna , presvedciva a veriaca v seba...
@oroska doplnim @dai Tiez na mna posobis velmi ustrachana, neveriaca v svoje schopnosti. Ano, 6 rokov doma bez prace je extremne vela, to ti verit. Pekne krasne si vytlac vsetky dolezite zakony pre uctovnika, vsetky materialy na nete a studuj jak besna 😀 Zapis sa rychlo na kurz kde si veci preopakujes. Uc sa cez net anglinu. Denne aspon 4-5 hodin venuj intenzivnej priprave na zvysovanie kvalifikacie.
Nepoznam ta, ale typujem, ze ste si pri DS postavili domcek a teraz zistujes, ze nie vsetko co sa blizsti je zlato, nemylim sa?
@dai nemám rada názor, všetci sa presťahujte do Bratislavy..bola som tam, žila som tam. Nemám rada to mesto, nepáči sa mi. Príležitostí je tam dosť..Ale troška reality..Nemôžu sa všetci ľudia presťahovať do Bratislavy..
Píšeš, že firma sa vytvára tam, kde je viac vzdelaných ľudí, kde je bližšie k Viedni..že vláda nemôže za to, kde sa firmy vytvárajú..
Ale dôležitá vec je. Ak by sa konečne spravila tá nešťastná dialnica až na východ republiky, verím tomu, že by viac firiem zvažovalo príchod na východ.
Tu ľuďom stačia nižšie platy..Tu si ľudia ani nepýtajú plat. Tu chcú ľudia robiť, ale robiť normálnu robotu. Nie len predavačov v supermarketoch..lebo tu nič iné nie je. Sú tu vzdelaní ľudia, šikovný si robotu nájdu, niektorí aj dve. Len rozdiel je v tom, že tu si nevyberáš robotu, tu si ju len hľadáš. A je jedno čo, si rád, že robíš...A to sa mi nepáči.
Podnikať? Vieš ako ťažko je začať podnikať na východe? Ak si neskúsila, neposudzuj..
Takže ak by bola dialnica, za 4 hodiny sa dá prejsť republika..Bez nej, to trvá oveľa dlhšie..Takže všetko s niečím súvisí..Aj to podnikanie, aj to zamestnanie..
A vieš aký dôvod sa uviedol na to, že sa nebude stavať ani rýchlostná cesta smerom na východ? Lebo tou trasou chodí málo áut...To už je čo za dôvod..Jasné, že tadiaľ chodí málo áut..Veď aj načo by tam chodili..
@mima4 ja som teraz doma 3/4 roka...6rokov som bola bez účtovníctva. Presťahovať...no ja som z BA presťahovaná sem...ano postavili sme si dom...teraz je luto to len tak hodiť za hlavu...Ja som tým chcela povedať, že je to ťažké nevravím že v BA nie ale tam som mala robotu kým som tam bývala a našla som si ju uplne bez problémov. A deti su pre mňa doležitejšie...v Šamoríne nieje žiadna práca ani v účtovnej firme...do BA ísť zas koli deťom nechcem...začarovaný kruh..možno posobím, že si neverím...ale ja si verím...zvládla som sa v prvej firme vypracovať z obyčajnej sekretárky na účtovníčku.../nevzali ma spať po materskej ako to už zvykom býva/ potom som robila prácu, kde som sa musela naučiť aj technické veci a ovládať to pre prácu asistentky ZC ... takže v tej nedovere to nie je...Čo sa práce týka ja som ochotná a myslím aj schopná sa naučiť čokoľvek...len potrebujem príležitosť, ktorá nieje, ale aj tak ďakujem všetkým za rady 😉 prišla som sa troška vyrozprávať a nieže by som bola šťastná že druhí ľudia nemaju robotu...ale aspon vidím, že nie som sama...
@tinki prepac tinki a mne sa zas nepaci nazor keby tak by... Ved nemusis ist do ba... Chod tam kde je praca alebo teda sed a cakaj...
Uz si podnikala? Vies ake tazke je bez kontaktov penazi a zazemia zacinat podnikat v prostredi kde je kopu tebe podobnycg a konkurencia nenormalna? To len tvojou retorikou... No je to tazke samozrejme... Ale ked si dobta a makas tak sa niekam dostanes.
Myslis ze vsetci co tu robia sa im v ba paci? Ja som spominala mojho brata. Tiez sa mu ba nepaci tak sa vracia domov... Nasiel si tam tu istu pracu ktoru robil v ba ale za vyssi plat. O nakladoch na zivot asi nemusim pisat. Takze kazdaminca ma dve strany...
Apropo ako dlho si myslis zeby ti ludia ptacovali na vychode za minimalne mzdy keby sa tam zacali hrnut firmy? Pozri... Kazy ma svoj nazor. Ja nie som z ba ani to nie je moje vysnivane mesto... Ale zijem tu lebo tu ma moja rodina dobre podmienky... Co poznam inak baby co odisli z ba naspaet na vychod tak vaecsinou kvoli frajerom ktori neboli ochotni opustit kamodov... Pritom tie baby tu zarabali ce 1000 euro, mali sance na dalsi postup aj sa im tu pacilo... Ale ich frajery co na vychode zarabali ani nie 500 euro si postavili hlavu ze do tej hnusnej ba nepojdu a ak chcu s nimi zostat musia sa oni vratit... Inak moja naj kamoska je z vychodu... Proti vychodniarom absolutne nic nemam - v nasej firme je i h pozehnane... A ziaden z nich sa nestazuje ale casto rozprvaju ako sa k nim spravaju ich kamosi krd pridu domov...
Vsetkym babam co nemaju zamestnanie odporucam v prvom rade zmenit retoriku. NEda sa, NEstihnem, NEzvladnem, NEstihnem.... to NE prestante rozpravat, pisat a sa tak tvarit.... sa ani necudujem ze ste NEzamestnane. Si myslite ze ked pride susen este s teplym diplomom na pohovor z neho take vypadne? Vsade bol, vsetko vie... darmo ze vie velke lobogo. Sa vie predat. Co sa vam okrem toho ze vas zamestnaju a prinajhorsom vyhodia v skusobnej dobe moze stat? Vzdy lepsie ako sediet doma, ci?
@oroska vies to je taka skareda veta ze su deti pre teba prioritou... Akoze pre kohi nie su... To skor podla mna vyhralo tomaterialne... Chceli ste dom tak vam bolo jedno ze ho budete mat niekde kde nie je praca. Mohli ste sa uskromnit zostat v ba a nemat tieto ptoblemy... Prepac ze tak skaredo pisem ale stale su na streche temy ako dom skvalitnuje zivot atd.... Na dedine urcite, v meste asi tiez...ale kupovat dom niekde kde nie je praca ked ju potrebujem lebo nie som ochotna byvat v byte uz s kvalitou zitia vela spplocne nema. Mam uz 2och kolegov co s velkymi ocami za cenu 3izboveho bytu kupili obrovske domy v kvetoslavove... Jeden uz dom predal a vratil sa do ba do bytu kedze to dochadzanie s detmi bolo neunosne, druhy vyuziva dom uz len ako chatu na vikendy a zije v podnajme v ba...
no byvanie nie je lacne, ale poznam ludi, co si zobrali hypoteky na 30rokov so splatkou 1000€ mesacne. je naivne mysliet si, ze budem v kazdom obdobi zivota na tom tak, ze to budem bez problemov platit a este mat aj na pohodlny zivot. ale nie, my dnes chceme od zaciatku vsetko, nadhernu svadbu, rovno velky dom so zahradou, dve auta do rodiny. alebo najdrahsi kocik z ponuky (tolko ich tu je na mk tuziacich po stokke alebo brio go, nechapem, tak to vyzera, akoby u nas chudoba zdaleka neexistovala). kedysi sa nasi rodicia tlacili v jednej izbe u svojich rodicov, kym mohli ist do maleho bytu, dovolenka kazdy rok nehrozila az kym nemali 40.. mam pocit, ze dnes chceme vsetko hned a ked sa nam nedari mat to hned, placeme. ale aka je realna sanca najst toho praveho na prvy pohlad a pokus, ci najst tu super pracu na prvom pohovore? otvorme trochu oci, naucme sa trpezlivosti a toho, ze to super si obcas treba vydriet a zasluzit. ani nebo nie je zadarmo.
@dai nerozumieme si. Ja sa nesťažujem, že nemám prácu. Môj manžel zarába dosť na to, že sme na východe. Ja som teraz na materskej ale pokým som nebola, mala som vždy robotu. Aj keď medzitým veľa firiem skončilo a ja nemám momentálne vo výhľade nič iné..Ale fakt sa mi nechce teraz sťahovať niekam do...keď môj muž zarába dosť..Ale zasa doma sedieť sa mi neche.. Môj príspevok bol o tom, že aj tu si ľudia zaslúžia mať aspoň také možnosti, aké sú napríklad v Nitre, Trenčíne, Žiline...Lebo tu, zdochol pes.
Myslím, že dosť zovšeobecňuješ, aj keď v podstate pravdu máš..
@oroska ano je to zacarovany kruh a cim dalej budes mimo fachu, tym viac budes nezaujimavejsia pre zamestnavatela, a namiesto prace, ktora by ta mozno bavila, budes robit nieco na co ti stacia tri roky ucnovske. Suhlasim s @eeffka a s @dai . Zacat musis sama od seba. Na deti nie si sama, mas muza, taktiez sa da najst si aj cloveka na vypomoc. No ber do uvahy hlavne to, ze tebe roky utekaju a tym dalej viac si zhorsujes svoju poziciu na trhu prace.
@dai vieš moj muž nieje z BA je práve zo Šamorína, a neostala som tam hej máš pravdu, neviem kde by sme bývali...moji rodičia su rozvedení a bývajú v jednom byte každý v inej izbe...požičku by sme na byt nedostali, tak sme šli tam kde sme mali pozemok a mohli sme postupne prispieť k vlastnému bývaniu...A som neplánovala nikoho urážať, že deti nie su prioritou, ale nie som ochotná ich trieskať hore dole do Bratislavy, neviem kedy by sa učili.....škoda, že na takýchto forách sa skor nájdu ľudia, ktorí nepodporujú . Všetci teda máme predať byty domy a natrepať sa tam kde je práca-absurdné!!!...Muž mi nepomože, nie každý si to može dovoliť je rád že má prácu, ktorá nas aspon ako tak uživí ked som doma...Viem mohol by ju zmeniť skušal...ale načo je to dobré ked klesne platom a ja ten plat len dorovnám...na nič...A popravde, kde si nájde dobru práce, keď povie viete ja viem prísť na 7dmu ale musím odísť o tretej...lebo viete mám deti...Tiež si nemože vyberať....to len ako príklad .... Hej viem, že zhoršujem...práve preto som z toho nešťastná...no ale to je jedno 🤐
Ja si myslim, ze pokial jeden z manzelov ma stabilnu a dobre platenu pracu, druhy musi tahat domacnost a deti. A je jedno ci je to zena alebo muz. Striedanie sa velmi nefunguje, aspon v mojom okoli, lebo zakon schvalnosti funguje 100% a ked treba deti vybrat neda sa z prace uvolnit. Tresnut dvermi na kancli a povedat ja idem, mam deti, si moze dovolit iba malokto. To vsak neznamena, ze ten druhy musi byt doma nezamestnany (toto dost odsudzujem z viacerych dovodov). Su len dve moznosti ako z toho vykorculovat. Najst si niekoho k detom (babka, susedka,studentka, sukromna skolka, opatrovatelka....atd) alebo pracovat na kratsi uväzok (dohody, brigady, nizsie uväzky). Aj nezamestnany nemusi sediet na riti a pozerat doma telenovely. Moze roznasat letaky, opatrovat deti, starsich, robit ucotvnictvo, prepisovat diplomovky, vykladat rozky v tescu..... moznosti je milion. LEN TREBA CHCIET 🙂 A baby nestazujte sa, ze nemozete najst po 3 rocnej RD pracu. Treba byt aktivni aj na RD, aby ste mohli v CV napisat co vsetko viete, ze ste zivotaschopne a nie domace putky.

@dai Inac musim dodat aj ja, ze som velmi hrda na svojho otca, ktory si vo veku 60r nasiel pracu na vychode Slovenska- uz fakt nevedel co ma robit, nechcel byt doma a on ma navyse ZTP.....jedine co mu napadlo - urobil si SBS kurz a nakoniec sa nejak predsa len pretlacil ako vratnik na internat. videli, ze nie je vymlety a ze robil aj pracu nad ramec povinnosti, povysili ho, po roku ci dvoch ho zobrali do kmenoveho stavu. Jasne, ze s tym comu sa venoval pred tym a s tym co ma v hlave by mal aj na viac, ale je rad, ze ma pracu kde si ho cenia, s penazi co si v praci trosku zarobil si urobil kurz na reflexne masaze a sem tam ma nejaku masersku "brigadu", tesi ho to.
A co sa tyka jazykov - tiez som si myslela, ze ked mam VS, 7 rokov super praxe a dva svetove jazyky, ze sa zo mna v kazdej firme "pototo" od radosti 🙂 😎 😎 😀 A teraz vidim, ze bez tretieho svetoveho jazyka si neskrtnem tu kde zijem - ani ako upratovacka, takze mam 32r a som zase na zaciatku, ale nemam na vyber - ked musis, tak musis.