Plat chlapa pod 1000 eur
Ahojte, s muzom sa hadame...ja si myslim, ze pod 1000 e chlap nezaraba a on tvrdi, že áno .
@zuzanockamt tak možno žijete v inej oblasti ako my. Asi som nešpecifikovala, z mojhot pohľadu ide o BA. Možno inde je to v pohode plat
@elementissa Samozrejme, nejde o BA, tam by som nešla nikdy.
@zuzanockamt presne ja by som sa hanbila ako pes, kebyže ma musí muž živiť. V živote by som nechcela sedieť doma na riti a len objednávať hovadiny z netu a čakať na muža nech mi dá kreditku. Z takýchto sliepok mi je na vracanie.
@wheel a potom ešte ma prísť z roboty domov a venovať sa dietatu lebo však madam sa dosť narobila doma keď strážila jeho dieťa (rozumej drbla telefón do ruky alebo pustila rozprávku) nedajbože si chlap na chvíľu sadne na gauč už bude o ňom písané na MK aky je neschopný :D a aká je panička unavená a nemá na seba čas chudinka
@zuzanockamt Tiez mam syna. A tiez mam obavy.
Ja neviem, zkadial pochadzaju tieto blbe stereotypy, ze muz ma zarabat a zena sediet doma na riti.
@nadazdi nikto nevie povedat, ake budu uroky na hypotekach za 10 rokov a ak nam zvysia urok a nam sa to prestane oplatit, tak tu hypoteku za 10 rokov vyplatime a hotovo ale medzitym nam 10 rokov tie peniaze mozu zarabat 🤷🏼♀️ Pises, ze je to nerealne a cele vyplaty by ludia dali na splatky, ale to nie je pravda. Z ekonomickeho a financneho hladiska proste tvoje argumenty nedavaju zmysel, je tam naozaj iba ta psychologicka rovina, ze nikomu nic nedlhujem.
@zuzanka.zuzu 🤮🤮🤮🤮
@mamula20 ano a presne o tom to je 🙂 ked zena chce pomoze (vztahu to vzdy len prospeje lebo aj ten chlap tu pomoc a snahu vidi) a ked nie hlada vyhovorky a nadava na neschopneho chlapa.. mna niektore "muzske prace" dokonca velmi bavia 😅 krovinorez alebo pila to je pre mna oddychovka ..manzel mi ukazal ako s tym robit a uz teraz sa striedame a robime vsetko spolu 🙂 je to o tom chcení 🙂
@natalala zrejme to bolo myslené tak, že napr. keby sme chceli s manželom za 10 rokov splatiť celú hypotéku, tak na ňu teraz dávame celú jednu výplatu a na život by nám zostala druhá, čo by bol život tak akurát od jednej výplaty k druhej bez úspor a dovoleniek. A to máme na dnešnú dobu veľmi nízku hypotéku do 90 tisíc.
@zuzanka.zuzu myslím, že nie si cinik len trochu ironická. Tvoju srandu na začiatku nepochopili ako srandu,tak si ich nechala v tom. Nebudeš nikomu nič dokazovať. Mám pravdu?
Aby si sa sním nehádala, že málo zarobí, bola by si šťastnejšia s týmto mužom?
@fliacik 21. okt 2022
Ach, ani neviem, či napísať, ako je to u nás. Odkedy som na rodičáku, idem do rezervy, mesiac čo mesiac spotrebujem na deti viac než je rodičák a účet sa blíži k nule. Muž mi nedáva nič, urobí jeden väčší nákup potravín a o zvyšok, všetky školské poplatky, oblečenie detí, naftu a pod. sa starám, ako viem. Pritom zarába slušne, ale sú to "jeho" peniaze, ja k nim prístup nemám, ani netuším, koľko má odložené ☹ Keď som ho minule poprosila, aby uhradil čosi drahšie, odsekol mi, že si mám ísť zarobiť. Čakám, kým drobček trošku podrastie, nech sa nemusím ponižovať a som sebestačná ☹
@lilope hej takto som to myslela, veď živoriť môžme začať aj my, ale ja teraz aspoň viem, že ten dom mám, je moj a ma takúto hodnotu, mne ho nikto nevezme, keď sa niečo stane, proste tu elektriku s vodou zaplatím aj keby mám pliesť náramky priateľstva na sashe.. som rada že ľudia veria bankám, ja tiež investujem pri sporení v mojej banke, že jej dovolím dotýkať sa mojich peňazí, ale aby som banku napísala na moj majetok, to ho radšej nechám prepadnúť štátu
@zuzanockamt Mne raz povedal jeden chlapik, celkom prachaty podnikatel z Ba. Mal som 25 a bol som po prvom rozchode ked mi to rozpraval. "Zene mozes nadavat, zenu mozes zbit, ale problem bude az vtedy ked jej utiahnes kohutik s peniazmi" (to nie su moje slova tak ma za ne nehejtujte) Dnes mam 35 a musim povedat, ze zeny neriesi nic ine ako peniaze. NIC. Kolko muz zaraba, kolko da. Pocas vztahu az tak nie, ale po rozchode sa nic neriesi len peniaze.Sialenstvo. :D Kolegovia rozvedeni traja ked pocuvam tie ich rozvody a sudy, o nicom inom to neni len o tom vytlct z chlapa co najviac.
@nadazdi ceny nehnutelnosti isli za posledne roky vyrazne hore, takze kazdi co kupil pred 5 rokmi by teraz predal za viac, ale ked to povazujes za svoju sikovnost, tak ok 🙂 Splatka hypoteky vychadza asi na 1/3 mojho platu, takze urcite ani zdaleka nezivorime. My sme kupili byt pred 4 rokmi z projektu, takze samozrejme, ze teraz ma vzhladom na sucasne ceny ovela vyssiu hodnotu.
Dievčatá,
zaznelo tu velmi vela nazorov, postrehov, a chapem, tema asi nadvazovala na tu temu, kde chlap zarobi 800 EUR a jeho zena robi upratovacku za 400 eur za nejakych 5 hodín denne a nemá sance sa zamestnat inde, mat aj lepsi profesny zivot, lebo pan manzel nevnima ze ma deti, domacnost a vsetko vlastne dava na svoju zenu.
Ked si to tak vezmem, su rozne modely fungovania vztahov, a dolezite je pravdaze, aby tym dvom v pare ten ich model vyhovoval - zdoranujem OBOM.
Ale ak si predstavim, ze chlap donesie domov par stovak, a od zeny ocakava ze bude "tradičná" ako tá, čo do práce nechodí, čiže sa postara kompletne sama o deti a domácnost, mne sa zdá uplne logická požiadavka, aby vedel teda ten chlap dostojne zabezpečiť rodinu po finančnej stranke, a nie aby bremeno financovania rodiny daval na zenu, ktora za neho sa stara o deti, upratuje, vari, pečie.... čo teda znamená, že by mal priniesť plat za dvoch ludí. Nie sa na celý den niekam "odsrať", doniest domov par stovak, a zena lepí všetko možné, aby stíhala prácu (neraz moze snívať o lepsej kariere), detí, domacnost... a vlastne je z nej taká rodinná chudera...
Ano, viem, vela domacnosti tak funguje, ze este stale sa praca v domacnosti a okolo deti nedeli primeraným sposobom a v mnohych rodinách su zeny extremne pretazovane, preto im rozumiem, ze:
- chcu aby chlap aspon tie peniaze doniesol
- doma s dietatom ostanu do posledneho dna v rámci troch rokov
- ak planuju viac deti, retazuju 3+3+...
Tým, ze v mnohých rodinách je ešte stále systém zpred 100 rokov, a mnohe zeny nemaju doma podporu partnera a partner si z nich robí sluzku a upratovacku a opatrovatelku (a pravdaze to povazuje za nieco normalne), tak mnohé zeny sa nerozvíjaju, mentálne zakrpatievaju, aj ked maju vzdelanie, aj ked sú mudrejsie a sikovnejsi e ako ich partneri - tak idú do úzadia...
žial je to tak, toto nie je tema na - je to cierne a to je biele....
@wheel Áno, máš pravdu, ženy riešia len peniaze - pred, počas a hlavne po vzťahu. Tiež mám kamoša, čo ho ex totálne ošklbala a ona sama bola lenivá, kým boli deti malé.
Neviem, čo bráni ženám pracovať aj popri malých deťoch a mať svoje. Aha, viem, museli by prekonať tú svoju lenivosť. Fakt sa čudujem mužom, že ešte vôbec do vzťahov idú.
Samozrejme, že zarába. Závisí od oblasti a druhu práce
@zmrzlinka2021 Ano, suhlasim. Pokial je rodina s vyvazenym fungovanim - tj otec je plnohodnotny clen rodiny, ktory sa plnohodnotne o rodinu stara, tak verim, ze zena ma ist do roboty. A suhlasim aj, ze mnohe nejdu do prace, lebo by sa v ramci fungovania domacnosti nic nezmenilo, iba by navyse museli chodit aj do prace. A to je privela. Toto viem pochopit.
@drahomirrra no bohužiaľ ženy tlačia len na chlapov aby sa zodrali. Čo žene na materskej bráni ísť napríklad na 2 dni v mesiaci cez víkend na celodenku do tesca? S priplatkom za víkend za napríklad 12 hodín zarobí slušne. A nie je to ani na úkor času spolu ako celá rodina, ak je muž doma napríklad 10 dní (vikend, sviatky, dovolenka) a 2 by neboli spolu. Ale lepšie je sedieť doma na rodicaku, urobiť zopár detí, potom sa vyhovárať že neviem nájsť prácu, nemá kto vodiť deti do škôlky a školy a sedieť 20 rokov doma a muž nech sa derie a robí 6 dní v týždni 14 hodín denne. A potom príde infarkt alebo porážka muža v 40tke a budú zase najvacsie chudiny buď s postihnutým mužom alebo s mužom už pod zemou ako vdovy. A budú pýtať peniaze cez zbierky a tak.
@nadazdi ja rozumiem ako si to myslela. Tebe to vyhovuje tak, ako to máš, a nám to zase vyhovuje tak ako to máme teraz. Na splátku hypotéky dávame 25% jednej výplaty, takže nám zostáva dostatok na veľmi slušný život, s dostatkom úspor a hlavne, bez nejakého veľkého obmedzovania sa. Samozrejme, keby sme mali možnosť zbaviť sa hypotéky, tak to spravíme ako prvé. Keď si človek prepočíta koľko tisícov banke za poskytnutie hypotéky zaplatí, pretočia sa mu panenky. 🙄 😁 Ale čo narobíme, rokmi bude tá splátka relatívne nižšia (vzhľadom k narastajúcim príjmom).
@lucinka5051 mame to velmi podobne, tiez z jeho prace mame ine benefity. Teraz som tyzden na materskej, po tych 8 mesiacoch ci ako to vychadza sa vystriedame a nie je najmensi problem.
@ropucha6 a tak to ma byt ;) dieta ma dvoch rodicov ktori maju zabezpecit rodinu a aj starostlivost v nej rovnako a pomahat si...nie iba zarabajuceho otca a starajucu sa matku 🙂
@zmrzlinka2021 v podstate suhlasim, ale toto su veci, ktore si je lahko overit este pred detmi….napr nerobit muzovi sluzku, ked este obaja chodia do roboty, zapojit ho do chodu domacnosti atd.
tento dvojaký meter na modrom koníku...alebo možno komentáre iných ľudí neviem...presne v tej téme, kde sa manželka sťažovala že majú malý príjem a nevedia poriadne ako vyžiť a ušetriť dačo z toho mála...tak ju šli skoro v každom komente zlynčovať, že prečo jej muž zarába 800 eur a že to nie je normálne a má si hladať iné zamestnanie a bežný plat dokonca aj pre ženu vraj 1000+ 😅.....zato tu sa konečne našli ľudia ktorý si uvedomujú, že platy na SR sú aké sú, že je to čistá mizéria, že je sakra rozdiel hrubá mzda a to čo ti reálne príde na účet....
@wheel ty si podla mna zas vrhol svojím komentárom všetky ženy do jedného vreca....môj názor je, že je to aj aj....áno sú aj vypočítavé zlatokopky ktoré riešia len peniaze ale zas na druhej strane sú aj mužíčkovia ktorý zarábajú tri litre a pri rozvode chcú dávať na dieťa 80 eur a vidieť ho raz za mesiac dve hodiny....a ešte jeden detail...pán podnikatel z BA...tak aké mal priateľky? pretože pokiaľ chce mať pri sebe babenku s veľkými umelým prsiami, žiadna vráska, tip top vlásky a nechtíky, cvičiť každý deň aby mala figúru, rôzne kúry aby tá postavička bola, že žiadne strie a atd....tak ono to dačo stojí...keby by si títo páni podnikatelia nehľadali výstavný kúsok tak by ich možno nestála tisíce mesačne...

@elementissa Sme 4-členná rodina. Spolu máme tesne pod 2000€, žijeme aj v tejto dobe veľmi dobre. Dokonca aj úspory sa stále darí tvoriť.