icon

Počet pohovorov na získanie pracovného miesta

elementissa
27. máj 2021

Koľko pohovorov ste absolvovali, kým ste si našli pracovné miesto? Už dlho reagujem na ponuky, zatiaľ som reagovala asi na 90 pracovných miest, z čoho vyšlo 8 pohovorov, budúci týždeň ma ešte 2 čakajú, ale šiestimi som neprešla a už celkom strácam nádej. Ako ste sa pripravovali? Čím ste ohúrili zamestnávateľov? Mali ste pripravené nejaké top vychytávkové odpovede? Ja som sa pripravovala celé dni, mám napozerané obrovské množstvo videí na akú otázku čo a ako odpovedať, čomu sa vyhnúť, čo spomenúť, na čo sa zamerať, čo preskočiť, no napriek tomu vždy ten istý feedback. Iný uchádzač bol lepší fit na danú pozíciu.
Jasné, stane sa dva, tri krát.ale 6x za sebou??? to mi príde veľmi zvláštne. Niečo robím zle no neviem čo. Ak máte niekto podobnú skúsenosť, tak poraďte, ako ste to riešili, či ste boli niekde na preškolení, koučovaní, či ste si platili nejaké kurzy na hľadanie práce. Chcela by som prestať robiť tie chyby, ktoré očividne robím, mať možnosť sa zamestnať. Ďakujem

elementissa
autor
27. máj 2021

@ofzuza nah.... Ja sa snazim vzdy byt na vsetkych mila a dobra. Na niektorych posobim povysenecky. Nic s tym bohuzial neviem spravit, taka som sa narodila, taka som cely zivot.

loginexistuje
27. máj 2021

@elementissa pozri dnes uz len znalost kazykov vacsinou nestaci porozmyslaj co mozes ponuknut mimo toho prax atd ale relevantnu
a mozno je tam aj faktor vsadebolky a vsevedky ze si proste premotivovana
ak hladas cloveka do timu su dve polohy bud skuseneho seniora s praxou alebo tvarneho cloveka co si vies nastavit tak aby do timu a procesov zapadol
ty asi neponukas senioritu a prax pre konkretnu oblast a neni si ani dostatocne prisposobitelna pre team take vystrelky ako ivadzas co si hovorila sa daju akceptovat u super seniora s bohatou praxou a kopou prace za nim

ofzuza
27. máj 2021

@elementissa tak si mozno zatial natrafila na takych, co na nich posobis povysenecky. Na dalsom uz im mozes byt sympsticka 🙂

rmm
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
27. máj 2021

A nemoze to byt proste tym, ze na tie pozicie sa hlasi vela uchadzacov? a proste niekde uz maju aj svojich favoritov vybranych, mne ked pride 100 CVciek na pozicu, vyberiem si 10, ale z nich uz mam jedneho-dvoch favoritov.

Ja osobne napr neberiem sebavedomych, super uprimnych, ukacanych "vsadebolov/vsetkovedelov" lebo im tie naucene keci proste neuverim a uz mam s nimi nejaku skusenost. Moja polovicka sa zase necha ukecat. Neda sa ani na to spolahnut teda, ze ak sa nieco "naucim", prijmu ma alebo naopak... je to o stasti a nahode trochu. Na mna viac take bezne veci zaposobili vzdy: slusne a jednoduche vystupovanie, mily clovek, komunikativny, nesnaziaci sa byt slovnikom "starsne cool a in" a dobre CV a v prvom rade vie co ide robit a je ochotny a aj schopny rozmyslat / ucit sa a toto platilo vzdy rovnako, ci som hladala predajcu, skaldnika alebo cloveka do administrativy. Nikdy som nemala potrebu sa pytat, kde sa vidi uchadzac o 5 rokov, 10 rokov... A co sa tyka mna ako uchadzaca o zamestnanie, nikdy som sa na nic nepripravovala a uz vobec nie tyzden, ani len otazky som nejak extra nemala, pretoze viem co obnasa profesia na ktoru sa hlasim, vedela som teda o aku firmu ide a co robi -ale to teda nepovazujem za pripravu. KEd tak som odpovedala na to, co chceli vediet.
Ja napr do dnes netusim co sa opytat ak as ma opytaju, ci mam nejake otazky :D a je mi/resp. bolo mi/ trapne povedat NIE nemam :D
A inak ano.. ked soms i hladala pracu ako cca 20rocna, bola som hadam na 20 pohovoroch...

marsmykkok
27. máj 2021

@elementissa ja by som to tragicky nebrala, na pohovor si reálne pozvú aj tých 6-10 ľudí, tak nie je to o tom že by ste boli vždy dvaja a ty neuspeješ. Možno len vždy je niekto fakt top čo ťa tromfne alebo niekedy rozhodujú aj veci čo neovplyvníš (že napríklad si z dediny a radšej zoberú z toho mesta aby nebol problém s dochádzaním ked sa nevedia rozhodnúť medzi dvomi kandidátmi) Hlavne nestrácaj sebadôveru.

savanna
27. máj 2021

Neviem, podla mna ti asi ako vystudovanemu psychologovi chyba trochu taktu a diplomacie. Kazdy ma z predchadzajucej prace aj zle skusenosti, ale jednoducho to na pohovore vacsina ludi nespomenie, naformuluje to nejako neutralne a vyzdvihne skor dobre stranky.
A mozno mas aj trochu problem vyjst s ludmi....lebo take veci, ktore spominas, na jednej sa stazujes na psychopaticku manazerku, na druhej strane si podriadenym pridelovala puntiky, "lebo sa s nimi nedalo", co tiez samo o sebe zavana sikanovanim. Z toho si personalista zoberie, ze nezvladas vztahy s nadriadenymi ani podriadenymi a asi na tom bude aj nieco pravdy. Cize najskor popracovat na tejto oblasti mezdiludskych vztahov a na tom, ako dokazes fungovat v time... kazdy manazer si vybera cloveka, ktory mu zapadne do timu, dokaze spolupracovat s ostatnymi, pomoct, ked treba...uvedomit si, ze budes spolupracovat s dospelymi ludmi, ktori ti maju byt rovnocennymi partnermi, s puntikmi v normalnej firme urcite nepochodis.

elementissa
autor
27. máj 2021

Dakujem za vsetky odpovede, tazko sa mi opoveda po jednom. Jazyk skusam ucit aj na vlastnu past, ale robit sama na seba je nieco, co ma dostalo na financne dno a memyslim si, ze mam na to predispoziciu. Neviem si spravit reklamu, mam problem najst si zakaznikov. Keby som ten typ, co preda aj hluchemu platnu s operou, tak pohoda, nemam problem. Mozno to na niektorych posobi, ze sa vytahujem, tym co som sa naucila, ale ja som clovek, co sa uci cely zivot a dobre viem, ako vela toho neviem a preto sa musim stale ucit a stale sa snazim zlepsovat sama seba a byt najlepsou verziou seba samej. Chapem, ak to niekomu pride nesympaticke alebo povysenecke alebo cokolvek. Ja len chcem mat dobry pocit sama zo seba, ze som nieco zvladla a spravila na 110%. Tak ako ked ucim, ucim na 110%, tak isto aj pri inych veciach. Je pre mna dolezite byt zapalena pre vec, ktoru robim a pre pracu, ktoru mam. Ja sa iba uprimne snazim robit vsetko najlepsie ako to ide. Nikoho tym nechcem zhodit, ani urazit. Ak sa niekto citi dotknuty, tak sa ospravedlnujem. Ale dobre chapem, ze v spolocnosti plnej pretvarky a pokryrectva sa tazko uchyti clovek, ktoremu naozaj zalezi na tom, co robi a robi to vzdy so srdcom na dlani. Chapem, co mi z toho vyplyva a dakujem kazdej za vase pohlady

podmostom
27. máj 2021

@elementissa ehm tak potom si raz asi moc naucena a strojena a inokedy zas moc úprimná. Jednoducho sa pouc. Nič sa nebifluj, veď nejdeš za riaditeľku Cernu no ani nič negatívne o sebe nevzťahuje, ako som písala a aj iné ženy tu. Kľud, úsmev a ono to raz vyjde. Je normálne ze niektorí ľudia absolvujú aj desiatky pohovorov kým ich niekam zoberú, čo viem z rozprávania mojich známych. Nie každý má to šťastie, že 2,3 pohovory a má to. Vyzeráš byť šikovná, len príliš v strese, ako si sa na to pripravovala, ako hneď rozprávaš ze si na nič ci čo. Podľa mňa by si sa mala teraz keď máš čas venovať nejakým svojim hobby, nech si v pohode a popri tom chodiť na pohovory, nech si tam hlavne v kľude,žiadnu špeciálnu prípravu netreba. Ozaj a aké vieš jazyky?

ofzuza
27. máj 2021

@elementissa to, ze sa snazis robit veci ako najlepsie vies je ziaduce. To, ze sa cely zivot ucis je super, takych nas je vela 😉 Problem skor bude akou formou tuto info predavas na tom pohovore.

elementissa
autor
27. máj 2021

@savanna ja som bola pridelena na problematicku prevadzku, ktora mala byt zavreta do pol roka, ak sa tam nieco nezmeni. Dve kolegyne moja manazerka vyhodila este pred mojim prichodom, tie zvysne dve tam boli uz 15 rokov a nechceli menit svoj system (ne)fungovania, ved im bolo dobre. Prevadzka im padala na hlavu, obraty mizerne, ale im platy isli. Nebola to bezna situacia, ze prides a manazujes ludi, ktori robit chcu. Ja som tam bola prevelena preto, lebo si nadriadeni cenili moju pracu v time. A chcela by som vidiet, ako by si manazovala dve tety pred dochodkom, ked po dobrom im vysvetlit, ze to treba robit takto nefungovalo, povedali na to, ze ale oni si funguju po svojom uz 15 rokov a ked som skusila byt tvrda a isla cestou- nebudete robit, nebudu premie, nebudete mat volno vtedy, ked si zaziadate, tak na to povedali, ze im je to jedno a oni to nepotrebuju k zivotu. Tak som im navrhla system, ze chcem sa s nimi dohodnut a mozu si vybrat, co by ich motivovalo k tomu, aby robili- ak splnili svoje ulohy, dostali dobry bod a za 5 dobrych bodov si mohli povedat poziadavky na dalsi mesiac, kedy chcu robit, ake zmeny atd. Za kazdy zly bod mali "trest" na ktorom sme sa dohodli, lebo na prevadzke je kopa veci, ktore treba spravit, ale nikto to nema rad a je to doslova za trest. Prevadzku nezavreli, dievcata sa rozhybali. System pomohol. Podla teba odveci, ja som bola rada, ze nam nezavreli predajnu a zacali sme splnat kvoty. Ale moja nadriadena, to bola ina herecka :D ale to nebudem rozoberat, naco. Kazdy niekedy zazil sefa, ktory nema ziadny iny zivot, len svoju pracu. A kto nie, ten aj tak nepochopi

simca06022011
27. máj 2021

@elementissa bože áno... Starší zamestnanci to je kríž 🙈 a hlavne keď sú na učení celý deň svojim spôsobom viac nerobiť ako robiť.

elementissa
autor
27. máj 2021

Jo a jazyky viem len tie, co kazdy iny, nic extra speci. Ucim sa teraz treti, ked ho dobehnem, tak planujem dalsie. Ale jasne ze viem, ze to nie je ziadna vyhra, vediet jazyky. Ved kazdy vie jazyky. Teda alebo aspon ja sa pohybujem medzi ludmi kde kazdy vie 2-3-4 jazyky, nic na tom nestaviam. Ani by som to nespomenula, ale padla tu otazka, ci jazyk nie je problem. Takze nie, nie je. Ale ani nemam vystudovanu hebrejcinu ci cinstinu. Bezne europske jazyky. Aj, Sj, Frj

elementissa
autor
27. máj 2021

@simca06022011 no jasne, pohoda, klidek, tabacek, ved robota neujde... To ze sa nikdy nespravi a regale furt prazdne, lebo tovar v sklade (nestihlo sa vylozit), je uplna pohodka :D

elementissa
autor
27. máj 2021

@ofzuza a to viem nejako zmenit? Ked som raz priatelsky a vysmiaty extrovert, tak to viem nejako zmenit, aby som tam zakriknuto sedela a habkala, pripadne sa nevedela vyjadrit? Alebo by som sa im mala podlizovat? Alebo? Aka je ta spravna forma? Ver mi, ze ked mi das navod, do bodky sa ho budem drzat

ofzuza
27. máj 2021

@elementissa no musite sa najst. Ako s chlapom - bud si sadnete alebo nie. Nieco im na tebe vadi, nevezmu ta. Niekde im to naopak bude vyhovovat. Preco navod? Ty si ty. Ked to budes hrat podla navodu na pohovore, cez skusobku sa to prevali, ze si vlastne ina.

dollyzv
28. máj 2021

Moja mamina absolvovala teraz pohovory a zhodou okolnosti sa tam stretla s bývalým kolegom..ten kolega mal miesto už dohodnuté cez nejakú jeho kamarátku,ale aj tak spravili výberové konanie lebo že musia 🤦 a takto to funguje v strasne veľa firmách...proste pohovory robiť musia aj keď už majú miesto obsadené 🙈 takže nič si z toho nerob..možno si len natrafila práve na takéto prípady..ja som v prvej práci išla cez mamu,tam ani veľmi pohovor nebol,len má rovno začali zaúčať,a v druhej firme ma prijali(ale to je automobilka takže tam berú skoro každého 🤣🤣🤣) teraz.som na MD a hľadám si inú prácu a tiež som poslala skoro 50 zivotopisov(nikde nemám uvedené že som na MD) a z toho mi odpísali asi dvaja že majú miesto obsadené a ostatní sa ani neunuvali odpísať 😁 takže aspoň že ťa zavolajú na pohovor 🤣

makova333
28. máj 2021

@elementissa moj nazor, prosim, neuraz sa - podla toho co som si precitala (aj starsie odpovede) nejde z teba sympatia a posobis nadradene. Potom mozes mat nasudovane vsetky videa sveta o pohovoroch a ovladat desat jazykov, budes mat problem najst pracu. Skus skor popracovat na osobnosti, posobeni na inych, vyzarovani.

dskjhfdlkdjhl
28. máj 2021

@elementissa Toto "Ale dobre chapem, ze v spolocnosti plnej pretvarky a pokryrectva sa tazko uchyti clovek, ktoremu naozaj zalezi na tom, co robi a robi to vzdy so srdcom na dlani. Chapem, co mi z toho vyplyva a dakujem kazdej za vase pohlady" mna osobne presviedca o tom, ze mas sklony ostatnych ludi podcenovat. Ak takto posobis aj na tych pohovoroch, tak je jasne, ze Ta nechcu.

podmostom
28. máj 2021

@elementissa suhlasim s Ofuzou, proste bud sama sebou, nepytaj navody, naozaj je normalne ze niekedy si ludia prejdu desiatkami pohovorov. A ako tu uz niekto pisal, aspon ta uz na nejake zavolali. Inak, ked uz mas tu francuzstinu, ak nahodou hladas pracu v BA, tak mi napis spravu, u nas hladaju. To zas nie je uplne bezny jazyk, u nas skoro stale niekoho hladaju 😉

number19
28. máj 2021

@elementissa Ja som sa tiez pozastavila na tou vetou o spolocnosti a pretvarke a pokrytectve, alebo ze si extrovert. S oboma suhlasim len treba mat k tomuto iny pristup.

Na pohovore su to cudzi ludia a ty si cudzi clovek pre nich.
Takze je potrebny takt, diplomacia a velka davka zdrzanlivosti, aj sebakontrola. Treba si premyslit ako dopovedat, aj s pauzou. Cim neutralnejsie ale nejak vieryhodne, tym lepsie. Toto nie je pretvarka, toto je dost zasadna crta fungovania spolocnosti. Aj mimo pohovorov, ci s tym suhlasime alebo nie. A to by si este cumela ako to funguje v zahranici. 😉

lusyyy36
28. máj 2021

Z asi 100 žiadosti som mala 3 pohovory, vacsinou sa ani neunuvali poslať akukolvek odpoveď. Na prvom asi vadilo,že mám dieťa, veľmi veľa sa vypytovať, až mi to bolo nepríjemné. Na druhom bol problém moja nemčina, v inzeráte nebolo spomenuté, ze treba aj telefonovať s klientmi, ale zas videli v CV,ze mám nemčinu B2. Tretí pohovor vyšiel ale v oblasti, ktorú som uz nechcela ale mam v nej skúsenosti.

number19
28. máj 2021

Inac myslite si, ze sa zmenil pracovny trh na SK v dosledku Korony? Su nejake zmeny citit?

jankapepe
28. máj 2021

@elementissa vidíš svojou správou si presne vystihla kde je problém. Ty musíš pracovať priamo na sebe! Tvoj problém nie je v príprave na pohovor ale v tebe.
Čo je pozitívum ktoré zatiaľ nevidíš je že aj na sebe ako osobe vieš pracovať.

danielasza
28. máj 2021

@elementissa Ahoj, keď máš pocit, že si urobila maximum tak by som ti poradila skúsiť inú cestu, a síce personálnu agentúru. Pri jednej mojej práci som práve takto bola prijatá. Agentúra mala moj profil, zavolali mi ponuku a trochu ma pripravili na pohovor. Potom ma hneď po pohovore kontaktovali s otázkami na moje dojmy a ich informaciami od buduceho zamestnavatela.
Ďalšia cesta je cez niekoho dostať životopis priamo k managerovi alebo team leadrovi. Napriklad aj tu na Konikovi sa popýtať, či niekto nehladá posilu do tímu.

eeffka
28. máj 2021

@elementissa nic v zlom ale co som ti tu precitala, tiez by som sa rychlo rozlucila. premotivovana a povysenecka. presne tak posobis. Proste uber plyn a prestan hrat divadlo. Firmy chcu normalnych ludi, nie afekty.

elementissa
autor
28. máj 2021

Ďakujem za reakcie, no nemam veľmi pocit, ze by niekto odpovedal na moje otazky. Neprisla som si sem poplakat a vypocut si, ze mam nahovno povahu, chcela som RACIONALNE rady. Najskor sa vam nepacilo, ze preco sa vobec pripravujem, tak som spomenula, ze na dvoch povohoroch som odppvedala spontánne a pravdivo a neboli to ziadane odpovede. Este ze mate toho kona a je ľahké dakomu vlozit do ust niečo co nepovedal alebo mu vynadat, lebo ste zo zopar viet neppchopili ton. Asi nie ste zvyknute sa na rovinu a racionalne rozpravat s ostatnými. Neviem, kde som sa nad koho povysovala. To, ze si myslim, ze v spoločnosti je preferovana pretvárka, to je moj osobny pohlad a nastavenie.
A hlavne skúste pochopiť, ze tu som to popisala len tak zbežne, jak ked sa bavim so znamymi (lebo hned som tu pre niektorych netaktna chudera).
Muz mi krical z poza chrbta, ze co sa vobec nisco take pytam na koni, mala som ist na Quoru a tam sa popýtať. Avsak pytala som sa tu, lebo som bola zvedavá na slovenský trh a na to, ako sa zamestnali iné slovenské ženy a koľko im to trvalo.
A zaujímalo ma, ako ste to riešili.

dskjhfdlkdjhl
28. máj 2021

@elementissa Tak tymto prispevkom si len potvrdila to, co ti sem mnohe (vratane mna) napisali. Proste Ty si neuznas, ze chyba moze byt v Tebe, v Tvojom vystupovani, chyba je v tych druhych. Ja som teda uz davno nebola na pohovore, naposledy po prvej materskej (2005), bola som vtedy na dvoch pohovoroch, jeden bol pre mna neuspesny, na tom druhom to dopadlo tak (niektore veci som sa dovedela az neskor), ze mali v plane prijat jedneho, konkretneho pana, prijali nakoniec jeho aj mna, lebo ja som ich presvedcila, ze urobia dobre, ak ma zoberu. Na pohovor som sa nijako nepripravovala, odpovedala som uplne spontanne, uprimne a to zabralo. Nemusela som sa na nic hrat. Takze zostup medzi normalnych beznych ludi, nehraj sa na nieco extra a ukaz co v tebe je.

a_adamcova
28. máj 2021

@elementissa Ja ti to poviem takto. Ja som na pohovore už dlho nebola. Priateľ však prišiel na jeseň o robotu, a teda si hľadal novú. Ale to bol masaker. Zdebtaný on,a aj ja. Má vysokú škol, príjemné vystupovanie, je priateľský. Jazyk ovláda perfektne. Ale to bol masaker si niečo nájsť. Tak isto ako píšeš, prešiel cez niekoľko kôl a nakoniec ho aj tak nevybrali. Proste tie požiadavky sú niekedy fakt vysoko nadsadené, a možno že aj by si to zvládla, ale nepadla si im do oka? Ťažko sa radí, ono je fajn, že sa pripravuješ. Jemu som tiež radila, nech sa prichystá a prejde si zopár otázok. Pri jednej firme, prešiel až do posledného kola. Každý bol nadšený. Boli sme si istí, že to už má v suchu. Až mu zavolala regionálna, že za iných okolností, by ho hneď brali, pretože boli z neho všetci nadšení, ale že musia vybrať niekoho iného. Tak si urob názor, že prečo. Hlásil sa aj do HM, tam tiež prešiel do posleného kola, a potom odpoveď, že nie, a hľadali ďalej ešte 3 mesiace niekoho. Tak neviem. Do momentálnej práce, ktorú má, mali 5 kôl na zástupcu manažéra. 5 kôl! + AC testy. Pre mňa je toto absurdné. Žiadny manažér, riaditeľ. Zástupca. Takže ono tak ako sa zvyšujú ceny v obchodoch, tak sa zvyšujú požiadavky a nároky. Nechápem podľa čoho usudzujú ostatné ženy, že si povýšenecká, keď tam proste neboli na tom pohovore. Nepočuli a nevideli. Bez toho by som sa ja neodvážila súdiť niekoho.

elementissa
autor
28. máj 2021

@podmostom vdaka, frj mam zatiaľ v štádiu výučby, ešte to zatiaľ nie je na pravidelnú komunikáciu. Robím na tom samozrejme, ale ešte to par mesiacov potrvá, kým to supnem aj do CV a budem si hľadať pozíciu, kde by bol vyžadovaný frj v kazodennej komunikacii. Určite, keď si tam budem istá svojim skillom, budem sa uchádzať aj o pozície s frj 🙂 ďakujem za tip každopádne 🙂 ja poznám veľmi veľa ľudí, čo rozprávajú po francúzsky a tak mi to neprišlo ako nejaký nevšedný skill.