Počet pohovorov na získanie pracovného miesta
Koľko pohovorov ste absolvovali, kým ste si našli pracovné miesto? Už dlho reagujem na ponuky, zatiaľ som reagovala asi na 90 pracovných miest, z čoho vyšlo 8 pohovorov, budúci týždeň ma ešte 2 čakajú, ale šiestimi som neprešla a už celkom strácam nádej. Ako ste sa pripravovali? Čím ste ohúrili zamestnávateľov? Mali ste pripravené nejaké top vychytávkové odpovede? Ja som sa pripravovala celé dni, mám napozerané obrovské množstvo videí na akú otázku čo a ako odpovedať, čomu sa vyhnúť, čo spomenúť, na čo sa zamerať, čo preskočiť, no napriek tomu vždy ten istý feedback. Iný uchádzač bol lepší fit na danú pozíciu.
Jasné, stane sa dva, tri krát.ale 6x za sebou??? to mi príde veľmi zvláštne. Niečo robím zle no neviem čo. Ak máte niekto podobnú skúsenosť, tak poraďte, ako ste to riešili, či ste boli niekde na preškolení, koučovaní, či ste si platili nejaké kurzy na hľadanie práce. Chcela by som prestať robiť tie chyby, ktoré očividne robím, mať možnosť sa zamestnať. Ďakujem
@elementissa oki, pozerala som inak tie pozicie u nas a hladaju az 3 ludi + 1 TL. Inak sa netelefonuje u nas, len vynimocne, komunikacia je ked tak cez chat, mailami, uplne staci aby clovek si vedel prelozit, co pisu v poziadavke, v manuali, dokazal zosmolit nejakych par viet,dobru FJ teda netreba. Skor aby cloveku nevadila taka ta typicka kancelarska administrativna praca, sedet cele dni a tukat 🙂 Ale zase nie je to uplne mechanicke, treba aj rozmyslat a samozrejeme, kto chce, vie aj postupovat vyssie. Mozes sa mi kludne ozvat aj neskor ak budes este hladat, aj v buducnosti, u nas hladaju fakt skoro stale, tym ze sme velky tim tak furt niekto chyba.
@len_nig sme na tom tak nejak rovnako, tiez to nemam rada, ked niekto takto hovori. pride mi to povysenecky a niekedy to vyznie az komicky
@takacovama yes, it´s trapas 🙂
@eeffka
@len_nig
@takacovama baby pridavam sa, ak niekto takto pouziva anglicke slovicka u mna by nepresiel ani keby ma vystudovany Harvard. Ale taky clovek by to urcite nepouzival...😉
@dskjhfdlkdjhl a kde som neuznala, ze robim chybu? Kde hladam chybu v ostatných? Prosím ťa, ešte raz si to precitaj, asi v každom príspevku som napísala, že niekde chybu robím a snažím sa ju opraviť. Snáď by som sa nemala potrebu pýtať, keď by mi to parádne išlo. A co je teda povysenecke? Prosím analyzuj, ale nie na základe toho, čo si prečítaš na par riadkoch. Ak máš skúsenosť s koucovanim ľudí, rada ti zavolám cez Skype, Zoom, Teams alebo čokoľvek iné a veľmi rada si s tebou prejdem skúšobný pohovor v AJ a môžeš mi presne do bodky povedať kde som bola povysenecka počas toho rozhovoru a naviest ma správnym smerom, ako by som to mala spraviť a povedať. Nemyslím to ani trochu sarkasticky, proste ak máš ten skill a zaoberás sa prípravou ľudí na pohovory alebo vedieť vzdelávania, rada ti zaplatím za tvoj čas, aby si ma to naučila.
Ja viem, že je to v týchto diskusiách bežné, hodiť otázku a čakať, že autorku všetci polutuju. A neviem uz ako mam vysvetliť, že ja nestojím o také reči, ak by som chcela, aby ma niekto polutoval, poplacem mužovi na pleci. Ocakavala som konkrétne postupy, ako a co robiť, lebo byť sama sebou nemôžem.
A ak mi tu píšeš, len preto, aby si sa mohla pohadat s niekym, kto je ti nesympaticky, tak o takú konverzáciu momentálne nemám záujem, prepáč. A fakt si neviem predstaviť, ako sa dá byť na pohovore povysenecky. Postni mi video alebo niečo, lebo neviem ako taka komunikácia vyzerá.
Ja na pohovore pokojne sedím, usmievam sa na nich, prebehnem svoje pracovné skúsenosti, poviem im, čo ma zaujalo na firme a na danej pozícii, ako moje skúsenosti zapadajú do popisu ulohy a odpovedám na otázky. Keď sa ma spytaju, ake mam denne povinnosti, tak im poviem aké mam povinnosti. Keď sa ma spytaju na projekt, na ktorý som hrdá, tak im o ňom poviem. Nikdy som neriešila nič osobne na pohovoroch, to len vy ste si to tu niekde vyfabulovali.
A milujem vetu "myslíš si o sebe, ze...." to bežne ľuďom hovoríš, čo si o sebe myslia? Ty im vidíš do hlavy? Ci to iba projikujes to, čo ty si myslíš a vkladas to mne do hlavy? A ked tak veľmi chceš, tak ti poviem, čo si myslím o sebe. Myslím si o sebe, že som človek, čo sa vynikajúco učil, no nenasiel si prácu v odbore a mal si problém vybrať, čo by ho bavilo. Mam veľa zlých vlastnosti, ale medzi tými dobrými vyniká moja racionalita a prístup, že všetko sa dá naučiť, ak je človek dostatočne zahĺbený do problematiky. Viem, že svoje úlohy spĺňam na maximum a do všetkého co robím dávam maximum. Každý deň sa snažím zlepšovať samu seba, aby som sa za seba na smrteľnej posteli nemusela hanbiť. Mam vysoké nároky hlavne sama na seba, všade vidím priestor na zlepšenie. Niektorí ľudia mi hovoria, že mám výnimočné skilly v niektorých oblastiach, ale ja to tak nevnímam. Naopak vidím, že je plno ludi, ktorí sú lepší ako ja v čomkoľvek, múdrejší, šikovnejší, scestovanejsi, scitanejsi, majú väčší prehľad, majú hlbšie myslenie a z tých si beriem príklad. Dôsledne sledujem, ako moje činy ovplyvňujú tých okolo mňa, ktorých hlasy nie je počuť a ktorí sa sami seba nevedia zastať. A viem, že je to stále málo a ze nedokážem ovplyvniť takmer nič, pretože môj dosah je veľmi krátky. A preto sa túžim zamestnať v spoločensky zodpovednej firme, aby som mohla vidieť a cítiť, že to, čo robím, aj keď v malom percente, ale aspoň sčasti prispieva k zmysluplnému celku, ktorý sa zameriava na niečo prínosné. Celý svoj život chcem byť iba prínosom, nechcem byť cucacom zdrojov a zaberacom miesta. Cítim obrovskú zodpovednosť za to, že to ako žijem, aké hodnoty vyznávam, čo podporujem, to všetko do veľkej miery prispieva k tomu, ako svet vyzerá. Nezaujima ma prestíž ci postavenie v spoločnosti, nechcem byť obdovivana. Chcem len žiť svoj život tak,aby kvôli tomu, že ja žijem nemusel nikto iný trpieť. A každý deň, keď sa pozriem do zrkadla, stále vidím niekoho, kto ešte nespravil dosť. To je to, čo si myslím o sebe. Niekto, kto ešte nespravil dosť, aby mohol byť na seba hrdý.
Ak ti to pripadá povysenecke, tak je to v poriadku. Ja by som ta za kamosku tiez nechcela
@takacovama ale ono je to obcas tazke 🙂 vcera sme sa bavili s mojim sk kolegom a ani jeden z nas nebol schopny napisat (pracovnu) vetu cisto po slovensky. Kopec terminov v sj vobec neovladam. A ked x hodin fungujes v inom jazyku, kukas filmy serialy v inom jazyku, tak ti ten slovensky vyraz kopukrat ani nenabehne a tresnes to v inom jazyku.
@elementissa nemusis povadat nic a napriek tomu mozes posobit povysenecky. Hovori sa tomu neverbalna komunikacia. Ak mas naozaj vystudovanu psychologiu, toto ste urcite preberali 🙂
@len_nig ospravedlnujem sa. Nerobím to za účelom chvastania sa. Celý deň rozpravam striedavo 3 jazykmi a jednoducho použijem to slovo ci slovné spojenie, ktoré mi prvé príde na um. Nevedela som, že taká bežná vec, ako že niekto kvôli pfofesionalnej deformácii používa slová z jedného jazyka v druhom, že to je považovane za povysenecke ci nieco podobne. Ja tak rozpravam už minimálne 15 rokov a nielen ja, ale aj všetci moji známi. Je pravda, že moji známi so mnou študovali na bilingvale a neskôr pracovali v jazykovej sfére a je pre mňa prirodzene v neformalnej komunikacii použiť prvé to slovo, ktoré mi napadne alebo lepšie vystihuje to, čo chcem povedať.
@makova333 este ze sa neverbalna komunikacia zisťuje cez net, keď toho človeka nevidíš a nepocujes vsak? To, ze ty si domyslis do neutrálne ladenej vety ton, ktorý ja som tam vôbec nedala a ani naživo by som to tak nepovedala nie je neverbalna komunikacia, ale tvoj predsudok.
Neverbalna komunikacia je drzanie tela, mimika, gestika, ton a sila hlasu atd. Nic z toho v diskusii nevieš nájsť
@elementissa ak ti to nevychadza niekde je problem treba skontaktovat karierneho poradcu, mozno zacat zivotopisom.. pytat si feedback po pohovore, nech ta neodbiju len vseobecnou vetou aby si sa vedela posunut.. skur @vonaruze skontaktovat
@zuzka38 ďakujem 🌷 ďakujem za radu. V takúto reakciu som dúfala. Napíšem jej a zistím ďalšie kroky
@elementissa Moja reakcia bola k tomuto co si napisala: "A fakt si neviem predstaviť, ako sa dá byť na pohovore povysenecky. Postni mi video alebo niečo, lebo neviem ako taka komunikácia vyzerá.
Ja na pohovore pokojne sedím, usmievam sa na nich, prebehnem svoje pracovné skúsenosti, poviem im, čo ma zaujalo na firme a na danej pozícii, ako moje skúsenosti zapadajú do popisu ulohy a odpovedám na otázky. Keď sa ma spytaju, ake mam denne povinnosti, tak im poviem aké mam povinnosti."
@elementissa presne som cakala dlhy traktat, kde sa zase budes velmi obhajovat. No, moj predchadzajuci prispevok mozno nebol dostatocne zrozumitelny-pointa bola v tom, ze napriek tomu, co Ti tu mnohe napisali, tak si si z toho absolutne nic nevzala a len si potvrdila to, co sme predtym pisali. Skusenost s koucovanim ludi nemam, som uplne obycajna ucitelka matematiky na VS.
Pises, ze si sa dobre ucila, ale nejako to asi nemalo efekt, kedze sa svojmu odboru nevenujes a toto mozno tiez pre tych ludi vo firme nemusi posobit az tak super. Takze mozno by nebolo zle zvazit, ci by si sa nemala nejako rekvalifikovat a teda urobit nieco preto, aby si bola na trhu prace zaujimava.
To, ze nechces byt moja kamoska, to mne je osobne jedno, ale aj tato veticka o Tebe hodne vypoveda, co asi ako psycholog vies aj bez toho, aby Ti to niekto druhy napisal.
@makova333 okej, ved preto sa pýtam tej autorky, ako vyzerá povýšenecky uchadzac. Ja som šťastná ako blcha, že tam sedím a ze ma vôbec pozvali. Ale stretla som sa už s jednou recruiterkou, čo stále dvíhala obočie a skákala mi do reči a pýtala sa samé negativisticke otázky. A nepovedala by som,že bola povysenecka, ale nebola mi sympatická, ja jej očividne tiež nie
@dskjhfdlkdjhl a co mi ostatní ľudia napisali? Ze mam nahovno povahu a nemám sa čudovať, že ma nikto nikam nechce. Ak máš pocit, že je to konštruktívne, tak ok, snáď svojich študentov vsdies konstruktivnejsim spôsobom. A stále si mi nepovedala, čo je na mne take hrozne povysenecke, ze by mi to neumoznovalo sa nikde zamestnať. Ty si ma uz v prvom prispevku odsúdila a ideš si svoje aka som strasna. Preto som napísala, že ani ja by som ťa nechcela za kamošku a pýtala som si profesne rady. Nikde na nikoho neútočím ani nič podobné. Ja som rada za kritiku, rada ju prijmem, rada sa naučím robiť veci tak, ako to robia tí lepší. Ale predsudky typu - máš príšernu povahu, myslíš si, že si niečo extra a hladas chybu v ostatných - mi vôbec nepomáhajú k ničomu. Nikde som nepovedala "zlý, zlý recruiter, ja som bola najlepšia a nevzali ma". Ja som povedala len, že som sa naozaj dlho pripravovala, lebo som túžila spraviť všetko preto, aby som mala šancu, ale aj tak mi to nevyšlo a chcem teda rady, ako sa ďalej odpichnut.
@elementissa Ale ved ja som Ti aj v tom predchadzajucom prispevku poradila konstruktivne, len neviem, ci si necitala poriadne, alebo kde je problem. Pozri, vystudovala si psychologiu, tak si bud hladaj pracu v odbore, alebo sa rekvalifikuj, aby si mala co ponuknut. Zrejme neponukas to, co oni ocakavaju.
@elementissa tak este raz odpoviem, to, ze tam sedis stastna ako blcha, vobec tak nemusi posobit na okolie, pokojne mozes posobit nesympaticky nemusi ist zrovna o povyseneckost. Mozno z teba citili krc, mozno to, ze na nich nieco hrajes (sama si napisala, ze nemozes byt sama sebou, lebo uz to par krat zle dopadlo) atd. Vobec to nie je o tom, ze sa nejako prejavis, je to o tom pocite z teba. Ak by im vadilo nieco na tvojom zivotopise, nepozvali by ta. Ak ta pozvu, rozhoduje to, aka emocia z teba vyzaruje. Preto som v provom prispevku napisala, zameraj sa na seba, popracuj na tej osobnosti, na vyzarovani.
@dskjhfdlkdjhl dobre, tak povedzme, ze sa chcem rekvalifikovat. Co to obnasa? 3 roky som pracovala vo financnictve. Vo financnictve chcem aj ostat. Ak predchadzajuca prax a znalost problematiky nestačí, ako vyzera rekvalifikacia? Predpoklada sa, ze budem dalsich 5 rokov študovať VS alebo co si pod tym konkretne ty predstavujes. Co spĺňa rekvalifikovany uchádzač?
@makova333 a co je podla teba žiadané vyžarovanie, žiadaná osobnosť? Aby som teda vedela, ako sa mam prerobiť
@elementissa ziadane vyzarovanie? ziadana osobnost???? Tak nic snazila som sa 😀
@elementissa nepracujem vo financnej sfere, takze neviem, co pozaduju. Ale ak sa v tej sfere pohybujes, tak potom by si nemala mat problem si toto zistit.
@elementissa Bol z tych pohovorov nejaky, kde si sa citila ozaj dobre, a ze by si tam ozaj rada pracovala? Ono sympatie su casto vzajomne. A kde sa tebe paci, tam sa aj ty im hodis a zapadnes.
Dalej mi napadlo, ci to nie je preto, ze mas male dieta? Mnohych toto odradi, lebo dieta byva casto chore, treba byt doma s nim a mozno nie su ochotni to akceptovat. Na niektorych poziciach to nevadi, ako pokladnicka v obchode, ale na vyssich poziciach to moze vadit.
Dalsia vec, pouzivas aj na pohovore casto tak ako aj tu anglicke vyrazy? Ja to napriklad nemam rada, hoci viem anglicky, neposobi to dobre.
Vela stastia, nieco najdes neboj, doba je teraz zla, kazdy sa teraz nejako prebija...
@elementissa a na ake pozicie si bola na pohovoroch?
@elementissa ako problem tvojho neuspechu vidim jasne zameranie na formu - tvoje "top vychytavkove odpovede", miliony napozeranych videi, ako reagovat, ako nereagovat, ziadas tipy od nas, ake skolenia, aky kouc, ake neviem co..
Ale kde si nechala najzakladnejsiu vec? A to je tvoja kvalifikacia, schopnosti, zrucnosti, doterajsie pracovne skusenosti.. Ved toto je to, od coho sa musis odrazit, plus celkove vystupovanie. Personalisti velmi rychlo odhalia, ze mas nieco napozerane, naucene.. Prestan sa tak urputne zameriavat na formu, dolezity je OBSAH. Pracuj na sebe, ak nemas dostatocnu kvalifikaciu, ak mas, vyuzi to.
Pises, ze si reagovala na 90inzeratov. Uff.
To nemas vobec ziaden ciel, zameranie? Ziadnu oblast, na ktoru sa sustredis? Klikas na vsetko rad radom? Treba si vybrat niekolko pracovnych ponuk, ku ktorym splnas predpoklady, a poslat iba tam.
Po neuspesnom pohovore popros o spatnu vazbu. Moze ta to vela naucit, najma ked si daju zalezat a spatna vazba bude uprimna, nie nejake vseobecne omacky. Kludne sa ich pytaj aj konkretne.
A k otazke - uspela som na 1x, vo firme pracujem dlhodobo a som spokojna.
@metuzalem ahoj, na pohovore sa nepýtali na dieťa a teraz ten posledný bol taký, že super sme pokecali. A co sa fyka AJ, tak chodím na pohovory do korporatov, kde je komunikacny jazyk Aj a teda pohovor je vedeny iba v angličtine. Iba raz sa mi stalo, ze druhá polovica pohovoru bola v slovenčine, ale inak ako hovorím, niekomu to môže pripadat nesympaticke, ale po slovensky komunikujem len tu a inak som stále v cudzojazyčnom prostredí a je to moje bežný štýl komunikácie. Ak by som šla na pohovor do slovenskej firmy, tak by som používala iba spisovnu slovenčinu samozrejme. Ďalšia vec je, že do roka sa chceme stahovat do zahraničia a preto si vyberám firmy, kde je potenciálne možná relokacia. Ale nevesiam im to na nos na pohovore
@makova333 iba si mi povedala, že to moje je zle a mam ho zmeniť. Tak sa normálne pýtam, na aké ho mam zmeniť a aké konkrétne kroky k tomu mam spraviť. Fakt je ťažké odpovedať na otázku odpoveďou? A v čom som rigidna? To ma tiež zaujíma.

A ešte k dodanemu ti poradím, preboha nemiesaj tie anglické výrazy do slovenčiny to je fakt trapas a ja osobne takých ľudí hneď odsudzujem 😬 každý už skoro vieme anglicky, naozaj každý 😂 takže zbytočne 🤷🏻♀️ neber to aké v zlom, to naozaj v dobrom myslím že to pôsobí otrasne akoby si machrovala 😊