Počet pohovorov na získanie pracovného miesta
Koľko pohovorov ste absolvovali, kým ste si našli pracovné miesto? Už dlho reagujem na ponuky, zatiaľ som reagovala asi na 90 pracovných miest, z čoho vyšlo 8 pohovorov, budúci týždeň ma ešte 2 čakajú, ale šiestimi som neprešla a už celkom strácam nádej. Ako ste sa pripravovali? Čím ste ohúrili zamestnávateľov? Mali ste pripravené nejaké top vychytávkové odpovede? Ja som sa pripravovala celé dni, mám napozerané obrovské množstvo videí na akú otázku čo a ako odpovedať, čomu sa vyhnúť, čo spomenúť, na čo sa zamerať, čo preskočiť, no napriek tomu vždy ten istý feedback. Iný uchádzač bol lepší fit na danú pozíciu.
Jasné, stane sa dva, tri krát.ale 6x za sebou??? to mi príde veľmi zvláštne. Niečo robím zle no neviem čo. Ak máte niekto podobnú skúsenosť, tak poraďte, ako ste to riešili, či ste boli niekde na preškolení, koučovaní, či ste si platili nejaké kurzy na hľadanie práce. Chcela by som prestať robiť tie chyby, ktoré očividne robím, mať možnosť sa zamestnať. Ďakujem
velmi siroka otazka, rovnako siroke pokrytie maju aj tie pozicie, na ktore sa hlasis.. pises, ze nic odborne, ze pozicie, ktore moze robit aj opica... to znamena, ze sa tam hlasi neskutocne velke mnozstvo ludi... ja naopak vzdy riesim odborne pozicie a vacsinou dostanem pozvanie na pohovor z kazdej reakcie.. a vlastne zatial ma vzdy vsade zobrali a vzdy si mozem vybrat... a to sa hlasis na slovensku, ci v kanade? ak v kanade, tak je to este o to pochopitelnejsie
@elementissa vies plynule 2 svetove jazyky, si vystudovany psycholog a hladas monkey jobs, entry level poziciu, si vyborne na pohovor pripravena - tam bude pes zakopany..
Jednoducho maju obavu, ze sa tam neohrejes, nikto nebude zaskolovat cloveka, ked ma podozrenie, ze mu ide iba o prestupnu stanicu..
@dskjhfdlkdjhl to je jedno o aku sféru ide, chcela som vedieť, čo si pod rekvalifikaciou predstavujes, rada sa nechám inšpirovať. Fakt ma tu nebavi sa baviť a ľuďmi, čo rozprávaju v hádankach, všeobecne kecy ale nič konkrétne. Druhá herečka chce, aby som zmenila vyžarovanie a keď sa spýtam úplne normálne, aké to ziadane vyžarovanie je a aké su kroky k jeho získaniu, tak zasa ma len vysmeje. Okrem toho, že ste si tu viaceré pohonkali ego ako ste úžasn dokonale a ako ja som strašne zla a uplne na nič, ste mi nič relevantné nenapisali. Žiadne konkrétne kroky ku zmene. Jedna jediná komentujica mi tu dala odkaz na kariérnu poradkyňu, ktorej som už písala a dúfam, že sa s ňou dohodnem. Zasa ste to tu zobrali len ako super príležitosť niekoho cudzieho dourazat a postaviť sa do pozície bohýň, čo všetko vedia, ale nepovedia. A keď sa spýtam, tak dôjdi na to sama. Úžasné rady, naoyaj ste mi veľmi pomohli. Očakávala som síce niečo úplne iné - pragmatické riešenia, ale zasa sa len ukázalo, že nikto nemá reálnu snahu poradiť. Iba zhodiť a vysmiať sa.
kedze som necitala vsetky komenty, teraz citam tie posledne, ze sa hlasis na slovensku.. tak teda nie je to nic neralne... asi to chce len cas, drzim palce
@sivana09 na SK, v Kanade este nie sme. Hladam firmu, ktorá pôsobí aj tam, aby som sa mohla nechať presunúť. Ja nemám veľké oči, v korporate som nerobila, hlásim sa preto na základné pozície. Lebo na žiadne seniorské by ma nezobrali, nemám požadovanú prax v korporatnej sfére. Ale tu získam, keď sa tam zamestnam. Nerubem nikam, hlásim sa na tie najnižšie pozicie. Ked tam budem, budem makať, ukážem co viem robiť a budem sa snažiť dostať sa vyššie. Fixujem sa na jednu sféru, ale nie na jedno oddelenie. Tam kde začnem, tam si budem kariéru budovat postupne.
@elementissa S tebou je narocna debata. Keby si sa chcela zamestnat v skolstve, tak Ti presne napisem, ako sa mas rekvalifikovat, kedze sa chces zamestnas vo fin. sfere, tak tam tak presne poradit neviem, ale ak sa tam pohybujes, tak snad vies aspon tolko, ze ci potrebujes VS prislusneho smeru, alebo Ti staci kurz/prax. Nepisem v hadankach, len Ty si proste napaprcena, ze Ti nevychadza zivot tak, ako by si si predstavovala a to je mozno Tvoj cely problem. A nevidim tu ziadnu, co by si ego honkala, takze sa radsej ukludni a zacni na sebe pracovat.
@elementissa a smiem vediet, ako vyzeras, kolko mas rokov, mas deti, a si na socialnych sietach?
@rmm no skus ich zhrnúť. Mam prestať sa pripravovať a tliachat co mi napadne, ale vlastne nie, lebo som úprimná, takže nie. Tak mam byt lepšie pripravená a netliachat. A nikto neoceni to, že poviem pravdu, ale mam zosadnut z oblacika a prestať si myslieť, že žijem v pokryteckom svete. Ďalej nemam byť sama sebou, lebo mam nahovno povahu, ale nemám sa držať žiadneho návodu, lebo to je strojene a mam byt sama sebou. Musím zmeniť svoje vyžarovanie a nemám byť arogantná na recruiterov. A keď aj nie som arogantná a som úprimne šťastná, že ma pozvali, tak aj tak je to zle, lebo šťastní ľudia su nesympaticki. Nemám používať cudzie výrazy, ale wait, hlásim sa do anglicky hovoriacich firiem, takže si mam zlepšiť jazyk.mam sa naučiť ďalšie jazyky, ale nemam na tom nič stavať, lebo aj tak ich každý ovláda. Mam si zmeniť kvalifikáciu, ako, to som sa nedozvedela, ale určite to viem (preto sa pýtam)
Prepáč, ak v tom nič konzistentne nevidím.
@elementissa ,,Bezne europske jazyky. Aj, Sj, Frj,,
Francúzština v štádiu výučby.... komunikovať zatiaľ nevieš
Aj: angličtina? Na akej úrovni?
Sj??? To je čo? Slovenčina?
Netvrdila si na začiatku že s jazykmi nie je problém?
@rmm hlavne nepoucitelna.
@dskjhfdlkdjhl diki 😘 budem. A na svoj život môžem byť nahnevaná koľko chcem, to je snad moja vec, či? Alebo mam zdieľať pocit, že všetko je úžasné a dokonale, lebo si to prajes? Nebola by so mnou náročná debata, keby sa debata ubrala normálnym smerom a nie do roviny - vieš čo, si zbytočný človek a zbytočná existencia, čo tu nemá miesto, chod sa hodiť z mosta, lebo všetko všetko všetko na tebe je zle a nič si aj tak nezasluzis. Tak? Vďaka, veľmi ma to motivovalo a pomohlo mi to.
@elementissa Do tejto roviny sa pasujes sama, bohuzial. Reagujes podrazdene, na rady v podstate kasles, este ich obracias na posmech, takze skus mozno nejakeho psychologa.
@elementissa teraz citam o tej prevadzke.. Tam sa da tolko toho povedat, doslova nabullshitovat, ako si zachranila prevadzku a ty si im namiesto toho dost nestastne povedala o dobrych/ zlych bodoch pre podriadene...
Prejdi si CV, vyhadz vsetko nepodstatne - v zavislosti od pozicie. Ak ide fakt o entry level, vsetko pre danu poziciu nepodstatne, ako kurzy a extra skusenosti daj prec. Porozmyslaj, ako spojit kazdu prac. skusenost z CV s poziciou, o ktoru mas zaujem.
Casto zacina povohor poziadavkou - povedzte mi nieco o sebe, par vetami im povedz o sebe len to, co je relevantne pre danu poziciu. Ak mas obavu, ze mozes posobit povysenecky, povedz nieco v zmysle, ze ked som nervozna, mozem obcas posobit povysenecky, ale pracujem na tom (a siroky usmev).
Ale mozno toto vseto robis a jednoducho si len mala smolu.. Nezufaj, hlavu hore, raz to musi vyjst!
@jankapepe to malo byt šj. Španielčina statnica, medzinárodny certifikát, angličtina plynulá komunikačná úroveň, certifikát je v štádiu prípravy, potrebujem si spravit IELTS skúšku, chcem aspoň 8 (overall). Francuzstina- ucim sa ju, momentalna úroveň je max A2
@beronsche ale oni sa ma pýtali, ze ako to vlastne a tými bodmi bolo a tak som im to vysvetlila ako tu teraz. Zasa nepredpokladajte prosím, že to čo tu píšem su citácie z mojich pohovorov.
@elementissa odkial vedeli o bodoch, ak si im to nepovedala sama?
@elementissa o bodoch nemali vediet vobec. Ja chapem, ze to tam bolo o drzku a ze to zafungovalo, ale jednoducho to neznie ako dobra manazerska strategia..
@jankapepe smutné že sa z toho vysmievas, my lektori tak bežne komunikujeme aj medzi sebou a uplne bežne sa so mnou rozpráva môj riaditeľ, ktorý má dobre cez 40. Pre teba mozno nepochopiteľné, ale ja sa dostávam 12h denne do situácii, ked sa prepinam do troch jazykov a v prípade, že viem, že daný človek hovoriť jedným z tých troch, použijem slovo, ktoré najlepšie vystihuje myšlienku. Neviem prečo by ste ma tu za to mali zosmiesnovat. Dúfam, že tiež učíš 2 jayzyky a keď celý deň rozprávaš dvomi cudzími jazykmi, tak ti následne napádajú presne tie trefne výrazy v slovenčine, ktoré potrebuješ. A ak aj áno, tak mi prosím odpusť, že nie som dokonalá. Niekto musí vám hviezdam aj tlieskať
@elementissa tieto entry level pozicie v korporatoch su pre cvicene opice. To ako pasova vyroba, len za pocitacom. Podla mna maju pocit, ze im hned zduchnes.
@elementissa ja skúsim napísať ešte raz aj keď to určite zoberieš ako útok.
1. Ja som mala dlho zahraničného priateľa a komunikovala som anglicky celý deň a naozaj sa mi nestalo aby som strieľala anglické výrazy 😂 tiež pozerám všetko anglicky, veľa čítam anglicky a nestáva sa to. Nevravím, že sa to stať nemôže, hovorim, že to znie smiešne. Zober si z toho čo chces 😊
2. Už po pár tvojich vetách vidí viac žien tu že si hašteriva, vzťahovacna, vôbec nevieš prijať spätnú väzbu aj keď si si ju vlastne pýtala. Na pohovore by som toto videla hneď a takého človeka vonkoncom neprijmem, smrdí z toho problémový človek v kolektíve čo pravdepodobne aj v realite si (keďže sa tak prezentujes tu), chýba ti pokora. Pre niečo si tú prácu nevieš nájsť a toto môže byť dôvod aj keď máš dobré vedomostné predpoklady na zamestnanie. Ja ako personalista by som radšej prijala menej vzdelanu ale pokornu čo viem že nebude problémová 😊 tiež to nemyslím ako útok na teba ale ako priestor na zamyslenie.
3. Nikto sa ti tu vyslovene nevysmieva, ty tu utocis na každú vec čo ti tu kto napíše. Skús si to prečítať od začiatku ešte raz a bez vztahovacnosti a naozaj si z toho niečo zober a zapracuj na sebe 😊 ono sa to nezdá ale ako pôsobis v online svete je dosť možné že posobis aj v realite - a nie je to moc príjemný dojem.
@dskjhfdlkdjhl
@beronsche tak nie som dobrý manažér. Na žiadnu manažérsku pozíciu sa netrepem. Je absolútne bezpredmetné a nič, naozaj nič mi nedá do života piplat sa v odpovedi z JEDNÉHO pohovoru, ktorú som uviedla ako príklad nespravnej odpovede a fakt sa ospravedlňujem, že som bola hlupana a nevedela som, že to nesmieme povedať. Akože koľko krát sa vám ešte mam ospravedlniť?????? Hneď som napísala, že táto odpovedať bola nesprávna a ja chápem prečo, nepotrebujem, aby ste mi to tu analyzovali. Hrabanin sa v chybe, ktorú som povedala raz a nikdy viac sa nikam nedostanem. Tak už prosím pochopte, že som sa nepýtala, čo bolo na tých odpovddiach zle. Ja viem, kde som urobila chyby, nasla som ich, ďalší krát som ich nezopakovala.
Akurát co tu strácam čas a som tu kamenovana z kazdej strany, aká som otrasná. Mohla som si pol dna robiť prieskum a zaplatiť si kouča, čo by ma to naučil robiť správne. Nie, ja namiesto toho ako trapka čítam odpovede ľudí, čo o mne nevedia nič, no cítia sa v plnom práve mi hovoriť, ako nahovno vedieme svoj život. Dúfam, že keďže si tak zakladate na hrabani sa v blbostiach a na tom, aký máte dobrý pocit z toho, že každému poviete aký je nepotrebný debil, tak sem nechodia žiadne slabé povahy, čo by si to zobrali k srdcu a spáchali samovraždu. Keď niekto nemá dlhodobo prácu, tak je vo veľkom strese každý jeden deň a nikomu nepomôže, keď mu neznámi ľudia ešte ponadavaju. Každý žijeme svoj život najlepšie ako vieme. Mrzí ma, že ten môj nie je v súlade s vaším presvedčením.
@elementissa áno dlho si sa pripravovala. Ale očividne si nepracovala a nevylepsovala to čo je kameňom úrazu. Takže dĺžka a snaha v bode príprav je úplne irelevantná, keďže sama vidíš výsledky.
Ak chceš zmeniť výsledok musíš použiť iné činitele. Ak stále dookola budeš pracovať na tom že 2+2.....tak stále to bude 4
Ak chceš iný výsledok musíš očividne zabrať inde.
@elementissa preco si myslis, ze cakam, ze sa ospravdelnis? Mna akurat zaujalo, ze si pisala, ze oni o tych bodoch vedeli, tak som sa spytala, ze odkial a Ty hned vyskocis ako cert z krabicky.
@elementissa opicka ? Asi tu je tvoj problem autorka.
@len_nig bolo mi povedané, že mám zmeniť svoju povahu, ale ako, to mam vedieť sama. A na všetko mam vlastne prísť sama. Lebo vy to dobre viete, ale ja sa mam len nad sebou zamyslat. Dobre, tak budem sa zamyslat nad sebou a snad ma osvieti. Ďakujem za odpoveď

@marzuz89 90 inzeratov v rámci firiem, ktorých náplň práce je taká, ako bola moja predošlá kvalifikácia. Bankovnictvo a poistovnictvo. Podľa mňa to nie je také netradičné, Swiss Re malo minulý týždeň aktívnych 135 inzerátov na rôzne pozície, ale sféra je poistenie, zaistenie, kapitalpvy trh. ING je ďalšia z veľkých finančných korporácii, Allianz atď. Nie je problém nájsť hromadu ponúk v určitej sfére. A tie korporatne pozicie su veľmi podobné. Posielam len tam, kam spĺňam požiadavky.