icon

Počet pohovorov na získanie pracovného miesta

elementissa
27. máj 2021

Koľko pohovorov ste absolvovali, kým ste si našli pracovné miesto? Už dlho reagujem na ponuky, zatiaľ som reagovala asi na 90 pracovných miest, z čoho vyšlo 8 pohovorov, budúci týždeň ma ešte 2 čakajú, ale šiestimi som neprešla a už celkom strácam nádej. Ako ste sa pripravovali? Čím ste ohúrili zamestnávateľov? Mali ste pripravené nejaké top vychytávkové odpovede? Ja som sa pripravovala celé dni, mám napozerané obrovské množstvo videí na akú otázku čo a ako odpovedať, čomu sa vyhnúť, čo spomenúť, na čo sa zamerať, čo preskočiť, no napriek tomu vždy ten istý feedback. Iný uchádzač bol lepší fit na danú pozíciu.
Jasné, stane sa dva, tri krát.ale 6x za sebou??? to mi príde veľmi zvláštne. Niečo robím zle no neviem čo. Ak máte niekto podobnú skúsenosť, tak poraďte, ako ste to riešili, či ste boli niekde na preškolení, koučovaní, či ste si platili nejaké kurzy na hľadanie práce. Chcela by som prestať robiť tie chyby, ktoré očividne robím, mať možnosť sa zamestnať. Ďakujem

len_nig
28. máj 2021

@elementissa prečítaj si ešte raz čo som ti napísala 😊

elementissa
autor
28. máj 2021

@dskjhfdlkdjhl bože ved sa ma pýtali, ako som riešila problémy s kolegami. Tak som im porozpravalu tuto storku, ako som vyriesila komplikovanu situaciu v práci. Áno, bolo to hlúpe riešenie, priznávam, nič lepšie mi nenapadlo v tej chvíli a povedala som iba pravdu. Aj tu som napísala iba pravdu, ale za pravdu sa pyka, takze som hned neviem aká beštia. Ďakujem za postreh

bluka2
28. máj 2021

Ahoj. K tomu, co som citala mam viac myslienok. V prvom rade moze byt problem, ak nepasuje chemia, t.j. uplne to citit, ak clovek nejaku poziciu chce, lebo ho jej obsah zaujima. Ak toto nie je citit, sance podla mna rapidne klesaju. Takze by som sa vykaslala na posielanie dalsich 90 applications, lebo nejde o kvantitu. Sustredila by som sa na psychicku pohodu a na premyslanie, co by som chcela robit, keby islo iba o tu pracu, nie o miesto tej prace, nie o financie a tie faktory okolo toho. Jasne, ze tu dolezite, ale pre uspech ich treba vyhodit z hlavy a sustredit sa na tu akoby podstatu. Potom budes vyzarovat uplne bez slov tu motivaciu, ktoru chcu vidiet. Podla toho ako o tych poziciach pises, ta v podstate nezaujimaju (necudujem asi, ani mna by nezaujimali) a to potom ich dostanes fakt len vtedy, ked sa nenajde ziadny prirodzene motivovoany clovek a oni uz niekoho musia zobrat. Takymto stylom v tychto casoch su sance proste nizke. Takze musis zmenit nastavenie, nerozmyslat o zlej situacii. To zatial zapok niekde do hlavy a nevytahuj to do myslienok.
Uz ti to tu radili, ale aj ak si mala psycho sefa niekedy, to nikdy nespominaj. Ved si to predstav, treti clovek nemoze vediet, ci bol problem so sefom, ci s tebou, ale uz je na stole slovo problem a problem nikto nechce. Urcite tam boli este malickosti, ktore mozes pouzit namiesto tohto.
Zachovat si ale autenticitu treba, lebo fake odpovede su uplne priehladne. Takze si najdi vhodne odpovede, ale take, s ktorymi sa aj stotoznujes.
Drzim palce. Podla mna dobra diskusia, zrovnaj si veci v hlave a hlavne akceptuj, ze to moze este trvat. Bohuzial doba v tomto nehra do karat. Ja som nasla skvely job, ale po roku. A to dovtedy som nikdy nebola nezamestnana a skor som si vyberala, co chcem robit.

dskjhfdlkdjhl
28. máj 2021

@elementissa vidis, mne stacilo napisat, ze ako k tym bodom prisli, uplne normalne, bez emocii, lebo som sa uplne normalne spytala. Nemusela si sa hned rozculovat a odpisovat mi hluposti, stacilo byt strucna a jasna.

beronsche
28. máj 2021

@elementissa ehm... prosim?
Ja som to pisala ako priklad, kedy si nevyuzila potencial, lebo pytas sa, co robis zle..
Plus ti radim - pozor na to, ze ak ide o entry level, co im ponukas - ak chcu cvicenu opicu a ty zacnes o statniciach a pod., tak smola.. Vzdy ponukaj to, co oni chcu..
Citala si aj ten prispevok?
Este nieco mi napadlo - si vztahovacna a to velmi. Moze to byt len pod vplyvom momentalnych nepriaznivych okolnosti, lebo pises, ze si zufala. To my samozrejme nevieme. Ale ak nieco napises na soc. siet, jednoducho musis ocakavat vsetky druhy reakcii, ale reagovat na to takto urazene?

makova333
28. máj 2021

@elementissa ad1 druha herecka je vystudovany psycholog, ktory okrem ineho isty cas vyberal ludi na pracovne pozicie. A ja nie som povinna ti robit online psychologicky rozbor tvojej osobnosti len preto, ze ty chces. Vyjadrim sa tolko, kolko chcem ja. Ak chces nieco si z toho zober, ak nie nechaj tak 😀

rmm
Autor odpoveď zmazal
elementissa
autor
28. máj 2021

@beronsche možno si myslia, že by som u nich neostala, ale ja nemám toľko sebavedomia, aby som sa uchadzala o niečo "lepšie". Nemam v tom prax, nepoznám tu problematiku na 100%, nedôverujem si tak, že prídem hocikam a čakám, že za moje pekne oči ma vezmú. Ku všetkému sa staviam zodpovedne, nechcem, aby mali v zamestnaní so mnou problémy, že niečo neviem hneď. A ani nechcem pôsobiť ako človek, ktorý bude manažérovi stále za pätami a stále chcieť nejaké info. Ja nechcem nikoho zaťažovať ci otravovať, chcem sa naučiť všetko tak, aby som bola na úžitok, aby nebolo potrebné moju prácu kontrolovať. A keďže zatiaľ nemám skúsenosti, chcem základnú pozíciu, kde nebude problém, že mi bude trvať týždeň - dva, kým porobím všetky elearningy, preklikam si celý systém a zistím ako to tam funguje. Chcem byť samostatna, nevesat sa ostatným na päty. Učím sa pozorovaním ostatných. Preto základná pozícia. A osobne si nemyslim, ze si zasluzim nejaku lepšiu. Zatiaľ som nič prevratné nedosiahla. Nechcem nikomu brat jeho miesto ani jo

elementissa
autor
28. máj 2021

@elementissa ani ho podsadnut ani vooobec nic také. Mne nevadí práca, ktorú by robila aj cvičena opicka (monkey job). Ja iba tuzim po príležitosti ju vobec dostať :(

jankapepe
28. máj 2021

@elementissa smutné je jedine to že si chybu v sebe neuznas. Ja ti už nemám čo viac radiť. Končím. Zhrniem to posledný krát v skratke, možno ti raz docvakne:
- finančná sféra typu poisťovňa - berú fakt všetkých...čo vedia predať, ak predať nevieš ako si vyššie písala uvazuj o inom smere.
- naučené frázy prekukne každý
- ak máš naprd povahu a vystupovanie pracuj na tom, vystupovanie a komunikácia je jednoducho základ úspechu!
- anglické vsuvky sú ok medzi lektormi, nie na pohovore!! Pôsobia skutočne detinsky.

ofzuza
28. máj 2021

@elementissa na zakladne pozicie idu ludia bez praxe, absolventi. Ved si trochu ver. U nas sa clovek uci min 2 roky kym ako tak nieco ovlada. Firmy pocitaju s tym, ze chvilu ich budes nieco stat nez zacnes byt ziskova.

dskjhfdlkdjhl
28. máj 2021

@elementissa Este uvazujem, ze mozno z Teba srsi zufalstvo a to ich moze odradit hodne.

elementissa
autor
28. máj 2021

@rmm tie používam doma, pripadne v spoločnosti ľudí, ktorí po španielsky vedia. S kamarátkami zo školy či inými lektorkami, úplne v pohode. Ale nie je to bežné, aby všetci rozumeli a preto v komunikácii tu častokrát použijem anglické slovo, španielčinu na chvíľu vytesnim, lebo nepredpokladam, ze by všetci rozumeli bez problémov. Áno, nie si jedina, ktorej to tu vadí a ešte raz sa ospravedlňujem, nechám si to pre súbor ľudí, ktorí to nepovažujú za trápne alebo nejaké nafukane machrovanie ci ako to tu bolo povedané. Ospravedlňujem sa všetkým slovencinarom

elementissa
autor
28. máj 2021

@dskjhfdlkdjhl no, to by ma neprekvapilo. Uz mesiace si hladam prácu

dskjhfdlkdjhl
28. máj 2021

@elementissa moze to byt tak, ako ked niekto surne hlada vztah-na cloveku to vidno a straca na atraktivite.

elementissa
autor
28. máj 2021

@jankapepe ďakujem za zhrnutie. Anglické vsuvky na pohovoroch nepouzivam, mam pohovory iba v angličtine. Anglicke vsuvky používam pri neformalnej komunikacii a ospravedlnujem sa opäť, už nebudem ani tu, lebo pani akademicky to rusi.

elementissa
autor
28. máj 2021

@dskjhfdlkdjhl kľudne to môže byť tým, no porad, ako sa niečoho takého zbaviť? Hlavne keď mi horí pod zadkom?

len_nig
28. máj 2021

@elementissa darmo sa vysmievas "pani akademickam", tie ale prácu majú 😊 a chcú ti len pomôcť

dskjhfdlkdjhl
28. máj 2021

@elementissa vies ako to je, ked chce baba/chalan niekoho zbalit-kym sa snazi, tak zvycajne to nejde, ked sa na to vykasle, tak sa zrazu najde ten pravy. Takze mozno trochu zvolni, ja viem, lahko sa mi to pise.

dskjhfdlkdjhl
28. máj 2021

@elementissa ale hlavne, uz prestan byt vztahovacna. To s tymi akademickami je dost chaba uroven, to sa fakt nehodi k niekomu, kto tu pise, ako dobre sa ucil, ci nebodaj je psycholog.

elementissa
autor
28. máj 2021

@beronsche áno, už som sa nechala vyprovokovať, čo sa mi bežne nestáva. Ale kým som reagovala normálne, bez emócií, na troch stranách tu na mňa útočili, aka som povysenecka a myslim si o sebe, že som niečo extra. A určite som vztahovacnsjsia ako zvyčajne, lebo som vo veľmi ťažkej životnej situácii a veľmi ma to trapi. Ale ľudia tu začali iba riešiť to, aka som zla osoba a to bolo jedine, co som sa dozvedela. Ja nemám právo sa brániť?

dskjhfdlkdjhl
28. máj 2021

@elementissa ale prosim Ta. Tym, ze zacnes byt utocna, tym sa branis? Ved si akurat len potvrdila to, co sme ti pisali. Fakt sa uz prestan lutovat a skus si znovu celu diskusiu v klude precitat, mozno zistis, ze nie my sme tie zle-my sme sa Ti snazili vysvetlit, kde robis chybu.

makova333
28. máj 2021

@elementissa Nikto podla mna na teba neutocil, ani nepisal, ze si zla osoba, baby sa ti tu snazili poradit, kde moze byt problem, ked neprejdes ziadnym pohovorom. Nerobili to preto, aby ta nastvali, väcsina naozaj davala konstruktivnu kritiku. Ale ty si to vyhodnotila ako utok a nutnost branit sa namiesto zamyslenia sa ci niektora z nich nemohla mat pravdu.

elementissa
autor
28. máj 2021

@dskjhfdlkdjhl tak stále sa tu riešila slovenčina a ze aka som trapka, keď použijem sem - tam anglické slovo a ako sa hrám na niečo extra a blbosti, pričom ja sa tak v kolektíve mojich známych vyjadrujem bežne a aj ostatní to robia, je to taky nás zargon a stále tu len do mňa dakto pichal, ako to nemam používat na pohovoroch - neviem koľko krát to treba povedať, že pohovory v slovenčine neabsolvujem.

dskjhfdlkdjhl
28. máj 2021

@elementissa no, pozri, ja som Ti ani raz toto nevytkla, napriek tomu si na mna utocila, ale to je jedno, ja sa nestazujem. Fakt si myslim, ze bude lepsie, ked si v klude prejdes celu debatu a zamyslis sa nad tym, co sme ti pisali, aj nad tym, ako si reagovala-mozno ti to pomoze.

kikuska555
28. máj 2021

@elementissa ja som to prave riesila s novym sefom 🙈😂 makame spolu tyzden, a ked sme sli na kavu tak som sa opytala preco ja, a on mi povedal: zivotopis, skusenosti a charizma. "Len som ta zbadal zacala si rozpravat a vedel som ze budeme spolu tvorit dobry tím"

elementissa
autor
28. máj 2021

@makova333 ale hned ste tu všetky vyhodnotili, ze som povysenecka, aj ked som sa v nicom nevytahovala a ze mam otrasnu povahu, aj keď ste ma naživo nikdy nevideli. A dobre mienena rada z tvojej strany - zmeň svoju povahu. Veľmi profesionalne od psychológa. Nam učitelia prízvukovali, že každý je nejaký a tým, že budeme klientom tvrdiť aká je ich povaha zla a ndziaduca ich akurát dostaneme do polohy raneneho zvierata, ktoré bude hrýzť všetko okolo. Ty prvá ako psychológ by si toto mala poznať a mala by si dávať rady, ako sa treba zamerať na konkrétnu dobrú vlastnosť, ktorá je vo firme ziadana a tu rozvíjať najviac. Uznávam, ze som sa nechala vyprovokovať a zahnat do kúta, lebo som všade iba videla rady typu - musíš sa zmeniť a byť iná a nebyť sama sebou a mat iné vyžarovanie a podobne. Ľahko sa povie, ťažšie sa spraví a ten, na ktorého je to mienene z toho cíti jedinú vec - si nežiaduci a nepotrebný. Nič si nezaslúžiš.

elementissa
autor
28. máj 2021

@dskjhfdlkdjhl a kde som pisala, ze vy ste zle? Akurát mam odvecera paradnu naladu a pekne ste sa tu povzbudili navzájom v tom, aká ja som zla. A ano, ked argumenty nezaberajú a za ne som oznacovana za povysenecku, tak prechádzam na to, čo očividne na ženy na koňovi platí - útok. Lebo už nemám inú možnosť

number19
28. máj 2021

@elementissa Robim v korpotoch cely zivot. Vacsinou v zahranici. Relokacia v ramci korporatu skoro nikdy nepride v ramci 1. roku. Zvlast ak ide o presidlenie z SK do inych zapadnych krajin (EU, nonEU)...

terina25
28. máj 2021

@elementissa ty kokso,ked som si precitala tvoje vyjadrovanie, ani ja by som ta nevzala 🙄