icon

Pohreb a práca

5. dec 2021

Dúfam, že to nevyznie blbo, ale... Zomrela mi babka. Partner bohužiaľ nemôže zrušiť prácu, je podnikateľ a nemôže si vziať voľno. Žijeme v Česku, na Slovensku je tuším výnimka z karantény, keď sa jedná o pohreb. Problém je aj to, že pracujeme spolu a neviem ako to vysvetliť mame, že to bohužiaľ nie je len tak.
Aj som rozmýšľala, že prídem na otočku sama, ale partner nemôže takto narýchlo nájsť za mňa náhradu. Čo robiť? Nechcem aby bola mama nahnevaná. Išli by ste na pohreb?

Strana
z3
lopka1313
6. dec 2021

Ja som mojej oblubenej babke na pohrebe nebola. Mala som tesne pred terminom odovzdania diplomovky, este som ju potrebovala dokoncit, bola som cez pol republiky, bez auta, vlakom by to bolo na par dni a ak by som sla, neodovzdala by som ju nacas. Tak som nesla. Ak to niekto riesil, jeho problem. Za babku som sa pomodlila a ked som bola neskor doma, bola som pri hrobe. Minuly rok som nebola na tetinom pohrebe. Bola korona, este v dobe, ked sa o nej vela nevedelo a bala som sa. Plus stretavanie velkeho poctu ludi a tak. Mama to dost riesila, ale smola, vtedy si mama este existenciu nejakej korony nejak nepripustala ("tu do nasej malej dediny nepride, ved sa s nikym nestretavam..." Polka dediny robi v zahranici, mama do prace vlakom, ruska pod nosom, teraz po roku a pol bolo aj u nas uz dost umrti a uz to berie vaznejsie). Tento rok sa okrem prace mozes kludne 'vyhovorit' aj na koronu, prechod cez hranice a podobne. Zapalit sviecku a pomodlit sa mozes aj doma. Aj hrob navstivit az pri najblizsej prilezitosti. Hlavne ak ste nemali najlepsi vztah. Pohreby su sice sucastou zivota a poslednou rozluckou so zosnulym, ale nemyslim si, ze by to bolo uplne strasne, ked na nejaky nepojdes. Kazdy sa so stratou vyrovna po svojom...

Strana
z3