icon

Pracovný pohovor a otázky ohľadne plánovania bábätka

7. jan 2020

Ahojte, hľadám si prácu a tak ma čaká kolečko pohovorov. Jedna z otázok, ktorá určite padne bude, že či plánujeme v budúcnosti bábätko. Ako by ste reagovali? O dieťa sa plánujeme začať snažiť v auguste / septembri. Odpovedali by ste pravdivo a tým znížili svoje šance na prijatie?

Strana
z2
ivca88
9. jan 2020

Mňa picne, pohovor na predavacku a oni dávajú kresliť strom ? Nepýtali sa aj to obľúbené , je pohár poloprázdny alebo z polovice naplnený ? 🤦😆😆
Bože tieto psichologicke triky čo už každý pozná.

autor
9. jan 2020

@ivca88 to sa našťastie nepýtala 🤦‍♀️ ale tiež ma to dostalo. Pohovor bol akoby som šla jadrové zbrane vyvíjať.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
ivca88
9. jan 2020

Nechápem ozaj.
Ako netrvrdim že by to nemuselo mať nejakú výpovednú hodnotu, avšak tieto psychologické veci učia už stredoškolákov, aby vedeli reagovať čo najsprávnejšie, takže je takýto test úplne smiešny, keď vieš predom odpoveď.
Navyše naozaj, na pozíciu predavačka mi toto príde naozaj zbytočne, pretože aj keby patris ku kreatívnym a iniciatívnym ľuďom, tak by sa ta tie staršie tetusky rýchlo zbavili, lebo by sa báli, že im preberies ich miesto.

No nič to. Veľa šťastia, aj s tým bábätkom ♥️
Snáď nájdeš dobru prácu v dobrom kolektíve na ten cas

sima1415
9. jan 2020

@fokuska vďaka za info 🙂 veľmi mi to pomohlo 🙂

sima1415
9. jan 2020

@miriam11 to nie je vhodná odpoveď nakoľko to bol telefonický pohovor s personalistikou a ja som sa uchádzala o miesto o ktorom má ona len info :D

fokuska
9. jan 2020

@sima1415 To som rada 🙂
A odpoved od @miriam11 sa moze zdat vtipna, ale nie je vhodna.

Isteze mozes povedat, ze sa vidis na vyssej, riadiacej pozicii - ak je to realne. Nie ze nastupujes ako predavacka a za 5 rokov chces byt rovno riaditelka celej spolocnosti. To su privelke ambicie 🙂 ale z predavacky vedica oddelenia, neskor smeny - to znie realnejsie.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
miriam11
Odpoveď bola odstránená
danielinaa
11. jan 2020

A to do akeho obchodu ta prijali ked kazali nakreslit strom? Normalne mi to rozum neberie.

autor
11. jan 2020

@danielinaa predajňa starožitnosti. Aby vraj videla či som kreatívna

zaxinka
9. mar 2020

@marca12 tak táto otázka je fakt uuuuuplne od veci. Čo čakajú? Raz som robila pohovor s jednou od pohľadu nesympatickou zenstinou, našťastie už som mala jedno miesto úplne isté, na toto som šla len zo zvedavosti, keď ma pozvali nuž tak čo by som nešla a ja som jej povedala: ,,No pokojne aj na Vašej stoličke keď nebude nič lepšie, ale s mojimi schopnosťami asi áno." Ten pohľad stál za to.

lenka2710
9. mar 2020

Ja som raz robila pohovor v jednej poistovni a fakt na profi úrovni, ale odvtedy co som bola na pohovoroch tak vždy tam bola jedna z otázok:
Kde sa vidím o x rokov, kedy plánujem dieťa pripadne koľko, to bolo pred rodičovskou! Teraz pribudla otázka, kedy plánujem druhé a kto bude s malou keď bude chorá! Takže toľko k tým pohovorom! Nie som jasnovidec, ako mám vedieť kde budem o 5 rokov?? No hoci mozno aj pod mostom, nikto nevie co bude! To sú také otázky, aj ohladom deti a rodinného stavu! Každá žena pracujúca si hádam vie zabezpečiť to, kde bude jej dieťa cez pracovnú dobu

miriam11
Odpoveď bola odstránená
fiafia
9. mar 2020

No ako tak citAm nemam sa naco tesit. Po RD hladat novu pracu bude asi zaujimave. Inak niektore otazky riadne drze a neprofesionalne, na pohovor pojdem urcite s vacsim respektom. Aspon ma nezaskocia taketo otazky 😂

lenuska1907
4. okt 2022

Ja uz neviem, je to normalne ? Zatial na vsetkych pohovoroch : Mate deti? Kto ich bude strazit ? Co ked budu dlhsie chore? Tak som na tom dnesnom, tocila okolo, ale neodpovedala som. No vyslovene do mna hucala 12 krat tu istu otazku (o tone pomlcim), preco chcete na polovicny uvazok? ked uz som to pootacala a odpovedala hadam z kazdej strany. Tak som sa jej opytala : To sa ma akoze pytate ci mam deti ? nie, nie vobec to nechapete , tato praca je vhodna pre studentky a pre mamicky na materskej. hovorim jej, takze sa pytate ci mam deti, lebo na vsetko ostatne som vam odpovedala. Ona stale ze nie . Ludia som ja ta blba ?

Strana
z2