Problém nájsť si prácu, keď som na materskej
Ahojte mamičky, môj syn má rok a chcela som ho dať do jaslí a nájsť si prácu. Chceme si totižto s priateľom vziať hypotéku a kúpiť si dom a došporiť nejaké peniažky. No kdekoľvek pošlem životopis ( a bol poslaný na naozaj veľa miest) mi buď neodpisu alebo zamietnu. Pri Tom mám s tou pravou aj napr dlhoročné skúsenosti a tak.. myslíte, že zamestnávatelia nechcú z nejakého dôvodu vziať do zamestnania mamičky s tak malými deťmi ?? Stretli ste sa už s tým niekto ?
U mna to bolo tak ze som do CV hned uviedla odvtedy dovtedy materska a rodicovska dovolenka. Hned som vylozila karty na stol. Vzali ma do prace, ktoru som chcela. Aj tak sa to zamestnavatel casom dozvie, tak si myslim, ze je fer si to uviest. A taky zamestnavatel, ktory to neakceptuje, nie je ani pre teba dost dobry a mozes byt len rada, ze ta nevzal.
@loginexistuje ja vás chápem , tiez by ma to naštvalo. Ale netreba hádzať všetkých do jedného vreca. Sú ľudia a ľudia.. je škoda , že nás ostatné mamičky potom zamestnávatelia takto berú.
Ja si napríklad z pohľadu matky myslím, že všetko sa dá stihnúť v pohode. Aj práca aj deti. Treba si to len samozrejme dobre zorganizovať, nastaviť dieťa na istý režim podľa ktorého sa dá stíhať práca. A mať v zálohe niekoho , kto sa o dieťa postará ak napríklad treba ísť na sluzobku atď. Ale chápem, že veľa matiek takú výhodu nemá.. to treba samozrejme na začiatku povedať.
Určite sa dá. Ja pracujem od synovych 2 rokov, teraz ma 8 a doteraz som bola na OCR iba týždeň.
ja to chapem ze ludia su rozni len potom zazijes take ako my alebo si otvoris MK a citas len ako co najviac odrbkat so systemom a zamestnavatelom OCR PN ako ostat co najdlhsie doma a pod pritom v druhom prispevku riesi vylet a pod tak nemas velmi chut to skusat
@princeznasevera mňa by zaujímalo či máš deti.Lebo sa vyjadrujes dosť hrubo na môj vkus. Decko sem,decko tam...tehotnej chyba,lebo neoznámila..no možno čakala do vyšetrenia či je všetko o.k.U šéfa ako ty by som robiť nechcela ani ako slobodná a bezdetná.A to mi stačilo pár tvojich prispevkov
@loginexistuje to je jasné. A je smutné,že to niektoré mamičky robia takto. Myslím , že keď si človek robí prácu výborne, zodpovedne a nemá problém ostať aj dlhšie, tak potom není problém ani pre zamestnávateľa ho napríklad uvoľniť , lebo chce ísť s rodinou na výlet alebo čo.. stále sa dá dohodnúť a jednať na rovinu...
Moja posledná zamestnavatelka má vzala dokonca tehotnú a áno bola som aj skôr rizikovo tehotná. Ale pracovala som z domu. Svoju prácu som mala rada, problém bol, že bola v inom meste a s mojimi vtedajšími zdravotnými problémami mi robilo vážne problém dochadzat. Stále sa všetko dá, keď sa chce. Môj názor. Možno by si mali zamestnávatelia skôr ako robia predsudky, kvôli deťom, preklepnúť zamestnanca...
@kubkovamama asi tak...
@lija22 hlavu hore, najdes si. Vies, par ludi tu nadava na matky zamestnankyne, ale ak by sme nemali deti, ludstvo, alebo niektore narody by vymreli. Nase deti raz budu prispievat do socialneho systemu a aj na dochodky tych, co su teraz "top" zamestnankyne. O tie "makacky" firma o par rokov mozno ani nezakopne, ale ty mas trojnasobny zmysel zivota. Drzim ti palec, nech si najdes pracu, ktora sklbi vyrovnany pracovny a sukromny zivot. Mne sa to podarilo pri troch detoch a verim, sa to podari aj tebe.
@princeznasevera Aj tvoju mamu vyhodili z prace, ked ta cakala? A zamestnala sa, az ked si vyrastla? Prajem ti, zasluzily dochodok. Ale nasetri si nan sama. Urcite si sikovna. Nepytaj peniaze od systemu, do ktoreho budu vtedy prispievat terajsie deti.
Nedá mi nereagovať. Nie vždy je to tak, že matka je len na " príťaž" v zamestnaní. U nás v práci, kde som už skôr pracovala s matkami nebol žiaden problém. Ani jedna nemala problém zostať dlhšie v práci, či dokonca prísť aj cez víkend , keď bolo potrebné. Vždy sa to dalo zariadiť, keď o tom vedela vopred. Skôr bol problém s mladými zamestnancami. Pretože on pracovať nebude, lebo ho živia rodičia. Vo svojich 25 rokoch vystriedal 10 zamestnaní, lebo nikde sa mu nepáčilo. Kdežto matka čo má deti si rozmyslí, či bude striedať zamestnania, keďže potrebuje živiť rodinu. Niekedy " matka s deťmi na krku " dokáže zamestnávateľovi dať viac, ako mladá bezdetná. Takže by som všetky nehádzala do jedného vreca.
@katka0123 ďakujem sa povzbudenie
@kubkovamama Pozri si od princeznej diskusie, ktore tu pozakladala a nebudes sa cudovat jej komentarom 😂😂
Ja som si hladala pracu ked mal moj maly syncek nieco vyse roka a ziskalasom naozaj tu co som chcela. Nespominala som ze som na materskej ale som to ani netajila. Nikto s tym nikdy nemal problemy a s takouto hrubou diskriminaciou som sa teda nestretla. Maly byva velmi malicko chory mozno som bola 2-3 dni dokopy doma s nim za 7 mesiacov.
Este dodam, ze nezijem na Slovensku...
Bohuzial v tejto oblasti si tehotnu zenu zamestnat nemozem dovolit prva vec a druha matku s deckom tiez nie pretoze je to fyzicky tazka a narocna aj na cas. Ale mam zamestnane zeny ktore maju deti ale su to deti od 13 a viac rokov
@princeznasevera Princezna a ty teda podnikas a zamestnavas ludi? Este v parili si pisala, ze ti volali z nejakej agentury aby si isla robit do Rakuska...
@fokuska ano aj. No vsak ano skusaju to ale uz som ich poslala do pecka. Mam aj normalnu robotu ale aj podnikam a dari sa nam chvalabohu. A to,ze sa tu autorka rozculuje ze mamicky diskriminujem nie je z docodu,ze by som chcela ale ked mam klienta a ona mi zavola,ze nemoze dojst lebo jej dieta ochorelo tak ako to mam vysvetlit klientov ked oni si za jej sluzbu platia? Potom ja musim zhanat inu pracovnicku aby to za nu odrobila. A samozrejme,ze jej uz tu pracu nedam ked neviem kedy zas vypadne. Ked mi toto spravi v priebehu mesiaca 3 alebo 4 krat tak aj klienti nie su spokojny. A ver tomu,ze ked ona si to nevie zariadit tak to rada prevezme ina co na to cas aj moznosti ma.
@princeznasevera A mozes napisat aj konkretnejsie - to odvetvie ked hovoris ze je to tazka a narocna praca, ze v takje oblasti nemoze tehotna a zena smalym dietatom robit?
@fokuska je to zdravotnictvo