icon

Telefonuje vám zamestnávateľ po pracovnej dobe?

xnatalkax
2. feb 2023

Telefonujú vám zamestnávateľ po pracovnej dobe? Dvíhate? Napríklad o 19 hod večer atď, a nejde o nič vážne. Na druhý deň ráno v pracovnej dobe by sme to v pohode vyriešili.
Ja väčšinou nezdvíham a potom ma ešte ,,vyhreší,, že mu neberiem po pracovnej dobe alebo cez víkend. 😃

saxana000
2. feb 2023

Mame skupinu na whats up vecer riesime veci tam.ked treba napiseme si sms volame len ked treba na rano mimoriadny zaskok ze deti alebo personal ochoreju.

anetka34
2. feb 2023

@xnatalkax pokiaľ zoberú Tvoje hranice. Tu to rešpektovali. Ale v práci predtým mi povedali že kolegyňa predo monou robila aj cez PN aj cez dovolenku. Ja som odmietla a hrozné hádky boli kvôli tomu. Odišla som. Inak sa nedalo.

lazzo
2. feb 2023

@zuzanockamt Samozrejme. 😁

xnatalkax
autor
2. feb 2023

@anetka34 dobre si spravila ze si odisla. Najlepsie ked vykrikuju ze vsetci sme nahraditelni ale ked mas mat volno alebo dovolenku tak si nenahraditelny 😅

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
salamistka
2. feb 2023

Voľakedy dávno po dohode so zamestnávateľom som zvykla skočiť do práce raz za čas v sobotu, šéf pre mňa prišiel, nemala som auto...neskôr sa stalo, že mi v sobotu zavolal, že ma súrne potrebuje, a keďže ostatné kokegyne nedvíhali svoje súkromné mobily, tak som vypla sporák, zbalila dcéru a odišli sme našim autom do práce, zaplatené som to nemala, takže bolo to posledný krát, čo som sa nechala otravovať cez víkend.

kaktusik007
2. feb 2023

@xnatalkax aha, ty mas sluzobny telefon. Takze ten sa nechava v praci. Alebo sa vypina po pracovnej dobe.

diewcatqoo
2. feb 2023

Mam sluzobny telefon, ktory nikdy nevypinam a priamy nadriadeny a podriadeny maju na mna aj sukromne cislo, keby nahodou nieco. Parkrat som riesila nieco po pracovnej dobe alebo pocas dovolenky, ale bolo to nieco surne (vacsinou hasenie nejakeho vacsieho pruseru).
Nastastie, pracujem s ludmi, ktori vedia vyhodnotit zavaznost a ak je to nieco, co pocka do rana, po vikende, po dovolenke etc, tak ma neotravuju.
Keby to malo byt kvoli niecomu takemu, ze by ma chcel niekto zdrbat za to, co sa nespravilo alebo by niekto potreboval vytlacit nejaky dokument (ako tu odznelo), tak to by som ich poslala priamo do prdele a viac by som po pracovnej dobe telefon nezdvihla.

doriiis
2. feb 2023

Poviem to takto.Akurat si hľadám novú prácu a jedna z mojich osobných podmienok je,že práca ostane v práci.To znamená,že odrobim svoje a odchádzam domov.Ziadne vybavovacky doma a myslenie doma na prácu.Stacilo.Robila som to pár rokov a stačilo .Môj vlastný kľud a kľud našej domácnosti nestoja za žiadne peniaze

ava11
2. feb 2023

Ano volá, prípadne napíše na whatsappe. Niekedy je to dôležitá vec, inokedy to, čo by počkalo do pracovnej doby. Nijako extra ma to neobťažuje ani to neriešim, nie je to často. Máme dobré a slušné vzťahy.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
anetka34
2. feb 2023

@salamistka No veď presne, dobre si spravila, že si to potom viac nerobila. To kde sme, že zbalím dieťa, vypnem sporák... Inak to, že vlastným autom ísť vybavovať služobné veci tiež tam bolo, minimálne raz do týždňa, lebo veď kolegyňa predtým išla. Aj prácu cez dovolenku cez sviatky cez PN.
Jedna to robí dookola a príde nová a chcú to aj od tej, lebo veď tá predtým to robila. Mne to tiež vadilo a nedalo sa dohodnúť, že to robiť nebudem.

paulinam99
2. feb 2023

@xnatalkax Ani nedvíhaj.
Ak zamestnávateľ totiž potrebuje niečo veľmi súrne, tak vie, kde bývaš, môže prísť po teba. Na druhej strane, keby tak veľmi Ťa chcel mať častejšie na telefóne, tak Ti dá služobný telefón a prikáže Ti aj pracovnú pohotovosť na telefóne (samozrejme musí Ti vtedy platiť aj príplatky za pohotovosť).

gypsomilka
2. feb 2023

Ak by to bolo ze raz za cas raz do mesiaca mozno by som vzala telefon no ak casto tak by som rovno rano povedala ze nech sa nehnevas no tvoja pracovna doba konci o 14,15,16 tej atda mas rodinu deti a mas aj ine veci nie riesit veci ktore pockaju do dalsieho dna.

petamich
2. feb 2023

ano u nas je to relativne casto, kazdopadne nevola so somarinami, somariny, ked tak napise cez iny komunikacny kanal a je na mne, ci si spravu precitam a ci vobec budem reagovat - kazdopadne je to dane jednak povahou prace a tiez si myslim, ze som adekvatne ohodnotena, aby som si nesledovala "oficialny pracovny cas"

mikadooo
2. feb 2023

@xnatalkax áno občas zavolá. Občas dvihnem, občas nie. Nech by mi aj vynadal, nie som povinná mu dvíhať. Jedným uchom dnu, druhým von. Proste sorry, úsmev č.5 a nabudúce zas dvihnem/nedvihnem podľa nálady. Ak mu nebudeš dvíhať, odnaučí sa volať. Ak mu začneš dvíhať, aby ťa nedžubal, tak sa to neodnaučí 🤷.

yvett78
2. feb 2023

Jezis, isto by som nezdvihla, ak by to robil pravidelne.To uz by bolo divne.Najlepsie si byt sefom sam sebe a vybavene.
Mimochodom ako to spravit, mozem vam povedat ako na to.Neni nic lepsie 👍

ropucha6
2. feb 2023

Ale ano, stava sa, ak hrozi nejaky velky pruser, pripadne nejaky urgentny deadline o ktorom sa nevedelo…beriem to v pohode, z domu viem vyriesit. Aj ja tak obcasne kontaktujem podriadenych, ak ich potrebujem a je to fakt nutne. Reagovat sice nemusia, ale este sa mi nestalo, ze by aj nereagovali 🙂 Mame dobre vztahy.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
larisa
3. feb 2023

Ja sa čudujem že služobný mobil nenechate v práci , keď zvyknu vám volať po pracovnej dobe. Alebo ho jednoducho vypnem. A ak mám súkromný mobil tak jednoducho sama rozhodnem či zdvihnem pracovný hovor. A venujem sa rodine. 😄

mamula20
Odpoveď bola odstránená
iwesska
3. feb 2023

Ja som po pracovnej dobe sluzobny nedvihala. Aj ked on skor vypisoval na whats app - nereagoval. Ked sa to par krat zopakovalo,prestal s tym.

loginexistuje
3. feb 2023

mame sluzobne mobily a notebooky (to su nase pracovne nastroje) nemam platenu pohotovost (ani pasivbu) u nas sa snazia nekontaktovat mimo pracovnu dobu len fakt v nevyhnutnych pripadoch dokonca sme si dali pravidlo ze sa nesmu posielat pracovne maily (pokial to ne i megasurne) cez vikend a po pracovnej dobe. (kolega tak zvykol posielat)
Kolegovia ak tak napisu na whatsapp najma ak sa nahodou nieco deje a potrebuju presunut nejaky meeting kvoli chorobe a pod

Ja teda telefon dvihnem a ano aj dnes mam rano meeting co este absolvujem napriek tomu ze mam dovolenku (len dnes) ale teda tam su lehoty riesi sa rozporove konanie po MPK takze tam sa neda inak.

milanemila
3. feb 2023

@xnatalkax volat nevola, ale bezne pise napr maily alebo spravy o pol noci aj o6 rano 🤷🏼‍♀️ nikdy ale nevyzadoval, aby som v tom case aj pdpisovala a riesila veci. On proste cely den beha po meetingoch, tak ano velakrat sa dostane realne k robote az vecer/v noci. Niekedy riesim ak viem hned odpovedat alebo je to nieco urgent a ak nie, tak na druhy den. Ja svpjim ludom tiez pisem aj po pracovnej dobe, ale vedia ze to neznamena, ze to maju hned riesit. Ak by bol ale termin a oni by sa na to vyprdli a nieco nespravili na com sme sa dohodli, tak ano volala by som bez ohladu na den a hodinu.

loginexistuje
3. feb 2023

@xnatalkax za taky plat ? nechavaj mobil v praci absolutne by som neriesila

xnatalkax
autor
3. feb 2023

@loginexistuje od dnes nechávam v práci telefon, mam mu to oznamit? 😅

eeffka
3. feb 2023

@xnatalkax naco? Ze si nechala pevnu linku mu tiez nehlasis. Hned po 1.raze si mala rano za nim ist a slusne si vydiskutovat, ze to co ti povedal vecer situaciu nezmenili a preco ti volal v case osobneho volna, kedze je to vec ktoru ste mohli vyriesit v praci.
Ja mam takeho kolegu co zacina robit po 6 ale to je jeho osobny problem, bola som za nim viac nevolal, ba volal ale to mi uz o 12hlasil ze bude musiet zavolat. A zrazu to stihol v prac case. Sef mi zavola tak 3x do roka ale to je vazne nieco surne a jemu dvihnem aj v bazene.

alex49
3. feb 2023

@xnatalkax služobný telefón sa využíva v práci na pracovné veci. Ak nemáš pohotovosť a nemusíš veci riešiť aj o polnoci, tak ti nemá prečo volať. Skončí ti pracovná doba a práci sa budeš venovať ďalší pracovný deň. Nemusíš nič oznamovať, ani sa ospravedlňovať.

xnatalkax
autor
21. feb 2023

@xnatalkax no dnes sa zase riesilo to ze nezdvyhame mobil po pracovnej dobe a ze si nechavame v praci mobily. Ja uz neviem fakt co robit. Sef sa vyhrazal ze to bude riesit inak ked nechceme toto robit, neviem ako kedze ja v pracovnej naplni nemam pohotovost na mobile. Strasne zuril, ze to este nevidel. Proste nie je zvyknuty ze mu niekto povie nie. A ze on zvyha aj o pol noci 😅 a ja ze ano lebo chcete… ale ja o 19 vecer nechcem riesit banalne veci firemne.

anetka34
22. feb 2023

@xnatalkax Ja som mala covid s horším priebehom. Bola som 2 týždne PN. Do práce som išla ešte s nálezom na pľúcach, ale už bolo nutné prísť a tiež mi kolegyne povedali, že takúto nezodpovednú osobu ešte nevideli. Ja, že preto, že som prišla už do práce. Ale nie, vraj som mala byť PN iba 5 dní koľko je karanténa. A vrieskali po mne ako šibnuté. Tak ako byť v karanténe bez príznakov a byť ozaj v zlom stave je asi rozdiel. Tak to len k tomu, že "To ešte nevidel". Ja neviem či tým ľuďom šibe alebo čo. Za mňa prácu nikto nerobí, takže som im nemala prečo chýbať. Všetko som si našla na stole a makala dvojnásobne. A ešte som počúvala ako som vraj doma oddychovala a aká som nezodpovedá. Jasné, že telefón som mala dvíhať aj s vysokými teplotami. Aj keď som nič nevedela vyriešiť. Akože plat ako upratovačka a zodpovednosť ako minister nie??
Našťastie s tými ľuďmi už nerobím, veď by mi z nich švihlo.