Vzali by ste dočasne prácu upratovačky?
Ahojte, jedná sa o to že mám strednú školu s maturitou, robila som rôzne pomocné práce ako na baliacej linke, potom v zahraničí v sklade, pomocná sila v kuchyni. Teraz si už dlho neviem nájsť prácu a naskytla sa mi moznosť sa upratovať na TPP na 8 hodín. Mám malé dieťa v škôlke, peniaze potrebujem len sa cítim ako taká menejcenna alebo ako to povedať. Že proste mám aspoň tú maturitu a mám ísť umývať záchody. Ale tak zasa lepšie aj taká práca ako žiadna.
Ja som robila chyžnú aj upratovanie by som vzala a tiež mám maturitu..v zahraničí som pracovala v práčovni..a upratovala som byty...a bola som rada, že si možem zarobiť
Bez zaváhania. Po materskej som sa nechcela vrátiť do školstva. Bila som ochotná robiť i upratovačku kvôli vyhovujúcej pracovnej dobe.
Ale prišla iná, výhodná ponuka.
Moja sestra veru chvíľu pred dôchodkom upratovačku robila. Predtým roky mala výbornú prácu, plat. Bohužiaľ, par rokov pred dôchodkom prišlo k prepúšťaniu. Vždy lepšie čokoľvek, než sedieť doma. Je to dočasné obdobie.
Peniaze potrebuješ, pracovná doba ti vyhovuje vyskúšaj a uvidíš...
Mala som uz skoncenu VS a kym som nenasla stabilnu pracu, tak som chodila upratovat kancelarie vratane umyvania zachodov. A keby sa niekedy dostanem do situacie, ze potrebujem peniaze, tak s tym nemam problem ani teraz.
Zobrala, do cv by som si to nepisala a hladala si inu pracu popri tom
Ziadna praca nie je hamba prvorade je platit najom jedlo a postarat sa o deti..nemusis to predsa robit do smrti
Ja som zástanca vety, že žiadna práca nie je podradná! Vždy lepšie pracovať, ako ležať doma a natrčať ruku, nech sa štát postara. Keď ti to pomože, ja mám vysoku školu, po 21 rokoch v štátnej službe som potrebovala "vyvetrať" hlavu, tak som chodila pol roka upratovať. A vôbec som sa za to nehanbila...
Ďakujem všetkým za názory, samozrejme že je to lepšie ako byť doma , človek sa musí vedieť obracať. Ja len zato že sú rôzni ľudia a známa robí upratovačku už 3 roky cca a hovorí že sa tam cíti ako handra že vedenie aj kolegovia ju tak berú... samozrejme záleží vela od ľudí - do akej firmy sa človek dostane
Hanba je sedieť doma a nie robota, každého človeka treba tam kde robí, ak si známu nevážia tak ani seba, ja sa riadim ak sa nechovaju ku mne pekne nevážia si ani samych seba
Autorka ak sa nevieš inak uplatniť, tak to vezmi.
Robila som istu dobu upratovacku aj s vysokou skolou...a to sme neboli financme na tom zle, ale jednoducho ja by som nemohla nikomu visiet na krku len preto, lebo cakam na "lepsiu" pracu
Urob si z toho výhodu. Vezmi tu prácu a kludne hladaj trebars sukromne upratovanie v domácnostiach. Ked som odisla z SK do AT, robila som s detmi, potom opatrivatelku, neskor v gastronómii, pekárni. Popri pekárni som si chcela privyrobiť a hkadala som upratovanie v domácnostiach. Nakoniec ma oslovila náhodou jedna zákaznícka, ci poznam niekoho zodpovedného. Hladala pani na upratanie ich domu. Zasmiala som sa, navrhla seba a z jedného domu mi navrhla ďalšie dva. A tak som popri tom robila ešte toto. Tak aj počas materskej neskor. Teraz sa karta ibratulq a tuto pimoc som potrebovala ja sama. Chodu raz tyzdenbe ju nám jedna pani. Ma 2 vs, 53 rokov, uci aj online, ako mladsiu ju prijali ta simultannu prekladateľku do Bruselskeho parlamentu.
Je Maďarka, hovorí aj a nj perfektne. A takto chidi vypomahat do domácností, bez hanby a pocitu menejcennosti. Upratovať treba vedieť tiez, nie je to posvätenie jednou handrou všetko naokolo. Kludne to ber a hľadaj ďalej. Inak na SK som tiez robila v korporate a neriesila som, ze v Anglicku - vtedy ešte koli minimálnej Aj som upratovala wc ako upratovačka 😉.
Máš maturitu ako sa prezentujes a stále si robila len pomocné práce ako píšeš.Do teraz si sa necitila menejcenna?Z čoho máš maturitu?Preco si hned po skole nesla robit to co si vyucena?Nemôžeš si nájsť dlhodobo prácu asi je zrejme niekde problem.Ked sa Ti naskytla takáto možnosť hneď by som ju brala.Posielaj ďalej životopisy možno sa Ti naskytne niečo "lepsie".
Bez zaváhania. Po materskej som sa nechcela vrátiť do školstva. Bila som ochotná robiť i upratovačku kvôli vyhovujúcej pracovnej dobe.
Ale prišla iná, výhodná ponuka.
Moja sestra veru chvíľu pred dôchodkom upratovačku robila. Predtým roky mala výbornú prácu, plat. Bohužiaľ, par rokov pred dôchodkom prišlo k prepúšťaniu. Vždy lepšie čokoľvek, než sedieť doma. Je to dočasné obdobie.
@abbey1 Inak aj moju tetu vyhodili kratko pred dochodkom a robila upratovacku v jednej restauracii v Povazskej Bystrici, len sa jej nepacilo, ze ked nestihali v kuchyni, volali ju na pomoc. Ona sa roboty nebala, ale v zmysle ze umyva WC a zrazu ju volaju chystat dezert na stol 😄
Keby k nám neprišla upratovačka čo i len jedeň deň, rýchlo by si rozmysleli názor tí, čo si myslia, že upratovačka je podradná práca 😬😉
Ja som ako 17rocna isla na 3 dni do Nay elektrodomu vypomoct, lebo upratovacky cerpali dovolenku. Bola to zaujimava skusenost, najma ze vsetci sa tvarili, ze som neviditelna 😄 mohla som vlastne vsade ist, sklad, kancelaria, ale bola som ako taky duch
To, že sa k známej v práci správajú kolegovia ako k handre, je ich hanba, nie jej. Ja som roky upratovala popri VŠ. Žiadna upratovačka nie je menej ako manažér veľkej firmy. Je potrebná. Ani ku mne sa ako k upratovačke nikdy nikto nesprával ako k handre. Aj riaditeľ firmy mi prvý pozdravil, keď som prišla.
S tvojou praxou ale veľa možností nemáš.
Pokiaľ sa niekedy plánuješ zamestnať ako kvalifikovaná sila, zvážila by som iné možnosti.
Samozrejme, takmer každá práca je v poriadku... záleží však, aké máš očakáva plány do budúcnosti
Ja po rokoch v konečnom dôsledku zisťujem ,že práca upratovačky je asi naj vo všetkých smeroch,( samozrejme okrem finančného hodnotenia) si sama sebe pánom , určiš si svoj systém, nikto ti nestojí nad hlavou ,ak máš chuť prihovoriš sa ak nie proste si ideš svoje , nemusíš znašat nepríjemnú kolegyňu (ak si sama na rajone) ak je to vo školstve máš poriešene prázdniny na polovicu s malou, si v pohybe, nemáš zodpovednosť za financie..robila som aj za pásom aj v kancelárii...
Ma to len výhody okrem nízkeho platu...obrň sa proti ľuďom ,lebo oni ti účty nezaplatia ...vezmi to a popritom si hľadaj niečo ale stratiť nemáš čo ...
Ja sice pracujem v nemocnici, ale neviem si predstavit, ze by nam vypadla upratovacka. Je to tiez VELMI dolezity clen timu.
Takze nie, nehanbila by som sa za to a kebyze nemam inu moznost na teraz, vzala by som to.
Koniec koncov, ja sama som pocas rodicaku chodila pratat cez jednu firmu. Domy, byty, firmy... kam nas poslali, tam sme sli "partia"
Som najšťastnejšia na svete, že ma rodičia vychovali tak, že žiadnu prácu nepovažujem za podradnu. Keby nemám peniaze, robím hocičo, či vysokú školu mam alebo nemám 🤦♀️
Robila som čašníčku 29 dní v mesiaci v krčme plnej ozranov, mam vš, tiež sa mam cítiť zle?
@lenuska9999
@lucia13022023
Bohužiaľ je veľa ľudí, ktorí si myslia že keď máš Vš tak práca pre stredoškolákov bez maturity je podradná...
Minule som dostala 2 pracovné ponuky,jedno pre VŠ, na druhé in stačila aj rekvalifikacia a maturita plus prax a tam bol.omnoho vyšší plat... Moja mama sa zavzdusnuje, že prečo robím s VŠ asistentku plus rozbieham ďalších aktivity s ktorých budem mať ďalší príjem... Lebo to je pre ňu podradné , ale že mám viac času a lepšie zarobím to už nevidí...
Nepíšeš, kde by si mohla tú upratovačku robiť. Naozaj je rozdiel robiť niekde v kanceláriách a trebárs v krčme alebo verejných záchodoch. Každopádne však, ak túto možnosť máš, aspoň to vyskúšaj. Ja napríklad by som sa pri výbere práce orientovala podľa toho, ako to viem spojiť so škôlkou, či stíham dieťa odniesť/vyzdvihnúť, či je tá práca pre mňa vhodná fyzicky, či by som ju proste vládala (niektoré práce, napr. robiť v chladiarenskom boxe, alebo sedieť v prievane a hluku celý deň, by som ja napríklad nezvládla) a či teda ten zárobok je aspoň toľko, koľko potrebujem. Nezaujímala by ma povaha práce (podradná/nepodradná). Fakt poznám x ľudí, ktorí aj s VŠ vzdelaním robia na poliach, na stavbách, privyrábajú si prácami, ktoré by zvládol aj absolvent učilišťa. Robia to, lebo potrebujú peniaze, alebo ich to baví. Nemyslím si, že by sa teraz niekto na teba pozeral že "jéémine, čo ty chceš, veď si len upratovačka" (ako bolo minule v SĽUBe, že jeden bol smetiar či čo). Tie časy už asi pominuli. A ak je ešte niekto taký obmedzený, aby toto riešil, je to jeho problém, nie tvoj.
Podla mna aj tí čo upratujú, majú vyššie iq. Aby ste sa neprekvapili. Este zametajú s nadhľadom a tvária sa že sú pracovitý, že čistota je ich výchova a že aj za málo idú. Stretavam vo dvoch vchodoch: chlapca čo maju mega poznáme ho a upratuje chodí po vchodoch + starú pani čo robila na úrade ( že ona tam už nerobí a doma sediet nebude, že sa odreaguje) niekedy sú inteligentnejší ako primitív na vyššej pozícii.
V dnesnej dobe ti to može byť jedno na nejaký rok dva. Totalne. Nechápem čo natom je zlé. To postávačka čo vyfajčí 30 denne v kvetinárstve je horšie. Alebo predavačky textílií kam im nechodí duša živá :D náhodou upratovačka ma u mňa plus.. neviem si vysvetlit prečo.
kludne by som to sla robit aj s VS, keby potrebujem kvoli financiam alebo kvoli skombinovaniu casu popri malych detoch
Tvoja hodnota sa nezakladá , na tom čo robíš. Vezmi to.. môžeš hľadať aj popritom a len sa prešuchnut inde.
Pred rokmi sme mali ležiacu svokru a tri deti. Dve z toho na strednej. Optrovateľské mi zamietli a žiť bolo treba. Muž robil dvanástky v SBS - finančne nič moc, navyše výplaty aj s mesačným meškaním. Tak keď bol doma on, ja som šla robiť na pole s babkami a chlapmi. Žiadna práca nie je podradná. Treba brať čo príde a obzerať sa po lepšom.
Podľa mňa tie ostatné práce co si robila nie sú o nič lepšie, takže áno, kľudne to zober.
Robiť upratovačku vôbec nie je hanba (neviem prečo ti tu o tom píšu), ale ja by som nemohla po niekom umývať záchody 😒 zvlášť keď vidím čo sú ľudia schopní tam nechať...ale ak s tým nemáš problém a potrebuješ peniaze tak určite to zober

V tejto situacii rozhodne ano, chod pracovat. Hladat ine mozes aj dalej, to sa nevylucuje.