Za koľko eur by ste nešli pracovať?
Ahojte, téma trochu s nadhľadom, každú prácu si treba ceniť atď, ale za akú sumu by ste nešli v hrubom pracovať? Napríklad za 744 btt v základe by ste išli makať do elektra ? 😁
Tak uprimna sla by som pracovat za akukolvek mzdu, keby je to jedina volna praca a nemam na vyber, teda peniaze potrebujem. Vzdy sa da paralelne hladat nieco ineho. Pre mna absurdna predstava ostat jedneho dna na podpore. Zatial to nikdy nutne nebolo a dufam, ze ani nebude.
S tým, ako to dnes funguje na trhu práce myslím, že každý by vzal akékolvek fajn voľné pracovné miesto. Predsa len, dnes si nemôže byť človek istý ničím.
nesla by som zadarmo .. keby musim uzivit dieti tak ano sla by som aj do elektra - lepsie nieco ako nic ... popri akejkolvek praci sa da vzdelavat a posuvat dalej pripadne hladat ine ... urcite lepie makat za malo ako sediet doma na zadku a fnukat ze ma nik nevie ocenit
urcite by som v kazdom pripade radsej pracovala, ako poberala akukolvek socialnu davku.
Ty si pár dní dozadu písala diskusiu, že či je dosť, keď tvoj chlap v elektre zarobí 740 eur hrubé, všakže? Nechápem tým pádom, čo ti pomôžu odpovede, či by niekto za to išiel pracovať?
tak ono je to aj o tom ze za pracu predavaca v elektre (co vie v podstate robit vela ludi nie su na to treba specialne znalosti a zrucnosti resp. sa daju lahko naucit) nemozes chciet taku sumu ako za napr pracu developera a pod.
takze bud sa ten clovek nauci nieco co je viac hodnotene (kludne aj remeselne prace) alebo sa uspokoji s tym co ma.
@martinna181 Ak by som nemala na vyber, teda nebola by pre mna dostupna ina praca, tak z niecoho zit musim, takze isla by som za 744 do elektra aj za minimalku robit upratovacku. Stale je to viac ako 0 keby som nezamestnana sedela doma.
Nie je hanba pracovat za minimalku.
Hanba je stazovat sa a nepracovat, vymyslat co na ktorej praci nevyhovuje a byt ma davkach od statu.
A este robit na cierno a odrbavat system (=seba sameho, ale na to pridu az neskor).
a zavisi aj od lokality a ako mne by to nevadilo ... je to praca ako kazda ina .. zasa ma stanovenu pracovnu dobu doma nemusi nic dorabat .... lepsie ako na dávkach a pod
Som čoskoro 10rokov doma s deťmi.. finančne si to môžeme dovoliť.. keď konečne budem môcť ísť spať do práce (momentálne by som bola často chýbajúca kolegyňa) tak pôjdem aj za minimálnu mzdu, dôležité bude premna to, či sa popri práci budem môcť plnohodnotne venovať deťom.. keďže finančne nestradame, tak nemusím riešiť výšku platu, skôr sa chcem vrátiť pre ten pocit byť užitočná.. keby som zarobila 700€, tak si poviem že vau, cca tak som zarobila pred 10timi rokmi 😅
Akoze neviem, kazdy peniaz je dobry. Ja som pred materskou pracovala ako casnicka za 520€ ale bola som rada, ze mam na zaplatenie uctov a povinnosti a nebola som odkazana na rodicov ci ma stat
záleží aj na tom, kde to je - malé/veľké mesto, koľko je tam pracovných príležitostí a podobne... na začiatok by som zobrala toto a hľadala niečo lepšie, nesedela by som doma, už som v živote robila veľa rôznych vecí (aj manuálnych) to patrí k životu
@martinna181 Autorka a ty? Isla by si pracovat/pracovala si/pracujes za taky peniaz?
Áno, išla. Lepšie ako sedieť doma na zadku. Vždy sa dá niečo robiť pre zvýšenie kvalifikácie, samoštúdium. Pre mňa je dôležité, aby ma práca bavila, napĺňala. Pracovala som v obore, ktorý bol super platený, ale nebola som tam šťastná a teraz pracujem v úplne inej sfére, kde síce nemám toľko peňazí, ale svoju prácu milujem.
No,keď potrebuje človek peniaze,tak za hocičo.
Určite by som nesedela na úrade práce.
A potom si hľadala to,čo je adekvátne ohodnotené,primerane môjmu vzdelaniu.
Pre muza ako zivitela rodiny,je to zalostne malo. Este ked si nebodaj na rodicaku. To by sme ani hypo a ucty nemali z coho zaplatit,kde je este strava. Inak pisete tu,ze by ste isli aj za 500€ a pod.Ale ako dokedy toto budeme tolerovat a este chvalit zamestnavatelov,ze nam vobec daju robotu,ked vsetko sa brutalne zdrazuje a platy zamrzli na urovni spred 10 rokov. Zda sa vam normalne sa narobit a ledva z toho vyzit?? Mne nie. Tiez si hladam subezne inu pracu,ale teda uz ani nereagujem na ponuky,kde vyzaduju 2 jazyky,dalsich 10 zrucosti a plat 700-800€?!? Lenze vzdy sa najde niekto,kto to vezme,tak naco by davali inemu viac,ze? Takze nie,nie je v poriadku takyto plat a radsej by somna chlapovom mieste isla makat do Lidla.
@iwesska to je skôr problém odvodov štátu zo mzdy, aby zamestnanec mohol mať 744 Eur hrubú mzdu, zamestnávateľ odvedie štátu ďalších 260 Eur, čiže zamestnanec si musí zarobiť na svoju mzdu+odvody a ešte priniesť firme zisk, aby mohla fungovať
stále je možnosť neostať na SK a ísť do zahraničia, kde ale náklady na bývanie+stravu sú možno 3/4 mzdy, čiže viac zarobíš, ale neušetríš
@martinna181 ak vie muž robiť niečo odborné, má patričné vzdelanie a prax, tak je to málo. Ak je nekvalifikovaný, tak hold... musí zobrať čo príde
@jana_eyre_2 no, neviem, či ti niekto za spanie v práci, vôbec dá tú minimálku 😂
ak by som pracovala za 5000E a mala by som prejst na poziciu za 744, nesla by som. Ak by som bola doma, so zarobkom 0 a mohla by som ist pracovat za 744 isla by som. takze zavisi..
@liz_lemon asi nerozumiem?
Jaaj, myslíš ten preklep 😅
🤣
je moc tazko povedat, kedze kazdy ma situaciu inu, ci uz financnum, ale ani cas ti nemusi napriklad kvoli detom vyhovovat. mozno na zaciatok ani nie je dobre si nejak vyberat
@martinna181 čokoľvek lepšie ako nič🙂ale nech sa neuspokojí s malom, keď si myslí, že ms na viac.

@martinna181 Tak to asi zalezi od veku a rokov praxe. Po 10 rokoch na materskej a jednom odpracovanom roku pred materskou je tato suma v poriadku. Po 10 rokoch praxe tato suma v poriadku neni.