icon

Aké sú hlavné príznaky SIBO a skúsenosti?

11. júl 2024

ahojte, pred par rokmi som mala SIBO, strasne ma nafukovalo a mala som zapachajuce vetry.
teraz uz asi mesiac bojujem so zlym travenim, do 20-30 minut po jedle mi zacne brucho pracovat tak, ze sa bojim niekde chodit medzi ludi, kde je ticho, lebo mam v bruchu uplne koncert, pocut vrzganie, plelievanie stiav, zblnkanie, ale fakt brutalne a niekolkohodove. obcas ma aj napina na zvracanie, ale nikdy som realne nezvracala. avsak ma nenafukuje, alebo aspon nie tak velmi.
moze byt aj toto SIBO? k lekarovi som zatial nesla, myslela som ze to odoznie, ale uz ma to zacina znepokojovat. ano, asi nakoniec pojdem k lekarovi, ale zaujimaju ma aj vase skusenosti.

Strana
z2
veroni2
3. jún 2026
@11spido11

@veroni2 no moc som neporoesil. Dával som znova stolicu na elastazu kontrola po 3 mesiacoch aká bude a bral mi krv na rozšíreny balík nejaký na alergie a intolerancie. A ze keď budu výsledky do 10 dní cca že budeme ďalej riešiť

@11spido11 aspon si doniesol stolicu. Mne ani tu nekazal. Nechcem len rozhovor a potom dalsie rerminy. S vahou idem stale dole a nic mi nechuti:(

11spido11
Včera o 09:53
@veroni2

@11spido11 aspon si doniesol stolicu. Mne ani tu nekazal. Nechcem len rozhovor a potom dalsie rerminy. S vahou idem stale dole a nic mi nechuti:(

@veroni2 ja som si ju proste doniesol a keď som ju tam mal proste som mu povedal ze ju chcem vyšetriť a zobral ju. Je to na ťažko s doktormi.

veroni2
Včera o 10:01
@11spido11

@veroni2 ja som si ju proste doniesol a keď som ju tam mal proste som mu povedal ze ju chcem vyšetriť a zobral ju. Je to na ťažko s doktormi.

@11spido11 presne, urobim to aj ja. A vysledky mas az za 10 dni?

veroni2
Včera o 10:02
@simsalabim

Je to zrejme FODMAP dieta, skus si ju vygooglit. Ja som ju dodrziavala 2 mesiace, viac sa neodporuca, pocas liecby a nejaky cas po nej.

@simsalabim a ake si mala priznaky sibo?

simsalabim
Včera o 10:37
@veroni2

@simsalabim a ake si mala priznaky sibo?

@veroni2 neskutocne nafukovanie, ale iba v lahu, mala som pocit, ze idu zo mna plyny ako zo skakacej lopty. Kasovita, riedka stolica niekolkrat za den a najma, rano som musela ist na velku okamzite, ako som sa postavila. A mozno aj daco ine, ale nepamatam si uz. vlastne, strasne mi skvrkalo v bruhu a zblnkotalo.

veroni2
Včera o 12:46
@simsalabim

@veroni2 neskutocne nafukovanie, ale iba v lahu, mala som pocit, ze idu zo mna plyny ako zo skakacej lopty. Kasovita, riedka stolica niekolkrat za den a najma, rano som musela ist na velku okamzite, ako som sa postavila. A mozno aj daco ine, ale nepamatam si uz. vlastne, strasne mi skvrkalo v bruhu a zblnkotalo.

@simsalabim toto mam aj ja, akurat na stolicu iba raz za den. A cely den nevolno, ziadny apetit. Nechutenstvo. Zistili ti to pri dychovom teste? Kedy si to mala? Uz sa ti to nevratilo?

simsalabim
Včera o 14:01
@veroni2

@simsalabim toto mam aj ja, akurat na stolicu iba raz za den. A cely den nevolno, ziadny apetit. Nechutenstvo. Zistili ti to pri dychovom teste? Kedy si to mala? Uz sa ti to nevratilo?

@veroni2 dychovy test a asi 3 ci 4 roky dozadu, nespominam si. Zatial sa mi to nevratilo.

veroni2
Včera o 14:50
@simsalabim

@veroni2 dychovy test a asi 3 ci 4 roky dozadu, nespominam si. Zatial sa mi to nevratilo.

@simsalabim super. Tak to je dobre. Si za vodou🙂

11spido11
Dnes o 05:42
@veroni2

@11spido11 presne, urobim to aj ja. A vysledky mas az za 10 dni?

@veroni2 áno cca tak

Strana
z2