icon

Aké sú hlavné príznaky SIBO a skúsenosti?

11. júl 2024

ahojte, pred par rokmi som mala SIBO, strasne ma nafukovalo a mala som zapachajuce vetry.
teraz uz asi mesiac bojujem so zlym travenim, do 20-30 minut po jedle mi zacne brucho pracovat tak, ze sa bojim niekde chodit medzi ludi, kde je ticho, lebo mam v bruchu uplne koncert, pocut vrzganie, plelievanie stiav, zblnkanie, ale fakt brutalne a niekolkohodove. obcas ma aj napina na zvracanie, ale nikdy som realne nezvracala. avsak ma nenafukuje, alebo aspon nie tak velmi.
moze byt aj toto SIBO? k lekarovi som zatial nesla, myslela som ze to odoznie, ale uz ma to zacina znepokojovat. ano, asi nakoniec pojdem k lekarovi, ale zaujimaju ma aj vase skusenosti.

Strana
z2
veroni2
3. jún 2026
@11spido11

@veroni2 no moc som neporoesil. Dával som znova stolicu na elastazu kontrola po 3 mesiacoch aká bude a bral mi krv na rozšíreny balík nejaký na alergie a intolerancie. A ze keď budu výsledky do 10 dní cca že budeme ďalej riešiť

@11spido11 aspon si doniesol stolicu. Mne ani tu nekazal. Nechcem len rozhovor a potom dalsie rerminy. S vahou idem stale dole a nic mi nechuti:(

11spido11
4. jún 2026
@veroni2

@11spido11 aspon si doniesol stolicu. Mne ani tu nekazal. Nechcem len rozhovor a potom dalsie rerminy. S vahou idem stale dole a nic mi nechuti:(

@veroni2 ja som si ju proste doniesol a keď som ju tam mal proste som mu povedal ze ju chcem vyšetriť a zobral ju. Je to na ťažko s doktormi.

veroni2
4. jún 2026
@11spido11

@veroni2 ja som si ju proste doniesol a keď som ju tam mal proste som mu povedal ze ju chcem vyšetriť a zobral ju. Je to na ťažko s doktormi.

@11spido11 presne, urobim to aj ja. A vysledky mas az za 10 dni?

veroni2
4. jún 2026
@simsalabim

Je to zrejme FODMAP dieta, skus si ju vygooglit. Ja som ju dodrziavala 2 mesiace, viac sa neodporuca, pocas liecby a nejaky cas po nej.

@simsalabim a ake si mala priznaky sibo?

simsalabim
4. jún 2026
@veroni2

@simsalabim a ake si mala priznaky sibo?

@veroni2 neskutocne nafukovanie, ale iba v lahu, mala som pocit, ze idu zo mna plyny ako zo skakacej lopty. Kasovita, riedka stolica niekolkrat za den a najma, rano som musela ist na velku okamzite, ako som sa postavila. A mozno aj daco ine, ale nepamatam si uz. vlastne, strasne mi skvrkalo v bruhu a zblnkotalo.

veroni2
4. jún 2026
@simsalabim

@veroni2 neskutocne nafukovanie, ale iba v lahu, mala som pocit, ze idu zo mna plyny ako zo skakacej lopty. Kasovita, riedka stolica niekolkrat za den a najma, rano som musela ist na velku okamzite, ako som sa postavila. A mozno aj daco ine, ale nepamatam si uz. vlastne, strasne mi skvrkalo v bruhu a zblnkotalo.

@simsalabim toto mam aj ja, akurat na stolicu iba raz za den. A cely den nevolno, ziadny apetit. Nechutenstvo. Zistili ti to pri dychovom teste? Kedy si to mala? Uz sa ti to nevratilo?

simsalabim
4. jún 2026
@veroni2

@simsalabim toto mam aj ja, akurat na stolicu iba raz za den. A cely den nevolno, ziadny apetit. Nechutenstvo. Zistili ti to pri dychovom teste? Kedy si to mala? Uz sa ti to nevratilo?

@veroni2 dychovy test a asi 3 ci 4 roky dozadu, nespominam si. Zatial sa mi to nevratilo.

veroni2
4. jún 2026
@simsalabim

@veroni2 dychovy test a asi 3 ci 4 roky dozadu, nespominam si. Zatial sa mi to nevratilo.

@simsalabim super. Tak to je dobre. Si za vodou🙂

11spido11
5. jún 2026
@veroni2

@11spido11 presne, urobim to aj ja. A vysledky mas az za 10 dni?

@veroni2 áno cca tak

anonym_bc136b
9. jún 2026

Môžem sa spýtať mal niekto pri SIBO bolesť v pravom podbrušku? Ktorá išla miestami nahor v oblasti hrubého čreva?

vanes445
13. jún 2026

@11spido11 a @veroni2 ako ste dopadli? Máte výsledky? Či ešte nie?

veroni2
13. jún 2026
@vanes445

@11spido11 a @veroni2 ako ste dopadli? Máte výsledky? Či ešte nie?

@vanes445 mne sa pristup dr zdal taky povrchny, akoby som nic vazne nemala. Ze ak chcem,objedna ma na kolonoskopiu. Vydupala som si aj sono...stolicu som doniesla z vlastnej vole. Aspon mi vzal elastazu a ten druhy patameter na k. Vyslwdky este nemam. Ale uplne som odstavila mlieko a lepok. Dnes je mi lepsie. Ale stale nie som za vodou:(

vanes445
13. jún 2026
@veroni2

@vanes445 mne sa pristup dr zdal taky povrchny, akoby som nic vazne nemala. Ze ak chcem,objedna ma na kolonoskopiu. Vydupala som si aj sono...stolicu som doniesla z vlastnej vole. Aspon mi vzal elastazu a ten druhy patameter na k. Vyslwdky este nemam. Ale uplne som odstavila mlieko a lepok. Dnes je mi lepsie. Ale stale nie som za vodou:(

@veroni2 tak dúfam že výsledky budu dobré. Ja idem meniť doktora pravdepodbne. Na diete som už cca 5 - 6 týždňov, nemám take veľké mimo črevné príznaky ( mozgová hmla, bolesť hlavy, únava a atď ) aj keď niekedy ma viac bolia kĺby... Kalprotektin si musím ja sala zaplatiť práve kvôli tomu že do teraz nebol urobený, obávam sa zapalového ochorenia, pretože som schudla.

veroni2
14. jún 2026
@vanes445

@veroni2 tak dúfam že výsledky budu dobré. Ja idem meniť doktora pravdepodbne. Na diete som už cca 5 - 6 týždňov, nemám take veľké mimo črevné príznaky ( mozgová hmla, bolesť hlavy, únava a atď ) aj keď niekedy ma viac bolia kĺby... Kalprotektin si musím ja sala zaplatiť práve kvôli tomu že do teraz nebol urobený, obávam sa zapalového ochorenia, pretože som schudla.

@vanes445 a aktualne mas ake bolesti? Kolko si achusla a zakolko? Ja 5 kg za vyse mesiaca. Uz sa nestaviam na vahu:(

vanes445
14. jún 2026
@veroni2

@vanes445 a aktualne mas ake bolesti? Kolko si achusla a zakolko? Ja 5 kg za vyse mesiaca. Uz sa nestaviam na vahu:(

@veroni2 no mala som pár krat take väčšie kŕče naposledy, ale to z kukusu a zeleniny surovej, teraz pichne občas pri pupku, v pupku, na ľavej strane, ale pobolieva v pravom podbrušku, bojím sa veľmi. Samozrejeme nafúknutá som. Ja som už predtým bola chudá, od októbra 2025 niake 3 - 4 kg, kosti všade pomaly. Ja sa staviam na váhu raz do týždňa aby som vedela či veľmi chudnem alebo nie. Náhodou hlien nemávaš na papieri?

veroni2
14. jún 2026
@vanes445

@veroni2 no mala som pár krat take väčšie kŕče naposledy, ale to z kukusu a zeleniny surovej, teraz pichne občas pri pupku, v pupku, na ľavej strane, ale pobolieva v pravom podbrušku, bojím sa veľmi. Samozrejeme nafúknutá som. Ja som už predtým bola chudá, od októbra 2025 niake 3 - 4 kg, kosti všade pomaly. Ja sa staviam na váhu raz do týždňa aby som vedela či veľmi chudnem alebo nie. Náhodou hlien nemávaš na papieri?

@vanes445 nie nemam. Aj tetaz dala som si tofu, bezlwpkovy chlieb a hrozno a steasna tazoba:(

vanes445
14. jún 2026
@veroni2

@vanes445 nie nemam. Aj tetaz dala som si tofu, bezlwpkovy chlieb a hrozno a steasna tazoba:(

@veroni2 mne hrozno robilo zle, takže som ho nejedla potom.

Strana
z2