icon

Ako riešiť situáciu po operácii chrbtice?

19. júl 2026

Zienky moje, co robit?
Som cca 4 mesiace po operacii stavca krcnej chrbtice. Posudkova ma uz chce vypisat, ze teda uz je to OK.
Bola som aj na rehabkach, ale ja chcem ist este do kupelov a chcela by som byt ten rok na PN. Preco ma uz posiela? Ved to nie je sranda....
Akoze nechapem... Minule roky, to som ani na operacii nebola a nechala ma tak 5-6 mesiacov v pohode doma, aj som si na rehabky zasla... A teraz po operacii ma vyhana do roboty?

sasa1310
19. júl 2026
@anonym_1d822a

@anonym_autor ak Ťa vypíše posudkový lekár, musíš sa vrátiť do práce. Myslím že tam bolo obmedzenie že nejakých 7 dní Ti nemôžu dať PN na tú istú diagnózu. Poraď sa so svojím lekárom či bude
Ochotný Ťa znovu vypísať na PN. Hlavne od toho to záleží. Prípadne zmeniť lekára alebo iná diagnóza

@anonym_1d822a to sú účelové PN, to už nedostane resp. bude to kontrolovať sociálna poisťovňa

anonym_7e8805
19. júl 2026

@anonym_autor poziadaj o ID, nebudes uz vobec nikdy musiet pracovat... Jaj, ID vyjde maly, ked mas tolko odmarodovane, radsej budes cerpat dlhodobe PN...

anonym_cf093e
19. júl 2026
@anonym_7e8805

@anonym_autor poziadaj o ID, nebudes uz vobec nikdy musiet pracovat... Jaj, ID vyjde maly, ked mas tolko odmarodovane, radsej budes cerpat dlhodobe PN...

@anonym_7e8805 ID jej nedali, lebo nie je preco

anonym_7e8805
19. júl 2026
@anonym_cf093e

@anonym_cf093e vsak jasne, a este ju aj do roboty zenu... Take svinstvo🙄

autor
19. júl 2026
@anonym_cf093e

@anonym_7e8805
@anonym_cf093e
ID mi zamietli, hoci nechapem preco. Ved kazdy rok marodujem a mam bolesti a operacia a rehabilitacie mi nepomohli.

anonym_4be482
19. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_7e8805
@anonym_cf093e
ID mi zamietli, hoci nechapem preco. Ved kazdy rok marodujem a mam bolesti a operacia a rehabilitacie mi nepomohli.

@anonym_autor ty si teda riadne jednoduchá. Už ti tu x žien písalo, prečo ti zamietli ID.

anonym_0df40e
19. júl 2026

Ženy, niektoré ste tu riadne necitlivé a všetky odborníčky na neurochirurgiu 🙂
Autorka to opisuje trošku nešikovne, ale ak sa naozaj necíti dobre, má byť na PN. Neexistuje univerzálny čas, kedy skončí pn. My nepoznáme tvoju diagnózu. Ja mám za sebou ťažkú operáciu a bola som PN 9 mesiacov. Nebola som schopná pracovať a ešte som si vybrala dovolenku. Doteraz mám trvalé následky a nikdy nebudem ok. Obvodná ma vypísala do práce, aby som o prácu neprišla. Tam som musela po 2 hodinách ležať chvíľku, nebola som schopná sedieť ani stáť dlho. Držím palce a skoré uzdravenie želám !

anonym_8eb7f1
19. júl 2026
@anonym_0df40e

Ženy, niektoré ste tu riadne necitlivé a všetky odborníčky na neurochirurgiu 🙂
Autorka to opisuje trošku nešikovne, ale ak sa naozaj necíti dobre, má byť na PN. Neexistuje univerzálny čas, kedy skončí pn. My nepoznáme tvoju diagnózu. Ja mám za sebou ťažkú operáciu a bola som PN 9 mesiacov. Nebola som schopná pracovať a ešte som si vybrala dovolenku. Doteraz mám trvalé následky a nikdy nebudem ok. Obvodná ma vypísala do práce, aby som o prácu neprišla. Tam som musela po 2 hodinách ležať chvíľku, nebola som schopná sedieť ani stáť dlho. Držím palce a skoré uzdravenie želám !

@anonym_0df40e
Autorka sama napísala,že ju sem-tam pichne, čo teda nevyzerá ako opis ťažkostí, ktoré si zaslúžia PN, lebo to má takmer každý.
A samozrejme autorka nemôže rátať s tým, že operovaná chrbtica bude niekedy stopercentne v poriadku, to už predsa vyplýva zo samotnej informácie o operácii. Ja teda ako lekár (nie neurochirurg) nepoznám nikoho, koho by aj roky po operácii sem tam v chrbte nepichlo.

citronove_koliesko
19. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_c1e36c ja uz mam po rehabkach... Este chcem ist do kupelov a dovtedy nechcem ist do roboty. A potom po kupeloch si este trochu oddychnut, zas od tych procedur...

@anonym_autor ty akoby si sa teraz po rokoch z komy prebrala 😃 Halo? Budicek. PNky ako si ich poznala skoncili. Ziadne idem si pomarodit pol roka s chrbticou lebo uz som unavena z roboty. Ked posudkovy lekar povie ze si praceschopna tak ides do prace. Ak s tym nesuhlasis, odvolaj sa. Bohuzial, fiktivne PNky vycicali socialny system, stopli to a padnu do toho aj ti co su realne chori, musia sa odvolat a dokazat ze su chori.

anonym_bc5899
19. júl 2026

To mi pripomenulo, ako som nedavno stretla byvalu spoluziacku a dali sme sa do reci o praci a tak. Odjakziva bola taka jednoduchsia. Pytam sa jej, ze kde pracuje, tak ze aktualne nikde. Pytam sa, ze co sa stalo, ze som pocula ze nedavno pracovala vo firme xy. A ona, ze uz odvtedy robila v dalsich 3 firmach, ale vsade bolo treba skoro rano vstavat a to ona neda. Ona nebude vstavat o siestej, takze parkrat nedosla do roboty a vyhodili ju odvsadial. Pytam sa jej a ake ma plany do buducna... tak ze urobi si dieta a pojde na matersku, lebo tak sa neda zit, ze kazdy den skoro vstavat do roboty. Reku, ze drzim palce, snad dieta zdedi jej zalubu v spanku.

autor
19. júl 2026
@anonym_8eb7f1

@anonym_0df40e
Autorka sama napísala,že ju sem-tam pichne, čo teda nevyzerá ako opis ťažkostí, ktoré si zaslúžia PN, lebo to má takmer každý.
A samozrejme autorka nemôže rátať s tým, že operovaná chrbtica bude niekedy stopercentne v poriadku, to už predsa vyplýva zo samotnej informácie o operácii. Ja teda ako lekár (nie neurochirurg) nepoznám nikoho, koho by aj roky po operácii sem tam v chrbte nepichlo.

@anonym_8eb7f1 no s tym neratam, ze bude uplne vsetko perfektne... Ale mne sa nezda, ze sa situacia zlepsila. Chcela som proste po tej operacii ist na rehabky, do kupelov no a po roku by sa uvidelo, ci to je OK. Ale posudkova po 4 mesiacoch povedala, ze uz by malo byt vsetko OK. a ze uz by som mohla ist... Ale ja som povedala, ze este mam aj bolesti...
A tak ako ja pocitam, ze proste budem musiet byvat casto PN, chodit na rehabilitacie a to sa neda, ked musim pracovat.

anonym_7c4836
19. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_8eb7f1 no s tym neratam, ze bude uplne vsetko perfektne... Ale mne sa nezda, ze sa situacia zlepsila. Chcela som proste po tej operacii ist na rehabky, do kupelov no a po roku by sa uvidelo, ci to je OK. Ale posudkova po 4 mesiacoch povedala, ze uz by malo byt vsetko OK. a ze uz by som mohla ist... Ale ja som povedala, ze este mam aj bolesti...
A tak ako ja pocitam, ze proste budem musiet byvat casto PN, chodit na rehabilitacie a to sa neda, ked musim pracovat.

@anonym_autor aktuálne už nefungujú ročné PNky, možno u onko pacientov jedine, po amputáncii nôh. Ale ani po infarkte, ani po operáciách chrbtice. Max 3-4 mesiace.

anonym_d04182
19. júl 2026

Rok doma, oddychnut si, lebo vsetko je narocne. Ja zasnem nad hlupostou niektorych ludi. Ano, takyto jak si ty vycicali tento system a na to doplatili tisice skutocne chorych ludi. Si jedna leniva vos, co sa jej nechce robit a dobre vie, ze diagnoza boli ma chrbat, mam problemy je sto percentna istota. A hnusna posudkova lekarka Ta do prace posiela. PN vypisovali lekari ako na beziacom pase a uz nevypisuju, len v odovodnenych pripadoch. Keby si bola moja zamestnankyna, tak uz po prvych PN dlhodobych nemas pracu, dovidenia.

autor
19. júl 2026
@anonym_d04182

Rok doma, oddychnut si, lebo vsetko je narocne. Ja zasnem nad hlupostou niektorych ludi. Ano, takyto jak si ty vycicali tento system a na to doplatili tisice skutocne chorych ludi. Si jedna leniva vos, co sa jej nechce robit a dobre vie, ze diagnoza boli ma chrbat, mam problemy je sto percentna istota. A hnusna posudkova lekarka Ta do prace posiela. PN vypisovali lekari ako na beziacom pase a uz nevypisuju, len v odovodnenych pripadoch. Keby si bola moja zamestnankyna, tak uz po prvych PN dlhodobych nemas pracu, dovidenia.

@anonym_d04182 a preco by si ma vyhodila? Ja ked mozem, pracujem... Ale nevladzem tolko. Realne ked pracujem, tak nerobim chyby, som dochvilna, urobim vsetko, co sef chce. Tak aky by si mala dovod ma prepustit? Ved to nejde len tak... Ja uz mam zmluvu na dobu neurcitu.

anonym_8b998e
19. júl 2026

@anonym_autor skoda ze nie je moznost ist na PN aspon na 10 rokov, treba poriadne vysat tento sprosty stat na marodkach, davkach, dochodkoch, skoda ze sa invalidne nerozdavaju vo velkom, skoda ze nie je socialna davka 450€ mesacne, skoda ze sa nejde do dochodku v 42 rokoch, politici rozkradnu rocne miliardy € ale ludom daju zrno, treba zneuzivat socialny system co sa to da!

anonym_35e85c
19. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_d04182 a preco by si ma vyhodila? Ja ked mozem, pracujem... Ale nevladzem tolko. Realne ked pracujem, tak nerobim chyby, som dochvilna, urobim vsetko, co sef chce. Tak aky by si mala dovod ma prepustit? Ved to nejde len tak... Ja uz mam zmluvu na dobu neurcitu.

@anonym_autor a kto robi za teba ked si tak dlho na PN ? Kolko rokov tam uz robis ?

anonym_f9062f
19. júl 2026
@anonym_4d73b7

Svokor bol po operácii stavcov chrbtice pn necelé 4 mesiace. A ty asi nemáš 60 +.
Ak to takto zvládol on, nepíš prosím ťa že ty umieraš. Buď si hnida lenivá alebo trollíš.

@anonym_4d73b7 👌👌👌👌

anonym_e1be34
19. júl 2026

Ty si naozaj taká jednoduchá, alebo sa len hráš na sprostú? To, že si ty šla na operáciu len preto, že si chcela byť rok na PNke a ísť do kupelov je len a len tvoj problém. To, že si pred operaciou tahala PNku aj pol roka nikoho nezaujima. To, že ťa sem tam niečo pichne, zabolí, tiež nikoho nezaujima. Posudková zhodnotila, že už môžeš ísť do roboty. Bodka. Posudková je momentálne viac, ako tvoja ošetrujuca doktorka. Keď povie, že PN skončila, tak skončila. Môžeš íst o týždeň opät na PN, a opäť ti ju posudková ukončí. Práve pre také , ako si ty sa začali riešiť PNky a ukončuju ich posudkoví. Ty si chcela byť rok doma, tak buď. Ale zadarmo.

letfenixa
20. júl 2026
@anonym_bc5899

To mi pripomenulo, ako som nedavno stretla byvalu spoluziacku a dali sme sa do reci o praci a tak. Odjakziva bola taka jednoduchsia. Pytam sa jej, ze kde pracuje, tak ze aktualne nikde. Pytam sa, ze co sa stalo, ze som pocula ze nedavno pracovala vo firme xy. A ona, ze uz odvtedy robila v dalsich 3 firmach, ale vsade bolo treba skoro rano vstavat a to ona neda. Ona nebude vstavat o siestej, takze parkrat nedosla do roboty a vyhodili ju odvsadial. Pytam sa jej a ake ma plany do buducna... tak ze urobi si dieta a pojde na matersku, lebo tak sa neda zit, ze kazdy den skoro vstavat do roboty. Reku, ze drzim palce, snad dieta zdedi jej zalubu v spanku.

@anonym_bc5899 haha, moje vstávalo o 4.

anonym_d04182
20. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak ked si taka uzasna zamestnankyna, preco potom si neustale doma na PN a teraz chces byt rok doma? Kto za teba robi????? Ziadny zamestnavatel nebude drzat takehoto zamestnanca.

autor
20. júl 2026
@anonym_35e85c

@anonym_autor a kto robi za teba ked si tak dlho na PN ? Kolko rokov tam uz robis ?

@anonym_35e85c my sme tam dve.. A ked vypadnem, najde si na chvilu zaskok alebo potiahne chvilu aj sama

anonym_05bab8
20. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_35e85c my sme tam dve.. A ked vypadnem, najde si na chvilu zaskok alebo potiahne chvilu aj sama

@anonym_autorty si riadny troll tak akurat, v tom vynikas

anonym_05bab8
20. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_05bab8 robim v obchode so suvenirmi, nic take tazke.... A tak hadam ma len tak nevyhodia kvoli PNkam... Ved mam na to narok.

@anonym_autor tak to ozaj nie je narocna robota 🙂 a teda, ty si myslis , ak budes rok domka, ze na teba budu cakat s otvorenou narucou, ze? Good Luck man

autor
20. júl 2026
@anonym_05bab8

@anonym_autor tak to ozaj nie je narocna robota 🙂 a teda, ty si myslis , ak budes rok domka, ze na teba budu cakat s otvorenou narucou, ze? Good Luck man

@anonym_05bab8 tak mozno nie cely rok... Po kupeloch sa uvidi.... A preco by ma prepustili? Ved mam zmluvu na dobu neurcitu... Nemozu ma len tak prepustit... Som chora, mam problem s chrbticou....

anonym_05bab8
20. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_05bab8 tak mozno nie cely rok... Po kupeloch sa uvidi.... A preco by ma prepustili? Ved mam zmluvu na dobu neurcitu... Nemozu ma len tak prepustit... Som chora, mam problem s chrbticou....

@anonym_autor si skvely troll, zapisali sme takmer 4 strany ale ty mas velmi hrubu akurat tak skrupinu okolo seba, lebo vsetky nase slova sa odrazaju od teba ako hrach od steny, gratulujem !

anonym_35e85c
20. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor prepustit ta samozrejme mozu ponechaju si tvoj zastup (co je logicke) a ty sa stavas nadbytocnou. toto je uplne pochopitelne od zamestnavatela ak nezvladas tam pracovat tak tam nepracuj ,
PN uz tak lahko nedostanes aj vseobecni lekari su sledovani posudkarmi
proste PN tinbude ukoncena a ty nastupis do prace

autor
20. júl 2026
@anonym_35e85c

@anonym_autor prepustit ta samozrejme mozu ponechaju si tvoj zastup (co je logicke) a ty sa stavas nadbytocnou. toto je uplne pochopitelne od zamestnavatela ak nezvladas tam pracovat tak tam nepracuj ,
PN uz tak lahko nedostanes aj vseobecni lekari su sledovani posudkarmi
proste PN tinbude ukoncena a ty nastupis do prace

@anonym_35e85c moj zastup vzdy skonci, ked ja ukoncim PN, tak to je nastavene... Doteraz s tym problem nebol,vzdy sa najde ina baba, ktora to na par mesiacov potiahne. A skonci... Niekedy ani nemam zastup, takze toto nehrozi. Ved ja som myslela, ze operacia mi pomoze a ja budem normalne pracovat...

anonym_35e85c
20. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_35e85c moj zastup vzdy skonci, ked ja ukoncim PN, tak to je nastavene... Doteraz s tym problem nebol,vzdy sa najde ina baba, ktora to na par mesiacov potiahne. A skonci... Niekedy ani nemam zastup, takze toto nehrozi. Ved ja som myslela, ze operacia mi pomoze a ja budem normalne pracovat...

@anonym_autor stale ides to svoje a si si privelmi ista. No ved uvidis, uz ti povedala lelarka k akemu datumu ukoncuje PN ?

autor
20. júl 2026
@anonym_35e85c

@anonym_autor stale ides to svoje a si si privelmi ista. No ved uvidis, uz ti povedala lelarka k akemu datumu ukoncuje PN ?

@anonym_35e85c uz chcela, ale ja som sa stazovala a poslala ma este na nejake infuzky a ze potom uvidi...

anonym_35e85c
20. júl 2026

no tak vyber infuzky a pojdes do prace, kolko infuzok mas predpisanych