Ako riešiť situáciu po operácii chrbtice?
Zienky moje, co robit?
Som cca 4 mesiace po operacii stavca krcnej chrbtice. Posudkova ma uz chce vypisat, ze teda uz je to OK.
Bola som aj na rehabkach, ale ja chcem ist este do kupelov a chcela by som byt ten rok na PN. Preco ma uz posiela? Ved to nie je sranda....
Akoze nechapem... Minule roky, to som ani na operacii nebola a nechala ma tak 5-6 mesiacov v pohode doma, aj som si na rehabky zasla... A teraz po operacii ma vyhana do roboty?
Ja neviem, pracujes v obchode so suvenirmi. Lahka praca, mam kamaratku, co tak pracuje. Ak mas aj noviny, ak poprosis zvoz, zdvihne za Teba. Myslim, ze trocha klames, raz pises, ze si uz na rehabitaciach bola, raz, ze sa chystas. Ze Ta sem tam troska pichne? Ved bud rada, ze Ta neboli stale. Ja mam polamane, natrhnuta a prasknute v ramene, k tomu 3 platnicky v krku vyletene a predstav si, do prace chodim, cela zafixovana, ale chodim. Zaujimave, ze a Teba pichne a Ty chces na ID. Parada. Ja posekana na mindar, robim na Teba, co Ta sem tam pichne.
@anonym_35e85c ID mi zamietli, aj ZTP... ale ako vravim, necitim sa dobre. Preto som sla na operaciu, aby som mohla byt na PN. a oni ma teraz posielaju robit? Ved chcem ist do kupelov, som len 4 mesiace po operacii. Vsak po minule roky som bez operacie tolko marodila.... Ja to nechapem.
@anonym_autor kolega po 2operaciach nastupil hned do prace chybal cca 4zyzdne.
a ma aj ID.
ked lekar uznal ze si OK tak si.
ak by mu dosla zo socislky kontrola, ma problem a ty by si tiez mozno musela vratit PN
@anonym_cf093e ja som prisla po rady ako to urobit, aby mi nezrusili PN... ci co? Mam vybrat nejaku dovolenku a zas ist PN? No neviem, ci mi ju daju... Chcem ist do kupelov sa liecit.
@anonym_autor no keď už je posudkova dr rozhodnuta ti PN skončiť, už s tým neurobíš nič. Pôjdeš znovu na PN, keď pôjdeš do kúpeľov.
@anonym_autor PN budeš mať ukončenú ku koncu mesiaca. Som ti to zariadila, nemáš za čo. Keď pôjdeš do kúpeľov na jeseň, zoberieš si dovolenku. Nemáš za čo.
@anonym_7c4836 kupele su liecba, takze aku dovolenku?
@anonym_7c4836 kupele su liecba, takze aku dovolenku?
@anonym_autor posudkový lekár ti neschváli ďalší mesiac Pn, teraz si si vybúchala 4. To je max aj rehabilitaciami a kupelmi.
@anonym_autor posudkový lekár ti neschváli ďalší mesiac Pn, teraz si si vybúchala 4. To je max aj rehabilitaciami a kupelmi.
@anonym_7c4836 teraz budem mat 10 infuzii, a potom uvidim... A akoze co mi pomoze ist na 2 mesiace do roboty a potom do kupelov? Ved to sa musim pred kupelmi trocha setrit. Ved to nie je sranda, operovany stavec....
@anonym_7c4836 teraz budem mat 10 infuzii, a potom uvidim... A akoze co mi pomoze ist na 2 mesiace do roboty a potom do kupelov? Ved to sa musim pred kupelmi trocha setrit. Ved to nie je sranda, operovany stavec....
@anonym_autor Ale prosim ta co dramatizujes,v tom onchide nic tazke nerobis predsa,tak si tam posedis a najdes vhodnu polohu,ty naozai si leniva.Moja kolegyna po operacii platniciek 48r mesiac iz robila ako sestra v terene,cize robila pracu zdravotnej sestry a este aj soferuje auto plus nasla druhu robotu ze ma dve.Tiez vravi ze obcas ma diskomfort.Ty uz nikdy nebudes mat chrbat v poriadku tak si zvykaj na bolesti,ale nie tak ze budes rok na PN este ze mas rozumnu doktorku.
@anonym_autor Ale prosim ta co dramatizujes,v tom onchide nic tazke nerobis predsa,tak si tam posedis a najdes vhodnu polohu,ty naozai si leniva.Moja kolegyna po operacii platniciek 48r mesiac iz robila ako sestra v terene,cize robila pracu zdravotnej sestry a este aj soferuje auto plus nasla druhu robotu ze ma dve.Tiez vravi ze obcas ma diskomfort.Ty uz nikdy nebudes mat chrbat v poriadku tak si zvykaj na bolesti,ale nie tak ze budes rok na PN este ze mas rozumnu doktorku.
@anonym_af3c40 môj manžel mal operované tri platničky a dva krčné stavce. Bol doma 12t aj to len preto, lebo má fyzickú namáhavú prácu v stoji, v predklone, s bremenami. Po 6t rehabilitoval, po 12t v práci. Na liečenie napokon ani nešiel.
@anonym_autor Oddychovat po procedurach? Ty musis byt troll.
Dcera mala operovanu celu chrbticu a po troch mesiacoch uz v pohode fungovala, dokonca aj splav zvladla.
@adri266 určite troll ...môj chlap je doma druhý mesiac , dva týždne od operácie a už ho mrle žerú že nič nemôže, len doma trcat a Max prechadzky
@anonym_af3c40 no nie rozumnu doktorku, to posudkova... Moja by ma aj nechala, vie, ze v akom som stave... Dava mi tak PN bezne...
@anonym_1d822a takze po 7 dnoch mozem ist znovu PN. Aj s tou istou diagnozou?
@anonym_35e85c ak si platí sama môže ist aj hneď na liiecenie
@anonym_autor veď rovno napís, že chces byť doma načo takéto vymyslance🤣
@anonym_af3c40 no nie rozumnu doktorku, to posudkova... Moja by ma aj nechala, vie, ze v akom som stave... Dava mi tak PN bezne...
@anonym_autor a co sa posudkovej cudujes? Ved ony su kontrolovane teraz najviac. ID sa preveruju vo velkom teraz. Znizuju a rusia sa aj uz priznane ID.
@anonym_autor a co sa posudkovej cudujes? Ved ony su kontrolovane teraz najviac. ID sa preveruju vo velkom teraz. Znizuju a rusia sa aj uz priznane ID.
@natalka13 no zaujimave... Niekto moze byt aj pol roka a u mna je to po 4 mesiacoch problem? Preto som sa pytala, ze co robit, lebo viem, ze su aj dlhsie. A tak proste ja sa ozaj necitim este dobre... A predtym, bez operacie som aj tolko bola na PN...
@natalka13 no zaujimave... Niekto moze byt aj pol roka a u mna je to po 4 mesiacoch problem? Preto som sa pytala, ze co robit, lebo viem, ze su aj dlhsie. A tak proste ja sa ozaj necitim este dobre... A predtym, bez operacie som aj tolko bola na PN...
@anonym_autor tento rok to uz proste nejde.
Ani posudkovy lekar nechce prist o svoju pracu.
Tento rok prisne kontroluju a prehodnocuju ID.

@anonym_35e85c uz chcela, ale ja som sa stazovala a poslala ma este na nejake infuzky a ze potom uvidi...
@anonym_autor PN budeš mať ukončenú ku koncu mesiaca. Som ti to zariadila, nemáš za čo. Keď pôjdeš do kúpeľov na jeseň, zoberieš si dovolenku. Nemáš za čo.