icon

Ako sa pripraviť na koronavírus?

12. mar 2020

Baby doteraz som to nejak neriešila ale začínam sa dosť báť. Ste nejak pripravene čo sa týka dezinfekcie, jedla,liekov atď? Budem rada ak konkrétne vypisete čo robíte,ako , aké výrobky máte kúpené atď. Poprosím nepisat odveci ale iba k téme. Za pochopenie ďakujem

tenerifka
Odpoveď bola odstránená
hettinka
12. mar 2020

Mam kúpené 3 kg muky, detskú krupicu, cereálie, cukor a Sol. Mrazenu zeleninu, mäso, hranolky, ryžu, vločky, strukoviny, cestoviny, kečup a horčicu, kávu a čaj, med... nie veľké množstva, po 1-2 balenie. Chladnička je nezvykle plna, za bežných okolnosti kupujem len toľko, koľko zjeme za 2-3 dni a nemám zásoby.
Z drogerie nejaké čistiace, aj jednorazové obrúsky na kľučky, domestos a Savo. Tampóny a vložky tiež treba mat doma.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
autor
12. mar 2020

@hettinka ďakujem

autor
12. mar 2020

@nikolka1986 droždie a mrazenú zeleninku dokupim dobrý napad

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
clarke
Odpoveď bola odstránená
autor
Odpoveď bola odstránená
clarke
Odpoveď bola odstránená
canis_lupus
12. mar 2020

Zo mňa sa tu smiali, keď som písala, kde zohnať respirátor, potom sa k nám do bytového domu dotrepal sused rovno z Talianska 👌 Takže sa vyser na podrývačné reči a tu máš, čo som nakúpila ja: 15kg múka, ryže sme mali zásoby veľa už predtým, lebo nakupujeme dopredu, pár bulgurov, kuskus, 2kg červenej šošovice, kilo fazule, ovsené vločky, 5kg cukor, soľ, 10l trvanlivé mlieko, pár vreciek droždia, sušené mlieko, asi 7kg cestovín, veľa mrazenej zeleniny, mäso pre malého (my sme vege), maslo, čaje, kávu 3v1, horčicu, kečup, nejaké konzervy paradajok, toaleťák, práci gél, čistiace prostriedky, mydla viac, keby už nebolo. To je asi tak všetko. Našťastie veľa pečiem a jeme veľa cestovín, takže tak či tak všetko spotrebujeme 😊 Keby sme mali jednorazovky, tak pre dieťa plienky, ale látkujeme a na ms menštruačný kalíšok 😊

pupavocka101
12. mar 2020

ako citam kazda mame na toto iny nazor a je to normalna vec, nemyslite??
my tiez mame nejake veci do zasoby doma, ale neprehanam to, tak mlieka mame cele balenie, lebo to mame taku spotrebu, ze dovidenia 😀 tiez mame nejake ovsene vlocky, ryzu, ale neprehanam to, viem kolko realne jeme, kolko potrebujeme, takze nevidim dovod na vykupovanie obchodu

zuzzqa
12. mar 2020

Mňa by inak zaujímalo načo je dobre mat v zásobe v špajzi pon10kg múky a cukru? Ako fakt reálne sa pýtam. Ja mam 1kg polohrubej múky ktorú spotrebúvam asi rok, detto cukor.. Co sa týka zásob tak nie nemám zásoby. V chladničke mame jedlo ktoré sú schopné dve dospelé osoby skonzumovať v čase tak aby sa nič nevyhodilo, v špajzi mam asi 2 balenia špagiet ktoré sme kupovali pred rokom keďže u nás sa cestoviny nejedia. Žiadne konzervy, ani polotovary nemáme keďže ich nejeme. Jedine co. Mam v zásobe je mäso v mraze, plus nejaké dva balíky mrazenej zeleniny. Ja som doma na MD par týždňov pred pôrodom, manžel chodí do obchodu cca každé 4 dní pre čerstvé ovocie a zeleninu (co sa čudujem ze sú vyrabovane regále s múkou a cukrom ale zeleniny a ovocia sa nikto ani nedotkne pomaly 🤔) a potraviny ktoré aktuálne potrebujem ku vareniu. Hygienické a čistiace potreby mam doma stale, i keď sa mi míňa pomaly univerzálny sanytol a obyčajne savo ktore používam roky a nikde ich nevieme zohnať, čiže musím sa poobzerať po nejakej náhrade. Žiadne špeciálne dezinfekčné prostriedky nad rámec toho co bežné používame nekupujem, hygienu dodržiavame celý zivot a som zhrozená koľko ľudí doposiaľ netušilo co to je vlastne mydlo 😲🙄...

autor
12. mar 2020

@canis_lupus ďakujem veľmi pekne. No budem ich už ignorovať lebo naozaj som dosť v strese z toho.

eliska13
12. mar 2020

@zuzzqa ja múku používam iba na pečenie žiadne zasmazky a pod.. pečivo chlieb vianočku knedľu mám v mrazaku vždy, mrazenú zeleninu na kila u nás sa veľa vari polievok, kyslu kapustu nikto nepise vajcia, olej, tuniak...ja mám vždy aspoň pár polotovarov pre prípad núdze rybie prsty, rybu mrazenú ,parené buchty, slivkové gule.Tak každý vie čo bežne vari....

autor
12. mar 2020

@zuzzqa ďakujem. Tak ja si kúpim určite viac teraz ako bežne, pečivo plánujem piecť doma. Hlavne chcem chodiť do obchodu naozaj iba ak to bude nevyhnutné.

senta_sofia
12. mar 2020

Mne pride divne, ze niekto nema doma ani zakladne potraviny, ci lieky. Ved aj ty sama mozes zalahnut na tyzden s hocijakou virozou a potom co? Kto ti nakupi? Premysli si, co budes najblizsie dva tyzdne varit a podla toho si nakup, aby si mala vsetky suroviny doma a plus pocitaj s kusom navyse do zasoby. To iste plati aj o drogerii, kozmetike, liekoch, zasadne mam v zasobe vzdy krem, praci prasok, sampon, atd. a ked ho nacnem, kupujem dalsi, aby bol zase do zasoby ten. Pre mna bezna logistika.

clarke
Odpoveď bola odstránená
osky
12. mar 2020

Chystala som sa odpisat,ale po prispevku adresovanom perdulka7 dnes o 15.42 ma az heklo...
Nadavat cloveku oplzlo zato,ze prejavi nazor...
Urobila som si nazor o tebe a viac necitam.
Prepac,ale taketo vyjadrovanie nie je na urovni zeny!

zuzzqa
12. mar 2020

@eliska13 jasne, chápem. Ja nepeciem, u nás to nemá kto jest 🤷🏼‍♀️ ešte som zabudla ze mam teda jeden chlieb v mraze vždy pre muza pre istotu, ja pecivo nejem. Ale správne si napísala, že každý vie co vari a co bežne konzumuje. Zbytočne radiť niekomu aby si kúpil 10 kartónov mlieka ak má alergiu na laktozu, alebo 10kg múky pri intolerancii na lepok 😁

simca06022011
12. mar 2020

Mam normálnu dedinsku špajzu a chladničku... Potravín mam trvanlivých dosť... Slanina /klobasa/udene/ masť zo zimy 😂 zavaraniny, strukoviny, ryža, cestoviny v bežnom množstve po 1-2 baleniach, ... Chlieb pečiem. Mrazak viac menej plný. Ak by nastal problém, tak so zeleninou, ovocím, mliekom, maslom,jogurtami... Sliepky mam 😁
A dám vám radu, kaslite na lidl a velke obchody kde uteká hneď 500 ľudí... Ja mam pri práci malú jednotu, cez týždeň som bola v malej Bille v meste... A všetkeho mali dosť. Zato kolega v tescu kukal. Co sa týka chystania, zajtra idem na nákup, ale hlavne preto, že prázdniny... A teda budem doma jarné upratovanie riešiť. Nakúpiť musím toaleta, Vreckovky, Savo ( nebudeme piť, ale upratovať psovi búdu) a nejaké veci co už nemáme, syr a tak... A to nám vydrží dva týždne určite 😁

simca06022011
12. mar 2020

Nevidím zmysel v kupovaní 10 kíl ryze atď... Ved to zjeme doma za rok..

eliska13
12. mar 2020

@zuzzqa no veď ani ja nepeciem😀preto som sa pozastavila nad toľkými kg múky, pečiem max 1,2x za mesiac ja skôr múku vyhadzujem, lebo zistím, že za 3 m čo má záruku som nespotrebovala

canis_lupus
12. mar 2020

Ženy, ja pečiem niekedy aj trikrát do týždňa, a to som ešte nezačala piecť chlieb, čo plánujem 😂 Iba koláče, aj teraz sa mi jeden pečie 😋

hettinka
12. mar 2020

@zuzzqa ja teda 10kg nemám, pozerala som teraz, ma 3kg hladkej, 2kg polohrubej a 1 kg hrubej, ale ja napríklad dosť pečiem, domácu pizzu, buchty, rožky, kaizerky, kolač občas ... všade ide múka. jasné, že nežijeme len na múke, ale keby zostanem doma trebárs mesiac, tak sa to minie. K tomu mám doma droždie, lebo ja teda nemienim vystrčiť nos z domu, len muž pojde do roboty, takže radšej dam upiecť niečo, ako behať na chlieb denne.
Okrem toho, mám doma syna v puberte a ten zje, čo nezje jeho + 3 dospelí.

ktochytavzite
12. mar 2020

No ale z coho chcete piect ked nebudu vajcia?;)😂😂😂ja mam aj nejake to cesto.

simca06022011
12. mar 2020

@ktochytavzite tak vajcia si treba kúpiť 😉
Alebo sliepocku na balkony 😁

lentilkaxxx
12. mar 2020

Hlavne nezabudnite na toaleťák. Až sa z toho všetkého poser..., 50 kg múky bude úplne na dve veci. ;)

alexandraalexandrova
12. mar 2020

@zuzzqa len k tej muke...ked sa vyskytne situacia ze nebudes moct si kupit chlieb, rozky a podobne, tak ta muka sa ti zide...a ked taka situacia nebude, tak na kolace, pizzu, langose, palacinky, lievance, placky, je velmi vela jedal z muky co ludia bezne varia/pecu...

perdulka7
Odpoveď bola odstránená