icon

Bojím sa, že spácham samovraždu

yollanda
8. máj 2015

ahojte. 100 rokov sa liecim na depky. lenze po porode sa mi to rapidne zhorsilo. zacnem sa liecit a polroka je dobre, potom sa to prevali zasa, potom je tyzden zle, potom 5 mesiacov dobre, potom zle, potom 4 mesiace dobre, potom zle a furt sa ta doba pohody skracuje. vyskusala som uz viac dr. a milion liekov a stale neni dobre. casto mavam zachvaty paniky, uzkosti a placu. depresia ako taka je ok, nemam vobec nejake obavy, obsedantne myslienky, ale ked ma ta uzkost zavali, tak je to hrozne. bojim sa vsetkeho a hlavne samovrazdy. ked mi je takto, tak viac nechcem zit, chcem zomriet.... ale mozno dolezita info je, ze ked som uzivala lieky, tak som to sem tam odflakla a vzala som si o 200 mg viac, lebo som bola leniva si prepolit liek a tak... dr tvrdi, ze je to prechodne, ze musim vydrzat, ale ja si myslim, ze uz ma nikdy lepsie a pohodove casy necakaju..... pokial by to malo takto pokracovat, tak asi si nieco urobim. mam dve deti a super muza a rodinu, ale toto sa jednoducho neda. beriem alventa 375 mg a kventiax 800. no a prave toho kventiaxu som dala o 200mg ako som mala. dr tvrdi, ze som si rozhasila celu liecbu, ale ja uz neverim nicomu.

valinka248
9. máj 2015

@sixen dakujem 😀 ale zdanie klame 😀

marionmarion
9. máj 2015

@matafen opat nesuhlasim. Ale mas pravdu v tom, ze je o tom uz zbytocne pisat, mame na vec odlisny nazor a mojim cielom urcite nie je ten moj vnucovat, takze ti iba poprajem pekny den a opustam tuto diskusiu. Nech sa ti dari...

malabiba
9. máj 2015

@yollanda Ahoj, hovor, pokiaľ dokážeš o tom s mm, rodinou....nájdi si psychiatra, ktorému budeš ty veriť a pri ktorom sa budeš cítiť v pohode, nie podľa recenzií....ak sa dá nech ide s tebou mm na vyšetrenie, on ti dokáže okrem odborníka najlepšie pomôcť...snaž sa aj napriek ťažkostiam vydržať, vieš, že pokým sa liečba nastaví a zaberie, chvíľku to trvá, lieky musiš brať podľa predpisu...dokážeš o tom písať a uvedomiť si to 🙂 a to je dobre, nie je to také zlé, určite to pôjde, držím palce 🙂

yollanda
autor
9. máj 2015

@malabiba vies, liecba mi trva uz 4 roky

yollanda
autor
9. máj 2015

dakujem kazdemu za nazor. budte radi, ze to nezazivate, lebo je to ta najhorsia bolest aku clovek moze mat

malabiba
9. máj 2015

@yollanda je to beh na dlhé trate....liečba na mnohé mnohé roky, to nie je chrípka - trpezlivosť 🙂

1andrea111
9. máj 2015

@matafen čo je platná objektívna pravda? prečítaj si najnovšie americké štúdie, ktoré spochybňujú túto pravdu Žiadna chemická nerovnováha mozgu, žiaden nedostatok serotonínu a pod. chabé účinky AD, príčina - jeden veľký otáznik? Liečba - pokus - omyl. Prečo niektorým lieky nepomáhajú, alebo pomáhajú dočasu? Lieky len potláčajú príznaky. Sama sa liečim a uvedomujem si, že je to jedna veľká neznáma a že pravdu v nej ťažko nájsť.

1andrea111
9. máj 2015

@yollanda posielam Ti objatie, bude lepšie, nádej dáva krídla. Je tu taká súkromka s podobnými problémami ak by si chcela. Vo chvíľach keď je ťažko treba si hovoriť, že to zase prejde. A keď je dobre, tešiť sa. Psychoterapia je veľmi dôležitá, len lieky určite nestačia. Nájsť prístup k životu, zmeniť myslenie. Čítala som na viacerých miestach, že keď človek zmení myslenie, že nastane aj zmena určitých procesov v mozgu a že je možné vrátiť veci do pôvodného stavu. Pohyb, ak sa len trochu dá, vitamíny skupiny B a samozrejme liečba AD. Myslím, že tým, že si si dala lieky inak, si veci nepokazila. A neviem či nemáme rovnakú psychiatričku. Drž sa.

matafen
9. máj 2015

@1andrea111 Kazdy ludsky organizmus je jedinecny, neda sa aplikovat uniformne vsetko na vsetkych. Mne pride normalne, ze liek, ktory jednemu cloveku zaberie, druhemu nemusi vyhovovat a naopak. Deje sa to nielen pri AD, ale pri vsetkych liekoch. Preco kolegyni na bolesti hlavy zaberie len Paralen a mne len Ibalgin? Preco sa u niekoho objavia neziaduce ucinky a u niekoho nie? Nie sme klony, aby sme reagovali vsetci rovnako. Mne Seroxat zabral presne a ucinne. Trittico som necitila absolutne ziadny efekt, to ako keby som jedla lentilky... z Xanaxu som bola totalne mimo... z Lyrici migreny... Nestudovala som nove americke teorie, ani nemam dovod, u mna to jednoducho funguje tak, ako ma., nemam dovod nieco spochybnovat. Nechcem tu vobec teoretizovat, ja som len napisala autorke, co pomohlo mne a tym to hasne.

latvia
9. máj 2015

@yollanda necitala som cele. predopokladam ze na psychiatrii si za tie roky liecby uz bola hospitalizovana, ci? 😕 elektrosoky si mala? ja by som to riesila hospitalizaciou,ak by som sa bala, ze spacham samovrazdu, sla by som hned na psychiatriu , robia to viaceri pacienti, ked citia, ze sa to ubera zlym smerom. hlavne nepresvihni ten spravny okamih....tu si sama nepomozes

jalucija
9. máj 2015

@yollanda zlato najdi si na facebooku skupinu alterna secret a napis tam. su tam ozaj hlavicky, som si ista ze poradia

romea
9. máj 2015

@yollanda -neviem aku mas diagnozu ale tuto kombinaciu liekov som jedla aj ja zial kqent.ma tak utlmoval q antidepresiva povzbudzovali ze to nemalo ziadny efekt a to mi tiez davali 800 mg, podla mna mas zle nadstavene lieky. Ja mam obsedantno-komplulzivnu poruchu a uzkostno-deprsivnu poruchu a neviem skus sa aj zamysliet ci to nemas na cely zivot, ja sa nato liecim po porode a stale sa mi to vracia a pravdepodobne to bude na cely zivot tak sa s tym ucim zit, aj nad tym treba pouvazovat a vazit i tie dobre dni plus psychoterapia bez nej to nejde, bola som aj v Zaluzi na lieceni a teda samivpsychologovia jovorili ze lieky,su len pomocna barlicka, samozrejme plati to pre uzkostne a depresivne poruchy nie pre schizu to jeine cafe.

sida447
9. máj 2015

@yollanda Ahoj,ja mam tiez uz roky depresiu s obsesiami-dost tazkymi,ale da sa to zvladnut,podla mna nemas ani spravne lieky,chce to dobre nastavit liecbu....

sida447
9. máj 2015

A inak Hasta poznam,bol prednostom psychiatrie na Tn klinike,kde sa liecim...

tina2014konik
9. máj 2015

@yollanda poznam jedneho cloveka, co by ti moz o pomohol... ak mas zaujem, napis mi spravu.. poslem kontakt a napisem viac...

1andrea111
10. máj 2015

@matafen keď to zabralo Tebe, tak buď rada a želám Ti, aby Ti to vydržalo na celý život. Ale nie u každého je to tak. A je to diagnoza vrtkavá a nevyspytateľná. Moja mama sa lieči 20 rokov na ťažkú depresiu - vyskúšala x liekov, x psychiatrov, hospitalizácie a nič nezaberá.

cukriq
10. máj 2015

@yollanda Nájdi si človeka/psychiatra/priatela/ku ktorý sa budú môcť s tebou o kadečom baviť, riešiť tie tvoje depresie a problémy... Ak chceš vyskúšať niečo čo by mohlo pomôcť, skús aj marihuanu- nehovorím že je to najlepšie, ale pokial by si to skúsila s niekym čo sa tomu trochu rozumie tak by si sa možno dokázala pozrieť na veci z inej stránky veci, uvolnila by si sa, čiastočne by sa odbúralo napätie v tele a takisto u veľa ľudí sa stáva že sa dokážu vyrozprávať(samozrejme sú aj taký čo radi rozmýšlajú sami)... Chce to vela sily a nadhľadu do života, depresie sa dajú prekonať len odosobnením sa a tým že veríš v samú seba, v svoju silu, nemôžeš sa pozerať na iných a nechať sa nimi ovplivnovať v takej miere aby ťa to dohnalo k šialenstvu, good luck to your life 🙂)

yollanda
autor
10. máj 2015

@cukriq jedna trava mi moze vyvolat schizofreniu, cize po drogach a alkohole nesiaham

lenadka
10. máj 2015

@yollanda nemáš HIT? Táto intolerancia niekedy môže navodiť tieto stavy depresívne, panické záchvaty...skús nízkohistamínovú diétu a lieky užívaj podľa predpisu, ako inak sa ti polepší? Držím ti palce, mala som depky len pol roka keď som bola chorá a asi 3 panické záchvaty tak viem aké je to strašné, neviem ,ako by som to zvládala dlhšiu dobu. Skús aj čajíky ľubovníkový čaj, valeriánu a niečím sa rozptýliť, prechádzky, ísť medzi ľudí v spoločnosti som nikdy depku nemala, vždy sa mi uľavilo byť s niekým baviť sa o inom ako myslieť na to ako mi je zle. Drž sa dievča!

blankaj
Autor odpoveď zmazal
yollanda
autor
10. máj 2015

dakujem za prispevky. pricinu som asi odhalila preco je zle... bolo to tymi vykyvmi liekov.. ja verim, ze bude dobre.. ked mi vie byt dobre polroka vkuse, preco by mi nemohlo byt stale? lieky su nahrada hormonu co mi chyba. a to, ze lieky nezaberaju a len oblbuju je blbost, lebo to by sa pozabijala polovica populacie. poznam ludi, ktori su stastni, uzivaju si zivot a beru lieky, takze to, ze lieky su blbost, s tym na mna nechodte

yollanda
autor
10. máj 2015

@valinka248 100 bodova profilovka... to ma byt marfuska? 😀 😀 😀

cukriq
10. máj 2015

@yollanda Som rada že máš tento postoj, chcela som len poukázať na alternatívu. Alkohol fuj 🙂. Veľa šťastia pri hladaní tej správnej cesty

yollanda
autor
10. máj 2015

@lenadka alergiu na histamin nemam

cukriq
10. máj 2015

@blankaj Máš pravdu, ale je to veľmi individuálne a závisí to od vela faktorov. Niekomu to môže pomôcť, ale máš pravdu. Len si nemyslím že lieky nemajú ultra najlepší vplyv. A chcela som len poukázať že aj to má niečo do seba. Neviem aké máš s tým skúsenosti ty, ale veľa krát je to pohrešované zbytočne...

yollanda
autor
10. máj 2015

@cukriq ano, alkohol fuj, ale marihuana fuj fuj fuj.. netvrdim, ze alkohol nepijem, ale ozaj zriedka.

blankaj
Autor odpoveď zmazal
cukriq
10. máj 2015

@yollanda Najlepšie s čistou myslou si užívať krásy tohto života a myslieť optimisticky. To ti nedá žiadna droga/liek, len svoje vlastné ja udržiavať v harmónií... príroda jeden z najlepších liekov

blankaj
Autor odpoveď zmazal
yollanda
autor
10. máj 2015

@blankaj dakujem blanka. ja sa liecim aj na stitnu, ale ta je ok.