Bojím sa, že zomriem
Strašne sa bojím že zomriem. Cítim sa veľmi zle už dlhšiu dobu. Vyšetrenia ok ale je to hrozne. Neviem spat, cez deň vôbec nefungujem, všetko ma boli, trasiem sa, vysoký tep aj tlak, každú chvíľu pocit na odpadnutie. Mám pocit, ze sa neviem nadýchnuť ze mi zlyhá srdce alebo niečo take. Som z toho už úplne na dne.
Ďakujem vám všetkým.. veľmi sa bojím čo bude ďalej. Skusim toho psychiatra/psychológa ale bojím sa aj tých liekov..
@monikamama u neurológa som bola, toto vyšetrenie mi ani nespomínal
Lieky niesu horsie ako to co teraz zazivas. Chapem ze ludia maju obavu z toho co to s nimi urobi ale naozaj, ta ulava co ti prinesú sa neda porovnat s moznymi vedlajsimi ucinkami.
Hlavne je dolezite im dat cas aby zaucinkovali, pokojne aj mesiac, a az potom ich hodnotit. A ak sa stane ze ti nesadnu tak o tom povedat doktorovi, vzdy ti vie nasadit ine ktore mozno budes lepsie znasat. Len treba vytrvat. Bude dobre, drzim palce 👍
Tiež myslím ze uzkostna porucha, možno aj panicka k tomu.To už vyšetrí psychiater. Je to bohužiaľ cesta na dlhú trať, držím palce a neboj neumries
Ahoj, potrebujes hlavne psychoterapiu, skus najprv ci pomoze samotna terapia a ak nie, tak aj lieky od psychiatra (nadalej v kombinacii s terapiou). Zrejme ti predpise antidepresiva, davaju sa aj na uzkostnu poruchu ktorou zrejme trpis.
Tiež som mávala tieto stavy nakoniec mi po pol roku určili tetaniu, chodím k psychiatrovi beriem lieky a už nemávam záchvaty sem tam len dačo drobné ....nie je to hanba hneď sa mi ľahšie žije
@bucko555 ja mávam take záchvaty alebo ako to nazvať tak raz za tyzden. Najhoršie je že sa cítim celé dni veľmi zle, zle sa mi dýcha, stále sa mi toci hlava, búši mi srdce. Najhoršie že nevladzem vibec a veľmi sa bojím. Hlave keď mám byt sama doma alebo ísť niekam sama.
Poznám tieto stavy. Mne veľmi pomohla jóga a magnézium. Lieky neberiem. Pri jóge sa naučíš dychové cvičenia na skludnenie. Skvelá je jógová hormonálna terapia. Založila ju Dinah Rodriguez, ktorá napísala o tom aj knihy. U žien, ktoré cvičili túto jógu vymizli panické ataky, resp. sa výrazne zredukovali . Môžem to potvrdiť a to cvičím len niečo vyše mesiaca.
Skús dočasné magnezko a isto psychiater nasadí liečbu toto som mala ja teraz mi tak maximálne tŕne nos keď som v strese inak už v pohode ....naposledy som mala záchvat v polke septembra
presne toto som mala. diagnóza nakoniec - úzkostna porucha
Určite, zažila som pár panických atakov a obdobia medzi nimi sú tiež zlé. Presne čo opisuješ, točenie hlavy, nevládnosť, mňa bolela šija a hlava, najhoršie bomi tie stavy s vysokým pulzom, prichádzali v noci v spánku. Ešte si pamätám smad, hrozne ma smedilo a občas mi v spánku miklo nejakou končatinou, tak, že ma to zobudilo. Načo sa máš trápiť fakt vyhľadaj pomoc.
Daj si do googlu uzkostnu poruchu, tvoje priznaky presne nato sedia.ak mas vysetrenia ok treba navstivit psychiatra.je to dost bezna vec nemusis mat obavy.a neopodstatneny strach zo smrti je tiez 1 z prejavov.naozaj to zvaz mozno ta poslu len na sedenia so psychologom ktory ti pomoze s tym pracovat alebo ti predpise antidepresiva ale da sa to riesit a nemusis tym trpiet.drzim ti palce
To je všetko z tej korony. Viem o com hovorím zažil som to. Hoci nie si chorá všetky tie správy naokolo ti lezú do podvedomia a podvedomie je silne a vedome ho nevieš ovplyvniť. Iba dlhodobo cvičením. Vypni správy prestaň čítať. Oddychuj, veľa spi. Nauč sa aspoň na pár sekund nanič nemyslieť a nauč sa jogovy dych s pomalým výdychom. Mysli len na prítomnosť a uvedomuj si každý okamih a každú činnosť ktorý robíš. Skoro určite máš uzkostnu poruchu treba sa liečiť a dostaneš sa z toho bez následkov. Vyhľadaj psychiatra a nebráň sa antidepresivam. Nejaký čas keď ti je najhoršie môžeš si vziať aj Neurol alebo jemu podobne lieky na úzkosť a na predpis. Ale nesmieš ho používať na to aby si mohla robiť. Je určený na úzkosť a na spanie. Takze keď si vezmeš Neurol vtedy keď ti je najhoršie a potom si ľahneš a budeš spať tak je to správne. A maximálne 5 týždňov potom by ti už mali zabrať antidepresíva. Všetko k lekárovi. Uvedom si ešte jednu vec. Hoci ti je naodpadnutie môže sa ti stať že odpadnes ja som dokonca upadol do bezvedomia na minútu. Ale uvedom si rozumovou časťou mozgu že nič sa ti nestane ak sa ti to nestane v aute pri šoférovaní. Mesto na teba ide pomôže aj s tým nebojovať. Povedz takto tej úzkosti: “Poď keď musíš, vojdi a odíď” ona ťa na chvíľu potrápi ale odíde.
No uzkosti, smer psychiater, psycholog...ja mavam niekedy pri uzkosti pocit na vracanie, neviem sa nadychnut, celkova slabost pride. Pri velmi silnej som sa aj triasla.
S tym chod k lekarovi, moze to byt aj vazne ochorenie a mozno len reakcia na stres a pod.
Ahoj , ak môžem poradiť určite sa objednaj k psychiatrovi. Podobne mi začínala panická porucha. Držím palce 😉
@madeline1 u lekára som bola. Vraj mi nič nie je
@emalka ďakujem, skusim si teda nájsť psychiatra
Úzkostná porucha, daj si niečo na ukľudnenie , a bude ti Ok, a rovno ku psychiatrovi
ked sa budeš takto zožierat strachom,tak neskor to može byt naozaj komplikácia zdravotného charakteru. Zlý psychický stav može vyvolat mnoho ochorení. Nenechaj,nech nad tebou zvítazí strach. Daj si do poriadku dušu,uvidíš,že ti bude lepšie-psycholog,psychiater
nič mu nezamlč,povedz mu všetko o svojich stavoch o vyšetreniach o strachu.
Ahoj ako ti býva ?mne dnes prišlo v jednote dosť zle hlava sa mi začala točiť slabosť do nôh ….už doma som sa necítila ok tak som si dala neurol ….ešte že som v obchode mala magnesium a aj doma som si ešte musela dať magnesko a další neurol tlak som maká vyšší aj tep
@sikea ahoj, mávam to podobne. Strašne sa mi toci hlava a mám pocit že odpadnem alebo sa neudržím na nohách. Tlak mávam normálny skôr nižší ale ten tep mávam vysoký. Dostala som tiež neurol, kým si nenájdem psychiatra
Veru nájdi si čím skôr ja užívam dvojo AD a určite je to podstatne lepšie ale to čo mi bolo dnes tak to nechápem asi pred ms alebo čo
som rád,že to riešiš
mas uzkost a mozno aj depresiu, citim sa rovnako, mala by si ist k dr.
Bola som u psychiatra, vraj uzkost a panicka porucha. Dostala som Alventu ale veľmi sa ju bojím užívať kvôli všetkým vedľajším účinkom
Neboj sa, Alventa je dobre tolerovana.
Ked beries Paralen a Ibalgin, tak sa tiez bojis vedlajsich ucinkov?

Chod na neurologiu, ci nemas tetaniu .