icon

Bolesť pod pravým rebrom. Aké sú možné príčiny?

Včera o 19:14

Ahojte už dlhšie mám bolesti, niekedy až neznesiteľné pod pravým rebrom, bola som na gastre všetko som mala v poriadku, mala som žltú mastnú stolicu, z krvi som mala trochu znížený pankreatický enzým, predpísala mi Pangrol užívam ho už 3 mesiace, stolica sa mi trochu upravila, elastazu zo stolice som mala v poriadku. Lekárka keď som jej o svojich bolestiach povedala, že si mám dávať Algifenove kvapky a že nevie odkiaľ moje bolesti pochádzajú. Na magnetickú mi nechce vypísať papier. Neviete mi poradiť z akého orgánu môžem mať také bolesti? Nezažili ste niekto niečo podobné? Ďakujem za odpovede.

anonym_65bb54
Včera o 20:29

kontrolovali ti aj zelezo ?

autor
Včera o 20:33
@anonym_65bb54

@anonym_65bb54 nie

anonym_65bb54
Včera o 20:41
@anonym_autor

@anonym_65bb54 nie

@anonym_autor tak si daj u obvodnej skontrolovat, a preco v tej sprave nie je o ubytku vahy ? ak si mala elastazu v poriadku tam fakt nie je dovod na mri
skor by som sa zamerala na to ci nemavas dlhsi menzes, ake je krvacanie a aka je hodnota feritinu, anemia moze zhorsovat aj uzkosti, busenie srdca a pod

anonym_bc1aa6
Včera o 20:44
@anonym_autor

@anonym_bc1aa6 vy ste boli na chirurg.pohotovosti a tam vám pomohli ?

@anonym_autor uz sa hlasil rovno na centralny prijem, zlty

anonym_bc1aa6
Včera o 20:45
@anonym_65bb54

@anonym_autor tak si daj u obvodnej skontrolovat, a preco v tej sprave nie je o ubytku vahy ? ak si mala elastazu v poriadku tam fakt nie je dovod na mri
skor by som sa zamerala na to ci nemavas dlhsi menzes, ake je krvacanie a aka je hodnota feritinu, anemia moze zhorsovat aj uzkosti, busenie srdca a pod

@anonym_65bb54 pri pankrease sa sleduje teda elastaza hlavne? Nie amylaza lipaza?

anonym_bc1aa6
Autor odpoveď zmazal
rozculena
Včera o 20:47
@anonym_65bb54

@anonym_65bb54 čo má železo spoločné s bolesťami?

kvietok1233
Včera o 20:48

Pýtaj sa na chirurgiu alebo interné možno oni ti výpisu papier na magnetickú alebo na CT by som sa pýtala. Ak obvodacka nebude chcieť poslať, výmen ju. To je strašné toto ja som tiež bola 4 mesiace v bolestiach kým som našla lekára ktorý mi dal papier na ctcko bo všetci ostatný tvrdili že netreba...a až ctcko ukázalo z čoho mám problémy buď neodbytna a choď po lekároch. Ak dieťa dojčis, máš dokonca prednosť ako dojčiaca matka to mi povedal jeden lekár - že nemala by si tak dlho čakať v cakarni hlas to sestre. Skús portál návšteva lekára.sk či tam nenájdeš nejaké gastro u vas alebo chirurga kde sa dá objednať za poplatok - síce zaplatíš ale máš hneď termín nie o dva mesiace. Toľko moje skúsenosti. Mala som iné problémy ale tiež som trpela lebo veď netreba ctcko na čo. Akoby to išlo z ich vrecká. A potom príde cigán z osady alebo bezdomovec ožratý na urgent a tým robia vyšetrenia na počkanie. Spravodlivosť žiadna. Držím palce nech ťa čím skôr zdiagnostikuju.

ivik4
Včera o 20:50

Strasneeee
Ja som mala pankreas zapaleny akutne 2x. Kontroluje sa amylaza , lipaza a crp . Mozes ju mat chronicku akurat ze to ze mas velke bolesti nie je vobec dobre 🤔

anonym_bc1aa6
Včera o 20:50
@rozculena

@anonym_65bb54 čo má železo spoločné s bolesťami?

@rozculena krv ma - hemoglobin erytrocyty, poslala krvny obraz, tak preto...bilirubin ma dobre, neviem preco je zlta mastna stolica

anonym_bc1aa6
Včera o 20:51
@ivik4

Strasneeee
Ja som mala pankreas zapaleny akutne 2x. Kontroluje sa amylaza , lipaza a crp . Mozes ju mat chronicku akurat ze to ze mas velke bolesti nie je vobec dobre 🤔

@ivik4 presne tak...to som pisala aj ja ale ma nizke crp 9, to skor poukazuje na chronicky zapal, nie akutny, ty si mala kolko crp pri akutnom

anonym_65bb54
Včera o 20:52
@anonym_bc1aa6

@anonym_65bb54 pri pankrease sa sleduje teda elastaza hlavne? Nie amylaza lipaza?

@anonym_bc1aa6 je to vzdy subor parametrov amylazu mas ok a lipazu mas o tri desatiny znizenu co je uplne minimalne ak by bol akutny zapal tak je vysoka nie znizena
skor ries tu anemiu nech ti doplna odber

autor
@ivik4

Strasneeee

@ivik4 vy ste mali aké príznaky zápalu pankreasu ? Nemali ste vôbec žiadne bolesti ?

anonym_bc1aa6
@anonym_autor

@ivik4 vy ste mali aké príznaky zápalu pankreasu ? Nemali ste vôbec žiadne bolesti ?

@anonym_autor pankreas boli jak svina co som pocula / chrbtica ked je akutny zapal

autor
Včera o 20:53
@anonym_65bb54

@anonym_bc1aa6 je to vzdy subor parametrov amylazu mas ok a lipazu mas o tri desatiny znizenu co je uplne minimalne ak by bol akutny zapal tak je vysoka nie znizena
skor ries tu anemiu nech ti doplna odber

@anonym_65bb54 tie výsledky mám z marca odvtedy mi nebrali krv vôbec aj keď som bola u gastro lekárky , bohvie aké by som výsledky mala teraz

anonym_bc1aa6
Včera o 20:54
@anonym_autor

@anonym_65bb54 tie výsledky mám z marca odvtedy mi nebrali krv vôbec aj keď som bola u gastro lekárky , bohvie aké by som výsledky mala teraz

@anonym_autor ale je jun, nemala si mat kontrolu?

autor
Včera o 20:56
@anonym_bc1aa6

@anonym_autor ale je jun, nemala si mat kontrolu?

@anonym_bc1aa6 lekárka povedala že mám douzivat Pangrol a prísť na kontrolu po 3 mesiacoch užívania lieku a nasadený ho mam od 1.4.

anonym_65bb54
Včera o 20:58

presne ako ti pisu v tej sprave mala
si ist na kontrolu, na kedy si objednana? Celkovo ta sprava hovori ze brucho bolo makke priehnatne bez bolesti, bez vyrazneho schudnutia, treba ist na kontrolu, urobia znovu odbery

, ja som mala zapal pankreasu (opakovane) a musim chodit pravidelne na gastro ale to su ine boelsti to by si tu takto nepisala a z krvi to bolo hned identifikovatelne skoncila som na infuzkach a nemozes nic jest

anonym_bc1aa6
Včera o 20:58
@anonym_autor

@anonym_bc1aa6 lekárka povedala že mám douzivat Pangrol a prísť na kontrolu po 3 mesiacoch užívania lieku a nasadený ho mam od 1.4.

@anonym_autor tak v juli kontrola. dobre

anonym_bc1aa6
Včera o 20:59
@anonym_65bb54

presne ako ti pisu v tej sprave mala
si ist na kontrolu, na kedy si objednana? Celkovo ta sprava hovori ze brucho bolo makke priehnatne bez bolesti, bez vyrazneho schudnutia, treba ist na kontrolu, urobia znovu odbery

, ja som mala zapal pankreasu (opakovane) a musim chodit pravidelne na gastro ale to su ine boelsti to by si tu takto nepisala a z krvi to bolo hned identifikovatelne skoncila som na infuzkach a nemozes nic jest

@anonym_65bb54 ake si mala zmenene hodnoty a crp?

ivik4
Včera o 21:01
@anonym_autor

@anonym_autor pri prvom zapale som nemala absolutne ziadne bolesti. Proste vobec a zila som s tym niekolko dni a v hodine 12stej mi napojili srdce a zacali do mna liat antibiotika a cista hladovky bez jedla a vody. Len ma prehanalo . Crp som mala vysoke, tusim 150

Pri druhom zapale som grcala, hnackovala, mala som cca pol hodinu triasku s teplotou ktora presla a hned som vedela co je vo veci. Zbalila som mimino, seba,v noci ho zaniesla mojej mame a ja letela na urgent aby sa mojmu synovi vobec vratila mama domov. Strasne no

ivik4
Včera o 21:02

Poslala som Ti dlhsi koment s odpovedou a vobec mi ho nezobrazuje tak neviem ci tu vobec je pridany

aleveddobre
Včera o 21:09
@rozculena

@anonym_autor skús internistu.
Inak na tú gastro doktorku by som sa sťažovala,to čo je za prístup

@rozculena asi tak. Alebo nech da písomne do papierov, že nie je dôvod na MR. Keď si za tým tak stojí. Čo to už nemá odvahu pani ,,doktorka"?

anonym_65bb54
Včera o 21:12
@anonym_bc1aa6

@anonym_65bb54 ake si mala zmenene hodnoty a crp?

@anonym_bc1aa6 CRP bolo 120 a tie hodnoty 3 nasobne zvysene cca a musela som ist s igelitkou co som grcala fakt ze ani neviem co uz a hnacky take ze 15 krat za hodinu
ja som myslela ze mam rotavirus najprv
druhy krat som isla skor ale CRP bolo tiez nad 100

anonym_bc1aa6
Včera o 21:15
@anonym_65bb54

@anonym_bc1aa6 CRP bolo 120 a tie hodnoty 3 nasobne zvysene cca a musela som ist s igelitkou co som grcala fakt ze ani neviem co uz a hnacky take ze 15 krat za hodinu
ja som myslela ze mam rotavirus najprv
druhy krat som isla skor ale CRP bolo tiez nad 100

@anonym_65bb54 myslim ze som tiez prekonala pankreaticky zachvat, ale mala som to len 1 den. Ale neskutocne bolelo brucho, myslela som ze zavolam pohotovost, stolica az biela, potom len grcanie a hnacka, no hroza. Aj 20 x za noc. Az som zlc grcala.
Nieco podobne este raz, ked zacala korona ale to trvalo az tyzden, biela stolica, strasna bolest krizov. MYslela som ze viroza. Nejak som to neriesila. Uz potom nastastie nie. Ale nieco hrozne.
a Hlavne bola korona, nikde sa clovek nedostal vtedy....

only_b
Včera o 21:45
@anonym_autor

@minenkaa ten som zevraj mala v poriadku aj na sone

@anonym_autor aj ja, 7 rokov som chodila na ultrazvuky zlcnika s trvajucimi bolestami, nakoniec mi buchol silny zapal pankreasu, lutujem, ze som neskusila ineho lekara, moji na mna kaslali tie roky a nemuselo to takto dopadnúť.

anonym_d842f0
Včera o 23:01
@anonym_autor

@rozculena doktorka z gastra mi nechce dať papier na magnetickú a obvodná nemôže dať papier na magnetickú ja už neozvaj neviem na koho sa mám obrátiť aby ma vyšetril normálne

@anonym_autor skús iné gastro, pozri si na nete recenzie, popros ineho nech ta vezme, v takom prípade by som hľadala iného gastro lekára

mihula
Dnes o 02:16

@anonym_autor smer urgent.Odsedis si tam pár hodín,vyšetria komplet aj MR alebo CT urobia

anonym_bc1aa6
Dnes o 04:55
@only_b

@anonym_autor aj ja, 7 rokov som chodila na ultrazvuky zlcnika s trvajucimi bolestami, nakoniec mi buchol silny zapal pankreasu, lutujem, ze som neskusila ineho lekara, moji na mna kaslali tie roky a nemuselo to takto dopadnúť.

@only_b sono v pripade brucha je na dve velke veci. Nehovorim , mozno ine organy inde na tele...ale akurat brucho kde su organy na sebe natlacene a prekryte crevom...Velmi tazko ....vela ludi tam mat este kopec tuku...

veroni2
Dnes o 07:21

@anonym_autor bud si zavolas sanitku a smer urgent alebo sukromne gastro. Drz sa. Velmi ti prajem, aby si to vyriesila. Ja mam 3 male deri a tiez som tetaz riesila gastro. Viem cim musis prechadzatm nenechaj sa odbit.