Boli ste na tom psychicky lepšie, keď ste sa po materskej vrátili do práce?
Boli ste na tom psychicky lepšie, keď ste sa po materskej vrátili do práce? Alebo to bolo pre Vás ešte ťažšie? Mám pocit, že sa doma s deťmi zbláznim, chcem sa preto vrátiť do práce, potrebujem zmenu, ale aj prácu mám náročnú, tak neviem, ako to ustojím. Aké sú vaše slúsenosti?
@marzuz89 Nesuhlasim. Ja mam skveleho muza, ktory sa velmi angazuje, maly dobre spi, nie je vobec problemove dieta. Napriek tomu je pre mna relax ist do prace. Lebo nemusim byt permanentne v strehu a sledovat, co maly robi. Mozem sa susttedit na jednu cinnost a neprerusovane ju dokoncit. Pre kazdu zenu je na materstve tazke nieco ine, pre mna je jedna z najtazsich veci ta neustala pohotovost, nutnost davat aspon jednym okom pozor, ci sa nieco nejde zomliet. A to sa neda nijako zmenit, kym maly nevyrastie, nebude mat lepsiu motoriku, nenauci sa, co vsetko je nebezpecne a co sa da ako znicit.
@maybe888 Keď som sa po materskej vrátila do práce uvedomila som si ako mi na materskej bolo dobre a koľko som mala času. Chodiť z práce bezdetni (zvyšok dňa pre seba, robíš čo chceš, relaxujes) je úplne iné ako z práce ísť po deti, riešiť ich problémy, zabezpečiť im večeru, dohliadnut aby išli spať, upratať, oprať, o žehliť a zrazu je polnoc a padas vyčerpaná do postele s pocitom že si nič nestihla. Ak máš náročnú prácu porozmýšľaj o zmene alebo polovičnom úväzku.
@morgane1975 boze aj ja som bola takato mudra kym som nemala dieta😂 ty mas zevraj dieta a nechapes tomu. Ok, su zeny co to miluju.
Ja a vela zien to nemilujeme. Idem sa zblaznit z tej psychickej nudy, ano nudy, lebo kazdy den robim to iste, nic intelektualne (dobre, obcas lustim nejake logicke hadanky a ucim sa novy jazyk), ale to nie je ono. Byt na materskej ma ubija, ubija ma zivot zeny domacej, kde len varim, upratujem, organizujem domacnost a aj tak je to kazdy den na hovno a na druhy den to treba zopakovat. Pricom moj muz si robi svoju robotu, dostane prachy, urobi nieco na dome a dvore za co ho kazdy pochvali, lebo jeho praca je viditelna a aj tak ostane a on sa moze ist zabavat na novom projekte, pricom mu za chrbtom neblaci dieta alebo nemusi mysliet kedy ma ist spat, lezat tam s nim do zblaznenia dokym nezaspi, potom na neho striehnut, rozmysliet mu prikrm, uvarim mu prikrm, potom ho vyhodit a pod.
Kebyze nie som tehotna a nie je mi luto maleho, lebo si uvedomujem, ze ma fest potrebuje, idem do roboty v jeho 1 roku. (Popripade si ziadne dieta nerobim)
Takze nie vsetky zeny sa idu z materskej posrat a uzivat si ju a bolo by fajn, keby to tie, ktore to naplna, pochopili a nechali si svoje sproste komentare pre seba!
Ano, uz to nikdy nebude lazo plazo ako pred detmi, ale oddychnut si na chvilu od dietata musi byt super. Samozrejme pocase uz aj to cloveka omrzi a uz bude len pindat ako je toho este viac. Zivot je hold boj, tazky boj.
@katka700 čo ja viem… ja chodím domov o 16tej alebo 17tej, keď je pekne, ideme po škôlke ešte na ihrisko, večeru máme suchú alebo navarím nejaké rizoto, granadír, čo je rýchle a máme aj na 2 dni…perie práčka, zavesené mám za 5 minút, žehlím cez víkend. Malý chodí spať po 21hod. Nehovorím, že nie som unavená po celom dni v práci a doma sa jemu venovať…rozhodne je to iné ako prísť domov bezdetní a robiť si čo chcem…aj som si 1-2 mesiace zvykala na režim keď som nastúpila do práce a bol to záhul všetko zladiť a zvyknúť si…ale netrvalo to viac ako 2 mesiace zvyknúť si na toto a rozhodne nepadám kvôli domácnosti do postele o polnoci. A to občas aj cez týždeň upečiem, však bábovku/bublaninu má človek za 5 minút v trúbe a pečie trúba. Úplne najhoršie na všetkom hodnotím neustále choroby a riešiť OČR
Neuveriteľne mi návrat do práce pomohol a teraz tiež odpočítam dni kedy znova nastúpim 🙂 my sme sa však s manželom vymenili čiže takmer všetky domáce práce robil on a ja som mala čas sa poriadne venovať dieťaťu a keďže som ho celý deň nevidela tešila som sa na ten spoločne strávený čas ,teraz je to povinnosť od ktorej sa neviem odtrhnúť
@katka700 Ja práveže viac stíham, keď pracujem, som vo švungu, lietam, rýchlo som si zvykla. Stereotyp len s dieťaťom doma bol hrozný, ubíjajúci, otrasný.
@maybe888 velmi narocne. Stale trpnut kedy deti ochoreju, nahanacka riadna casovo, lebo nie som o pol jednej doma ako niektore mamicky z niektorych profesii....Ja som nemusela nutne ist do prace, ale chcela som, pracu mam krasnu, bavi ma.
Zatial to davame, nechcem byt stale na OCR takze som rada ze nam ma kto pomahat.
Zdravím vás. Materská rola je jednou z rolí v živote človeka. Je preto úplne prirodzené, že v nej zažívate rôznorodé emócie, lomcujú vami rôzne pocity. Vykresľovanie materstva len v spojitosti s ,,pozitívnym" prežívaním je naškodu. Som rada, že sa pýtate, ako to majú iné mamy, lebo tu presne vidieť, ako rôzne to vie byť. Kým sa rozhodnete či do práce ísť, či nie, ponúkam vám len myšlienku, že možno menšie zmeny viete urobiť už teraz. Väčšie rozhodnutia je naozaj dobré robiť s hlavou, ktorá je aspoň troška oddýchnutá. Neraz je možno zaujímavé aj skúmať, čo je to najviac zaťažujúce na aktuálnej situácii. Ak by ste mali jedného dňa chuť, náš projekt je tu aj pre vás.

@maybe888 nastúpila som do práce po necelom roku manžel ranné ja ,, večerné,,. Ja po psychickej stránke som to doma nedávala byť zavretá. Veľmi mi to pomohlo ale nie na plný úväzoken na polovičný.Potom som sa síce na čas zase odmlčala v práci a teraz idem nastúpiť do inej tiež na polovičný úväzok (dieťa je už v škôlke má 2r).
Za mňa rob ako cítiš. Nemusíš sa vrátiť do inej ak je náročná. Možno skús pohľadať niečo ,, jednoduchšie,,kde by ti vedeli časovo vyjsť v ústrety 😊