icon

Čo je to coronavírus ?

nadaa1
26. jan 2020

Dobrý deň aké je to vážne zase niejaký vírus. Vie mi niekto z vás napísať čo je to vlaste ?? Ako je nakazlivý prenosom ??? Je liečiteľný ?? Chcela som isť do Paríža ale hlásia aj tam ten vírus a ja sa bojím že niečo schytáme už zase niečo. To je strašné ... Ďakujem

panelacikova
Odpoveď bola odstránená
kubixx
30. jan 2020

Dobré ráno neviete jak to prebieha v Martine neviete kedy by mali bit výsledky?

eva112014
31. jan 2020

@panelacikova Že vraj Švajčiari vynašli liek v Berne. Takže už bude hádam aj lepšie.

lenkakravcova
31. jan 2020
carimari
Odpoveď bola odstránená
abbey1
31. jan 2020

@panelacikova Kde si prišla na info, že sú k.... a že veselo behalo medzi ľuďmi?
Chovali sa naopak veľmi zodpovedne. Svoj stav riešili rovno v Nemecku na letisku a následne postupovali podľa inštrukcií.
Ale chápem, že internet znesie všetko.

panelacikova
31. jan 2020

@abbey1 z tv. Pred týždňom prileteli do Nemecka. Tak boli tri dni a šli domov. Stále tu visia 4 dni, kedy sa pohybovali medzi ľuďmi.

kubixx
31. jan 2020

@panelacikova v Nemecku keď ich pustili z karantény tak išli autom na Slovensko a vpolke cesty im začali mať príznaky a ptm ich prijali v Žiline nikde predtým sa nepohybovali ani doma neboli išly rovno tam je to na viacerých stránkach keď si ich podrobné prečítate .

abbey1
31. jan 2020

@panelacikova Skús viacej zdrojov, kým niekoho titulkuješ.

katie23
31. jan 2020

@eva112014 Pošli nám link...by ma to zaujímalo...nikde som nenašla o tomto info, že Švajčiarsko ma vraj liek...

meesha
31. jan 2020

@eva112014 tak urciteeee

tinaslukaskom
31. jan 2020

@eva112014 v Žiline sú 2 prípady... dvaja muži sa vrátili z číny a je u nich podozrenie.

kubixx
31. jan 2020

@tinaslukaskom previezli ich do Martina včera večer sú izolovaný a čaká sa už iba na výsledky

soldi
31. jan 2020

tuto je to pekne spisane:
https://zdravoteka.sk/magazin/novy-koronavirus-...

pre tych, co ich chyta panika, vsakze
@panelacikova
a pisu tam aj o tych dvoch muzoch zo vcera, ktory maju len mierne tazkosti zodpovedajuce beznej viroze

abbey1
31. jan 2020

@soldi Veľmi dobre spracované info. Mali by si všetci povinne prečítať.

soldi
31. jan 2020

@abbey1 ano, tiez sa mi clanok paci, pekne prehladne spisany, ziadne umele vyvolavanie paniky ani konspiracii 🙂

abbey1
31. jan 2020

@soldi S malou si každý večer vyhľadame dostupné info, čo je nové, aké vždy cez zahraničné stránky. Som rada, že aj v slovenčine sa už dá takéto niečo prečítať. Jačmeň aby si to ľudia aj prečítali.

angelinja
31. jan 2020

@eva112014 kde si citala?

angelinja
31. jan 2020

@soldi ano ale bezny lovek a ani dr to nema ako zistit ano jasne ked niekto pvie ze dosol som z ciny okej..ale co ked niekto je vo firme kde luida lieaju po europe? a on nemusi ani lietat je tam dennodenne s nimi v styku..a tomuto sa neda zabranit nijako , asi len ked je niekto bacom oviec na lazoch

panelacikova
31. jan 2020

@kubixx ten martinský prednosta včera inak hovoril. Myslím si, že oni sami dvaja zrejme povedali upravenejsiu verziu, aby ich ľudia nezlyncovali...

panelacikova
31. jan 2020

@soldi toto mám prečítané. A čo mi to pomôže, keby sa nákaza rozšírila? Dcéra chorá si srdcom a ja mám imunitu pod bodom mrazu vďaka chronickej borelióze a reume... Tak áno, mám strach. A mám zlosť na ľudí, ktorí nezodpovedne migrujú hore dolu a ohrozujú tým nielen seba, ale aj druhých ľudí. Čo je zle na Tom, že mám obavy?

abbey1
31. jan 2020

@panelacikova Za čo by ich ľudia mali lynčovať? Či ľudia, ktorí podliehajú panike, informáciám jedna baba povedala? Čo je nezmyselná migrácia? Cesta za prácou, dovolenka, návšteva príbuzných?
Strach a obavy má asi prirodzene každý. To však neznamená, že začneme bezdôvodne útočiť jeden na druhého. Slová tých dvoch mužov sa dajú jednoducho dokázať. Tak nech si ľudia overia fakty a potom "lynčujú". :(

katie23
31. jan 2020

@panelacikova Základ je si zachovať chladnú hlavu a používať zdravý sedliackym rozum...teraz je chrípkové obdobie a skôr dostanete chrípku ako koronavirus, teda pokiaľ nepôjdete priamo do Číny, alebo neplánujete jesť hady a netopiere...treba si uvedomiť, že v Číne sú ľudia premnozeni priamo v meste zdroja nákazy je niekoľko miliónov ľudí a tie percenta ktoré sa nakazili, tak sú pod kontrolou...celkovo možno v tom meste žije toľko ľudí ako na Slovensku...

kubixx
31. jan 2020

Neviete prosím vás tie výsledky?

panelacikova
31. jan 2020

@katie23 ja ti rozumiema som si týchto faktov vedomá, ale i tak. Strach je strach 😷🥴

panelacikova
31. jan 2020

@kubixx zrejme ešte nie sú. Vzorky putovali do Berlína.

panelacikova
31. jan 2020

@abbey1 tak teraz neviem... Fakt... Čo taký Hamšík? Jedna baba povedala, vraj prišiel z Číny domov za rodinou, zdrží sa pár dní a potom pokračuje do Španielska. Vraj jedna baba povedala, že niekoľkým jeho spoluhráčom, čínskym ľuďom, nie je dobre... Čo povieš, ak je pravda, čo povedala jedna baba, je to od neho zodpovedne??

angelinja
31. jan 2020

@panelacikova jasne ze neni

angelinja
31. jan 2020

ale toto sa takto vobec neda odsledovat to je neodlsdovatelne pokym sa bude liestat uz len do viedne..prose to by sa museli zastasvit vsetky lety a doslov a sa asi staty izolovat na nejaky cas..mozno by to pomohlo ale vlady to nescu

angelinja
31. jan 2020

narp. aj truba hrmova ci jak sa vola je v thajsku..tak co ma nato clovek povedat..a isla tam ked uz sa vedelo