icon

Darovanie plazmy zamietnuté kvôli "tučnej" krvi. Prečo?

thirstymonk
29. apr 2026

Čaute, sú tu dajakí darci a darkyne?
Včera som šiel na 19-ty odber - šiel som darovať plazmu a po malom odbere ma doktor zrušil, že vraj mám príliš "tučnú" krv a že čo som raňajkoval (dva hot-dogy z benzínky, ups...). No a že dajaka ich zázračná mašina cez mastnú krv nedokáže správne vyhodnotiť krvne bunky a železo, viac som sa nedozvedel. Len proste som dostal keksík a ukázali, kde sú dvere. Toto sa mi stalo prvý krát.
Pritom posledných 18 razy som bežne večer pred odberom chaloval čipsy, zapijal kolou, čokoladu, sladkosti a všetko bolo v poriadku.

Kukam teraz na svoj účet na NTS a normálne tam mám všetky hodnoty v norme zo včerajšieho maleho odberu a pri tom napísané, že "Odber odmietnutý"...

Takže kus nechapem. Veď keď dostali tie hodnoty a všetky sú v norme tak ako po ostatné razy, ta prečo ma vyhodil?

Strana
z2
thirstymonk
autor
30. apr 2026
@anonym_d4b633

@thirstymonk
To je cena, ktorú vyplatia v súkromných klinikách za darovanie plazmy. Takže previezies 60 km, straviš tým 2-3 hodiny a ešte sa tu niekto bude aj hosťovať. Keby si za to tých pár eur dostal. Za mňa úplne v poriadku. Za krv sa neplatí. Za plazmu niekde áno.

@anonym_d4b633 Sestra bola napríklad darovať kostnú dreň či čo, niekde v česku a dostala za to pár korun (českých), ja to nerobím pre prachy, žiadne prachy z toho ani nie sú.

Ale dobre, tak prezradím pravdu... Pravda je taká, že držitelia aspoň zlatej plakety musia byť z pozície zdravotnej poisťovne mierne zvýhodňovaní, vybavení prednostne, keď je nejaký problém, máš väčšiu šancu, že ti poisťovňa zatiahne liečbu atď atď. O tom sa bežne nehovorí, ani by som to nevedel. Našiel som to náhodou niekde v UNION zdravotnej poisťovni "malými písmenami". Držiteľov bronzovej a striebornej môžu uprednostiť, zlatej a diamantov MUSIA.

Takže tak. A nikdy nevieš, kedy to bude potrebné

akrobrab
30. apr 2026

Trochu offtopic, ale klobuk dole za 18 darovani. A este takto, ked musis cestovat. Wow.

taktotedanie
30. apr 2026
@thirstymonk

@taktotedanie Čo to je zelenina? :D

@thirstymonk slachetny to cin od teba, som zdravotnik ale plazmu by som nesla darovat, krv nemozem lebo celorocne antihistaminika keby sa dalo krv pojdem, vsetkym darcom klobuk dole ❤️
Ale skus sa aspon 3 dni pred darovanim trosku lepsie stravovat , ok tak aspon 48hod aby z teba prilis vela neubudlo

thirstymonk
autor
30. apr 2026
@akrobrab

Trochu offtopic, ale klobuk dole za 18 darovani. A este takto, ked musis cestovat. Wow.

@akrobrab Neboj, prvých 12 darovaní som necestoval, to som býval 5km od nemocnice. Až po presťahovaní sa na dedinu cestujem. Ale vždy to s niečim spájam, nikdy nejdem vyslovene len kvôli tomu. Teraz konkrétne som mal servisnú prehliadku automobilu, tak kým servisovali, chcel som darovať.

thirstymonk
autor
30. apr 2026
@taktotedanie

@thirstymonk slachetny to cin od teba, som zdravotnik ale plazmu by som nesla darovat, krv nemozem lebo celorocne antihistaminika keby sa dalo krv pojdem, vsetkym darcom klobuk dole ❤️
Ale skus sa aspon 3 dni pred darovanim trosku lepsie stravovat , ok tak aspon 48hod aby z teba prilis vela neubudlo

@taktotedanie Hej hej, polepším sa, čestné skautské 🙂

cocolino234
30. apr 2026
@thirstymonk

@taktotedanie Hej hej, polepším sa, čestné skautské 🙂

@thirstymonk hmm kebab by som si dala, necham ti

princkrason
30. apr 2026

niekto nam tu starne a nejako to nechce prijat

anonym_3041cf
1. máj 2026
@thirstymonk

@anonym_d4b633 Sestra bola napríklad darovať kostnú dreň či čo, niekde v česku a dostala za to pár korun (českých), ja to nerobím pre prachy, žiadne prachy z toho ani nie sú.

Ale dobre, tak prezradím pravdu... Pravda je taká, že držitelia aspoň zlatej plakety musia byť z pozície zdravotnej poisťovne mierne zvýhodňovaní, vybavení prednostne, keď je nejaký problém, máš väčšiu šancu, že ti poisťovňa zatiahne liečbu atď atď. O tom sa bežne nehovorí, ani by som to nevedel. Našiel som to náhodou niekde v UNION zdravotnej poisťovni "malými písmenami". Držiteľov bronzovej a striebornej môžu uprednostiť, zlatej a diamantov MUSIA.

Takže tak. A nikdy nevieš, kedy to bude potrebné

@thirstymonk keď chceš niekomu pomôcť tvojou krvou, tak by si mu mal chcieť pomôcť kvalitou krvou zdravo sa stravujúceho a zdravo žijúceho človeka. Zmestiť sa do noriem a parametrov nie je všetko.

anonym_a65c37
2. máj 2026

@thirstymonk No čo už. Krv ti nezoberú. Môžeš ešte stále ísť darovať spermie, tie by ti mali zobrať, odber bude príjemnejší, pomôžeš nejakej žene s počatím dieťaťa a bude tam nejaké finančné ohodnotenie. 🙂

iwesska
2. máj 2026

Pre odberom si das mastne parky a este sa cudujes? Asi je rozdiel ked si to das pred odberom vecer a ti to stravi,alebo rano.

thirstymonk
autor
2. máj 2026
@iwesska

Pre odberom si das mastne parky a este sa cudujes? Asi je rozdiel ked si to das pred odberom vecer a ti to stravi,alebo rano.

@iwesska A ty máš pocit, že tuky sa strávia za 30 minut?

thirstymonk
autor
2. máj 2026
@anonym_a65c37

@thirstymonk No čo už. Krv ti nezoberú. Môžeš ešte stále ísť darovať spermie, tie by ti mali zobrať, odber bude príjemnejší, pomôžeš nejakej žene s počatím dieťaťa a bude tam nejaké finančné ohodnotenie. 🙂

@anonym_a65c37 Jak vieš, že by mi mali zobrať spermie? Maš veštecku guľu? Či to bol pokus byť veľmi vtipný, či jak?

anonym_a65c37
2. máj 2026
@thirstymonk

@anonym_a65c37 Jak vieš, že by mi mali zobrať spermie? Maš veštecku guľu? Či to bol pokus byť veľmi vtipný, či jak?

@thirstymonk Tak si hádam chlap, keď sa tu sám titulujes ako 100 kg zrebec. A ako chlap môžeš darovať aj svoje spermie. Za tie ti aj dobre zaplatia a ešte nejakej žene pomôžeš. Hoci pri tvojej životospráve by to mohol byť problém nájsť v tvojom spermiograme niečo životaschopné. Ale pouvažuj aj nad týmto.

svetlonos
3. máj 2026
@anonym_a65c37

@thirstymonk Tak si hádam chlap, keď sa tu sám titulujes ako 100 kg zrebec. A ako chlap môžeš darovať aj svoje spermie. Za tie ti aj dobre zaplatia a ešte nejakej žene pomôžeš. Hoci pri tvojej životospráve by to mohol byť problém nájsť v tvojom spermiograme niečo životaschopné. Ale pouvažuj aj nad týmto.

@anonym_a65c37
A tu myslíš, že každý chlap je celý žeriavy abyu svetom behali jeho deti, o ktorých nič nevie? Len za pár grošov?

anonym_a65c37
3. máj 2026
@svetlonos

@anonym_a65c37
A tu myslíš, že každý chlap je celý žeriavy abyu svetom behali jeho deti, o ktorých nič nevie? Len za pár grošov?

@svetlonos Mnohí ano. Zarobia peniaze a rozmnozia sa bez následkov a ešte pomôžu nejakej žene stať sa matkou. Spoja príjemné s užitočným.

killfish
3. máj 2026
@anonym_a65c37

@svetlonos Mnohí ano. Zarobia peniaze a rozmnozia sa bez následkov a ešte pomôžu nejakej žene stať sa matkou. Spoja príjemné s užitočným.

@anonym_a65c37 čo sem pleties darovanie krvi a predávanie spermií, keď tu je diskusia o darovaní plazmy. Darovani. Nájdi si inú diskusiu. A btw, 100kg môže mať aj uplne zdravý chlap, ktorý si občas dopraje aj tie chipsy a hotdogy. Tak nezhadzuj a nesúď keď nepoznáš osobne.

thirstymonk
autor
3. máj 2026
@anonym_a65c37

@anonym_a65c37 My papeženci nič take neuznavame. Žiadne darovanie spermii (a vôbec nejde o honenie do skumavky). Btw, mam tri deti, ty "niečo životaschopne". Ja plodim pomaly už aj online. Tak si davaj pozor!

anonym_a65c37
Včera o 16:43
@thirstymonk

@anonym_a65c37 My papeženci nič take neuznavame. Žiadne darovanie spermii (a vôbec nejde o honenie do skumavky). Btw, mam tri deti, ty "niečo životaschopne". Ja plodim pomaly už aj online. Tak si davaj pozor!

@thirstymonk Bože, ty si papezenec, tak to mení situáciu. Tak ti želám veľa ejakulácii do pošvy tvojej zakonitej manželky a ešte veľa ďalších katolickych deti. Aby bolo dostatok budúcich zamestnancov, ktorí budú zarábať na môj dôchodok.

A s tým plodenim online si ma vydesil. Asi si idem spraviť tehotenský test. Ale ty sa budeš musieť ísť vyspovedať.

Strana
z2