icon

Dobrovoľní na testovaní

21. okt 2020

Ahojte, kto zvazujete al uz ste prihlasene pomoct s testovanim? Mate nejake blizsie informacie al nejaku predstavu, co cakat? Ja v tom vidim zmysel a rada by som prispela svojou troskou, i ked nie som zdravotnik. Covid-19 som nedavno prekonala, takze riziko opatovnej nakazy by malo byt aktualne u mna minimalne. Len nie je to jedina choroba a neviem odhadnut svoje momentalne schopnosti, ci by som to fyzicky dala - som v 7.mesiaci tehotenstva a kedze idem retazovo, tak uz par rokov som mimo pracovneho zivota (len doma) a vypadla som z tej rutiny. Co myslite? Trufnut si na to? Dakujem.

bbebe
21. okt 2020

Nemyslis vazne.... V 7.mesiaci sed doma na riti 🙂 v dobrom 🙂

bebemonika
21. okt 2020

Neviem, či je to v tehotenstve dobré, no aj ja som nad tým to rozmýšľala (ale ja nie som tehotná), tiež by som rada nejako pomohla, ale tiež nie som zdravotník. Myslím, že to budú ale vykonávať pracovníci (test budú robiť zdravotníci a tie administratívne veci buď polícia alebo možno tety z úradu 🙂)

lalenka33
21. okt 2020

Prepáč, ale naozaj v tvojom stave seď doma na riti.To,že si ho raz prekonala neznamená,že ho na 100% nemôžeš znovu chytiť, je viac takých prípadov,kde sa na nakazili opät, je to vírus,ktory mutuje..Ja som farm.laborantka a pre bezpečnost mojej rodiny a pacientov sa neprihlásim.Keď to bude prebiehat v interieri je to velke riziko kedže ludia si budu skladat rúško a kašlat.

renatka100
22. okt 2020

Nemusis tam chytit len covid - ved ked su ludia chori mozu mat aj tbc, cierny kasel alebo inu nakazlivu chorobu. Uz na svete existuje len covid? Tehotna by som bola urcite doma a tesila sa ze je vsetko ok.

loginexistuje
22. okt 2020

nie si zdravotnik si vo vysokom stadiu tehotenstva myslim ze ked ta zbadaju sami ta poslu prec nie je to dobry napad

meluela
22. okt 2020

ahoj, to je pekne ze chces pomoct, mohla by si ako administrativna pomoct fungovat, ale to tehotenstvo je podla mna prekazka, myslim ze by ta nezobrali a aj by to nebolo vhodne, uz len ta predpokladana dlzka smeny 2x po sebe 12 hodin, preco sa trapit v tehotenstve? uz len samotna neprimerana zataz je rizikom pre tehotenstvo

ckatka
22. okt 2020

Aj ja som.v 7 mesiaci...tiež som.nad tým.rozmyslala asi pol.sekundy (kvôli tym peniazom ktoré ti nespadnu samé z.neba hlavne v tejto dobe niekomu môžu naozaj pomôcť)
Ale...ALE...celý deň to nevydržím...fyzicky. Max 4 hodiny a tak.sa nedá pokiaľ viem. A druhá vec ze naozaj riziko nákazy je zvýšené...ak to aj bude vonku, môže byť hnusne počasie...naozaj by som to neriskovala (pokiaľ teda tvoje dieťa je chcene....). Myslím, ze ani manžel by s tým určiť nesúhlasil...

lucka_ke
22. okt 2020

ani by ťa v tomto stave nezobrali, bude to vysokorizikové nielen kvôli covidu, seď pekne doma

kopytko03
22. okt 2020

Ako píšu dievčatá vyššie- nikam nechoď. Ak sa testovanie naozaj uskutoční, prídu tam aj chorí ľudia (chrípka, angína, virózy, hnačky, nikto z nich nie je z testovania "ospravedlnený"), je priveľká šanca že niečo z toho chytíš. Dosť už že tam budú musieť ľudia brať so sebou deti, do týždňa ostane štvrť národa na očr-kách.

lopuch22
22. okt 2020

Fuha,ja som zdravotník,som v 8.mesiaci a teda nešla by som.Nech ma aj ukameňujú,že morálna a pracovná povinnosť a podobné kecy.Ani nad tým neuvažuj.Nie je preukázané aký vplyv má Covid na plod v tele matky.Pravdepodobnosť, že sa tam nakazíš v uzavretom interiéri od 7:00-20:00 je veľmi vysoká.Tehotná zdravá žena by mala problém to fyzicky zvládnuť.Ľudia ti tam neprídu v zdravotníckych trojvrstvových rúškach,prídu v bavlnených,doma šitých,vlhkých,nevypraných.Musia si pred výterom 3x odkašľať a vyfúkať si nos.Prevlhnutá bavlna vtedy nepomôže zachytiť vôbec nič.Ty ako civilný dobrovoľník myslíš že dostaneš respirátor a ochranný oblek?Samozrejme,že nie.Ani vojaci ho nedostanú.Neriskuj a doma si čítaj.

rachel36a
22. okt 2020

Tehotnu ta nevezmu...kamaratka sa prihlasila a ked povedala ze je tehu tak ju odmietli

nyusika
22. okt 2020

peniaze su silna motivacia.....

tripetta
22. okt 2020

Minule nejaká žena zomrela po tom, čo sa druhý krát nakazila. Keď ti to stojí za to, tak choď no... Nemienim ísť na testovanie a od niekoho sa v tej tlačenici nakaziť. Obzvlášť, keď vidím, ako niektoré prasatá... ehm, ľudia tie rúška nosia (pod nosom, alebo vôbec) a ako sa na seba v dave dokážu lepiť.