Je prednosť na pohotovosti len pre vyvolených?
Syn včera s kamarátmi vystrájal a padol, ráno sa zobudil s bolesťou chrbta krival. Obmedzovalo to hybnost.
Vyhrali sme sa za detskou, tá nás vyslala na chirurgiu, po hodine sedení na chirurgii nám sestrička oznámila, že pán doktor berie iba objednaných pacientov, tak som jej povedala, že ledva chodí atď., že sa ešte opýta Dr., ale že nás môže objednať až na 5.3., ak je to akútne tak máme ísť na urgent. Tam sme si zas vypočuli, že máme ísť na ambulanciu, lebo.... Tak sme sa vrátili na ambulanciu, nakoniec nás zaneprázdnený doktor zobral. Tak začalo sa vypočúvanie, kde sme sa dozvedeli, že načo robí také vecí, keď to nevie (skákali nejaké saltá), chrbtica to je od mobilu. Okrikol má čo tu stojí, že už mal byť "pripravený" aby ho pozrel. Potom našiel 2 modriny, chcel vedieť ich pôvod (syn hrá futbal a trénujú) Poslal ho na rentgen chrbtice, bedrových kĺbov. Nič sa tam nenašlo, tak len stresujemna synovi sa nechcelo do školy. Ale kľudovy režim a masť nám dal.
Časovo o 8:30 sme išli k detskej o 14:30 sme odchádzali z nemocnice!
Je to normálne? Chcel iba ukázať, že ho otravujeme? Alebo sa vracia doba, že vyvolený budú mať prednosť a starostlivosť?
Od 6,30 som stala pred budovou rehab.lekara,ak som sa v dany den chcela dostat na vyš.,objednavky u nich neexistuju.Behom par mihut sa rozchyta 30 cisel,ak chytis taku 20tku tak mas dekubity na zadku od sedenia v cakarni,ako bohus som tam chytila virozu...takze asi tak.
Stazovat sa mozes na ministerstve alebo na lamparni.
To ze vás po úraze chcel objednať, je blbosť. Zvyšok realita. Aj my sme tak čakali s vyklbenym ramenom a bolesťou s 3 ročnou dcérou. Od rána nás vzali až okolo 15tej aj to sa už pripravovali na pohotovosť. 🙈 A ešte nás zhučali, prečo sme sa predbehli, keď pred nami boli ešte ďalší. (pustili nás keď videli, že dcéra už zaspavala od bolesti)
Musis to prekusnut, povedat si, ze si dopadla este dobre, ked ti vysetrenie urobili, lebo si mohla ist do nemocnice cakat na tu lavicku aj zajtra, ked by sa na teba dnes neuslo.
Najvacsi problem totiz je, ze to mnozstvo ludi, co tam caka na jedneho lekara, je tam preto, ze je na nich ten jeden lekar.
Mne povedala naša pediatrička, že do 24 hod. po uraze môžme ísť na urazovku do nemocnice, bez lístka. Ak sa to teda medzitým nezmenilo. Našťastie som to využila len raz, keď mala dcera 5 mes. a kým sme tam absolvovali všetky vyšetrenia, odchádzali sme po vyše piatich hodinách.
To, že vás chceli v chirurgickej ambulancii s akútnym stavom objednať na 5.3., je nonsens...
Zvykaj si, realita. Ja som naposledy čakala s otcom, ktorý mal problém sa nadýchnuť, 5 hodín na urgentne. Keď sme sa konečne dostali na rad, vypočuli sme si prednášku na tému zneužívania urgentu (rodičia boli u nás na návšteve pár dní, mimo svojho mesta, otec volal svojej dr., tá mu povedala, že má ísť určite na urgent, keďže pozná jeho stav). Doktorka na urgentne sklapla až vtedy, keď prišli výsledky krvi a videla rtg pľúc. Otca okamžite hospitalizovali. A on mi povedal, že ak by som nebola s ním, tak by určite odišiel a určite nabudúce ak sa mu také niečo stane, nepôjde na urgent a radšej umrie. Takže asi tak.
Nás z urgentu poslali späť na chirurgiu a tam sme nakoniec boli ošetrený.
A teraz si zoberte, ze mate mozgovu prihodu a cim neskor vas vysetria, tym fatalnejsie dosledky ak nie smrtelne, to moze mat. A ze ludstvo napreduje v zdravotnej starostlivosti hahaha
Ten čas je ešte okej..proste niekedy sa rychlejsie fakt nedá a je to takto naozaj všade aj v zahraničí..aj horsie.Mne by skor vadilo to arogantne pasívne-agresívne správanie.Sama som lekár a tiež som bola dávnejšie (ked som bola este na skole) na urgentne a bavili sa tam so mnou ako keby som mala 5 rokov a IQ húpacieho koňa.Takze skor mi pride nenormálne toto lebo uplne si viem predstavit ako sa s tebou ten konkrétny dr bavil😬😬
No, my sme neboli na oddelení urgentného príjmu, ale na traumatológii. Ale teda 5mesacna spadla z postele.
To nič nemení na tom, že ten prístup lekára vo vašom prípade nebol vôbec o.k..
@larena Syn puberťák, tiež sa čudoval, určite sme to nečakali. Ja som si potom povedala, že aká som krava, masť som mohla kúpiť v lekárni, syn má prázdniny. Len kto mohol vedieť, že je to narazené a nič zlomené. Lebo naozaj ťažko chodil.
Modriny to má až urazilo...
My sme tak sli so 7r synom so slepakom na urgent, okolo 16h sme tam prisli a o 20h na nas chirurg vyskocil, ze kde sme boli doteraz...skoncilo to operaciou...no cakali sme na urgente, potom na detskom, zase na urgente...krv, usg...malo dr.
Je to bohuzial realita.
Ale radsej ist a vypocut si blbe reci niektorych dr.,akoby sa malo nieco zanedbat...
Ja mam tazke srdce na lekorov na pohotovosti..tiez syn mal uraz,na treningu mu stupil hrac nechtiac s kopackami na nohu podotykam stuple a mal ju napuchnutu a podliatu krvou a co cert nechcel ,natrafili sme na stareho chirurga a ten hned do syna " na co hra futbal,ked to neviem !!! A to nevedel este ani ,co sa presne stalo...kua do mna 100 certov,povedala som svoje a bol klud...od vtedy syn prestal hrat futbal,lebo vdaka lekarovi ,co mu vynadal,mal depky...a to cakanie je isto hroza...hadzu si ludia ako lopticky...
A preco by ste mali mat na pohotovosti prednost? 🤔 Mal zivot ohrozujuci stav? Ja som bola s 18 mes., kde bolo podozrenie na vnut.zranenia brucha na pohotovosti 6 hodin, kym sme sa dozvedeli,ci ma vnut.poranenie brucha. Keby ho ozaj mal,tak uz tu asi nie je. Nemohol za ten cas jest,pit "keby nahodou"...Behali sme hore/dole medzi ambulanciami si nas podavali a nemal ziadnu prednost. Tak snad teenager,co robi salta dokaze pockat na osetrenie.
@iwesska Niekto zmenil nadpis, takto neznel. Osobne som už bola prekvapená u detskej, že ho poslala na chirurgiu. Z chirurgie nás poslali na urgent, lebo nie sme objednaný, z urgentu späť na ambulanciu. Až na ambulancii ho vyšetrili.
Mojou chybou je, že som mala kúpiť v lekárni masť a bolo by to vybavené.
@alenamihal Možno to bol ten istý😀 Cítila som sa , že ho.otravujeme. A synovi doslova to chcel znepríjemniť....
@canany ludstvo napreduje len u nas to neuvidis. Musel by si narazit tie rebra v CR minimalne.., a ako citam nic sa nezmenilo za 20-30rokov, tie iste strategie. Ja som si na ZS ako jednotkar vypocula na ortopedii, ze z coho som sa chcela uliat, ked ma boli lave koleno a ci si nepamatam, ze som tam bola tyzden dva dozadu s pravym🙈. A pamatam si pocit, ake to bolo hlupe a trapne. Pretoze ano kolena vas mozu boliet aj obe, dokonca aj naraz. Pri vrcholom sporte to nebolo nezvycajne. Ale obvinit niekoho a este som tam bola s babkou, ta to roky prezivala ako krivdu.
Ak to cita nejaky zdravotnik, tak to nerobte. A pritom realita bola taka, ze snad v ten isty den ma na sportovom lekarstve pomali indikovali na operaciu😳oboch! To z vtedy minuleho tyzdna bolo zanedbanou starostlivostou v r**i viac, teda nie ze tam nic nebolo. A to bol ozaj rok z cias Dinosaurier 😂,kedy mali na ortopedii v cakarni pusto prazdno- na celej chodbe k 3-4 ambulanciam, ak sedelo 5-6 ludi, tak to prehanam a aj to ratam vsetkych, teda plus doprovod. Co hovori, ze spravanie v nemocnici sa nezhorsilo, ono tam nikdy nebolo ine a ani s mladsimi rocnikmi nic nove neprislo. My aj ked mame nemocnicu vizualom ako Bory - tak spravanim sa k sebe z nej za par minut vyrobime nemocnicu na „okraji mesta“😅se vsim vsudy.
Zial v jednej nemenovaj nemocnici kym sa pan vobec dostal na radu umrel po 3 hodinach cakania. Sluzia tam mladi medici lebo zaujem o urgent ma malo lekarov. Mna tak zduzbali, ked dcere nesli zrazit teploty co tam otravujeme a poslali nas domov. A svokra, ze bezne sa take deti kedysi hospitalizovali. Potom sme raz veru sli po znamosti a uz hned medzi dverami a vy ste od toho, no poste a ten pristup uplne iny. Ale na urgent chirurgii, dcera zle skocila na tramppoline bol super. Zalezi na koho natrafis. Teraz sa uz pri okienku delia pacienty podla zavaznosti, mas tam aj tabule s odhadovanou dobou cakania. Nedavno tiez bola staznost na nemenovany urgent a neviem ci to zavazilo lebo, ked uz tam viezla babku sanitka jej napriek veku 90 rokov rovno robili aj CT hlavy. A tiez je na neho viac staznosti ako pochval. Doviezli ju okolo 3 rano a az o 9tej pustili lebo kym prisli vsetky vysledky to trvalo. A tiez hundrala, ze sa jej nikto nespytal ci jej treba na wc, pit, ci je hladna len ju tam nechali lezat.
@autorka a ked pises, ze to chcel synovi zneprijemnit, tak aj to je vyuka als stara skola. Mna ten isty kreten - lekar, v dany den odmietol v zmysle, kolena su ok, ale pozrie si chrbat- tak som sa v 7.triede ZS musela prejst bez podprsenky/lambady od neho a k nemu- a tiez mal a to aj so sestrou taky vitazny pohlad, ze my ti ukazeme - vraj kontrola skoliozy tomu hovoril. Dnes by som mu ako mama ukazala. Babka nemohla, poslal ju von. Takze ozaj ked to citam, tak sa nic nove neucia. A je to megasmutne ako to tu je.
Naozaj toto zdravotníctvo je des (česť výnimkám)...človek aby sa bál ísť na pohotovosť alebo urgent lebo ho hneď zjazdia prip aj k lekarovi kde si vás pohadzuju z ambulancie do ambulancie...a bez objednania vás nezoberú a kým vám dajú termín tak ozaj už aj zomriete....aspoň že im stále dookola zvyšujú platy
S úrazom sa ide hneď na urgent a nie k pediatrovi a na iné ambulancie.Aspon základy treba ovládať ked uz tu konspirujes.A ano skákať salta len tak bez prípravy, nie je zodpovedné. Mohol si zlomiť chrbticu ked to nevie.
Neviem, odkial ste, ale stalo sa mi, ze z alergologie som odchadzla o pol osmej vecer. Dovtedy ordinovala lekarka, proste je ich malo
@sidicek to nebol taký úraz na urgent.Na ortopédia, chirurgiu ju vie poslať aj pediatrická.Niekedy mi je tých lekárov na urgente ľúto všetko sa odpinka máme objednaných choďte na urgent.
Autorka je to normálne tam byť pol dňa
@canany na triazi delia pacientov a môj otec s podozrením na mozgovú príhodu bol vo vnútri do 15 min ako bolo písané na tabuľke každá diagnóza má inu čakaciu dobu a tam fakt ľudia nebaziruju na tom, že sedím hodinu, dve, lebo všetci makajú

Na chire v našej nemocnici denne vyšetria 2 lekári 150 pacientov. A ráno o pol 6 tam už čaká v rade 30 ľudí.