icon

Kedy bude dostupný Paralen?

michalcanka
1. apr 2020

Ahojte. Toto je skôr výlev, no aj otázka na niekoho, kto možno robí v lekárni a vie, kedy bude konečne dostupný obyčajný Paralen? Nejde o mňa, ja si na bolesť alebo horúčku môžem dať hocičo, no môj partner má dve operácie srdca, prvú ako 3 ročný. Ako srdciar, nemôže takmer žiadne lieky, jedine Paralen. Vždy sme mali doma pár tabletiek, no nerobili sme si zásoby, veď načo, keď lekáreň máme od bytu 3 minúty pešo. Kto by čakal, že zrazu bude na celom Slovensku výpadok. Samozrejme mám tlak na 300 keď čítam, že niekto hneď kúpil po 5 krabičiek pre každého člena rodiny. Načo? Takéto lieky sú najmä pre srdciarov, tehotné atď. Ok aj iný ich berú ale načo toľko?? No naša chyba že sme si nezohnali dosť skoro. Partner ako na potvoru začal trpieť veľkými bolesťami zuba a lieky sú už takmer fuč. Keby terz dostal horúčky, tak má smolu. No hlavne tá bolesť zuba neprechádza a odmieta ísť teraz na nejaké vyšetrenie, že ešte sa nakazi.. Niekto má v šuflíku odložených 20 krabičiek a je sám so sebou spokojný a ten, ktorý ich potrebuje tak má smolu. Vie mi niekto povedať, kedy budú zase k dispozícii v lekárni? Alebo mi povedzte, načo si niekto spraví také zásoby? Aby on mal a iný nie? Vôbec toto celé nechápem..

mishka81
1. apr 2020

@marion09 teraz na dobierku neposiela 90% eshopov aby kurier nemusel narábať s peniazmi. Podľa mňa je to rozumne.

nikadomi
1. apr 2020

Skús sa popýtať súrodencov, rodičov, bratrancov-sesterníc, známych, susedov. Neverím, že nik nemá, kto by poskytol nevyhnutné množstvo pre tento prípad.

vamajka
1. apr 2020

@uglybetty1234 problem je v tom, ze som to pozerala a ten paralen ke vazne nedostupny no smola

danielinaa
1. apr 2020

Daj si inzerat do skupiny mesta z kt. pochadzas, urcite ti niekto preda jeden plat. A len po to skocis par km autom. Takto cez internet aj keby mal ti neposle nik, lebo teraz treba na poste hodinu cakat, na to nik nema trpezlivost, ked nemusi.

marion09
1. apr 2020

@mishka81 a kto nemá účet tak je v prdeli.... A veď sa dá dohodnúť s kuriérom že mu nechám peniaze pred dverami a on mne nechá balík a hotovo.

nikadomi
1. apr 2020

@marion09 toto nie je na kuriérovi, ale na obchode, z ktorého nakupuješ a ak neponúkajú dobierku, tak si to ani neobjednáš bez zaplatenia vopred.

luccija
1. apr 2020

@marion09 už dávno sa nedá na dobierku.Ty si to predstavuješ ako s babkou na trhu😅

marion09
1. apr 2020

@luccija v niektorých e-shopoch sa da

nikadomi
1. apr 2020

@marion09 momentálne sa dobierkou platiť nedá. Ak to niektorý obchod ponúka, tak pri prevzatí sa dá platiť len platobnou kartou- nie peniazmi. Teda čo viem, takto to majú aktuálne kuriérake spoločnosti ošetrené.

liligreg
1. apr 2020

@nikadomi nemajú to tak všetky. Objendnavala som koloidne striebro a včera prišiel kuriér, ja pripravená len kartu. A on, že len v hotovosti. Tak nič. Som bez koloidneho striebra

monkabohdalova
1. apr 2020

@uglybetty1234 paralen tam je daavno vypredany

nikadomi
1. apr 2020

@liligreg je to možné. Závisí od kuriérskej spoločnosti. Je ich viac. Ja čo som si zisťovala, tak dobierky neprijímajú, nakoľko s nimi potom kuriéri musia do banky večer odovzdať a to je momentálne problém. Ale zrejme si to niektoré spoločnosti vedia ošetriť inak.

marion09
1. apr 2020

@nikadomi aj Lidl eshop umožňuje platbu na dobierku a v hotovosti

nikadomi
1. apr 2020

@marion09 už len aby tam mali paralen ☺️😀

terezka1947
1. apr 2020

@michalcanka ako srdciar by prave mal.ist k zubarovi.

takacovama
2. apr 2020

a nie je nic ineho ako paralen?

iviacik
Autor odpoveď zmazal
tinka_21
2. apr 2020

@marion09 benulekáren napríklad

prihlassa
2. apr 2020

@michalcanka skús kontaktovať lekaren ilieky mne ako tehotnej predali jednu krabičku zaco som bola mooooc vďačná

marion09
2. apr 2020

@nikadomi ja písala všeobecne o e-shopoch,nie len o lekarniach.ked nevieš čítať tak nekomentuj

marion09
2. apr 2020

@tinka_21 tam žiaden klasický Paralen nie je

michalcanka
autor
2. apr 2020

Tak urobila som objednávku na mojalekaren, lebo bolo písané, že zajtra bude skladom, prišiel mail s objednávkou a tam napís dlhodobo vypredané.. tak som tam volala a že to je chyba, že nie je a dlho nebude..

@prihlassa mala si šťastie na rozumný prístup. Ja žiaľ nie. Asi v 5 lekárňach som po telefóne hovorila, že je to pre ZŤP a aj on ešte ukazoval aj osobne keď sa bol spýtať, no vraj nemajú..

@terezka1947 ja viem, no donútiť ho neviem, hádky už boli za to ale nedá si povedať a teraz má výhovorku že nemôže, lebo by sa nakazil 🤦

lapersefona
2. apr 2020

@michalcanka treba si vybrať od lekárničky hocijaký produkt ktorý obsahuje paracetamol. Napr z tých lacnejších je to aj Medipyrin

nikadomi
2. apr 2020

@marion09 ale no 😊 trošku humoru hádam ešte nikomu neuškodilo 😉

nikadomi
2. apr 2020

@michalcanka nepríjemné. Držím palce, nech zoženieš.. škoda, že nie si mojou susedkou, pár ks by som Ti s radosťou poskytla. 😌 fakt sa skús popýtať známych. Určite niekto má..

nikadomi
2. apr 2020

Ešte skúste toto.. https://www.drmax.sk/parapyrex/ poradiť sa v lekárni. Malo by to byť rovnaké ako paralen bez prídavných látok

terezka1947
2. apr 2020

@michalcanka zuby a zapaly sadaju na srdce....

akinom0077
2. apr 2020

Dnes som kupila na www.mojalekaren.sk

akinom0077
2. apr 2020

Ale kludne sa da nahradit PANADOLOM podla mna je Panadol aj tak ovela lepsi, aj ked je to paracetamol ako paracetamol mne lepsie zraza teplotu Panadol

oila
2. apr 2020

@akinom0077 aj by som povedela, že menej zaťažuje žalúdok. ja používam tiež len panadol a zatiaľ poohol zakaždým