Kedy bude dostupný Paralen?
Ahojte. Toto je skôr výlev, no aj otázka na niekoho, kto možno robí v lekárni a vie, kedy bude konečne dostupný obyčajný Paralen? Nejde o mňa, ja si na bolesť alebo horúčku môžem dať hocičo, no môj partner má dve operácie srdca, prvú ako 3 ročný. Ako srdciar, nemôže takmer žiadne lieky, jedine Paralen. Vždy sme mali doma pár tabletiek, no nerobili sme si zásoby, veď načo, keď lekáreň máme od bytu 3 minúty pešo. Kto by čakal, že zrazu bude na celom Slovensku výpadok. Samozrejme mám tlak na 300 keď čítam, že niekto hneď kúpil po 5 krabičiek pre každého člena rodiny. Načo? Takéto lieky sú najmä pre srdciarov, tehotné atď. Ok aj iný ich berú ale načo toľko?? No naša chyba že sme si nezohnali dosť skoro. Partner ako na potvoru začal trpieť veľkými bolesťami zuba a lieky sú už takmer fuč. Keby terz dostal horúčky, tak má smolu. No hlavne tá bolesť zuba neprechádza a odmieta ísť teraz na nejaké vyšetrenie, že ešte sa nakazi.. Niekto má v šuflíku odložených 20 krabičiek a je sám so sebou spokojný a ten, ktorý ich potrebuje tak má smolu. Vie mi niekto povedať, kedy budú zase k dispozícii v lekárni? Alebo mi povedzte, načo si niekto spraví také zásoby? Aby on mal a iný nie? Vôbec toto celé nechápem..
Skús sa popýtať súrodencov, rodičov, bratrancov-sesterníc, známych, susedov. Neverím, že nik nemá, kto by poskytol nevyhnutné množstvo pre tento prípad.
@uglybetty1234 problem je v tom, ze som to pozerala a ten paralen ke vazne nedostupny no smola
Daj si inzerat do skupiny mesta z kt. pochadzas, urcite ti niekto preda jeden plat. A len po to skocis par km autom. Takto cez internet aj keby mal ti neposle nik, lebo teraz treba na poste hodinu cakat, na to nik nema trpezlivost, ked nemusi.
@michalcanka skús kontaktovať lekaren ilieky mne ako tehotnej predali jednu krabičku zaco som bola mooooc vďačná
Tak urobila som objednávku na mojalekaren, lebo bolo písané, že zajtra bude skladom, prišiel mail s objednávkou a tam napís dlhodobo vypredané.. tak som tam volala a že to je chyba, že nie je a dlho nebude..
@prihlassa mala si šťastie na rozumný prístup. Ja žiaľ nie. Asi v 5 lekárňach som po telefóne hovorila, že je to pre ZŤP a aj on ešte ukazoval aj osobne keď sa bol spýtať, no vraj nemajú..
@terezka1947 ja viem, no donútiť ho neviem, hádky už boli za to ale nedá si povedať a teraz má výhovorku že nemôže, lebo by sa nakazil 🤦
@michalcanka treba si vybrať od lekárničky hocijaký produkt ktorý obsahuje paracetamol. Napr z tých lacnejších je to aj Medipyrin
@michalcanka nepríjemné. Držím palce, nech zoženieš.. škoda, že nie si mojou susedkou, pár ks by som Ti s radosťou poskytla. 😌 fakt sa skús popýtať známych. Určite niekto má..
Ešte skúste toto.. https://www.drmax.sk/parapyrex/ poradiť sa v lekárni. Malo by to byť rovnaké ako paralen bez prídavných látok
Ale kludne sa da nahradit PANADOLOM podla mna je Panadol aj tak ovela lepsi, aj ked je to paracetamol ako paracetamol mne lepsie zraza teplotu Panadol
@akinom0077 aj by som povedela, že menej zaťažuje žalúdok. ja používam tiež len panadol a zatiaľ poohol zakaždým

@marion09 teraz na dobierku neposiela 90% eshopov aby kurier nemusel narábať s peniazmi. Podľa mňa je to rozumne.