icon

Ležím s napuchnutým členkom a cítim sa mizerne

29. aug 2023

Žienky som taká nemožná , ležím s boľavým napuchnutým členkom a cítim sa mizerne. Muž mal zase raz pravdu.
Celé leto som sa s deťmi nedostala na kupko a už je koniec leta, teplo už nebude. V júli sme v práci finišovali s veľkým projektom vedela som že na dovolenku nie je šanca aj pár víkedov som musela byť v práce. Tešila som sa na august ale keď som mala pá dní dovolenky akurát bola zima a deti ochoreli. Muž má takú prácu že robí na smeny či piatok či sviatok. Dohodli sme sa vopred, že posledné augustové dní de bereme dovolenku. Deťom som sľúbila že niekam konečne pôjdeme, snívala som o bazéne s teplou termálnou vodou,ale mužovi odvolali dovolenku. Uvažovala som nad tým, že pôjdeme aspoň na najbližšie kupko, tam je len studená voda v bazéne, málo vybudované deti to nemajú radi, nudia sa tak vymýšľajú. Navyše sama na šesťročnú a päťročné som málo. Pochytili sme sa s mužom, tak som sa rozhodla že pôjdem aspoň na malý výlet s deťmi, skončilo to tak že som musela volať muža ,že sa na vlastných nohách domov nedostanem, bum ďalšia hádka. Ozaj neviem, v poslednom čase vo všetkom strácam trpezlivosť.

Strana
z2
jozeffezoj
29. aug 2023

Prečo nemožná? Lebo chceš tráviť čas s rodinou a nevyšlo to?
Nemyslím. Aj snaha sa cení aj keď to dopadlo ináč.
Drz sa a uzdrav sa

minenkak
29. aug 2023

Len to teraz nešlo podľa vašich predstáv,nič sa nedeje

autor
29. aug 2023

@jozeffezoj lebo celé leto som deťom iba sľubovala, že pôjdeme, a pôjdeme nešli sme , trčíme stále doma, hociaké horúčavy boli

jozeffezoj
29. aug 2023

Tak asi bol dôvod vi nie?
Stále sa dá. Ak nie vonku tak termálne. Zober sa a choďte

deti95060810
29. aug 2023

škoda že napíšeš odkiaľ si, napísali by sme ti o možnostiach kúpania aj v chladnom počasí...
inak nechápem, len preto hádka že musel pre teba prísť manžel? to sa už ozaj hádate pre blbosti...

autor
29. aug 2023

@jozeffezoj dôvod stále je, žial. Vlani sa dcéra dostala do nemocnice na dva týždne,brala jedny ATB za druhými RTG dobre. Mala zápal pľúc nejaký atyp , lieky na 3mesiace, zákazom isť na slnko. Piekli sme sa celé leto v byte.
Na urgente mi dali ortézu , mám ležať minimálne tri dni.
Som smutná, ale už sa nikam toto leto nedostaneme.

autor
29. aug 2023

@deti95060810 ja viem že sa dá, ale nemám auto a cestovať s 3melými deťmi a vláčiť so sebou všetko je komplikované

autor
29. aug 2023

@deti95060810 najprv som mu vyčítala tú zrušenú dovolenku, tak som sa vžila do toho že vypadneme aspoň na tri dni. Potom rýpal on že som ohrozila seba aj deti

nenne27
29. aug 2023

Ano cestovat bez auta s 3 maymi detmi je komplikovane.ale keby zatnes zuby a das to? A co keby idete vlakom( neviem odkial si a ci je taka moznost) a vezmes nejaku kamosku/ pribuznu co by ti pomohla s detmi?

chica007
29. aug 2023

vikend v termalnom bazene si mozete uzit aj pocas jesene a zimy, nehadaj sa, nestoji to zato, ved pracujes a zarabate peniaze aby ste boli spolu a stastni a nie rozhadani a nestastni, urcite manzel to berie pragmaticky a ma ta rad a aj deti, ked sa boji o vas aj ked to vyjadril ze si ohrozila co je mozno pravda, len to nebolo umyselne z tvojej strany, ved nie si Pan Boh, aby si dopredu videla co sa stane

autor
29. aug 2023

@chica007 ako som už písala už sa nebude dať teraz nebudem vládať behať za deťmi, dovolenku naraz obaja nedostaneme.

sasitimi17
29. aug 2023

a čo tak dohodnúť sa s mužom na zimu a ísť niekde do exotiky? vynahradíte si leto aspoň

pinkgirl
29. aug 2023

Je mi to ľúto, že mám zo seba taký mizerný pocit. Ale vieš čo, v živote sú veci, ktoré neovplyvníš - môžeš plánovať akokoľvek, ale vždy je "šanca" že sa niečo pototo. Nie je to tvoja chyba😉. Takže sa vzchop. Nie je všetkým teplým dňom koniec. Využi čas na lôžku a urob si s deťmi kino deň, hrajte doskové hry a pod.
A keď budeš fit, vezmete s mužom deti do herne, múzea alebo do prírody na opekačku - bude im to stačiť. V tomto veku im netreba špeciálne animácie, stačí že mamka a ocko budú s nimi.

autor
29. aug 2023

@sasitimi17 som rada že zaplatíme hypo a ďalšie resti, nezarabame až tak super. U nás v práci čerpanie veľkej časti dovolenky určuje zamestnávateľ

emlaju
29. aug 2023

Keď budeš myslieť na to ako sa to nedá, tak to aj tak bude. A užiť si s deťmi dá sa aj inak ako kúpanie v bazéne.

sasitimi17
29. aug 2023

jáj a tak potom nie exotika, ale permon? sitno? na pár dní len, aby sa to deťom rátalo

fantaghiro21
29. aug 2023

Joj,ja som na rizikovom,od marca na pn a moje 6 a 4 nikde neboli.Pred tyzdnom hospitalizovana v nemocnici( pri detoch som bola 3 mesiace pri kazdej).je mi to luto,ale snazim sa detom vysvetlit,ze im to vynahradim,ked sa dieta narodi.aj ked by som si vedela predstavit ine plany.
Dolezite je zdravie.leto byva kzdy rok,zdravie niekedy odide a uz sa nevrati...

roja01
29. aug 2023

Poznam, ja som si spravila uraz pociatkom jula s liecenim na cele 2 mesiace a v septembri rehabko. Len ty mas male deti a to je tazsie. Neboj na jesenne prazdniny si objednajte welnes a bude dobre. Nerieste to s muzom, urcite to nestoji za to. Deti by nemali nie len kupanie, ale este by citili napatie.

portret7
29. aug 2023

Vynahradite si to inokedy…mozno kupkom tento rok uz nie, ale dobry aquapark urobi tiez obrovsku radost😁neboj, je to jedno leto, ktore neslo uplne podla predstav, kolko spolocnych liet mate pred sebou? A jesen je krasna na potulky prirodou, krasnymi mestami, a pod. Caka vas este skvely cas🍀

mamina7070
29. aug 2023

to fakt ste si z cele leto nenasli jeden den na kupko ? a co robite vo veline jadrovej elektrarne ? 😉
a kde boli dva mesiace deti ? a clenok mas zlomeny ci ?

ivanakaka
29. aug 2023

aj my detom to nevadi tak aj ja nemozna 🙂

h2
29. aug 2023

No chybou bolo nechávať si to na úplne posledné dni prázdnin. Mne sa nejako nechce veriť, že pokiaľ sa naozaj bavíme len o návšteve kúpaliska, tak že sa nedal nájsť čas v júli, alebo skôr v auguste. Veď to je jeden deň! Už to, že ste nemali dovolenku (akože ste necestovali niekam na týždeň, či viac), nie je ideálne. Ale ani sem-tam výlet, či kupko? No, čo už teraz, už sa nedá nič robiť. Keď sa ti zahojí noha, zoberte decká aspoň cez víkend niekam do akváča, tam sa dá celoročne. Budúci rok plánuj dovolenku na júl. Ak sa čokoľvek pokazí, máš dosť času na plán B.

mamutka
29. aug 2023

Tak keď cele leto obaja pracujete, deti iste museli byt nejak poriesene, denne tábory, prázdniny u starkých, bratranci, sesternice možno…. Neverím, že malé deti sedeli doma v byte samé, kým rodičia pracujú. Deti to možno vidia cele inak, možno si leto užili a ty sa zbytočne trápiš. Hlavne majte pohodu, nie hádky, kúpalisko nie je až tak nevyhnutne

h2
29. aug 2023

@mamutka Podľa veku ešte nechodia do školy a škôlky fungujú aj cez prázdniny, tak asi boli tam. 😕

mamusa123456789
29. aug 2023

Nejde vždy všetko podľa plánu, raz je lepšie, raz horšie, teraz sa daj dokopy a keď budeš ok, tak môžete ísť cez víkend do nejakého aquaparku a decka budú spokojne a zabudnú na to, ze sa cez prázdniny pokaslalo všetko, co sa mohlo... Alebo môžete ísť do rakúska na kolotoče do family parku alebo do poľska do rabkolandu a deti budú o tom ešte týždeň rozpravat

mamutka
29. aug 2023

@h2 tak dve deti som postrehla, že majú 5 a 6, takže školka….u nás je skolka vyše mesiaca zavretá, minulý rok zhodou okolnosti to vyšlo tak, že skolka bola odstavená cele leto. Takže šialenstvo ako to polepiť dennými tábormi, babkou s dedkom a sedením v práci v štýle “tuto si pečiatkuj a keď telefonujem, je to vazne, nekrič, že sa rozpadlo lego, ja riešim dolezite veci” to bol zahul. Človek deťom musel urobiť program. Iste to aj autorka nejak poriesila a deti si to snáď uzili. A keby aj boli v škôlke, tak snáď sa bavili s kamošmi stále. A súhlas, že da sa nájsť víkend, ak zdravie slúži a pod. Alebo aj sama s dvomi deťmi tam ísť, prečo nie? Dohodnem si pravidla a ideme. Mám dvoch divých chalanov s veľkým vekovým rozdielom a na kupko s nimi sama viem ísť. Tieto deti by sa v tom celú ešte pekne držali pri mame

janinah
30. aug 2023

Nemali by ste obaja toľko v lete pracovať ak máte deti.Vzdy sa to dá zariadiť aj inak.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
janage
30. aug 2023

Do budúcna. Rezervovať hotel s full servisom, animáciami a prípadným welnes.
Doprava. Muž vás iba privezie a odvezie z pobytu.
Pôjdete vlakom a zo stanice taxi alebo hotelová doprava
Pôjdete vlakom a tých pár metrov k hotelu zvládnete sami.
Ja som tiež v júli nemohla a v auguste v deň odchodu sa dcére začali problémy a o 24h už ležala na operacke. Áno, doma zavretí 2 týždne, teraz tak prechádzky. Nie je to príjemné a je to frustrujúce, ale prežijeme a hlavne je v poriadku. Pôjdeme na predĺžený víkend v októbri.

neznamaznama
30. aug 2023

1. Deti nie sú náročné, to len mi rodičia ich také robíme.
2. Máš poučenie do budúcna, nikdy nič nesľubuj, ak si nie s istá na 100%, že to vieš dodržať.
3. Nikdy nič nenechávať na poslednú chvíľu. Vždy využiť najbližší moment a spraviť výlet hneď ako je to možné. Deti rýchlo vyrastú a o pár rokov vas k životu potrebovať nebudú.

Riešenie? Ak už teraz nikema.nemizes ísť kvôli členku, správ deťom program. Zahrajte sa na kino. Vyrob im vstupenky, kúpte si džús, správ pukance a pustite si pekný rozprávku. Sprav im welnes doma. Napusti im vaňu, daj im hračky, daj im tam penu. Spravte si dom deň spoločenských hier. Postavte najvyššiu vežu z kociek. Upečte bábovku....... Je veľa či hostí, ktoré môžete robiť doma a deti budú mať zážitok.

Ak si schopná pohybu a môžeš chodiť, šup, sadnite na vlak a choď sama s deťmi do najbližšieho väčšieho mesta a choďte tam do kina, na ihrisko,......ja tak chodievam už roku s troma deťmi (no dobre posledný dva roky už len s dvoma), deti to milujú a tešia sa na to.

A k manželovi sa vyjadrovať nebudem. Ten pravdu nemal určite. Aspoň z toho, čo si tu napísala.

Želám ešte krásne posledné dni prázdnin. Užite si ich za podmienok, aké doma máte. Ak nejde o život, bude to fajn.

Strana
z2