icon

Mal by učiteľ nosiť rúško po chrípke v práci?

23. feb 2025

Dievčatá názor, pochytila som sa s muzom trochu, teraz sme boli 3 týždne doma mali sme chrípku A všetci a bolo to o hubu ozaj, maly 40tky niekolko dni vsak viete ako teraz ta chripka uraduje, a muž PN 2 týždne, ide o to ze je učiteľ a zajtra nastupuje do prace a ďalší týždeň máme prázdniny, no a cez prázdniny mame zaplatený pobyt, a keďže vieme ze nie len chori kolegovia chodia do prace ale aj rodicia s obľubou posielajú choré soplave deti do školy tak ho tlačím nech ten týždeň vydrží v rúšku, no čo vy by ste si ho dali? On mi trochu frfle ze bude tam jediný s ruskom v celej škole pobehovať, ale mame malé dieťa 4 ročne ktoré začalo chodiť do ms tak chytí každú pliagu odkedy je v kolektíve (predtým bol ako ryba :( ) preto ho do ms už ani nedám na ten týždeň...prosím o názor či som sibnuta ale ozaj sa teším, 3 roky sme nikde neboli....

Strana
z2
veronika_sk000
23. feb 2025

podla mna je vysoko nepravdepodobne, ze by hned chytil dospely clovek nieco dalsie, pokial nema nejak podlomenu imunitu, nech si nasadi zvysenu davku C-cka, nejake D-cko a myslim, ze rusko nebude potrebne, ja by som si dala rusko iba v pripade, keby som chora ja

jana005
23. feb 2025

Ja by som ho určite do nosenia rúška nenútila.
A to by musel rúško nosiť všade, aj v obchode, tam sa vie tiež nakaziť.
Teraz bola hrozná chrípka. U nás doma sa točila mesiac a pol. Ale určite by som muža nenútila chodiť v rúšku. To by ho musel mať non-stop, lebo nikdy nevieš. A nakaziť by sa mohol aj vo výťahu

biglovemom
23. feb 2025

Šibnuta si 🫣🫣

jesenzima
23. feb 2025

Nenútila by som ho nosiť rúško.. budeš ho nosiť aj ty, keď pôjdeš do obchodu, alebo hocikam?? Lebo nakaziť sa môžeš všade ...

patka06
23. feb 2025

Preháňaš, nenútila by som ho nosiť rúško.
Ja sama by som si ho nedala.

gab1sol
23. feb 2025

A na pobyte tiež budete nosiť všetci rúška? Či tam už netreba? Podľa mňa, teraz vám po chorobe pracuje imunita na plné obrátky, tak je menej pravdepodobné, že niečo chytíte. A chytiť môžete kdekoľvek, nielen muž v škole…

nika23t
23. feb 2025

Určite nepotrebuje rusko. Má pravdu, chodil by ako sibnuty. Ja sama si dám rusko, keď napr idem k lekárovi, ale inak to nevieš ovplyvniť.

0silvia0
23. feb 2025

Ved teraz ste po chripke, mal by mat po prekonani imunitu

januska12323
23. feb 2025

Ak chce nech si ho dá ale ja by som nenútila. Stačí keď si bude viac umývať ruky, žiakov držať od seba a jesť vitamíny.

autor
23. feb 2025

@jesenzima objednávam potraviny raz za tyzden, keďže aj vody a ťažké veci berieme, kuriér to vylozi vonku, skontrolujem a ide preč 🙂....

A keďže sme mali Áčko tak z prace môže doniesť kludne Bcko....no bojím sa ...ale teda ďakujem za názory....
@0silvia0 tak čítala som aj tu ako mali A a o pár dní chytili B...
@gab1sol no ale už bude po pobyte takže ak budeme opäť chori tak budeme opäť doma bohužiaľ :(...píšem ze sme nikde neboli je to zaplatené od minulého roka veľmi sa teším :(

basska_b
23. feb 2025

Dospely clovek ma uz svoj rozum. Moj muz by ma vysmial... 😅 ale chapem tvoje obavy, clovek nikdy nevie, kde na neho bacil skoci

autor
23. feb 2025

@jesenzima no 3 týždne sme boli doma zatvoreni keďže to bolo ozaj naprd....takže nikam sme nechodili....ani malého nedám od pondelka do ms kvôli tomu, ci je 3 týždne doma ci mesiac mi je uz jedno...ale dakujem za nazory

angeli121212
23. feb 2025

Je dospelý nemôžeš ho nútiť nosiť rúško.. ja rúško nosím keď som sama chorá a potrebujem nutne niekde ísť... Pochybujem, že by dačo schytal týždeň po chorobe

jance333
23. feb 2025

Nenut ho, len prizvukuj, nech si poriadne umyva ruky. A nasadila by som zinok a Dcko.

zuzubb007
23. feb 2025

Zbytočne stresujes, ak ste boli teraz chorý je podľa mňa takmer nulová šanca, žeby ochorel znova, a má pravdu bude ako svihnuty v rušku tak isto môže ochorieť aj na dovolenke a tam nepredpokladám, že bude chodiť ďalší týždeň v rúšku, radšej mu daj probiotiká a vitamíny a hotovo

autor
23. feb 2025

@zuzubb007 ved píšem ze po dovolenke mi je uz jedno ak budeme chori tak budeme ale 3 roky sme nikde neboli tak by som rada išla :( preto ani maleho nedávam do ms ...

stanulienkat
23. feb 2025

Ja kvitujem vsetkym, ktori v tomto obdobi rusko nosia. Hlavne v Mhd, obchodoch. Po chorobe je este oslabeny a moze skor ochoriet. Nie ako niekto vyssie pise, ze ma imunitu. Prd ma.

autor
23. feb 2025

@jance333 c d zinok uziva celoročne skoro 🙂

katooshik
23. feb 2025

Ja som lekárka,som vo všeobecnosti za nosenie rúška,ak sú na to dôvody (ak ste chorí vy alebo ak sa pohybuje vo vysokoinfekčnom prostredí,kde sú evidentne chorí ludia). Ak sa bojiš chorôb,prečo ste sa nedali zaočkovat? My sme šiesti v jednej domácnosti ( najmladší člen má necelé dva roky, ďalšie deti 6 a 8 a najstarší člen 81 rokov). Zaočkovali sme sa proti chrípke všetci a nikto z nás chrípku nedostal. A to deti chodia do škôlky a školy. Tak ste si zažili silnu chrípku, nabuduce už budeš možno očkovať. Vždy je lepšie prevencia ako liečba. S dovolenkou to pri 3 deťoch máme podobne,stále mám strach či na nás niečo nepríde zrovna v čase dovolenky,tak to už chodí. Ale na otázku či by mal muž nosiť do práce rúško si myslín, že nie. Riziko nákazy je malé. Jedine ak by niekto z kolegov napríklad v zborovni evidentne bol chorý, žeby kašlal a soplil,tak vtedy. Radšej dieťa nedaj ten týždeň do škôlky. Držím palce,nech ste už zdraví a nech dovolenka vyjde.

autor
23. feb 2025

@katooshik sme zaočkovani, v októbri sme sa dali ako kazdy rok.....a ďakujem no snáď teda bude dobre

iwesska
23. feb 2025

Vy ste zaockovani a mali ste taky brutalny priebeh? 🤨 Moje decka mali B, ale do tyzdna boli fit, nie su ani zaockovane,ani my. Tak potom nechapem naco mas taku paniku,ked ste sa este aj ockovat dali. Muz bude predpokladam obedovat v jedalni. Vies co tam je za splet bacilov? To bude jest v rusku?

autor
23. feb 2025

@iwesska nie nema obedy v škole, ma svoju specialnu stravu doma....áno ved aj my sme v šoku každý rok pohoda a teraz takto keď máme zrovna niekam ísť....muž mal aj dutiny zaliate celú pravú stranu ze to doktor ešte nevidel, na rtg to svietilo , mu povedal ze iní by sa už od bolesti po stene skriabali....

kiki68
23. feb 2025

Po tom co som za 15 min chytila u lekara nejaku strasnu pliagu ano, je mi to jedno ako vyzeram, ale nasledky nesiem ja a rodina.

autor
23. feb 2025

@kiki68 ved toto muž doniesol zo školy, maly z ms, ja som doma takže ja som to nemala odkiaľ priniesť...:( ...bude ako bude ....

zuzana76
23. feb 2025

@stanulienkat presne tak, po prekonani chripky nejaka imunita nie je, praveze moze este lahsie ochoriet.

autorka, u nas kolegyna ucitelka, co je chorlavejsia tak nosila aj teraz rusko. nevidim na tom nic cudne. Treba sa chranit. Ja som bola cez Vianoce mesiac chora, priedusky, potom mi to islo uz na pluca. Nech si ho radsej da. Ale asi aj tak si urobi po svojom.

autor
23. feb 2025

@katooshik prosím ta si lekárka ako je to s tou imunitou, už keď ta tu mam tak sa spýtať, vyššie píšu že ju ma vybudovanú, ale ja si tiež myslím, že skôr je oslabeny a nachylny niečo lapit...dakujem

zuzana76
23. feb 2025

@katooshik kaslu aj deti v triedach, nielen kolegovia

lucia13022023
23. feb 2025

Ja na ruskú nevidím nic zle. Bežné chodia ľudia v ruskach, aj ja si dám do mhd, k lekárovi.. Normálne by som to vysvetlila mužovi a ďalej nech si robí podľa seba.

anavixy
23. feb 2025

@stanulienkat tiez nerozumiem preco si ludia myslia, ze po chorobe nic nechyti - lebo ma imunutu, imunita srotuje atd., ved prave naopak, po chorobe je imunita oslabena 🤷🏻‍♀️

autor
23. feb 2025

@zuzana76 presne mala som cest aj v satni v ms ešte minulý rok... a ked som sa ozvala aj ucitelke ze doniesol zjavne chore dieta , tak " mily otecko" ma vonku dobehol ze mam zavriest ústa nabudúce a nestarat sa, či pôjdem namiesto neho do prace a zaplatím hypo a podobne dristy....hlavne ze dieťa na lavičke plakalo ako ho bolia nožičky a kašeľ ako stary hrniec a sopel mu tiekol cez usta, a este sa nestitil hulakat po mne pred malým lebo vsak samozrejme ja som si svoje zdravé dieťa odviedla domov

Strana
z2