Ochrnutie končatín po 3. dávke
Ahojte, na uvod, nie som ziaden antivaxer..sama som ockovana.., zial v mojom okoli z toho dva pripady ludi ktorych sama poznam, ciastocne po tretej davke ochrnuli...jeden z nich klipka uz len očami, je v nemocnici, ma pred 40-tkou...a druha mamina spoluziacka, ta sa rano zobudila a dokazala hybat len rukami a zavolala si sanitku...preslo par mesiacov a je stale na voziku...dnes som pocula o dalsom pripade, avsak uz nie moji znami...je to podla Vas len nahoda? Ludia ktori nemali ziadne zdravotne problemy a zrazu toto ? Strasne sa kvoli nim trapim..su to dobri ludia 😔
Polovica Europy mala vakcinu a takmer kazdy COVID... kolko z nich je praralyzovanych? Kazdy den niekto ochorie, kazdy den aj na nejaku neprijemnu chorobu,zo dna na den... Zivot nie je fer co sa tyka zdravia.
tak môže sa stať - čoby nie...môj ujo po druhej dávke zomrel...nedožil sa rána...
hoc ktoré očkovanie sa môže zvrtnúť proti tebe...
aj autizmus tvrdia že môže byť z očkovania - Zuzana Maštenová.
Môže aj nemusí to mať na svedomí vakcína. Ja mám 3 dávky a nič mi nie je. Preto pred očkovaním podpisuješ papiere kde potvrdzuješ svoj zdravotný stav, alergie atď.
@mondolina joj neklamem...nepisem to ako momentalny stav...udialo sa to uz skor, len stale sa z toho nedostali...nemam dovod si vymyslat
A autom, autobusom, vlakom sa vozis? Vies kolko ludi umrelo/umiera pri dopravnych nehodach a stale a stale do nich sadame zas a znova.....
Pravdaže to môže byť od vakcíny, rovnako sa to deje aj po očkovaní proti chrípke, aj po iných druhoch vakcín. Je to úplne prirodzené, že sa nájdu ľudia, ktorým proste očkovanie nesadne, ale to neznamená, že tu teraz všetci ľudia rad radom ochrnú, alebo vymrú.
@deti95060810 moj ujo dostal infarkt, on ma aj v papieroch ze z ockovania...uz na tretiu davku ani nemohol ist..je to strasne...lebo mozno keby sa nedali ockovat tieto osoby vobec, tak by samotny covid bylezali doma bez nasledkov. Len som sa spytalaz ci sa este niekomu stalo nieco podobne...ostatne nemusite rypat do mna...sama som ockovana 3x :(
*prelezali
@suzitok nie neznamena...skor som sa zaujimala, ci este sa to niekomu prihodilo...
@rikarika ano vozim...moja mamka zomrela pri autonehode...to ochrnutie ma len zaujimalo po vakcine...
No a preco potom nezalozis diskusiu a tragickych dosledkoch jazdenia? Vela ludi po havariach aj ochrnutych ostalo
ano, moja svagrina skolabovala po druhom ockovani, tretie jej napisali do papierov, ze nemoze v ziadnom pripade dostat, ze by mohla zomriet...ma 38 rokov a odvtedy má zdravotné problemy, hlavne neurologickeho charakteru
este som zabudla dopisat, ze bola medzi prvymi ockovanymi, lebo pracuje v nemocnici a pocas covidu pracovala priamo v centre diania a pravdepodobne bola oslabena opakovanym covidom...preto ta reakcia na vakcinu
Dcera nasej znamej sa zas po vakcine proti HPV rano zobudila a prestala vidiet na oko. Spustilo jej to sklerozu multiplex. Paradoxne, jej mama je doktorka a myslela si,ze robi pre dceru to najlepsie. Nikdy nevies,ako ktora vakcina v tele zareaguje.
@rikarika ach...strasna si.....vraveli vseobecne, ze nic strasne sa po ockovani nemoze stat...nikdy som sa nestretla ani s neziaducimi ucinkami u nikoho v mojom okoli..teraz nemyslim covid vakcinu..nemam zdravotnicke vzdelanie a nikdy som sa ani nezaujimala o nejake neziaduce ucinky vakcin...okrem horuciek a bolesti v mieste vpichov...vasa reakcia ma skor uraza ako pouca...ostatnym dakujem za vysvetlenie
Ach...nie som strasna, som obycajna realistka. Ockovanie aj jazda autom prinasa pozitiva aj negativa....len o ockovani sa toci stale dokola....
@rikarika v pohode...prislo mi to z tvojej strany, ze do mna len rypes...a mozem si zalozit diskusiu aku chcem predsa...su tu daleko zbytocnejsie ako ta moja...a nepisala som to s umyslom sa tu hadat
Nežiaduce učinky sú pri KAŽDOM jednom liečive.. každé jedno liečivo v sebe nesie určite rizika, z 8miliard ľudí bohužiaľ nikdy nikto nevie na koho padne karta nežiaduceho účinku..
Dala si si niekedy v živote Ibalgin? Myslím že určite áno.. toto sú niektoré zriedkavé nežiaduce reakcie:
alergické reakcie ako horúčka, vyrážka, poškodenie pečene,
zlyhanie srdca,
opuchy,
sterilný zápal mozgových blán (najmä u pacientov s ochorením spojiva, ako sú systémový lupus erythematosus a niektoré typy kolagenóz),
zúženie priedušiek (u pacientov s prieduškovou astmou).. zistili ich tak, že sa niekomu stali.. čiže v tých konzumentoch sa našiel niekto kto dostal zápal mozgových blán a možno má trvalé následky..
Tak je to u každého jedného možného liečiva.. malé percento ľudí bohužiaľ na to doplatí, to však nevylučuje to, že veľké percento ľudí sa vďaka liečivu zachráni.. môžeme odmietať modernú medicínu a zažívať choroby v plnej sile bez pomoci - bude to však tak lepšie?
Nebude...dakujem za vysvetlenie...
Áno môžem potvrdiť,aj môj švagor presne pred rokom dostal na 40-te narodeniny CMP(cievnu mozgovú príhodu). Len problém je,že nikdy zaočkovaný nebol,nakoľko je ťažký antivaxer. Tak teraz čomu/komu to dať za vinu?
@nepic joj dalsi...vsak dobre ludia, uz to mam vysvetlene a uvedomila som si to...co viac? Uz to tu nejdem dalej citat, tak mi nemusite uz nikyo odpisovat...ahojte
@nepic ako moj svokor. Smial sa nám, že sme ovce začipované.
Jedného dňa sa ráno zobudil a už nikdy nebol ako predtým. Dostal CMP, žiaľ v noci keď spal a svokra už len ráno zistila, že je zle. A to všetko ako dôsledok životosprávy. On naoko pôsobil zdravo, realita ale taká, že bol ťažký fajčiar a strašne neurotická povaha.
Následky má doživotné a to nezvratná strata reči. Žiaľ, aj také osudy píše život. Či je človek zaočkovaný alebo nie.
To isté moj otec. Dávno pred koronou dostal CMP. Len zrazu mu nešlo telo ale chvalabohu bola pri tom moja mama a len rýchla reakcia mu zachránila život.
Ochorenia tu boli aj pred očkovaním.
A možno by covid tiež nezvládli, to ti nikto nepovie co by bolo keby. Vždy je nejaké riziko.

čoho tretia dávka?