icon

Prechod z Mounjara na Ozempic: Máte skúsenosti?

13. jún 2026

Ahojte prešiel niekto takto z mounjara na ozempic ?
Lebo 5 mg mi nezaberá mala som zatiaľ 6 krát cize doktorka mi povedala že mám ísť na vyššiu dávku 7.5 mg lenže ja nechcem dávať peniaze do niečoho čo nefunguje plus ešte beriem psychiatrické lieky čo spestrujú chuť do jedla takže netuším chcela by som prejsť na ozempic

anonym_bf0993
13. jún 2026

@anonym_autor tak toto potom fungovať nebude

felycity
13. jún 2026

Moj znamy musi brat az 15, lebo nizsie mu nezaberaju, nie som si ista, ci prave ozempic to vyriesi, mounjaro je tusim na chudnutie efektivnejsie, pravdepidobne aj lieky nieco ovplyvnuju ... kazdopadbe treba to skonzultovat s dr odbornikom na tuto temu.

anonym_b41ba6
13. jún 2026

@anonym_autor Mounjaro má menej vedľajších účinkov, nechoď na horšie

anonym_0e593c
13. jún 2026

No nezabera. Ma to potlacovat chut do jedla, aby si menej jedla. Cize jes menej a tak chudnes. Tak pozor, aby to ze to nefunguje, nebolo sposobene, ze jes vela ako predtym. Idealne ako to skombinujes s cvicenim, lebo svaly bez pohybu injekcie nevyrobia.

anonym_de0247
Včera o 06:37

Ak ti ide o chudnutie tak Ozempic je horsia volba, on je urceny na diabetes, na chudnutie je ucinnejsie Monjuaro
len nestaci iba pichat treba sa aj racionalne stravovat plus pohyb

mogaa
Včera o 07:39

@anonym_autor začína sa od najslabšej dávky, takže vydrž....Ozempic tiež nie je zázrak.....ono tieto injekcie nie sú zázrak....funguje to na princípe že ti látka blokuje receptor chuti a smädu v mozgu a podľa toho sa dáva aj iná silá prípravku....u teba začala tou najslabšou aby si telo zvyklo a predišlo sa hneď silným nežiaducim účinkom.....takže lekárka vie, čo robí......postupne sa navyšuje intenzita na silnejšiu dávku pri ktorej to zaberie...máš rozumnú lekárku že ti hned nenasadila silnejšiu dávku pri ktorej by si mohla mať hneď hnačky alebo iné nežiaduce účinky....

mogaa
Včera o 07:49

@anonym_autor a samozrejmosťou je aspom minimálne upraviť stravu a pridať pohyb....lebo po vysadení budeš tam kde predtým.....to je liečba obezity na niekoľko mesiacov až rokov. nie že ty schudneš za 5-6mesiacov 30kg .....ak sa potom budeš rovnako starvovať ako predtým , tak jojo efekt bude ako vyšitý....tie kilá čo máš naviac sa na teba nenalepili len tak.....takže niečo musíš zmeniť......a to je obvykle strava a pohyb...ono je to vždy rozumnejšie bez takýchto prípravkov, lebo ak to vysadíš, ťažko budeš vedieť čo je ešte veľa stravy a čo málo......doteraz si bola zvyknutá na veľa a pri tomto po dlhšej dobe to bude málo.....ak vysadíš injekcie, opäť sa receptor chuti odblokuje a tebe začne viac chutiť.....preto je najrozumnejšie chudnúť pekne po starom a nehľadať takéto skratky.....akurát telo pekne zmagoríš.....