icon

Preťažená ruka a rameno

7. nov 2025

Mali ste prosím niektorá, proste pred rokmi ma začalo bolieť zápästie, tak pri otáčaní, to som nejako zvládla, no asi pred 2-3 mesiace sa pridal lakeť, tak, že proste bolesť, v noci sa budím, neviem, ako si už mám dať ruku, pri každom pohybe ma šklbe v ňom, pri dvíhaní ani nevravím, v práci neviem ani spínací strojček použiť, pracujem na PC, ale nie celých 8 hod nonstop. Mala som problémy aj s ramenom, aj chrbtica na tej strane už 15 rokov bolesti....
Bola som u X neurológov, rehabilitácií, cvičení SM, masáže, chiropraktik... asi to je už fakt preťažená ruka, lenže je pravá a musím ju používať, lieky nechcem pchať do seba, neviem, či zájsť za ortopédom alebo kým už, poradte niečo..Ďakujem

gemerka17
•
7. nov 2025

@anonym_autor ako dopadli magneticke rezonancie krčnej chrbtice, zapestia, lakta a ramena ?

ivett1
•
7. nov 2025

Ortopéd

anonym_d12331
•
7. nov 2025

A cvicis doma? Ziadna fyzioterapia, masaze ani nic ti nepomoze ak nebudes cvicit zodpovedne aj doma. Mam uz niekolko rokov tiez problemy s rukou, pretazene rameno od babatka a chodila som intenzivne na fyzio ale musela som cvicit aj doma, zlepsilo sa to vyrazne, ale ked polavim alebo si nedavam pozor, zhorsi sa to.

autor
•
7. nov 2025

Ja som cvičila celý rok SM u fyzioterapeuta, 5x denne celý rok na chrbticu a nič...

1didiana1
•
7. nov 2025

tiez by som to riesila teda s ortopedom, ked fyzio nepomohol. 🙉

janinah
•
7. nov 2025

Neurolog.MR a rtg krčnej chrbtice...a ak cvičiť tak na doporucenie dr.napr.pri vyrastkoch na krčnych stavcov to v bolestivom štádiu vôbec nie je vhodné

lenka_da
•
7. nov 2025
@anonym_autor

Ja som cvičila celý rok SM u fyzioterapeuta, 5x denne celý rok na chrbticu a nič...

@anonym_autor mne napriklad sm system vobec nerobil dobre, pomohol mi pilates + joga a pri bolestiach najma uvolnovacie cviky.