icon

Vysoký krvný tlak u starých rodičov: príčiny a riešenia

stelly652
Dnes o 06:27

Ahojte ľudia včera sa stala taka situácia,že sa stala roztržka,hádka ohľadom vysokého krvného tlaky ide o to,že keď pozerám ako mama pije neustále kávy,starý otec neustále chodí do krčmy dá si tri panaki plus pivo a potom je agresívny až prchký,pretože ak mu vidím na papieri ako si píše aký ma krvný vysokí tlak tak sa mi zdvíha žalúdok aj ako sa pre jedáva s mastným jedlom s nezdravou stravou tak mi je až nedobre rodičia sú naučene tak jesť po svojich rodičov po mojich starých rodičov tiež mali problémy s tlakom je to dedične ja sa pamätám keď som pil neustále kávu,coféin tak som mal 167/52/89 nevedel som prečo až po čase som prišiel nato,že to kava robí ako náhle som prestal piť kávu a zdravšie sa stravovať tak krvný tlak sa mi upravil....a ja sa vás chcem opýtať tiež si meriate krvný tlak??...tiež ste také nervózne?...a nezdravo sa stravujete či dbáte sami na seba a vyhýbate sa zlej životospráve.....mate tiež s tým skúsenosti ako ja?

Strana
z2
minenkaa
Dnes o 06:42

Káva nezvyšuje tlak a zas 167/89nie je až tak vysoký tlak ,je vyšší

stelly652
autor
Dnes o 06:45
@minenkaa

Káva nezvyšuje tlak a zas 167/89nie je až tak vysoký tlak ,je vyšší

@minenkaa len že ja som mal taký počas nadmerného užívania kávy,keď som chodil do kaviarne dostal som sa až ku kardiologový,že mi musel predpísať lieky ak som zmenil životosprávu,prestal som piť kávy od vtedy neberiem žiadne lieky a blbosti

minenkaa
Dnes o 06:49
@stelly652

@minenkaa len že ja som mal taký počas nadmerného užívania kávy,keď som chodil do kaviarne dostal som sa až ku kardiologový,že mi musel predpísať lieky ak som zmenil životosprávu,prestal som piť kávy od vtedy neberiem žiadne lieky a blbosti

@stelly652 káva nezvyšuje tlak ,skôr to že si vysedával po kaviarňach ,ak si sa začal hýbať to pomohlo
Ja jem mäso veeela masa ,syr a mám nízky tlak a aj cholesterol,môj muž je malo masa ,je veľa ovocia zeleniny a ma vysoký tlak a cholesterol
Skús sa zamestnať niečím iným
A ten tlak čo si mával fakt nie je vysoký

stelly652
autor
Dnes o 07:08
@minenkaa

@stelly652 káva nezvyšuje tlak ,skôr to že si vysedával po kaviarňach ,ak si sa začal hýbať to pomohlo
Ja jem mäso veeela masa ,syr a mám nízky tlak a aj cholesterol,môj muž je malo masa ,je veľa ovocia zeleniny a ma vysoký tlak a cholesterol
Skús sa zamestnať niečím iným
A ten tlak čo si mával fakt nie je vysoký

@minenkaa ale ja si musím večer znížiť krvný tlak preto že keď ho mam vysoký tak sa mi veľmi ťažko zaspáva abo už vôbec nespím snažím sa tak jesť,že už vo večerných hodinách nič nejem a hlavne také sýte a mastne jedla dám si len ovocie a zeleninu večer aby som mal lepšie vyprázdňovanie

anonym_a7ebf3
Dnes o 07:31

neboj, aj hypochondria sa dá liecit

anonym_95fc39
Dnes o 07:38

@stelly652 tak stravovacie návyky...im nezmeníš, a áno káva zvyšuje tlak. Kúp im nejaké kvalitné šumivé magnézium, ktore teraz aj osvieži a chutí, napr. magnosolv je ale na predpis, nejaké minerálky Fatra, Ľubovnianka...

stelly652
autor
Dnes o 07:39
@anonym_a7ebf3

neboj, aj hypochondria sa dá liecit

@anonym_a7ebf3 ale to už viem podľa seba ako mi je to neje žiadna hypochondria

stelly652
autor
Dnes o 07:44
@anonym_95fc39

@stelly652 tak stravovacie návyky...im nezmeníš, a áno káva zvyšuje tlak. Kúp im nejaké kvalitné šumivé magnézium, ktore teraz aj osvieži a chutí, napr. magnosolv je ale na predpis, nejaké minerálky Fatra, Ľubovnianka...

@anonym_95fc39 mamka užíva šumivé magnézium a ešte ma aj predpísane aj lieky na tlak neviem chcem ich nejako presvedčiť aby nepila toľko káv na terase pretože to neprospeje potom dochádza k takým to stavom sledujem a pozerám keď si napíšu na papier koľko majú zvýšený krvný tlak,sú veľmi tvrdohlavý rodičia až nervózny stoja si za svojim a nepočúvajú ma

anonym_f06f11
Dnes o 07:50
@stelly652

@stelly652 to mohol byt aj placebo efekt. musel by si pit extremne vela avelmi silnej kavy, pijem kavu cely zivot a tlak vysoky nemavam. su tam aj dalsie veci - pri kave vnika dehydratacia. co zhorsuje stav organizmu - metabolizmus vody, vyplavuje mineraly a pod. cize samotna kava nemusi vadit, dolezite je, aky je ich celkovy zivotny styl.

ludia vo vyssom veku mavaju vyssi tlak, neuvadzas nic konkretne, cize neda sa k tomu moc napisat. su ludia, co roky beru lieky na tlak a su uplne v pohode.

meranie tlaku am soje pravidla a digi tlakomery nie su az tak presne. cize treba aj toto brat do uvahy, ze tie hodnoty mozu byt trosku ine. tlak sa ma merat v stave, ked nie je nicim ovlyvneny - clovek je v uplnom klude. cize ensmie byt v strese, po kave, cigarete, chory a pod. to su stavy, ktore tlak prirodzene ovlyvnuju a neukazu, aka je stabilna hodnota tlaku. ukazu ba aky je tlak ovlyneny prechodnymi negativnymi faktormi. samozrejme ak tieto faktory posobia casto a zvysuju tlak extremne, trba sa ich snazit eliminovat. no keby si odmeras tlak po behu, ci inej sportovej aktivite, je kludne mozne, ze ta hodnota je fakt vysoka. nebudes sa predsa koli tomu liecit. preto s tlak nemera za takych okolnosti, ale v klude. tyketo prechodne skoky tlaku hore ma aj zdravy clovek.

anonym_95fc39
Dnes o 07:51
@stelly652

@anonym_95fc39 mamka užíva šumivé magnézium a ešte ma aj predpísane aj lieky na tlak neviem chcem ich nejako presvedčiť aby nepila toľko káv na terase pretože to neprospeje potom dochádza k takým to stavom sledujem a pozerám keď si napíšu na papier koľko majú zvýšený krvný tlak,sú veľmi tvrdohlavý rodičia až nervózny stoja si za svojim a nepočúvajú ma

@stelly652 ani Ťa počúvať nebudú, lebo sú to naši rodičia ❤️ A keby si im doniesol kávu bez kofeínovú? Buď nenápadne presypať, alebo dať a keď nato prídu, zatvárariť sa nevinne,
A koľko mávajú vlastne tlak?

stelly652
autor
Dnes o 08:01
@anonym_95fc39

@stelly652 ani Ťa počúvať nebudú, lebo sú to naši rodičia ❤️ A keby si im doniesol kávu bez kofeínovú? Buď nenápadne presypať, alebo dať a keď nato prídu, zatvárariť sa nevinne,
A koľko mávajú vlastne tlak?

@anonym_95fc39 otec ma cez 162 a tep 87 a mama 146 tep 76 ja pijem kávu po obede bez kofeínovú Inku a ráno si dávam kávu ale liečivu GANO Cafe je to kava liečiva ktorá obsahuje male množstvo kofeínu tu si dám len ráno už potom ne no skúsim to

anonym_f06f11
Dnes o 08:06
@stelly652

@anonym_95fc39 otec ma cez 162 a tep 87 a mama 146 tep 76 ja pijem kávu po obede bez kofeínovú Inku a ráno si dávam kávu ale liečivu GANO Cafe je to kava liečiva ktorá obsahuje male množstvo kofeínu tu si dám len ráno už potom ne no skúsim to

@stelly652 tlak sa sklada z 2 hodnot, nie z jednej.
tie hodnoty co uvadzas sa sice povazuju teraz za zvysene, no kedysi sa povazovali za prechodne, nie su nijak extremne vysoke. ak vezmeme do uvahy, ze okolnosti merania tlaku nemuseli byt spravne,potom je kludne mozne, ze su aj nizsie. trp mamy je vporiadku, tep otca by mohol byt o trosku nizsi, ale vyslovene vysoky nie je, je stale v norme, a opat. ak mera za nevhodny podmienok, mozno ho ma aj nizsi v skutocnosti.

minenkaa
Dnes o 08:10
@stelly652

@stelly652 to čo udávať za hodnoty ,veď ty ani nevieš čo to je vysoký tlak
Tlak ma dve hodnoty a tých 162 je ako čo váha alebo výška

anonym_95fc39
Dnes o 08:12
@stelly652

@stelly652 moja maminka má 66r. užíva lieky na tlak, magnézium, jedna káva denne, pestrá strava, veľa vody, drobatko nadváha ale keď má tlak 160 som vďačná. Ak majú tvoji rodičia nad 60- 65r.myslím, že na na ten vek je to dobrý tlak.
Pamätám si, keď v kúpeľoch maminke merali tlak mala nad 160 89 a povedali jej, že na Váš vek máte dobrý tlak.

stelly652
autor
Dnes o 08:13
@minenkaa

@stelly652 to čo udávať za hodnoty ,veď ty ani nevieš čo to je vysoký tlak
Tlak ma dve hodnoty a tých 162 je ako čo váha alebo výška

@minenkaa tak podľa seba viem keď som toľko cez 162 čo sa som nou robilo

stelly652
autor
Dnes o 08:15
@anonym_95fc39

@stelly652 moja maminka má 66r. užíva lieky na tlak, magnézium, jedna káva denne, pestrá strava, veľa vody, drobatko nadváha ale keď má tlak 160 som vďačná. Ak majú tvoji rodičia nad 60- 65r.myslím, že na na ten vek je to dobrý tlak.
Pamätám si, keď v kúpeľoch maminke merali tlak mala nad 160 89 a povedali jej, že na Váš vek máte dobrý tlak.

@anonym_95fc39 tak že keď ja budem mať už vo vyššom veku tiež budem mať neustále taký to a nebudem mať šancu si ho znížiť??

minenkaa
Dnes o 08:16
@stelly652

@minenkaa tak podľa seba viem keď som toľko cez 162 čo sa som nou robilo

@stelly652 čo je cez 162 ktorý údaj
Ja mávam 135/83 a idem zomrieť,môj muž 165/98 a nič krásny tlak
Prosím tá zistí si niečo o tých údajoch

anonym_95fc39
Dnes o 08:37
@stelly652

@anonym_95fc39 tak že keď ja budem mať už vo vyššom veku tiež budem mať neustále taký to a nebudem mať šancu si ho znížiť??

@stelly652 prosím Ťa, nerieš to teraz aký tlak budeš mať vo vysokom veku 😉 tvoji rodičia majú dobrý tlak a Ty tiež, nie je to super?

anonym_7bf46d
Dnes o 08:37
@anonym_95fc39

@anonym_95fc39 to určite nie je dobrý tlak, aj keď jej to povedal takzvaný lekár v kúpeľoch. Je to ideálny adept na mozgovú cievnu príhodu. Tým nech sa neutešuje, ze to nedbaly lekár odsúhlásil.

@stelly652 Dúfam že nemáte hypochondriu v rodine. Zdravá káva je úplná hlúposť, možno ti to predal nejaký sarlatan v nejakej kvazi zdravej predajni. Neviem či som nemala cesť takúto kávu raz sa skúsiť a mala som neskutočné bolesti žalúdka. Viem že je to asi nad tvoje schopnosti a kapacity, ale never všetkému, čo ti niekto povie.

stelly652
autor
Dnes o 09:00
@minenkaa

@stelly652 čo je cez 162 ktorý údaj
Ja mávam 135/83 a idem zomrieť,môj muž 165/98 a nič krásny tlak
Prosím tá zistí si niečo o tých údajoch

@minenkaa určite si prejdem články ohľadom vysokého krvného tlaku kde je príčina a som zvedavý čoho všetkého sa dozviem

minenkaa
Dnes o 09:01
@stelly652

@minenkaa určite si prejdem články ohľadom vysokého krvného tlaku kde je príčina a som zvedavý čoho všetkého sa dozviem

@stelly652 a už napíšeš čo je ten údaj 162

stelly652
autor
Dnes o 09:03
@minenkaa

@stelly652 a už napíšeš čo je ten údaj 162

@minenkaa a prečo to nevysvetlia pacientom svojim lekári ako sa majú stravovať,čoho sa majú vyhýbať akých nápojov ale stále len dopujú lieky,ktoré len utlmujú tlak treba pozerať aj príčinu ne hneď s liekmi

minenkaa
Dnes o 09:04
@stelly652

@minenkaa a prečo to nevysvetlia pacientom svojim lekári ako sa majú stravovať,čoho sa majú vyhýbať akých nápojov ale stále len dopujú lieky,ktoré len utlmujú tlak treba pozerať aj príčinu ne hneď s liekmi

@stelly652 neodpovedáš?

rozculena
Dnes o 09:04
@minenkaa

@stelly652 neodpovedáš?

@minenkaa každá jeho téma takto skončí

stelly652
autor
Dnes o 09:05
@anonym_95fc39

@stelly652 prosím Ťa, nerieš to teraz aký tlak budeš mať vo vysokom veku 😉 tvoji rodičia majú dobrý tlak a Ty tiež, nie je to super?

@anonym_95fc39 tak stále mi preletí myšlienka o tom to,že kto sa o mňa postará prinajhoršom

stelly652
autor
Dnes o 09:06
@minenkaa

@stelly652 neodpovedáš?

@minenkaa neviem kde mi hlava stojí nestíham odpisovať

minenkaa
Dnes o 09:07
@stelly652

@stelly652 tak odpovedz ,ako nevieš kde ti hlava stojí ,štiepiš atóm?

stelly652
autor
Dnes o 09:08
@minenkaa

@stelly652 tak odpovedz ,ako nevieš kde ti hlava stojí ,štiepiš atóm?

@minenkaa šak pomáham s varením odskakujem sem tam

minenkaa
@stelly652

@stelly652 pár ľudí ti tu napísalo a ty nestíhaš?

stelly652
autor
@minenkaa

@stelly652 pár ľudí ti tu napísalo a ty nestíhaš?

@minenkaa tak lepšie keď mi napíšu to do obalky

Strana
z2