icon

Zovretie hrude a vynechávanie srdca

25. feb 2026

Ahojte kamaráti pracujem v Nemecku kde sa dlhodobo zdržiavam a nemám možnosť zdravotnej strarostlivosti ale idem za vami po radu od Víkendu mi začalo pri skrceni cupnuty a zlej pozícii lezania take ako keby silne chvíľkové zovretie hrude pri ktorom následne mi začne vynechavat srdce a opakuje sa to zovieranie na hrudi kým nepolezim v rovine alebo v klude vystretý nestojím je to veľmi nepríjemne celoplošne zovretie hrude ako keby elektricky silný výboj vyletí od chrbtice a zovrie celu hruď a rozpockuje celé srdce iným rytmom opakuje sa to viac krát za deň stretol sa s tým niekto? Ďakujem za každú radu

anonym_0ac343
25. feb 2026

Tak logicky to budes mat asi muskuloskeletalneho povodu… tak si to pories, rehabky, fyzio, cviky

anonym_9131f0
25. feb 2026

Ked tam pracujes, si tam aj poisteny.

moonlight1210
25. feb 2026

@anonym_autor teoreticky sa ti moze aj robit vydut na aorte. Alebo moze byt aj problem s dutou zilou.

autor
25. feb 2026
@moonlight1210

@anonym_autor teoreticky sa ti moze aj robit vydut na aorte. Alebo moze byt aj problem s dutou zilou.

Dosť má bolia svaly okolo lopatiek začalo to po týždni v práci po 2 mesačnej pauze
@anonym_0ac343 a áno mám poistku
@anonym_9131f0 mám 23 rokov neviem či to je možné v mojom veku
@moonlight1210

anonym_0d7dc0
25. feb 2026

@anonym_autor to, co popisujes je blok v oblasti lopatiek, ktorý moze vyvolat pocity podobne infarktu... ubezpecujem ta, ze srdce ti nevynechava... tento blok sa v rotacii prejavuje ako ostre neprijemne pichnutie v hrudnom kosi vpredu, preto si ho casto ludia mýlia s infarktom a tlaku na hrudi.. odporucam fyzio, napravaca alebo minimalne lieky na uvolnenie svalstva- u nas to bol kedysi dorsiflex, dnes mydocalm atd.. v kazdom pripade vyhladat pomoc... mne sa takto blok presunul kvoli obavam z tejto bolesti do dvojbloku spolu s krcnou chrbticou ... p.s. tiez som si myslela, ze mam infarkt

autor
25. feb 2026
@anonym_0d7dc0

@anonym_autor to, co popisujes je blok v oblasti lopatiek, ktorý moze vyvolat pocity podobne infarktu... ubezpecujem ta, ze srdce ti nevynechava... tento blok sa v rotacii prejavuje ako ostre neprijemne pichnutie v hrudnom kosi vpredu, preto si ho casto ludia mýlia s infarktom a tlaku na hrudi.. odporucam fyzio, napravaca alebo minimalne lieky na uvolnenie svalstva- u nas to bol kedysi dorsiflex, dnes mydocalm atd.. v kazdom pripade vyhladat pomoc... mne sa takto blok presunul kvoli obavam z tejto bolesti do dvojbloku spolu s krcnou chrbticou ... p.s. tiez som si myslela, ze mam infarkt

@anonym_0d7dc0 ďakujem ste veľmi zlata ale určite mi ich vytvára tie vynechania lebo chytím tep na krku a citim pauzu a deje sa to pri určitej polohe alebo hlavne keď chvíľu sedím ležím a potom sa idem rozhýbať určite s tým niekde pôjdem len ešte 4 týždne tu musím byt potom môžem ísť domov toto poriešiť tak len aspoň rady na ukľudnenie nech tu nemusím poletovať po nemocniciach ďakujem vám za vaše rady moc si to vážim. A ešte je to zovretie až takého štýlu že mám pocit že mi aj oci idu vyletieť zrazu to prílety a každú chvíľu sa to objavuje

iwesska
25. feb 2026

Ano,su to extrasystoly z chrbtice. Deje sa to pri zablokovanej chrbtici,alebo aj len tak,je to neskodne.

liv1
25. feb 2026
@iwesska

Ano,su to extrasystoly z chrbtice. Deje sa to pri zablokovanej chrbtici,alebo aj len tak,je to neskodne.

@iwesska ale az take zovretie extremne? Ja mam extrasystoly uz pomaly 10 rokov a take zovretie som nezazila nikdy. Pichnutie ano z chrbtice atd., ale toto nie. A to som ich mavala aj 18 tisic denne …

Autor ja by som aspon vyhladala EKG a nasadila vyssie davky magnezia ak uz nic ine. A ak sa ti da, po doktoroch behat nemusis. Potrebujes len jedneho, kardiologa.

autor
25. feb 2026
@liv1

@iwesska ale az take zovretie extremne? Ja mam extrasystoly uz pomaly 10 rokov a take zovretie som nezazila nikdy. Pichnutie ano z chrbtice atd., ale toto nie. A to som ich mavala aj 18 tisic denne …

Autor ja by som aspon vyhladala EKG a nasadila vyssie davky magnezia ak uz nic ine. A ak sa ti da, po doktoroch behat nemusis. Potrebujes len jedneho, kardiologa.

@liv1 srdce mám vyšetrené vsetko v poriadku a EKG u obvodnej pred odchodom 3 týždne do zadu a bolo v poriadku mám tu magnezium magnosolv skúsim to užívať

amarilka26
25. feb 2026

Ja to poznam velmi dobre, dokonca som aj zachranku mala. Nakoniec zistili zlu kombinaciu liekov natlak. Lieky som vysadila a prestalo to. Arytmie mavam roky, ale toto co som mavala teeaz, ze sa mi ako keby zovrel hrudnik, to bolo hrozne.

kiki68
25. feb 2026

Normalne chod do Krankenhaus, neboj mozno stretnes sk personal, je ich tam ako hadov. Priprav si cez prekladac co Ti je a podla toho uz sa dohovoris. Casto tam maju personal tak, ze napr s Poliakom/ Srbom atd sa proste dohovoris aj bez lepsej nemciny. Ale neboj, pomozu Ti a Podla mna lepsie ako niekde na Slovensku, kde moj tato aj po velkej znamosti mal prelozeny termin na 2x a caka 2 mes, az teraz ho vzali konecne. Cize bud rad, ze tam mas poistenie.

autor
25. feb 2026
@amarilka26

Ja to poznam velmi dobre, dokonca som aj zachranku mala. Nakoniec zistili zlu kombinaciu liekov natlak. Lieky som vysadila a prestalo to. Arytmie mavam roky, ale toto co som mavala teeaz, ze sa mi ako keby zovrel hrudnik, to bolo hrozne.

@amarilka26 ja mám 2 týždne AD a pochybujem že to bude s nich

anonym_ed3b8c
25. feb 2026

su to extrasystoly 🙂 mam to kazdy den, ked ma boli chrbat tak sa mi to vzdy zhorsi, alebo ked sa velmi najem. vacsinou su neskodne, ma ich skoro kazdy, len niekto ich citi viac niekto menej. ale aj tak by bolo fajn ist na vysetrenie, pre pokoj v dusi

taktotedanie
25. feb 2026
@anonym_autor

Dosť má bolia svaly okolo lopatiek začalo to po týždni v práci po 2 mesačnej pauze
@anonym_0ac343 a áno mám poistku
@anonym_9131f0 mám 23 rokov neviem či to je možné v mojom veku
@moonlight1210

@anonym_autor zase ty? Zase to iste dookola
Ries si chrbticu, srdce ms v poriadku

amarilka26
26. feb 2026
@anonym_autor

@amarilka26 ja mám 2 týždne AD a pochybujem že to bude s nich

@anonym_autor treba pozriet neziaduce ucinky.