icon

Ako sa u vás prejavuje perimenopauza?

15. feb 2026

Ahojte! V poslednej dobe sa toto slovo skloňuje dosť často. Týka sa to aj mňa. Zienky, ako sa to u vás prejavuje?
U mňa endometrioza, návaly, smútok, výčitky z ničoho.
Ešte som aj psychiatricky pacient. Ako sa to da zmierniť?

Strana
z2
anonym_08a714
19. feb 2026

@anonym_autor neviem, či je to perimeno , ale skrátil sa mi cyklus z 30 dní na 26 a silnejšie krvácanie , ale že o dosť
Veľké nie bolesti , ale pichanie v podbrušku , ale také ostré , že má až mykne a musím chvíľu v krči zastať , kým to prejde
A mam 36 rokov
Pravidelne vyšetrovana u gyn
Problémy iného druhu som nemala a ani nemám
Neviem , čo iné by to bolo
Zabúdam neskutočne a plus mám hneď preplnený mozog , neviem veľa informácií prijať, lebo som hneď unavená a neviem sa sústrediť

katka3588
13. apr 2026
@anonym_4b4bcb

Baby ja mam 35 ,no za mesiac 36 a toto mam uz 2 roky . Extrém. Najhoršie sú tie návaly tepla cez den , nálady až depresívne stavy,unava . Krvacanie po styku ,zmenené vytoky silna a bolestiva menstruacia ...atď...úplne výpadky pamäte, v polovici konverzácie sa zastavím,lebo mi vypadne niť, ze o com vlastne rozpravam ,dlho rozmýšľam keď chcem niečo povedať..no citim sa ako chuj uprimne ..

@anonym_4b4bcb ahoj ja mam 37 a už rok trpím, tie návaly sa u teba ako prejavujú? Ja mám také že mi ostane z nútra tak horúco po celom tele zvýši sa mi tep a po cca 15 min je ok. V noci sa občas tiež zobudím,ale skôr cez deň teda doobeda.

anonym_4b4bcb
13. apr 2026
@katka3588

@anonym_4b4bcb ahoj ja mam 37 a už rok trpím, tie návaly sa u teba ako prejavujú? Ja mám také že mi ostane z nútra tak horúco po celom tele zvýši sa mi tep a po cca 15 min je ok. V noci sa občas tiež zobudím,ale skôr cez deň teda doobeda.

@katka3588 aj ja hlavne cez den . Citim horucavu v celom tele a hlavne v hlave akoby ,tiez to o par min.prejde .

katka3588
14. apr 2026
@anonym_4b4bcb

@katka3588 aj ja hlavne cez den . Citim horucavu v celom tele a hlavne v hlave akoby ,tiez to o par min.prejde .

@anonym_4b4bcb no nič príjemné 🙈 každopádne to treba nejako upratať a zmierniť. Tieto stavy sú naozaj obťažujúce pre normálne fungovanie, človek miesto toho aby sa tešil z pekných dní doma prežíva stavy a má návaly, ok nech má ale zase s nejakou tou mierou 🙂

autor
15. apr 2026
@katka3588

@anonym_4b4bcb no nič príjemné 🙈 každopádne to treba nejako upratať a zmierniť. Tieto stavy sú naozaj obťažujúce pre normálne fungovanie, človek miesto toho aby sa tešil z pekných dní doma prežíva stavy a má návaly, ok nech má ale zase s nejakou tou mierou 🙂

@katka3588 minule môj muž vo svetri a bunde a ja prúd potu po cele

Strana
z2