icon

Ako sa vysporiadať s menzesom na dovolenke?

scorpionflower1
25. máj 2024

Dámy, ako si poradiť s týmto problémom? Norethisteron neprichádza do úvahy, mávam migrény a minulý rok, keď som ho brala na dovolenke mi spôsobil 6-dňovú migrénu. Máte skúsenosti s nejakými inými pomôckami (menš. plavky, kalíšky) ? Budem rada, keď mi poradíte aj konkrétnu značku, lebo ja nosím len bežné tampóny a tieto moderné výdobytky civilizácie idú mimo mňa :D

janulka182
25. máj 2024

@matkahelka si strasne vtipna. Ti plieskam. To tvoja je nejska siroka, ked ti do nej voda vojde.

janulka182
25. máj 2024

@matkahelka mozno snurka je mokra. ale teda nechcem ani chapat, ako sa ti moze spravne zavedeny tampon namocit. to tam mas ozaj nejake roztahane.

katka123456
25. máj 2024

@simsalabim
@matkahelka Veru ani ja nemám tampón po bazéne namočený. Dávate si ho správne?

pralinka25
25. máj 2024

@katka123456 @janulka182 baby ved vezmite tampon pohar vody a namocte na hodinu len snurku do vody.

janulka182
25. máj 2024

@pralinka25 ok 😁

pralinka25
25. máj 2024

@janulka182 ked to rano najde muz bude sa cudovat 😀

janulka182
25. máj 2024
janulka182
25. máj 2024

@pralinka25 snurka je sucha. Ani ta voda nepresla ku tamponu.

scorpionflower1
autor
26. máj 2024

@sissy27 vazne? To by mi nenapadlo...chodime casto aj na plaze, kde nie je WC poruke.

scorpionflower1
autor
26. máj 2024

@janulka182 vdaka za radu, prosim ta, ako casto treba kaliskok menit a aky mas? Je ich na trhu mnozstvo. Uz som nad kaliskom premyslala, no obavam sa jeho vymienania na verejnych toaletach, v praci a pod. ja si neviem predstavit ten manever ako ho vytiahnut, ked je naplneny mens. krvou vsak to sa ti musi povylievat vselikade. Ale ak sa mylim, kludne ma oprav.
Alebo to mozes rano dat a vecer doma vymenit?

scorpionflower1
autor
26. máj 2024

@katka123456 tampony vzdy po kupani treba vymenit, prave to ma odradza. My chodime aj na take divokejsie plaze bez WC.

janulka182
26. máj 2024

@scorpionflower1 ja s kaliskom skusenost nemam.

ns994
Autor odpoveď zmazal
scorpionflower1
autor
26. máj 2024

@luccija Norethisteron nemôžem, nemali by ho uzivat zeny so sklonom k migrenam, je to aj v pribalovom letaku, co som si minuly rok, bohuzial, nevsimla a mala som na dovolenke naozaj nezabidnutelnu migrenu, ze som 2 dni lezala zasita v hotelovej izbe a hlava ma bolela celych 6 dni.

scorpionflower1
autor
26. máj 2024

@ns994 vdaka za radu, prosim ta, ako casto treba kaliskok menit a aky mas? Je ich na trhu mnozstvo. Uz som nad kaliskom premyslala, no obavam sa jeho vymienania na verejnych toaletach, v praci a pod. ja si neviem predstavit ten manever ako ho vytiahnut, ked je naplneny mens. krvou vsak to sa ti musi povylievat vselikade. Ale ak sa mylim, kludne ma oprav.
Alebo to mozes rano dat a vecer doma vymenit?

scorpionflower1
autor
26. máj 2024

@janulka182 pardon, zly nick.

scorpionflower1
autor
26. máj 2024

@banalu ktory, prosim, pouzivas, som rozhodnuta skusit kalisok.

luccija
26. máj 2024

@scorpionflower1 chápem, ja by som to riskla, ale doma uz mesiac dopredu a na dovolenku by bol už posunutý teda, keď nejdes už o chvíľu.Lepsia migréna doma ako na dovolenke, ale určite nič prijemne
K tým tampónom ja si dávam tie z lekárne do vody a mokrý nie je, ale experiment som nerobila🙂práveže niekedy ma to až boli, keď si ho vyberám ako je suchý.Kalisok ma láka, ale neviem si to predstaviť.Ja som konzervatívna aj nad menštruačnými nohavičkami stále váham ja mám silný menzes

ns994
Autor odpoveď zmazal
ns994
Autor odpoveď zmazal
scorpionflower1
autor
26. máj 2024

@luccija ale mna bolela hlava 6 dni z 8, co som ho uzivala. Taku migrenu nesposobim ani doma, lebo si to nemozem dovolit kvoli praci a nejak ani moc nerozumiem tej uvahe, ze mesiac vopred si ho mam dat. Myslis tak, ze si posuniem kramy a dalsie mi pridu tym padom neskor? Priznam sa, ze to mi nenapadlo, nie je to zly napad, no vzhladom na to, ze si to fakt neviem predstavit ani doma, tak je to asi pase.

luccija
26. máj 2024

@scorpionflower1 áno, že ten ďalší Ti už príde v dobrom čase.Ok, bola to len úvaha.

scorpionflower1
autor
26. máj 2024

@ns994 no, tak tym padom nevidim moc vyhodu oproti tamponu. V dalsom prispevku mi jedna kočka pise, ze ho ma len doma a + to chce urcity nacvik vyberania a zavadzania, takze mi nejak stale unika vyhoda oproti tamponom.

scorpionflower1
autor
26. máj 2024

@luccija ale este zauvazujem, ci to nevydrzim, lebo nejaky cas pred dovolenkou uz budem doma mat volno. Lebo tento napad mi tu pride ako najlepsi 😀

ns994
Autor odpoveď zmazal
lenkakravcova
26. máj 2024

@janulka182 To, čo tampón bude nasiakavat vodu nezávisí len od šnúrky ale aj od toho aký presne používaš a tiež od toho akú vlhkosť ma tvoja vagína. Čím vyššiu, tým viac voda vniká po sliznici aj dnu.
Nemusia mať tie ženy čo si im písala problém s tým, že by boli široké tam dole. Môžeš mať problém ty so sliznicou. Lebo voda vzlina po klzskom povrchu..

banalu
26. máj 2024

@scorpionflower1 t.o.c. V DM ke som kupila. Mala som aj iny, a v podstate su vsetky rovnake.

janulka182
26. máj 2024

@lenkakravcova to bola len odpoved na to, ze "moja vagina ma asi vodotesne dvere". moj tampon ostava bez vody z bazena. a snazila som sa vysvetlit, ze ani cez snurku sa ta voda dnu nedostane.

sissy27
26. máj 2024

@scorpionflower1 ved a aky problem? Schovas sa niekde za krik, za skalu, pod uterak a vymenis, pouzity das do sacku a vyhodis do najblizsieho smetiaku. Ako ja na tamponoch fungujem hadam 30rokov, nevidim na tom nic komplikovane, ci doma, ci v praci, ci na dovolenke. Ako kludne vyskusaj nieco ine, ale toto je za mna najjednoduchsie riesenie.

scorpionflower1
autor
27. máj 2024

@sissy27 je to problem, lebo je to otravne a naozaj si neviem velmi predstavit ako drzim jednou rukou osusku a druhou si vymienam tampon, a este aj davam pozor, aby ma nik nevidel. V teme sa pytam preto na ine alternativy, tampony som uz zvazila, takze dalsiu debatu o nich nepotrebujem, lebo poznam podmienky do ktorych idem. Dakujem za pochopenie.