icon

Ako zvládnuť silný menzes a nečakané nehody?

17. dec 2024

Zeny pomozte mi neviem co mam robit,vybrala som sa na preventivnu prehliadku k lekarke,mám vo vedlajsom meste.ako som tu vystúpila z autobusu zrazu sprska krvi zo mna,mam vlozku veď viem ze mam krámy ale toto boli hrudy celé kusy co ma zaliali cítila som teplo aj na rifliach ešte že mam dlhu bundu. Sadla som chytro do taxíka a isla k sestre ktora tu síce žije ale neni doma no mam kluce. osprchovala som sa, meskam k lekarke,pozicala som si jej veci to co som mala na sebe som trasuc sa zahodila do kosa cele to bolo krvave dokonca aj tričko, dala som si 4 vlozky prezliekla sa a isla som taxikom k lekarke, v cakarni som to cítila znovu tak som utekala na zachod vsetko zo mna vyletelo von. Teraz cakam kým ma vezme, zatial som nastastie čistá a sucha ale domov to mam hrozne daleko. Ešte aj bundu mam na spodkoch pri zadku krvavú ja sa len bojim ako zájdem domov

autor
17. dec 2024

@nyusika drz uz hubu som z teba normalne nervózna

@elenita akurát som volala gynekologicke,bude ma cakat.Sanitku nechcem,uz je to bezna krv.Len dako bez nehody zvladnut cestu autobusom 50minut a bez vody nestihla som si ani vodu kupit ako som sa ponáhľala na autobus

kiki68
17. dec 2024

To uz vydrzis a dobre, ze to hned pozrie. Budes vediet o co ide. Tiez moznu pichnut nieco na spomalenie krvacania

autor
17. dec 2024

@kiki68 no som za chvíľu v polceste ale je mi hrozne ako na odpadnutie

nyusika
17. dec 2024

tak napis, ked uz budes v styroch patinach a nezabudni pridat fotografoe, ako to vyzera...malo to komentujes, chcelo by to podrobnejsi opis 😀

dnes je to tu na koniku mega vesele 😀 co tema, to perla

autor
17. dec 2024

@nyusika vies co prajem si aby sa to stalo tebe by som sa pozrela ako to zvladnes

nyusika
17. dec 2024

dakujem, ale sa taketo mile zazitky si necham pre seba.

tak si uz aspon pred ambulanciou ? lebo chyba opis poslednych metrov

upozornujem zrutene prispievatelky - tema je vymyslena.

autor
17. dec 2024

@nyusika tema vobec nie je vymyslena a to ze tu pisem aj cestou v autobuse to je nejake divne dnes ma kazdy mobil v ruke skoro stale či si myslis že som dáky chlap čo by si toto akože ako dokázal v hlave vymyslieť ??? Mám ti dať adresu alebo povedať kde som aby si tomu uverila ? Nie že by som potrebovala aby si mi uverila

dahra
17. dec 2024

Ja som takýto menzes mávala bežne. Vždy len 1-2 deň. Aj s tými kusmi sliznice. Normálne v sprche keď som stála, videla ako tečie jemný pramienok krvi ako voda. Vtedy som si vložku menila zásadne v sprche. Keď som nemohla, poistka na prežitie hodiny bol tampon a najvačšia a najhrubšia vložka na noc. 🙂 Mala som endometriozu. Som rada, že už menstruáciu nemávam.

mykaellle
17. dec 2024

držím palce, autorka, myslím, že to môže byť cysta, mňa na to dr upozornila. A hejterkám, baby, veď sme na ženskom fóre, je to v pohode téma. Mne pred dvoma rokmi bolo veľmi zle počas menzesu, bol víkend, najprv som nechcela ísť nikam, na žiadnu pohotovosť, s odôvodnením, že veď bolestivú menštruáciu má veľa žien. Išla som nakoniec, našťastie. Mala som akútny zápal slepého čreva a do troch hodín mi ho vybrali, preto nič netreba podceňovať, daj vedieť, ako si dopadla

soldi
17. dec 2024

Stalo sa aj mne. Mavala som to takto asi 9 mesiacov po porode. Velke kusy zo mna vzdy vysli a ohromne mnozstvo krvy. Prvy krat ked sa to stalo ma to zastihlo na svadbe v cudzom meste. Nastastie som mala cierne saty a zachranovala som to normalne detskou plienkou 🙈😀
Gyn povedal ze obcas sa to stat moze, na sone nevidel nic abnormalne. Asi tri cykly som mala take, potom sa to vratilo do normalnu.

Takze neboj nic, prejde to, neumieras, je to len neprijemna situacia. To zvladnes 🙂

autor
17. dec 2024

Ďakujem dievčatá keby sa mi to stalo doma tak ani nenapíšem sem. Tiež som taká že nechcem chodiť k doktorom , len na prehliadky ale teraz sa uz príšerne bojim. Nesla by som ani k dr ale Som cela biela

memma
17. dec 2024

Kúp si v lekárni ascorutin a daj si hneď 2 tabletky. Ja mam také silne pár x do roka

kiki68
17. dec 2024

@soldi ale to je po porode, keby sa toto stane mne tak bezim ku gyn. Moj poplach mi raz zachranil vajecnik. Keby nejdem a to som mala nevinne priznaky, tak mam po vajecniku. Mozno by som ani nemala deti podla slov lekarov.

netti87
17. dec 2024

Ahoj, ako si dopadla ?

soldi
17. dec 2024

@kiki68 bolo to 9-12 mesiacov po porode, predtym som mala niekolko normalnych cyklov, ale mohlo to mat suvis. Ano.

kiki68
17. dec 2024

@soldi ja som nemala 1,3 roka nic a tiez tam boli take kusy potom. Ale keby mi pretecu nohavice ku kolenam, tak valim k lekarovi. Ako mozno baby so silnou ms su zvyknute, ja som tak masivne nekrvacala ani pri porode. Pre mna by to bolo total nezvycajne. Chapem tie nervy autorky

slavka1988
Autor odpoveď zmazal
autor
17. dec 2024

@netti87 praskla mi cysta,lekarka mi povedala ze sa cuduje ze som zasla az k nej.

kiki68
17. dec 2024

Dobre, ze si tam dosla, zjavne nieco vacsie ruplo.

martul
17. dec 2024

@nyusika škoda, že ty nie si vymyslená. Akože nehnevaj sa, ale ty si tak úbohý človek! Podľa mňa doma ani nemáte zrkadlo, by prasklo keby sa pred neho postavíš.

mykaellle
17. dec 2024

Autorka, drž sa! dala ti aj nejaké lieky?

autor
17. dec 2024

@mykaellle zostala som v nemocnici lebo tá cysta bola dost veľká, na pozorovanie. Operácia vraj nie je nutná ale chcela aby som tu dnes zostala.
@kiki68 och veru som nečakala že dnešný deň takto skonci

vanilka83
17. dec 2024

@nyusika v živote sa ma doktor nepýtal ci mam alebo nemám menzes keď som chcela ísť na preventívnu?toto ja zasa počujem prvý krát,ze vtedy sa nemá ísť...a sak keď bude v krvi nízke železo pošle ma s tým na gyndu ...ja len nechápem autorku príspevku,ved šla ku doktorke tak v prvom rade by som túto moju nehodu a obrovský únik krvi riešila hneď tam s nou na mieste a už ona by mala povedať ci na pohotovost,či na gyndu....a spraviť krvný obraz kde sa ukáže ci je v tele naozaj nejaký problém,alebo sú to naozaj len tak silné kramy.

autor
17. dec 2024

@vanilka83 opýtam sa zubarky ze čo sa to deje? Sa mozeme potom stavbarov pytat co máme s pocitacmi..asi si necitala príspevky, u lekárky som uz bola

vanilka83
17. dec 2024

Nie nečítam všetky príspevky to je fakt už v prvom príspevku by malo byt zrejme ku akej doktorke si šla...no ku zubarke tam nebolo

autor
17. dec 2024

@vanilka83 ja neviem ja som asi sprosta ale v uvodnom prispevku som napísala ze idem k lekarke na preventivnu prehliadku..a potom ze zo mna tečie ale že viem o tom že mám menzes. Ja myslim že každá aspon trochu inteligentna zena pochopí, ze asi nejdem na preventivku ku gynekologicke keď mám kramy

doriiis
17. dec 2024

@nyusika ....dokonca sú aj prípady keď ku gynekológovi ideš práve,keď máš menstruaciu.Napriklad pri vkladani a vyberaní telieska sa tom priam odporuca

kiki68
17. dec 2024

Pocuj, uplne jedno, Hlavne ze zijes a maju to pod kontrolou. Niektore zeny sa tu mozu hanbit za to, co predviedli. Hlavne, ze sa nic vazne neprihodilo a zvladla si cestu k odbornej pomoci

vanilka83
17. dec 2024

Normálneho všeobecného doktora som myslela 🙈🙈🙈

ankare
17. dec 2024

Chvalabohu,že si išla k Dr., radšej zbytočne ako neskoro. Skoré zotavenie!