icon

Časté nočné pocikávanie u šesťdesiatročnej ženy

11. jan 2026

Co je pricinou a ako riesit caste nocne pocikavanie u 60rocnej zeny? Zacalo to zo dna na den. Cika aj 20x za noc, pricom neudrzi moc a pocika sa cestou na wc. Lekari nic nezistili. Cez den cika normalne a udrzi moc. Mate niekto skusenost? Co pomohlo?

anonym_cb8666
11. jan 2026

@anonym_autor plienky, inkontinenčné nohavičky?

autor
11. jan 2026
@anonym_cb8666

@anonym_autor plienky, inkontinenčné nohavičky?

@anonym_cb8666 to je jasne. Ja sa pytam, ako sa toho zbavit.

anonym_8f8854
11. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_cb8666 to je jasne. Ja sa pytam, ako sa toho zbavit.

@anonym_autor treba dalsie vysetrenia. Problemy s chrbticou nema?

autor
11. jan 2026
@anonym_8f8854

@anonym_autor treba dalsie vysetrenia. Problemy s chrbticou nema?

@anonym_8f8854 nie. Ale ako hovorim, problem je len vnoci. Cez den bez problemov.

anonym_78c340
11. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_8f8854 nie. Ale ako hovorim, problem je len vnoci. Cez den bez problemov.

@anonym_autor a co urológ? Pokiaľ viem, sú na to lieky, aj ked s vedľajšími účinkami.

anna777115
11. jan 2026

Treba kompletne vysetrenie. Vysoky cukor v krvi, sposobuje taketo problemi.Ale aj problem u zien po menopauze, poklesom panvoveho dna a ubytkom hormonov. To ti nikto neda odpoveď z akeho dovodu dochádza k inkontinencii, len odborne vyšetrenia.

simsalabim
11. jan 2026

Urologicko-gynekologicke vysetrenie? Citala som nedavno, ze mnohym zenam v menopauze aj pred nou pri takychto problemovh pomoze hormonalna lieba - niekedy staci krem, niekedy tabletky. Nema ine problemy, spojene s menopauzou?

vlasica19
11. jan 2026

Naozaj jej nic nezistili? To mi pride velmi zvlastne, lebo normalne to rozhodne nie je. Neskusali ste ist aj k niekomu inemu na vysetrenie? Alebo jej dat spravit niekde normalne vysetrenie celeho tela.

ema7813
11. jan 2026

@anonym_autor
aj pri roztrúsenej skleróze sú problémy s močením

namornicka
11. jan 2026

Aj 20x za noc? To je pri osemhodinovom spanku pomaly kazdu pol hodinu, je to vobec fyzicky mozne? Sa mi to zda mimo kapacity mocoveho mechura. Predpokladam, ze tekutiny v noci nedoplna.

janinah
11. jan 2026

Ako je na tom psychicky? V noci je dozorientovana alebo normalna? Potrebuje na wc doprovod? Byva s vami? Kym sa to nevysetri a nevyriesi kupte wc stolicku a dajte jej do izby nech nechodi cikat daleko.

zara3
Včera o 00:35

A co zacinajuca sa demencia? Ako je na tom cez den? Nezacina zabudat na kazdodenne veci? Alebo neni niekedy dezorientovana? Neopakuje veci dookola?

gdulskadarina
Včera o 08:40

Urcite to treba riesit s lekarom a nedat sa odbit. Moze to byt zaciatok niecoho vaznejsieho. Poradila by som davat na noc aspon teda inkontinencne vlozky, ja mam dobru skusenost s MoliCare, robia ich na roznu intenzitu uniku mocu a viete si nechat zaslat aj vzorky na vyskusanie 🙂

autor
Včera o 10:06

ano, niekedy cika aj kazdych 10 min. Niekedy par kvapiek, niekedy celkom dost. Potrebuje doprovod. Zacinajuca demencia ano. Molicare pouzivame, ale precika ich za 1 noc aj 4 kusy.

zara3
Včera o 11:18
@anonym_autor

ano, niekedy cika aj kazdych 10 min. Niekedy par kvapiek, niekedy celkom dost. Potrebuje doprovod. Zacinajuca demencia ano. Molicare pouzivame, ale precika ich za 1 noc aj 4 kusy.

@anonym_autor treba vela lasky a trpezlivosti. Najtazsie to je pre nu, nieje to jednoduche, ze co bolo vcera normalne, uz nespoznava, nevie ako urobit - zvladnut a urobit opakovane. Vela sily prajem.

janinah
Včera o 11:27

Demencia sledovana psychiatrom?

terry658
Včera o 11:51

@anonym_autor to môžu byť hormóny. Najmä ten čo zahusťuje moč. Treba podrobnejšie vyšetrenie a nenechať sa odbiť.

autor
Včera o 19:10

Neviete, ci funguju volne predajne lieky proti inkontinencii? Ive incontinence napr.