icon

Holenie intímnych partií na dovolenke

sajmi
9. mar 2023

Ahojte žienky,
chcela by som sa vás opýtať, ako riešite holenie intímnych partií na dovolenke?
Viem, že je len začiatok marca, ale po dlhej dobe sme boli pred rokom na dovolenke a bol to pre mňa horor čo sa týka holenia sa "tam dole". Vadí mi, ak by som mala byť v plavkách čerstvo neoholena a tým pádom som sa holila každé ráno a samozrejme do krvi.
Tomu by som sa tento rok chcela vyhnúť a preto sa vás chcem spýtať, ako to riešite vy.
Brazílska depilácia neprichádza v úvahu - bola som raz a nebola som s výsledkom spokojná.
Rozmýšľam nad laserovým odstránením, ale je to dosť finančné náročné, takže si to nechávam ako poslednú možnosť.
Nejaké iné rady, tipy ako ostať "hladká" čo najdlhšie?

Strana
z2
osky
10. mar 2023

@sunshine_18 jemine...

pralinka25
10. mar 2023

@sunshine_18 neviem nemam to odskusane ja toto takto nemusim riesit takze to bol len tip. kedysi som pouzivala na nohy ale bolo to pracnejsie ako ziletka.
kazdopadne realne fakt asi len ten laser ale tazko povedat ci by to u nej do leta malo vyznam.
holit sa kazde rano mi pride fakt otravne.

srferreira
10. mar 2023

@sajmi aky holiaci pouzivas ked to mas do krvave? To sa ako porezes ci preco krvave?

julish
10. mar 2023

@sajmi a musia ženy trpieť? Kto povedal? Skús si dať takú mentálnu výzvu neholiť si nohy či susku, nik ta neodsúdi, a ak áno, ich biednost mysle. Tento diktát, že dospelé ženy majú mat ohanbie ako dievčatá pred pubertou, to je strašne trápne. Dočkajú sa ho v starobe, chlpy im budú vypadávať. Toto ochlpenie je znakom produktívneho veku

sense
10. mar 2023

@sunshine_18 veet ma krém na tvrdé chlpy neviem ci je to novinka alebo už dlho na trhu ale teda bola som veľmi milo prekvapena

simca06022011
10. mar 2023

naozaj divne, holit sa do krvi lebo ti vadi ze nie si cerstvo oholena :DDD ako nehnevaj sa... to ze mas poskodenu pokozku ti nevadi ano? ale nejaky ten chlp ti sposobuje problemy?
No nastastie som normalna a nepotrebujem sa pod plavky holit denne a nikde mi nic necuha, nekuka :D
Ak mas taktyto problem, tak ine ako laser ti neostava. Bohuzial. Alebo vyskusat ine domace veci.. a mozes zacat skusat hned. Nech nemas sok potom ak sa holis len pred dv a cez dv takto.

zero_hero
10. mar 2023

@julish vieš len niektoré ženy nezarastaju len na ohanbi, že to plavky zakryjú, ale aj na slabinách a časti stehien. Ja bohužiaľ tiež a teda v žiadnom prípade by som sa do plaviek nedala neoholena. Proste cast bikiny musím nejako odchlpit, inak radšej ozeliem dovolenku.

kp7333
10. mar 2023

@zero_hero kup si boxerkove plavky a mas po probleme.

zero_hero
10. mar 2023

@sajmi inak ja som si minuly týždeň z lidla objednala holiaci strojček, bol v akcii za 9€, tak som si povedala, že vyskusam, že ak aj nebudem spokojna, nie je to vysoká suma a som veľmi milo prekvapená, ako dobre oholi. A teda odpadá aj problém s podráždenou pokožkou, žiadne začervenanie a pupaky.

simca06022011
10. mar 2023

@zero_hero par chlpov na stehnach, a bruchu oholim aj v okoli tych zahybov, neviem ako sa vola, oholi clovek raz dva.A nedorastu do druheho dna a je to take miesto, menej citlive ako napr. ohanbie, cize sa tam nic nezapaluje a necervenie, nekrvaca.. to je rozdiel. Plavky na takto poskodenu pokozku, este nebodaj kupat sa, to je strasne prijemna vec. VEd este aj doma ked sa zacne zena holit tak sa odporuca chodit "na divoko" kolko sa da a na tento proces holenia sa zvyka. Zabranuje sa tym vyrazke, zarastaniu chlpkov...

zero_hero
10. mar 2023

@kp7333 ďakujem za nevyžiadanú radu, ja viem ako sa popasovať s mojim ochlpenim… skutočne nerozumiem, prečo, ked nemáte čo autorke poradiť k veci radšej riešite, či je normálne, že sa chce každý deň holiť, aké plavky si treba kúpiť a podobne 🤷‍♀️

kp7333
10. mar 2023

@zero_hero a kde je napisane, ktore rady su pripustne a ktore nie?

zero_hero
10. mar 2023

@simca06022011 nie každa žena ma v okoli bukin pár jemných chlpov. Ja viem, že asi keď máte to šťastie, tak si neviete predstaviť, že niektoré ženy aj tu zarastajú fakt husto a tvrdým ochlpenim, ale sú aj takéto prípady a určite ani mne napríklad nestačí take holenie ako spomínate, aj po čerstvom oholeni proste to nie je úplne na hladko, a že by to vydržalo aspoň dva dni o tom môžem tiež len snívať 🤷‍♀️ jedine depilaciou dosiahnem pocit, že som do hladka. Bohužiaľ

adka_bh
10. mar 2023

Mám Philips lumeu, a nič mi už po rokoch nerastie v okoli bikín (nosím dosť vykrojené bikiny žiadne bombarďáky) a holím sa len tam kde už to vidí len partner a plavky zakrývajú 😎

julish
10. mar 2023

@zero_hero oželieť dovolenku?? Prečo? Aby nikto cudzí nevidel, že sú aj ženy s vyššou pigmentaciou a silnejším chlpom?? Kokos, kto ta hodil do takéhoto väzenia?

majlo1234
10. mar 2023

@julish mas uplnu pravdu, ze to od nas vyzaduje hlavne spolocnost. Ja tiez nemam dostatok sebavedomia, aby som chodila v lete zarastena, takze to riesim depilaciou. Ale je fakt, ze mne moje chlpy nevadia, kebyze som sama volakde zavreta/na opustenom pstrove, neriesim ich, ale medzi ludmi na to nemam odvahu

zero_hero
10. mar 2023

@julish nikto ma nikam nehodil. Nie som typ, ktorý je stále vyfinteny a v tip top stave, kvôli tomu, čo povedia iný, doma sama pred sebou, ani pred manzelom, nemusím byt nonstop hladká ako nemluvna. Ale keď mám ist v plavkách medzi ľudí, určite mi nie je príjemne, aby mi z intímnych partii, podpazušia trčali guče chlpov 🙄 hlavne v dobe, keď je veľa spôsobov ako sa to da riešiť. Ako keď je niekto typ, že chce byt čo najviac prírodný a nechce sa holiť a farbiť šediny a podobne, nech si tak žije, tiež nikomu s trčiacimi chlpmi nebudem rozprávať, nech si ide kúpiť žiletku.

luccija
10. mar 2023

@sajmi tak si daj depiláciu je to len o tvojom pocite nemôžeš mať na druhý deň strnisko.Ked sa holis, ze máš podliatiny niečo nie je v poriadku.

vanilka83
10. mar 2023

@sajmi holim sa vecer vždy, ráno sa to nikdy nerobí lebo na slnko sa to ani neodporúča a samozrejme slaná voda...do rána sa pekne koza skladní...kúp si balea krém po holení z dmky a natri tenkú vrstvu a na co každý deň????úplne v pohode stačí každý druhý,tretí, ved nechodíš na široko hádam a neskuma ti každý rozkrok ci áno?potom jasne ze koza trpí keď holis kazdy deň urobíš si ranky a odporúčam ešte depilácny krém weet alebo opilca v dmke je to úplne jednoduché a bez podráždenia samozrejme tiež nemôžeš ísť s tým 12 hodín na slnko

julish
10. mar 2023

@zero_hero si si to trochu posunula, mna by fakt, že mám oholené či neoholene nohy či bikini neodradil od dovolenky, ani holohlavost ani nič, to ty si povedala, že chlpatá radšej nepôjdeš, tak neviem no.

cajchana
10. mar 2023

Na dovolenke sa holievam iba vecer, proste do rana sa pokozka ukludni a cez den normalne fungujem, ale ako nepotrebujem to istotne kazdy jeden den. Zakladom je aj nejaky balzam alebo osetrujuci krem po holeni

kp7333
10. mar 2023

@vanilka83 presne, v tejto suvislosti mi napadla znama hlaska z filmu: "ja kdyz se denne holim, krvacim" 😁

betulinka1
10. mar 2023

@sajmi jedine laser. Morská slaná voda a každodenne holenie žiletkou nejde moc dokopy.

lenkakravcova
10. mar 2023

@sajmi Čo to znamená do krvi? To nie je normálne pri holení, ani dennodennom. Niečo robíš zle:
A.) holis sa bez použitia gélu/peny na holenie - dokúpiť gél/penu a používať ich
B.) holis sa nasucho alebo na začiatku sprchy keď pokožka nie je hydratovana - zmeň postup
C.) máš nesprávnu žiletku - kúp sú takú, čo sa prispôsobuje tvaru tela, s 5 cepielkami (takú 20€ od Gillete, na holenie tváre a intímnych partii, hoc aj mužskú - niekedy sú tie skôr v akcii).

slovakboy
10. mar 2023

@sajmi ja sa holím klasickou štetkou klasickym mydlom alebo krémom na holenie a klasickym strojčekom na žiletky. Najprv rozrobím penu v miske pomocou štetky. Penu rozmiešam z krému a vody v tej miske. Pred hilenim by mala byt pokožka odmastená, preto je najlepšie to robiť po sprchovaní alebo po kúpeli. Vtedy sú aj chlpy jemnejšie. Penu namášam na kožu pritlačením štetky a krúživymi pohybmi. Na koži musí pod chlapmi vzniknúť vrstva peny alebo mydla, ktorá vytvori klzkú ochranu voči podráždeniu a porezaniu. Holím veľmi jemne žiadne tlačenie žiletka musí len jemnučko len hladká pokožku a reže chlpy. Zabudol som že pred nanesením peny ma byt pokožka mokrá a odmastená. Holíme sa po srsti to znamená v smere rastu chlpov. Nesnaž sa holit dohladka len aby ostalo strnisko. A to aj keď holiš strnisko použi len ťah po srsti. Potom znovu máličko teplej vody ďalšiu penu z misky neberies a opakuješ buď proti srsti alebo krížom na rast. Môžeš zopakovat to iste aj v inom smere tretí krát. Žiadne podráždenie žiadna krv.

mikadooo
10. mar 2023

@sajmi a taká tá depilácia, čo rozpúšťa chĺpky? To by mohlo týždeň vydržať a zároveň to vlastne len zotrieš, čiže nemala by si mať ani krvavé ranky... A tým, že to rozpustí aj korienok, tak možno pokožka ostane bez chĺpkov aj týždeň, kým vyrastie nový korienok...

jasminkaj
10. mar 2023

@sajmi za mňa Philips Lumea 👍 Začnem teraz v marci a do júla mám hotovo, na dovolenke neriešim žiadne žiletky ani nič 😉

tara42
10. mar 2023

Ja mam tiez Lumeu a odporúčam. Pre mňa to bol tiež horor keďže mne sa z každodenného holenia spravili vyrazky. Teraz to už riešiť nemusím.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
evaachesa
10. mar 2023

Nerozumiem ako sa môžeš holiť do krvi. Používaš nejaké lacné, tupé žiletky, či kde je problém? Kúp si pánsku Gilete mach 3. Vydržia dlho a super holia. Laser už do leta nestíhaš, ale do budúcna určite odporúčam.

Strana
z2