icon

Je nezodpovedné chodiť na gynekológiu každé dva roky?

26. dec 2024

Ahojte som podľa vás nezodpovedna keď chodím ku gyn na prehliadku nie každý ale každy druhý rok?..môj lekár je s tým ok kedze nemám žiadne problémy aj lbc cytologiu vždy v poriadku ale od niektorých žien z rodiny okolia počúvam že som nezodpovedná že nechodím každý rok.

Strana
z3
autor
27. dec 2024

Mne lekár gynekológ povedal že on sám je za to aby prehliadky neboli každý rok lebo ani to sono ani tie stery nie sú veľmi prospešné pre ženy..že tiež je to zásah do organizmu...keď som sa opýtala na mamografiu povedal že k tomu sa ani nejde vyjadrovať radšej

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
huginko
27. dec 2024

Tak prečo máš pochybnosti, keď ti to povedal? Všade sa hovorí, aka je dôležitá prevencia... Kazdy rok. Netreba to podceňovať, na vlastné zdravie si treba nájsť čas bez vyhovoriek

evaachesa
27. dec 2024

Autorka, v prvom rade vymeň gynekológa. V každej sfére sa nájdu aj takýto nevzdelaní a psychicky labilní ľudia. Mne stačilo usg vyšetrenie u jednej pani doktorky a viem že k nej už v živote nepôjdem. Celý čas ohovárala a nadávala na ľudí ako sú sprostí a iné. Ona nie je odborník, ale psychicky chorý človek, ktorý potrebuje skutočného odborníka. Tak isto na tom bude zjavne tvoj gynekológ.

liv1
27. dec 2024

A sono ma byt preco nejaky problem nechapem

taktotedanie
27. dec 2024

To s tvojom mamou mi je normalne luto, ty ako najblizsia rodina by si mala na matku apelovat ze takyto postup je zly! Potom zbytocne doma vyplakavat ked sa bude riesit onkologia

taktotedanie
27. dec 2024

A zmen gynekologa! Za taketo reci by si niektori zasluzili pozastavit cinnost
Dufam, ze k nemu nechodia ziadne tehotne pacientky!

sisaka
27. dec 2024
huginko
27. dec 2024

@sisaka ja potom nerozumiem, v čom je problém. Povie ti názor tvoj lekár, čítaš články a pýtaš sa na MK... Tak máš jasnú odpoveď, rob ako myslíš... Je to tvoje zdravie.

sisaka
27. dec 2024

@huginko ja sa nikoho na nič nepytam 🤷‍♀️, podala som len informáciu

basska_b
27. dec 2024

Ja som pocula, ze rakovina krcka maternice alebo nejake nalezy v maternici progreduju vacsinou pomaly a staci chodit kazdy druhy rok.

sisaka
27. dec 2024

@basska_b už tu niekto písal, že u nich sa robi PAP screening každé 3 roky. u nás tak isto (tiež zahraničie), ak sú stery negatívne robia sa len raz za 3 roky - vraj je to postačujúce. ak je zlý výsledok opakujú pre istotu po 6 mesiacoch. Ak sa nepodarilo odobrať dostatočný počet buniek opakuje sa po 3 mesiacoch…

kubizde
27. dec 2024

Je to riziko ..známa rok vynechala. Zistili jej nádor na vajecniku. Vraj dokáže vzniknúť rýchlo. Bohužiaľ prišla neskoro. V rannom zaciatku by jej pomohli…

mariynka
27. dec 2024

@rebi789 rypat sa vo vnutri tela a ozarovat tkanivo kazdy rok? No neviem. Moje babky na tom nikdy neboli a obe sa dozili vyse 90rokov..

mariynka
27. dec 2024

@kubizde alebo nepomohli.. to nik nemoze vediet. Znama bola v auguste na preventivke-vsetko ok a v oktobri bojovala o zivot-praskla jej obrovska cysta. Co sa ma stat, stane sa..

oli18
27. dec 2024

Poznam pripad matky, ktora zomrela na r.prsnika, jej jedna dcera mala tiez, nemam o nej info, ssi sa vyliecila. Druhej nasli miniaturne nalezy, dala si amputovat obe prsia.

simca06022011
27. dec 2024

preventivky negarantuju nic. Presne ako si napisala, mozes chodit aj kazdy rok a aj tak na nic nepridu. Lebo cytologia nie je vsetko, rovnkao prsniky nedokaze lekar vysetrit lepsie ako zena. Podla mna dolezitejsie je ist ked citis problem, zmenu atd. CIze je to na tebe ako sa rozhodnes a ako casto budes chodit. Ja chodim kazdy rok, ale je to totalne o nicom :DDDD

simca06022011
27. dec 2024

@kubizde alebo aj nie.. lebo kto uz dnes riesi cysty.. vsetko v pohode, nic nie je.. a potom az ked je zle tak lamentuju, kde sme boli doteraz :D

Strana
z3