Kontrolujú gynekológovia prsia na preventívnej prehliadke?
Ahoj, tak kontrolujú/nekontrolujú? Mali by ?
Ja som za svoj život vystriedala 3 a ani jedna mi prsia nikdy nekontrolovala, mama mi hovorila vraj je to divné a mali by to robiť. Dokonca aj naposledy, keď som bola na preventívke, povedala som jej, aké mám problémy s prsnikom po operácii a ani tak neskontrolovala 🤷🏼♀️
Ano, na kazdej preventivke.
Nie mňa poslala hneď na mamografiu a to som mala 26
Ano, na kazdej preventivke.
Nie, vôbec, iba ma pošle na sono. Ale predošlý kontroloval.
Áno, na každej preventívke.
Kontroluje. Ak by som povedala nie, tak nebude.
@modrykolibrik To len tak či bol nejaký dôvod na to, keď sa môžem spýtať? To som ešte nepočula, že by takú mladú posielali na mamografiu. Myslela som že tam sa chodí až po 40ke.
@haggard_222 ano posielaju aj aj mlade zeny ak sa nieco nezda alebo napr su velke prsia a prehmatanim by sa nemuselo nieco najst a sono je obmedzene pre velkost a vrstvu tuku
Mna tak posielala moja gyn kedysi ked som bola pribrata a usg no nic moc viditelnost nastastie som vela schudla a teraz to uz bolo v poriadku uplne, taktiez usb brucha dopadol ovela lepsie
Áno
Kontroluje, aj sono robí
Áno, vždy
Áno kontroloval od mlada.. každý rok, plus pošle aj na sono..
Nie,chodím na sono. Mňa by zaujímalo, ktorá z báb má gynekológičku a vykonáva im kontrolu pŕs. Zatiaľ si všímam,že to robia iba chlapi - gynekológovia.
Ano kazdeho pol roka.
Na preventívke nie ale chodím každý rok na sono k nemu lebo ma na to druhu ambulanciu
Mam gynekologicku, striedaju sa v ambulancii dve a uz sa stalo, ze raz som bola na preventivke u jednej, raz u druhej a obe mi kontrolovali aj prsia.
Ja som nákazy za život dvoch gyndosov a jazda mj vždy kontrolovala prsníky na preventivke
Áno zakaždým
áno kontroluje, pýta sa na zmeny-napr. bolesť, pichanie, výtok... Mojej mame nová gynekologička vôbec, ani sa jej nedotkne🙄 Starý gynekológ kontroloval 🤷♀️
Nekontroluje vôbec. Iba ma pošle na sono.
Ja som mala tiez už štyri gynekologicky a ani jedna mi prsia nekonteolovala 🤷🏻♀️
Ano, vždy, aj sono
@haggard_222 práveže nič mi nenašla všetko bolo ok ale to bola moja prvá prehliadka. Tiež som sa tomu čudovala dokonca aj na mamo tá pracovníčka krútila hlavou
Áno kontroluje, hmatom aj sonom a posiela na špeci sono. Ale pýta sa či chcem, a ja chcem 🫣
Mám chlapa. Nerobí to. Vždy na preventívke aj povie, že to nevykonáva a posiela na sono.

Áno,kontroluje.Na každej preventivke